Şimdi Ara

40'ı çıksın ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
4.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: uohk061_TS

Hadisçiler gelmiş yine.

Ölünün kırkı çıksın tamamen saçmalık.Bebekte ise ne anlamda kullanılıyor bilmiyorum.Ama yeni doğan bebeklerin bağışıklık sistemi çok zayıf olur.İlk birkaç ay içinde toparlar.Bunla alakası olabilir.

hadisçiler derken?

benim bildiğim imanın şartları arasında

peygamberlere inanmak ta var

peygamberele inanmaktan kastın

"evet inanıyorum" ise

dediklerine neden inanmıyorsun

çunku dedikleri hadis olmakta

uydurma hadislerde çok

evet çok.

ama kesin olanlar zaten bize yeter.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahm3tt

quote:

Hadisçiler gelmiş yine.

Ölünün kırkı çıksın tamamen saçmalık.Bebekte ise ne anlamda kullanılıyor bilmiyorum.Ama yeni doğan bebeklerin bağışıklık sistemi çok zayıf olur.İlk birkaç ay içinde toparlar.Bunla alakası olabilir.

hadisçiler derken?

"evet inanıyorum" ise

uydurma hadislerde çok

evet çok.

Benim tanıdığım tek kutsal güç Allah'tır.Peygamberimiz onun kuludur ve insandır.Sözleri değerlidir ve Kur'an dışına çıkamaz.Kur'an'ın belirtmediği tek bir nokta, tek bir harfi bile İslam kuralları içine sokamaz.Kur'an ne diyorsa onu başka bir şekilde ifade edebilir.Ya da uygulamasını gösterebilir.Teorik veya pratik hiçbir bilgiyi İslam kuralları içine sokma hakkı yoktur.

Diyorsunuz ki;sahih hadislerle muhatabız.Yani sizin uyguladığınız ve hadislerle de desteklenen hiçbir şey Kur'an'a aykırı olamaz burada hemfikir miyiz?Peki.

(Cuma namazı kılmak; köle, kadın, çocuk, hasta hariç, her Müslümana farzdır.) [Ebu Davud, Hakim]

(Cumaya gelmeyen erkeklerin evlerini yıksam diye düşündüm.) [Buhari]

İlk hadis açıkça diyor ki:"kadınlara cuma namazı farz değildir.".Günümüzde uygulanıyor mu?Uygulanıyor.

2. hadis zaten başlı başına bir felaket ama sadece peygamberin erkeklere kızması burada da cumanın erkeklere farz olduğunun bir belirtisi.Bu 2. hadisi sadece bu yönüyle ele alın,peygamberimizi zalim ve gaddar gösteren kısmı dikkate değer değildir.

Şimdi bu hadislerde geçen kadınlara cuma namazının farz olmaması hükmü günümüzde uygulanıyor mu?Uygulanıyor.Kadınlara farz değil kabul ediyoruz.Bunu uyguladığınıza göre bu düşüncenin peygamberimizden çıktığına da eminsiniz.Peki;

62:9 - Ey inananlar! Cuma günü namaz için çağrıldığı(nız) zaman, Allah'ı anmaya koşun, alışverişi bırakın. Eğer bilirseniz, bu sizin için daha hayırlıdır.

İnananlar ne demektir?İnananlar sözünde cinsiyet ayrımı var mıdır?Ben size en yüce en kutsal gücün sözünü gösteriyorum.Şimdi bana gelecek cevapta alimler hadisçiler mezhep kurucuları gibi saçmalıklar sunacaksınız biliyorum.Neyse ben size en açık şekilde demek istediğimi anlattım.

• quote:

quote:

quote:

Hadisçiler gelmiş yine.

hadisçiler derken?

"evet inanıyorum" ise

uydurma hadislerde çok

evet çok.

Benim tanıdığım tek kutsal güç Allah'tır.Peygamberimiz onun kuludur ve insandır.Sözleri değerlidir ve Kur'an dışına çıkamaz.Kur'an'ın belirtmediği tek bir nokta, tek bir harfi bile İslam kuralları içine sokamaz.Kur'an ne diyorsa onu başka bir şekilde ifade edebilir.Ya da uygulamasını gösterebilir.Teorik veya pratik hiçbir bilgiyi İslam kuralları içine sokma hakkı yoktur.

