Şimdi Ara

40 k dan mezuna kalmak? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
70
Cevap
1
Favori
1.973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Puanına hükmeden değil , puanının hakimi olanlardansın galiba sen de. İlk önce ne istediğini bilmen gerek ; tercih aralığında tıp ile itü makinenin bu derece yakın olması çok saçma geldi ki bu kadar birbirine uzak meslek olmalarına rağmen. Bence meslek değil etiket istiyorsun. İlk önce ne istediğini bil daha mutlu olursun inan. İstek eğitimin her zaman önündedir. Bi arkadaşım sırf puanı heba olmasın diye Akdeniz Tıp'ı tercih etti son anda normalde mühendislik okıcaktı. Ha başarılı olur olmaz burada belirtmek istediğim şey seçtiği şeyi nasıl seçtiği ve ne kadar istediği. Bu riske girme diyorum sadece belki okudukça sevmiceksin ve sana göre olmadığını anlayacaksın o seçtiğin şeyin. İstek çok önemli. Ayrıyetten başka bir şeye deyinicem. 40k yapmışsın ve ümidini yitirmişsin çok güldüm gerçekten. Ben 40k olsaydım itü havada karada gelirdi ki şu an 124k dayım sen düşün. Benim bile hala 20k lara çekme umudum var lys bilgim kuvvetli olduğu için. Özellikle de matematik(80 soruda 70 net en az). Benim diyeceklerim bu kadar mezuna kalıp kalmamak sana kalmış tabi ki şansını deneyebilirsin ben bile 4 sene üniversite okudum bu sene üstüne tekrar girdim. Yaşın kaç bilmiyorum ama başın yanmasın diye söledim bunları ilerde gerçekten neyi yaparken mutlu olursun ve neyi gerçekten istiyorsun onu iyi belirle diye. Hala itüye girme şansın var ve bu baya yüksek. Puanın sana hükmetmesin sen ona hükmet.

• Abi eyvallah ya valahi şu anda samimi olarak söylüyorum o kadar yapıcı konuşmuşsun ki umut doldum.Bu arada 18e yeni girdim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fourleafclover25 -- 10 Nisan 2016; 0:45:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GYAT

Puanına hükmeden değil , puanının hakimi olanlardansın galiba sen de. İlk önce ne istediğini bilmen gerek ; tercih aralığında tıp ile itü makinenin bu derece yakın olması çok saçma geldi ki bu kadar birbirine uzak meslek olmalarına rağmen. Bence meslek değil etiket istiyorsun. İlk önce ne istediğini bil daha mutlu olursun inan. İstek eğitimin her zaman önündedir. Bi arkadaşım sırf puanı heba olmasın diye Akdeniz Tıp'ı tercih etti son anda normalde mühendislik okıcaktı. Ha başarılı olur olmaz burada belirtmek istediğim şey seçtiği şeyi nasıl seçtiği ve ne kadar istediği. Bu riske girme diyorum sadece belki okudukça sevmiceksin ve sana göre olmadığını anlayacaksın o seçtiğin şeyin. İstek çok önemli. Ayrıyetten başka bir şeye deyinicem. 40k yapmışsın ve ümidini yitirmişsin çok güldüm gerçekten. Ben 40k olsaydım itü havada karada gelirdi ki şu an 124k dayım sen düşün. Benim bile hala 20k lara çekme umudum var lys bilgim kuvvetli olduğu için. Özellikle de matematik(80 soruda 70 net en az). Benim diyeceklerim bu kadar mezuna kalıp kalmamak sana kalmış tabi ki şansını deneyebilirsin ben bile 4 sene üniversite okudum bu sene üstüne tekrar girdim. Yaşın kaç bilmiyorum ama başın yanmasın diye söledim bunları ilerde gerçekten neyi yaparken mutlu olursun ve neyi gerçekten istiyorsun onu iyi belirle diye. Hala itüye girme şansın var ve bu baya yüksek. Puanın sana hükmetmesin sen ona hükmet.

