Şimdi Ara

>> 40 Dakika Uğraştığım GEOMETRI SORU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  >> 40 Dakika Uğraştığım GEOMETRI SORU

Üçgenin Köşeleri A , B , C ,

X = ?

• 130 mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Parn

130 mu?

115
  • 115 cevap
  • quote:

Orijinalden alıntı: galaxy54

115 cevap

Nasıl Buldunuz? Lütfen biri açıklasın gözünü sevim
  • 2 açıortayın varsa 3. de açıortay desem gerisini bulursunuz zaten..
  • 25 derece olan kenarda açıortay olacağından 50 derece olur.Diğer 2 kenara 130 derece kalır oralarda açıortay olucagından x açısının tepe açısı olduğu üçgende alt taraflara 65 kalır(2x+2y=130 => x+y=65). 180-65=115 x açısına kalır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carfreak -- 3 Kasım 2011; 21:58:30 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Günde 250 soru çözememek
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pachenkov

25 derece olan kenarda açıortay olacağından 40 derece olur.Diğer 2 kenara 130 derece kalır oralarda açıortay olucagından x açısının tepe açısı olduğu üçgende alt taraflara 65 kalır(2x+2y=130 => x+y=65). 180-65=115 x açısına kalır.

quote:

2 açıortayın varsa 3. de açıortay desem gerisini bulursunuz zaten..

Nasıl Açıortay oldu. Tamam bende öyle yaptım. ama geometri hocam çözemedi , dedi orasının açıortay olacağını bilemeyiz..

• quote:

Orijinalden alıntı: Turk-Engineer

quote:

25 derece olan kenarda açıortay olacağından 40 derece olur.Diğer 2 kenara 130 derece kalır oralarda açıortay olucagından x açısının tepe açısı olduğu üçgende alt taraflara 65 kalır(2x+2y=130 => x+y=65). 180-65=115 x açısına kalır.

quote:

Nasıl Açıortay oldu. Tamam bende öyle yaptım. ama geometri hocam çözemedi , dedi orasının açıortay olacağını bilemeyiz..

bence o hoca değil sizi kandırıyo

• quote:

quote:

quote:

quote:

bence o hoca değil sizi kandırıyo

sen söyle. nasıl oldu

• üste Pachenkov' un anlattığı gibi oluyor..
  • hocana selam söyle , 2 tane açıortayın kesiştiği noktaya diğer köşeden çekilen doğru kesinlikle açıortaydır.yukarıdaki 2 açıya a , a yaz. sağdaki açılara b , b yaz . 2a+2b 130 çıkıcak. a+b =65 , bu durumda x de 115 derece çıkar.
  • quote:

50
  • quote:

quote:

50

Haklısın yanlış basmışım teşekkür ederim daha fazla karmaşa çıkmadan düzelttiğin için
  • quote:

quote:

quote:

50

Haklısın yanlış basmışım teşekkür ederim daha fazla karmaşa çıkmadan düzelttiğin için

Yanlış Anlama. Açıkladığın İçin Minnettarım

• Dostum eğer iki açı ortayın keşistiğe yeri kesen( ya da değen ) bir doğru varsa oda açı ortaydır ki buda o açıyı 25+25ten 50 bulmamızı sağlar. Gerisinide zaten a ve b gibi değerler vererek yapabilirsin. 115 çıkıcaktır tabii. Aslında oldukça basit bir soru fakat çözememeni ordaki açı ortayı bilmediğine bağlıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Minotor -- 3 Kasım 2011; 22:15:29 >
  • Çok kolay soru yalnız.. Çözmen lazımdı bence bu soruyu
  • Dostum ABCD diye isim verirsen D iç teğet çemberin merkezi olur bu da iç açı ortayların kesim noktası demektir. Yani yukarıda arkadaşların da belirttiği gibi iki iç açı ortay bir noktada kesişiyorsa üçüncüsü de mutlaka ve o noktada birleşmek zorundadır. Bu hangi konu anlatımlı kitaba bakarsan bak vardır hocana selam söyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ferliben

Dostum eğer iki açı ortayın keşistiğe yeri kesen( ya da değen ) bir doğru varsa oda açı ortaydır ki buda o açıyı 25+25ten 50 bulmamızı sağlar. Gerisinide zaten a ve b gibi değerler vererek yapabilirsin. 115 çıkıcaktır tabii. Aslında oldukça basit bir soru fakat çözememeni ordaki açı ortayı bilmediğine bağlıyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: Tired Soul

Çok kolay soru yalnız.. Çözmen lazımdı bence bu soruyu

Lütfen AçıOrtayı Bilmeden bi yapmaya çalışın. Şalvar teoremi, o ortada oluşan x kısmının altını uzatın arkasını uzatın yanını uzatın,

180-x iç ters açı , dış ters açı, yöndeş açı, Enson 205-x yaptım, sonra 360-x birleştirdim.

Açı Ortayı bilmeden yap bakayım hele.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ferliben

Dostum eğer iki açı ortayın keşistiğe yeri kesen( ya da değen ) bir doğru varsa oda açı ortaydır ki buda o açıyı 25+25ten 50 bulmamızı sağlar. Gerisinide zaten a ve b gibi değerler vererek yapabilirsin. 115 çıkıcaktır tabii. Aslında oldukça basit bir soru fakat çözememeni ordaki açı ortayı bilmediğine bağlıyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: Tired Soul

Çok kolay soru yalnız.. Çözmen lazımdı bence bu soruyu

Lütfen AçıOrtayı Bilmeden bi yapmaya çalışın. Şalvar teoremi, o ortada oluşan x kısmının altını uzatın arkasını uzatın yanını uzatın,

180-x iç ters açı , dış ters açı, yöndeş açı, Enson 205-x yaptım, sonra 360-x birleştirdim.

Açı Ortayı bilmeden yap bakayım hele.

Niye kısa yolu varken uğraşalım ki? Anlamadım ne demek istediğini?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.