Diyorsunuz ki;sahih hadislerle muhatabız.Yani sizin uyguladığınız ve hadislerle de desteklenen hiçbir şey Kur'an'a aykırı olamaz burada hemfikir miyiz?Peki.

(Cuma namazı kılmak; köle, kadın, çocuk, hasta hariç, her Müslümana farzdır.) [Ebu Davud, Hakim]

İlk hadis açıkça diyor ki:"kadınlara cuma namazı farz değildir.".Günümüzde uygulanıyor mu?Uygulanıyor.

2. hadis zaten başlı başına bir felaket ama sadece peygamberin erkeklere kızması burada da cumanın erkeklere farz olduğunun bir belirtisi.Bu 2. hadisi sadece bu yönüyle ele alın,peygamberimizi zalim ve gaddar gösteren kısmı dikkate değer değildir.

Şimdi bu hadislerde geçen kadınlara cuma namazının farz olmaması hükmü günümüzde uygulanıyor mu?Uygulanıyor.Kadınlara farz değil kabul ediyoruz.Bunu uyguladığınıza göre bu düşüncenin peygamberimizden çıktığına da eminsiniz.Peki;

62:9 - Ey inananlar! Cuma günü namaz için çağrıldığı(nız) zaman, Allah'ı anmaya koşun, alışverişi bırakın. Eğer bilirseniz, bu sizin için daha hayırlıdır.

İnananlar ne demektir?İnananlar sözünde cinsiyet ayrımı var mıdır?Ben size en yüce en kutsal gücün sözünü gösteriyorum.Şimdi bana gelecek cevapta alimler hadisçiler mezhep kurucuları gibi saçmalıklar sunacaksınız biliyorum.Neyse ben size en açık şekilde demek istediğimi anlattım.

peki tek soru

dinimizin direği namaz ın nasıl kılınacağı kaç rekat olduğu nasıl selam verileceği

nasıl abdest alınacağı nasıl yerde ve ne şekilde kılınacağı

Kuran-ı Kerim in neredesinde yazıyor

hepsini istemiyorum

sadace 1 i yazsın tamamdır

ayet numarası olursa Allah rızası için açar bakarım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hadisçiler gelmiş yine.

hadisçiler derken?

"evet inanıyorum" ise

uydurma hadislerde çok

evet çok.

peki tek soru

dinimizin direği namaz ın nasıl kılınacağı kaç rekat olduğu nasıl selam verileceği

hepsini istemiyorum

Ben hadislerin doğruluğu konusunda bir yargıda bulunmuyorum doğru veya değil.Allah'ın sözleri yani Kur'an bu dünyanın sonuna kadar geçerli olacak kurallardır.Ve peygamberimiz bu kuralların aynısını, değiştirmeden bizlere farklı şekilde aktarabilir.Ama ne ekleme ne çıkarma yapabilir.Neden diye soracak olursan çünkü peygamberimiz de insan evladıdır.Eğer peygamberimizin Kur'an dışında bir söz söylediğini ve bunun sonsuza dek doğru olacağını düşünürsen onu Allah yerine koymuş olursun.Yalnızca ve yalnızca Allah'ın kuralları sonsuza dek geçer.Bu yüzden peygamberin sözleri hiçbir zaman mutlak doğrular değildir.Ancak o günün şartları açısından uygun olabilir ve bu günkü şartlara uymayabilir.İşte bu yüzden de peygamberimiz zaten Allah'ın sözü dışında söz söylememiştir.Çünkü bu sorumluluğun altına giremez.