Hocam senle itü meselesini konuşmuştuk bir ara, 48k oldum ama itü benim için artık hayal gibi oldu
    48k dan 10k ya çekmek çok gerçekçi değil maalesef

• Mr.Prestige kullanıcısına yanıt
    kardeşim neden gerçekçi değil anlamıyorum.böyle yaparak olan şansını kaybediyosun.sıkı çalışan adam yapar öyleyse bilgine güvenmiyosun.benim de 48k ama mf3te 10 15 bin aralığına çekebileceğimi düşünüyorum.sen elinden geleni yap ve kendine biraz güven:)

• quote:

Orijinalden alıntı: ablanız

kardeşim neden gerçekçi değil anlamıyorum.böyle yaparak olan şansını kaybediyosun.sıkı çalışan adam yapar öyleyse bilgine güvenmiyosun.benim de 48k ama mf3te 10 15 bin aralığına çekebileceğimi düşünüyorum.sen elinden geleni yap ve kendine biraz güven:)

Elimden geleni yapıyorum hocam olması gereken bu.
    Umarım çekeriz

• quote:

Orijinalden alıntı: fourleafclover25

Abi eyvallah ya valahi şu anda samimi olarak söylüyorum o kadar yapıcı konuşmuşsun ki umut doldum.Bu arada 18e yeni girdim :)

Bu sene bildiğin gibi puanlar birbirine çok yakın.30bindeki kişinin 10 bindeki kişiyi geçmesi için sadece 3 mat ve 2 fizik fazla net yapmasi gerekiyor.(Mf4 den tercih yapacaklar için)
    Şimdi bize gelirsek ikimzde 40kdayiz ilk 20 bin için bu sadece mattan 5 nete denk geliyor.(bunlari diğer derslere de yayabiliriz.)Bence imkansiz değil.

Edit: 40 binden 20 bine girmek için 5 mat değil 3 mat fazlasoyla yetiyormus.
    Yahu o kadar hesaplama yaptim göndermedi ya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceterele -- 10 Nisan 2016; 10:32:58 >
  • kazanovaxx7 K kullanıcısına yanıt
    Gerçekten üzüldüm ya. Ama kendini ne kadar üzersen ve calısmazsan kaybın o kadar cok olur. Derslerine bak. Inşallah beklediğinden kat kat iyi olur