Soruna gelecek olursak namaz Kur'an'da gerektiği kadarıyla verilmiştir.Allah namazla ilgili ayetlerde 3 ana hareketi bize söyler.Secde,ayakta bekleme,eğilme hareketleri kelime kelime Kur'an'da geçer.Ayrıca "namazda benden yardım dileyin" diye açık seçik bir ayet de vardır.Sizin yaptığınız yanlış şurada;Hadislerde belirtilen namazla ilgili ayrıntılar peygamberimizin namaz kılış şeklinden ileri gelmektedir bilirsin ki.Peygamberimiz kendine emredilene aykırı hareket etmeden namazını kılmıştır.Bunu görenler de "namaz böyle kılınır" demişlerdir.Peygamberimizin namaz kılış şekli günümüze kadar hiç değişmeden gelmiş olsun(ki bu konuda bilgim yok).Peygamberimizin yaptığı ve Kur'an'da belirtilmeyen ama Kur'an'a aykırı da olmayan şeyler vardır.İşte peygamberimizin namaz kılışı da bu davranışlara bir örnektir.Eğer siz bu davranışa farz derseniz Kur'an'a yetersiz demiş olursunuz.Allah Kur'an'da bir konudan bahsedecek ve insan olan peygamberimiz Allah'ın sözünü tamamlayacak?Hangi mantık bunu düşünebilir?Namazda eğilirken kalkarken secdede belli bir sıraya ve kurala uygun okuduğunuz duaların hepsi Allah'a hakarettir.Adeta bir ritüele bir putperestliğe çevirmektir namazı.Namazda içinden geleni anladığın dilde söylemek esastır.Peygamberimiz arap toplumunda arapça konuşuyordu.Peygamberimizin arapça dua okumasından doğal ne olabilir?Ama siz peygamberin bu davranışını esas alarak anlamadığınız şeyleri belli bir kurala göre söylerseniz putlara tapmaktan farkı kalmaz olayın.Allah bize gerekeni Kur'an'da vermiştir.Kur'an rehber değil midir?İnsanlığa bir rehber.Bu rehber nasıl eksik olabilir?Gerekeni vermiştir siz ekleme(Kur'an'la çelişmeyen ekleme) yaparsanız ancak kendi kendinize yapabilirsiniz.Ama bu eklemeleri farzmış gibi gösterirseniz affedilmez günahlardan işlemiş olursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i miss you bro -- 1 Şubat 2012; 14:10:45 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hadisçiler gelmiş yine.

hadisçiler derken?

"evet inanıyorum" ise

uydurma hadislerde çok

evet çok.

peki tek soru

hepsini istemiyorum

Ben hadislerin doğruluğu konusunda bir yargıda bulunmuyorum doğru veya değil.Allah'ın sözleri yani Kur'an bu dünyanın sonuna kadar geçerli olacak kurallardır.Ve peygamberimiz bu kuralların aynısını, değiştirmeden bizlere farklı şekilde aktarabilir.Ama ne ekleme ne çıkarma yapabilir.Neden diye soracak olursan çünkü peygamberimiz de insan evladıdır.Eğer peygamberimizin Kur'an dışında bir söz söylediğini ve bunun sonsuza dek doğru olacağını düşünürsen onu Allah yerine koymuş olursun.Yalnızca ve yalnızca Allah'ın kuralları sonsuza dek geçer.Bu yüzden peygamberin sözleri hiçbir zaman mutlak doğrular değildir.Ancak o günün şartları açısından uygun olabilir ve bu günkü şartlara uymayabilir.İşte bu yüzden de peygamberimiz zaten Allah'ın sözü dışında söz söylememiştir.Çünkü bu sorumluluğun altına giremez.

Soruna gelecek olursak namaz Kur'an'da gerektiği kadarıyla verilmiştir.Allah namazla ilgili ayetlerde 3 ana hareketi bize söyler.Secde,ayakta bekleme,eğilme hareketleri kelime kelime Kur'an'da geçer.Ayrıca "namazda benden yardım dileyin" diye açık seçik bir ayet de vardır.Sizin yaptığınız yanlış şurada;Hadislerde belirtilen namazla ilgili ayrıntılar peygamberimizin namaz kılış şeklinden ileri gelmektedir bilirsin ki.Peygamberimiz kendine emredilene aykırı hareket etmeden namazını kılmıştır.Bunu görenler de "namaz böyle kılınır" demişlerdir.Peygamberimizin namaz kılış şekli günümüze kadar hiç değişmeden gelmiş olsun(ki bu konuda bilgim yok).Peygamberimizin yaptığı ve Kur'an'da belirtilmeyen ama Kur'an'a aykırı da olmayan şeyler vardır.İşte peygamberimizin namaz kılışı da bu davranışlara bir örnektir.Eğer siz bu davranışa farz derseniz Kur'an'a yetersiz demiş olursunuz.Allah Kur'an'da bir konudan bahsedecek ve insan olan peygamberimiz Allah'ın sözünü tamamlayacak?Hangi mantık bunu düşünebilir?Namazda eğilirken kalkarken secdede belli bir sıraya ve kurala uygun okuduğunuz duaların hepsi Allah'a hakarettir.Adeta bir ritüele bir putperestliğe çevirmektir namazı.Namazda içinden geleni anladığın dilde söylemek esastır.Peygamberimiz arap toplumunda arapça konuşuyordu.Peygamberimizin arapça dua okumasından doğal ne olabilir?Ama siz peygamberin bu davranışını esas alarak anlamadığınız şeyleri belli bir kurala göre söylerseniz putlara tapmaktan farkı kalmaz olayın.Allah bize gerekeni Kur'an'da vermiştir.Kur'an rehber değil midir?İnsanlığa bir rehber.Bu rehber nasıl eksik olabilir?Gerekeni vermiştir siz ekleme(Kur'an'la çelişmeyen ekleme) yaparsanız ancak kendi kendinize yapabilirsiniz.Ama bu eklemeleri farzmış gibi gösterirseniz affedilmez günahlardan işlemiş olursunuz.

sıkıntı var. din kardeşin olarak sana tavsiyem (dikkate al yada alma senin bileceğin iş )en yakın din görevlisine burada paylaştıklarını paylaşman ve doğrusunu öğrenmen.

burada her yazdığın yanlışı düzeltecek kadar vaktim yok ama çok tartışılan turkçe namaza açıklık getireyim

namaz türkçe olmaz.

neden ?

benim ismim ahmet

ahmet ne demek

bir anlamını ben yazayım.

"beğenilmiş"

şimdi beni bir arkadaşım "beğenilmiş buraya gelir misin?

şeklinde çağırdında oluyor mu?

olmaz.

namaz ın da bir özeli var

kelimelerin manası anlamı var

sen karşılayan kelimeleri kullanamazsın

sen kendi dilinle dua edersin Allah tan istersin

lakin namazın özelini bozamazsın

• Hiçbir din görevlisinin tavsiyesine ihtiyacım yok çok şükür.Allah Kur'an'ı din görevlilerine değil bana indirmiş.Onu anlamam için de beyin vermiş.Herkes kendi yaşamından sorumlu.Ben böyle düşünüyorum.Siz de dinimizin gerçek manasını kavramış olsaydınız böyle düşünürdünüz.namazın şekilden ve ezberden değil anlamdan ve içtenlikten oluştuğunu anlardınız.Ne diyeyim ki Allah'ın sözünü koyuyorum hala din görevlileri diyorsunuz.

Sabır ve namazla yardım dileyin. Bu, şüphesiz, huşû duyanların dışındakiler için ağır (bir yük)dır.2/45

Siz arapça yardım dileyebiliyorsanız ne mutlu size.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i miss you bro -- 1 Şubat 2012; 14:24:52 >
  • quote:

Hiçbir din görevlisinin tavsiyesine ihtiyacım yok çok şükür.Allah Kur'an'ı din görevlilerine değil bana indirmiş.Onu anlamam için de beyin vermiş.Herkes kendi yaşamından sorumlu.Ben böyle düşünüyorum.Siz de dinimizin gerçek manasını kavramış olsaydınız böyle düşünürdünüz.namazın şekilden ve ezberden değil anlamdan ve içtenlikten oluştuğunu anlardınız.Ne diyeyim ki Allah'ın sözünü koyuyorum hala din görevlileri diyorsunuz.

Sabır ve namazla yardım dileyin. Bu, şüphesiz, huşû duyanların dışındakiler için ağır (bir yük)dır.2/45

Siz arapça yardım dileyebiliyorsanız ne mutlu size.

ihtiyacım yok dememek lazım güzel kardeşim

akıl akıldan akıllıdır

yorumun yanlış olabilir

bunun sıkıntısını bizzat sen çekersin başkası çekmez

sormak soruşturmak yardım almak almamak bir zarar getirmez insana

bu düşüncelerini kendine saklama paylaş ki doğruyu bulasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahm3tt -- 1 Şubat 2012; 14:30:33 >

• Konu kopmuş gene.

Al-i İmran Suresi 31. Ayet : "De ki: “Eğer siz Allah'ı seviyorsanız, o taktirde bana tâbi olunuz ki Allah da sizi sevsin ve sizin günahlarınızı mağfiret etsin (sevaba çevirsin). Ve Allah "Gafur"dur, "Rahîm"dir.” "
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafa_ogr

Konu kopmuş gene.