• Bunun imkansız veya imkanlı olabileceğini ancak sen belirleyebilirsin. Sana şöyle diyim ben 48kda olsam çok rahat çekerdim. Yokatlas.gov sitesinden bakabilirsin itü elektrikteki bi adam ygsde 70binden 15 bine çekmiş. Arkadaşlar aslında sorun tam olarak şurda: ''çekme'' diye bi tabir yok. Zıplama atlama böyle bişey yok aslında. Sıralamalar baştan oluşturuluyor. Bu yeni sıralamalar da oluşturulurken YGS PUANININ %40 'ı alınıyor. Ben bile 124 binde olmama rağmen hala ümidim var 20 binlere yükselmek için. LYS'me güveniyorum. Ben 340 puanla 124 bindeyim geçen seneye göre bu puan 50 binlerdeydi. Açıkçası hüsrana uğradım ben de. Çünkü oralarda olsam çok rahat 10 binlere yükselebilecek biriyim. Her neyse 390 yapan adam bu sene 50 binlerde. Aramızda 50 puan var, % 40 ı 20 puan eder. Zaten 2 mat 2 fizik fazla yapsam bu adamlardan çok rahat sollarım bu arkadaşları. Diyeceğim o ki hala ümit var. Bak ben lisede çok tembel ve ukala bi adamdım. Hiç ders çalışmazdım matematiğim çalışmamama rağmen çok iyidi çok güvenirdim matematikte kendime ama çalışmayan adam kazanamaz gerçeğinden dolayı duvara çarptım. Ha bu nasıl oldu şöyle oldu. 2011de YGS ye girdik tabi ki ve ben bu sınavların geleceğim açısından çok önemli sınavlar olduğu zihniyetinde falan değildim bütün sene. Gerçekten zeki ve dürüst bi insandım çevrem beni severdi fakat ders konusunda bir hiçtim aklım fikrim bilgisayar oyunlarındaydı göreceğin üzere forum imzamda playstation profilimin linki var hala oyun oynuyorum ama tabi bu sene oynamadım sınava hazırlandım herneyse işte YGSde sosyal zaten yetiştiremedim sosyali bırak fenden bile 10 tane işaretleyebilmiştim ve YGSde 194 bininci oldum. LYS de ise 41 mat 22 geometri netim vardı ve bu netleri tamamen çalışmadan test çözmeden yaptım normalde çalışsam çok rahat 45 üstü matematik yapabilecek biriyim. Fizik kimya biyolojide ise toplamda 27 netim vardı. Resmen şaka gibi. Ve ben bu rezalet netlerle 194 binden 94 bine yükselmiştim. 2011de. Bunun üstüne yenilgi ve korku eşliğinde bi üniversiteye gitme eğiliminde bulundum puanıma göre yerleştim bütün sene tembellik yapmış olmanın pişmanlığı vardı üstümde ve mezuna kalıp bunun üstesinden gelebilecek cesaret ve gücü kendimde bulamadım ve 4 sene mutsuz bi şekilde üniversite okudum. Bir çok tecrübenin sonunda geçtiğimiz sene ekimde karar aldım ve ben bu işi yaparım dedim kendime okulu bırakıp çalışmaya başladım. Hikaye bu. Şimdi ben çalışmadan şunu yaptım matematikte şunu yaptım aslında bu kadar yaptım deme amacım ben zekiyim süperim normalde gömerim demek değil demek istediğim şu; çalıştığımız ve kendimize güvendiğimiz takdirde herşey mümkün. YGS puanım 285 ti 2011 de ve lys fen netlerimi de yukarıda yazdım. Bunlara rağmen 100 bin kişi atladım. Senin 48k da olup beyaz bayrak sallaman bana biraz çoktan kaybetmişsin gibi geldi. Toparlanman için geç değil hala. Ak koyun kara koyun LYSde belli olacak.Ha bunları baştan aşağıya anlattım belki 124 binden istediğim yerlere yükselemicem orasını Allah bilir. Fakat kendime inancım var ve her dersten de iyi netler yapacağıma inanıyorum. 5 sene önce olduğu gibi FEN kısmı biraz zorlıyacaktır beni çünkü yatkın değilim ama en azından çalışıyorum. YGSde bile 4 senelik berbat bi üniversite deneyiminden sonra omuzlarımdaki onca senenin yüküne rağmen çalışıp netlerimi yükselttim. Evet belki kolay bi sınavdı ama kendime göre iyi yol kat ettiğime inanıyorum. 285 puandan 340 a çıktım. 194 bin olan sıralamamı 124 bine yükselttim( YGSde). Ve inanıyorum ki 2011 LYS yaptığım 94 bin sıralamanın da üstüne çıkıcam. Çalışan ile çalışmayan aynı kefede barınamaz. Hadi ben tüm bunlara dayanarak hayal dünyasındayım ve mucizelere inanıyorum 124 binden 20 binlere yükselmek gibi. Peki siz başaramayacak olmanızı neye dayandırıyosunuz? Ben asıl bunu merak ediyorum.

@Mr.Prestige
    @fourleafclover25

• @ceterele @GYAT
    Ya ağzınıza sağlık inşallah istediğimiz yerlere çekeriz de lysden sonra gelip size teşekkür ederim umut verdiğiniz için :)
  • saol ama canım çalışmak istemiyor dolayısıyla da çalışamıyorum nasıl düzelebilirim bi fikrim yok
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.