Al-i İmran Suresi 31. Ayet : "De ki: “Eğer siz Allah'ı seviyorsanız, o taktirde bana tâbi olunuz ki Allah da sizi sevsin ve sizin günahlarınızı mağfiret etsin (sevaba çevirsin). Ve Allah "Gafur"dur, "Rahîm"dir.” "

Yani kırıcı olmamak istiyorum saygı çerçevesinde konuşalım istiyorum ama kendimi tutamıyorum.Yahu arkadaşım bak kaç satır yazı yazmışım.Hala ne demek istediğimi anlamadın mı?Peygamberimize uymamız gerektiğini ben de söylüyorum.Sadece diyorum ki sizin peygamberimizin sözü diye inandığınız ve Kur'an'da olmayan şeyleri peygamberimiz söylemiyor.Peygamberimiz sadece kendine iletileni yani Kur'an'ı söylüyor.Sizin dilinizden konuşmak için alim olmak lazım.Alim olmayanların beyni yokmuş gibi sadece alimlerin dediklerine inanıyorsunuz,o zaman istediğiniz gibi olsun buyrun,

Verdiğiniz ayetin Elmalılı tefsiri:

Mahabbet (muhabbet, sevgi), insan ruhunun yücelik ve güzellik sezdiği bir şeye öyle bir meyil göstermesidir ki, ona yaklaşmak için gerekli sebep ve vesileleri arayıp bulmaya yöneltir. Binaenaleyh sevenin hedefi, sevgilinin rızasına erebilmek ve öfkesinden sakınmak, korunmak olduğundan, sevgi, itaat isteğini ve isyan sayılan şeylerden kaçınmayı gerektirir. Herhangi bir kişi, hakiki yüceliğin ve kemalin ancak Allah'a ait olduğunu idrak edip anladığı zaman, onun bütün sevgisi Allah için, Allah yolunda ve Allah'ın rızasını kazanmak uğrunda olur. Allah'ın dini de tevhid ve İslâm olduğundan, sevgisi hep bu çerçevede dolaşır durur. İtaat ve ibadet için gösterdiği iradede ancak bu din hakim olur. O halde Allah'ı sevenler "Ben özümü Allah'a teslim ettim, bana uyanlar da öyle..." (Âl-i İmrân, 3/20) diyen ve bu ilâhî emri tebliğ eyleyen Resulullah'a karşı gelmemek ve onun gibi ihlas ve samimiyetle, "Ben özümü Allah'a teslim ettim..." deyip dininde ve şeriatında ona ve onun öğretim ve bildirilerine uymak ve onu örnek almak lazım gelir. Bunun zıddı, "Ben Allah'ı severim, ama emrini dinlemem, O'nun sevdiğini sevmem, O'nu sevenleri, O'nun yolunu gösterenleri, O'nun seçip gönderdiklerini sevmem, onlara benzemek istemem." demektir ki, bu da, "Ben kendimden başka birşey sevmem, tevhid yolunda yürümek istemem." demektir. Allah'ın Resulüne uymak istememek "Ben özümü Allah'a teslim ettim." dememek ve düstur ile hareket etmemektir. Bu da Allah'ı sevmemek ve rahmetinden mahrum kalmaktır.

http://www.tdk.org.tr/index.php?option=com_gts&arama=gts&guid=TDK.GTS.4f297c050d1129.33405470

Bakın peygamberimiz Kur'an'ı kendisine indirileni tebliğ eder.Ne demektir tebliğ?Tdk'dan link verdim buyrun bakın.Bildirme,haber verme demektir.Bildirme ne demektir?Aynen aktarma demektir.Kimse peygamberimize uymayalım demiyor.Dediğim şu peygamber Kur'an'a bir şey ekleyemez veya çıkaramaz.Kur'an'ı aynen bizlere tebliğ eder,bildirir,haber verir.Anlıyor musunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i miss you bro -- 1 Şubat 2012; 20:10:30 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mustafa_ogr

Konu kopmuş gene.

Yani kırıcı olmamak istiyorum saygı çerçevesinde konuşalım istiyorum ama kendimi tutamıyorum.Yahu arkadaşım bak kaç satır yazı yazmışım.Hala ne demek istediğimi anlamadın mı?Peygamberimize uymamız gerektiğini ben de söylüyorum.Sadece diyorum ki sizin peygamberimizin sözü diye inandığınız ve Kur'an'da olmayan şeyleri peygamberimiz söylemiyor.Peygamberimiz sadece kendine iletileni yani Kur'an'ı söylüyor.Sizin dilinizden konuşmak için alim olmak lazım.Alim olmayanların beyni yokmuş gibi sadece alimlerin dediklerine inanıyorsunuz,o zaman istediğiniz gibi olsun buyrun,

Verdiğiniz ayetin Elmalılı tefsiri:

Mahabbet (muhabbet, sevgi), insan ruhunun yücelik ve güzellik sezdiği bir şeye öyle bir meyil göstermesidir ki, ona yaklaşmak için gerekli sebep ve vesileleri arayıp bulmaya yöneltir. Binaenaleyh sevenin hedefi, sevgilinin rızasına erebilmek ve öfkesinden sakınmak, korunmak olduğundan, sevgi, itaat isteğini ve isyan sayılan şeylerden kaçınmayı gerektirir. Herhangi bir kişi, hakiki yüceliğin ve kemalin ancak Allah'a ait olduğunu idrak edip anladığı zaman, onun bütün sevgisi Allah için, Allah yolunda ve Allah'ın rızasını kazanmak uğrunda olur. Allah'ın dini de tevhid ve İslâm olduğundan, sevgisi hep bu çerçevede dolaşır durur. İtaat ve ibadet için gösterdiği iradede ancak bu din hakim olur. O halde Allah'ı sevenler "Ben özümü Allah'a teslim ettim, bana uyanlar da öyle..." (Âl-i İmrân, 3/20) diyen ve bu ilâhî emri tebliğ eyleyen Resulullah'a karşı gelmemek ve onun gibi ihlas ve samimiyetle, "Ben özümü Allah'a teslim ettim..." deyip dininde ve şeriatında ona ve onun öğretim ve bildirilerine uymak ve onu örnek almak lazım gelir. Bunun zıddı, "Ben Allah'ı severim, ama emrini dinlemem, O'nun sevdiğini sevmem, O'nu sevenleri, O'nun yolunu gösterenleri, O'nun seçip gönderdiklerini sevmem, onlara benzemek istemem." demektir ki, bu da, "Ben kendimden başka birşey sevmem, tevhid yolunda yürümek istemem." demektir. Allah'ın Resulüne uymak istememek "Ben özümü Allah'a teslim ettim." dememek ve düstur ile hareket etmemektir. Bu da Allah'ı sevmemek ve rahmetinden mahrum kalmaktır.

http://www.tdk.org.tr/index.php?option=com_gts&arama=gts&guid=TDK.GTS.4f297c050d1129.33405470

Bakın peygamberimiz Kur'an'ı kendisine indirileni tebliğ eder.Ne demektir tebliğ?Tdk'dan link verdim buyrun bakın.Bildirme,haber verme demektir.Bildirme ne demektir?Aynen aktarma demektir.Kimse peygamberimize uymayalım demiyor.Dediğim şu peygamber Kur'an'a bir şey ekleyemez veya çıkaramaz.Kur'an'ı aynen bizlere tebliğ eder,bildirir,haber verir.Anlıyor musunuz?

demek ki sana bir jinekolojiye giriş kitabı versek

kadın doğumcu olup çıkacaksın foruma

cunku eline Kuran-ı Kerim i alıp

çok biliyorum diyorsun.

hata ediyorsun.

her kitabin bir öğretmeni vardır

Kuran-ı Kerim in İslam dininin Peygamberi de Hz.Muhammed dir.

hangi hadis onun sözü

hangi hadis sahte

bunun kararını

trabzondan verebileceğini sanmıyorum

kusura bakma kabalık ettiysek.

• "Sen"in bahsettiğin gibi olsa (nereden samimi oluyoruz anlayamadım) o zaman Peygambere ne gerek vardı bunu izah eder misin? Kuranı bir şekilde indirirdi Allah, bir de peygambere ne gerek vardı o zaman. Haşa bu abes değil mi? "Hadisçiler gelmiş yine" kelimenden ne anlamamız gerekiyor? Sen hadisleri hiçe mi sayıyorsun, bunu mu ima ediyorsun, açık açık söyle de bilelim, ona göre konuşalım.

Veya Peygamber a.s.m. "Ümmetimin alimleri Ben-i İsrailin Peygamberleri gibidir" mealindeki hadisinde ne demek istiyor anlatır mısın?

Peygamber, a.s.m. Allah'ın bize göndermiş olduğu İslam dinini anlattı. Allah, İslam dinini öğrenmemiz için Kuran'ı gönderdi, Nasıl yaşanacağını görmemiz için Peygamber gönderdi. Burada hiç "Peygamber, Kurana uymayan, tamamen kendi şahsi fikri olan birşey söyledi veya yaptı" diye iddia eden mi oldu da böyle köpürte köpürte laf ebeliği yapıyorsun? Neyin davasını iddia ediyorsun anlayabilmiş değilim.

• Her kitabın bir öğretmeni vardır demişsin,peki.Ama bu öğretmen bu kitabın yazarından farklı bir şey söyleyebilir mi?Çok büyük günaha giriyorsunuz.Kur'an'a yetersiz diyorsunuz haberiniz yok.

Yukardaki şahıs,ben sizli bizli konuşmayı sevmem.Siz dediğimde çoğul anlamdadır kimse saygı manasında anlamasın.

Önceki mesajlarımı okursan sana Kur'an'la bire bir çelişen hadisler gösterdim.Aynı şeyi defalarca yazdım.Bir daha oku önceki mesajlarımı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i miss you bro -- 1 Şubat 2012; 23:52:17 >
  • Aşağıdaki şahıs, pardon yukarıdaki şahıs ... dediğini yaptım ve önceki mesajlarına göz atacaktım ki daha ilk başlarda takıldım. "namazın şekilden ve ezberden değil anlamdan ve içtenlikten oluştuğunu anlardınız" demişsin ya. Sen namaz kılıyomusun, kılıyosan nasıl namaz kılıyosun? Doğru namaz kılmak nasıl olur öğretsene bize. Malum Kuranda nasıl kılacağımızı şekli sözleri anlatmıyor ya, sen biliyosun ya, anlat da biz de ihya olalım, yoksa biz küççücük, alim olan söylerse ancak kafamıza giren akılcıklarımızla ifna olup gitcez...
  • ABDULAZİZ BAYINDIR GERÇEK TEVHİDİ ANLATIYOR;https://www.facebook.com/kurandersi EKONOMİDE YENİ PERGELhttp://www.ustream.tv/recorded/20133665

MÜSLÜMANIM AMA KAFAM KARIŞIK, NE YAPMALIYIM ?

İslam ümmetinin aklı karışmış durumda, birbirine yakın batılları defalarca duyarız, son zamanlarda insanlara tebliğ adına doğru bildiğimiz yanlışları ortaya koyduğumuzda aynı şeyi bizlerede söylüyorlar. Sizinki şimdiye kadar hiç duymadığımız bir tariftir deyip şok oluyorlar, herkez fırkalara bölündü, ilk bölünme mezheplerin kutsanmasıyla oldu. Her mezhebin kuralı farklıdır, bu Kur'anı azimüşana ters düşen bir gelenek alışkanlığıdır. Kur'an tek bir model insan inşa eder ve çelişkisi asla yoktur, kurallarıda herkez için aynıdır. Bizler aklı karışan müslümanların ve bölünmenin önüne geçmeyi savunuyoruz. İnandığımız (Kur'an) gibi yaşamazsak yaşadığımız gibi inanmaya ALIŞIRIZ. Kelimeyi Şahadette Allaha söz verirken ben Şahidim dediğimizde o şahadet Kur'andır ve ondaki Kur'allara teslim olmak şarttır. Fırkalara bölündüğümüz çok açık, mezhep etiketi ile ilk bölünme başladı ve ardı arkası kesilmedi, şimdilerde tabiri caizse kırksekizbin millete bölündük ve milletlerin farklı kanunları oluştu. Bu bağlamda Kur'ana aykırı düşünceler hatta ŞİRK günahı ortaya çıktı, bu yanlışları defalarca ortaya koymaya çalıştık. Kalburüstü olarak örnek vermek gerekirse, bir mezhep yada cemaat-tarikat mensubu için geçerli olan haram bir kanun diyerinde helal olarak insanların bilinç altına atıldı, yada tam tersi haram olanı helal olarak öğrettiler. Bunun tek nedeni, ortak metinin Kur'an olmamasındandır. İslamın içeriğini bozmaya çalışan bilinçli art niyetli kişilerin (İNSAN ŞEYTANLARI) hilelerinin sorunlarıyla boğuşuyoruz, yada körü körüne bir şeye delil olmadan teslim olanların sıkıntılarını çekiyoruz.http://www.suleymaniyevakfi.org/

40'ı çıksın ?

40'ı çıksın ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Örscü -- 2 Şubat 2012; 0:15:10 >

• Mesela arkadaş tam olarak düşündüğüm şeylerden birine değinmiş.Mezhepler konusu.Yahu Kur'an bir tane Allah bir tane siz nasıl oluyor da ayrılıyorsunuz?Allah demiyor mu kıbleniz bir olsun düşünceniz bir olsun siz nasıl insanları bölebilirsiniz?Bu da arkadaşın da dediği gibi art niyetli kişilerin tezgahıdır diye düşünüyorum.

@mustafa_ogr "Soruna gelecek olursak namaz Kur'an'da gerektiği kadarıyla verilmiştir.Allah namazla ilgili ayetlerde 3 ana hareketi bize söyler.Secde,ayakta bekleme,eğilme hareketleri kelime kelime Kur'an'da geçer.Ayrıca "namazda benden yardım dileyin" diye açık seçik bir ayet de vardır." okudum demişsin ama burayı atladın sanırım.
    Burada nasıl kılınması gerektiğini kendimce belirttim.Çünkü Kur'an'da yazmayan şeylerin hepsi "kendimce" olabilir ancak.Ben namazda o gün ne yaşadıysam o an ne hissediyorsam ona göre dua ederim.Ve ettiğim duaların hepsi Türkçedir ve o an aklıma gelen tamamen hislerimden oluşan dualardır.Allah'ın sözünü tekrar Allah'a söylemek bana mantıklı gelmiyor.

• quote:

Mesela arkadaş tam olarak düşündüğüm şeylerden birine değinmiş.Mezhepler konusu.Yahu Kur'an bir tane Allah bir tane siz nasıl oluyor da ayrılıyorsunuz?Allah demiyor mu kıbleniz bir olsun düşünceniz bir olsun siz nasıl insanları bölebilirsiniz?Bu da arkadaşın da dediği gibi art niyetli kişilerin tezgahıdır diye düşünüyorum.

@mustafa_ogr "Soruna gelecek olursak namaz Kur'an'da gerektiği kadarıyla verilmiştir.Allah namazla ilgili ayetlerde 3 ana hareketi bize söyler.Secde,ayakta bekleme,eğilme hareketleri kelime kelime Kur'an'da geçer.Ayrıca "namazda benden yardım dileyin" diye açık seçik bir ayet de vardır." okudum demişsin ama burayı atladın sanırım.
    Burada nasıl kılınması gerektiğini kendimce belirttim.Çünkü Kur'an'da yazmayan şeylerin hepsi "kendimce" olabilir ancak.Ben namazda o gün ne yaşadıysam o an ne hissediyorsam ona göre dua ederim.Ve ettiğim duaların hepsi Türkçedir ve o an aklıma gelen tamamen hislerimden oluşan dualardır.Allah'ın sözünü tekrar Allah'a söylemek bana mantıklı gelmiyor.

arkadaşım bak

herkesin bir aklı var

herkesin bir yorumu var

Kuran-ı Kerim i akıl sahibi her insan okur ve FARKLI yorumlar-yorumlayabilir- buna müsaittir

Peygamber her ayeti net açıklamış bu budur bu şudur burada şu denmek istiyor demiştir.

bunlar yazılmıştır. sıkıntı yoktur.

7 milyar insan kendi kafasına göre hüküm çıkarırsa (senin gibi)

7 milyar din olur dünyada

sen aklına mı iman ediyorsun

peygambere mi?

• eski devirlerde tıp iyi şekilde gelişmediği için bazı hastalıkları ve ölümleri doğaüstü güçlere yorumluyorlardı.
    bunun neticesi mantıklı izahı olmayan adetler ortaya çıkmış.mesela "merdiven altından geçmek uğursuzluk"sakar adamın biri merdivenin altından gecerken merdivene takılıp merdiveni düşürmüş.ve bu olay bir daha tekrar etmesin diye böyle bir adet ortaya atılıp olaya birazda doğa üstü durum ilave etmişler.
    başka örnekte "akarsuya işeyen çarpılırmış"ulan işeyecek başka yer bulamadın mı?belki biri biraz aşağıda su içiyor?
    bu kırkı çıkma olayıda bayanların lohuse halindeki fizyolojik ve psikolojik travmalarını aza indirgemek için ortaya atılmış bir adet.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ıYı -- 2 Şubat 2012; 17:32:50 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.