Şimdi Ara

40.000 tl kredi çekip daire almak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
2
Favori
5.830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nakit alın demesi kolay,gönül ister ki kimse krediye bulaşmasın;ama hayat pahalı maaşlar kısıtlı.Adam eve çıksa,bi de kiraya para verecek.Birikim yapması zor görünüyor bu sabit olmayan gelirle.Kredi,akıllı kullanılırsa iyi bir şeydir.

    Aylık 600 TL garanti paranız var ise,siz bence kredi işine girin;ama mümkünse 10 yıldan az bir vade belirleyin.Duruma göre borç yeniden yapılandırılabiliyor zaten.Hatta yeniden yapılandırma sayesinde ödeyeceği borcu azaltanlar bile var.

    Ayrıca Enspektör isimli üyenin dediklerini de dikkate almak lazım,ev almak akıllıca yapılması gereken bir şeydir.Fi-Yapı daha önce ismini duymuş olduğum,bildiğim kadarıyla büyük bir şirket.Yamuk olacağını sanmıyorum;ama siz araştırın bence yine de.

    Kız arkadaş ile ev alınır mı alınmaz mı konusuna girmiyorum tabi ki,haddim değil.Tek söyleyeceğim,umarım ömür boyu mutlu bir şekilde yaşarsınız.




  • Fi-Yapı parayı topluyor işe başlıyor..Fazlasıyla projesi olan bir firma.. ve .çoğunuda tamamlamış.. Ayrıca tam fiyatını öğren derim sanırım net fiyat değildi o fiyatlar..

    Kredi konusunda ise bazı şeyler için biraz risk almak gerek özellikle bu devirde yoksa çok zor. Allah kolaylıklar versin. Darısı başımıza:)
  • Fi yapı akıllılık ediyor
    Bundan önceki projesindede önce reklamı yaptı sanırım ellerinde inşaata başlıyacak kadar kaynak yoktu reklamın ertesi gün yüzlerce kişi geldi para yatırdılar kredi cektiler v.b adamlar para aldılar inşaata başladılar bunuda sanırım bu şekilde yapıyorlar.

    120 AY ! 10 yıl yani, 600 lira büyük bir mebla değil problem olusturacagını düşünmüyorum ama 10 yıl uzun bir süre insanlık hali herşey olabilir sıkışabilir odeyemeyebilirsin sonra uğraş dur.

    Ayrıca 40 mkare çok ufak değilmi ?

    Bir yandan banada mantıklı geliyor kira gibi bankaya odıyeceksın ve ev sahibi olacaksın. Ama 10 yıl az buz bir süre değil, ayrıca daha yapılmamış yeni başlıyacaklar size hangi kattan verileceği filan konusuldumu en azından bir simulasyonda v.b evin içi alacagınız evin konumu hangi katta oldugu belirtildimi ?




  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ntticaret -- 8 Mayıs 2010; 21:18:20 >
  • Araştırdım ve yasa gereği ev kredisinde evin bedelinin en fazla %75i kadarını kredi çekebiliyorsun bu durumda çekeceğin kredi 30000tl olacak ve hesaplamalarını buna göre yaparsan daha iyi olur. Hiç bir banka 40000tllik ev için 40000tl kredi veremez sen evin bedelini yüksek göstersen bile bilirkişi geip evi inceliyor kesinlikle 30000TLden fazlasını kredi çekemezsin
  • Bende bir kaç şey söylemek istiyorum.Fi-yaka karicinde daha çok çeşitli projeler var onları da araştırın derim.Ayrıca 120 Ay da çok uzun vade bence.Elinizde 4.000 TL var gelir Toplam 2500 + 800 emekli maaşı =3300 TL Mezun olmanıza 14 ay varmış sanırım.14 X 1000TL kıyıya atsanız.Yapar size 14.000 TL.4.000 TL de sizde var eder 18 000 TL.Bu 18.000 Tl ile yine bir stüdyo daireye girebilir.Hatta yarısını da peşin verebilirsiniz ..Hem vadeniz azalır hem taksit tutarınız azalır.
  • aklıma takıldı bankalar 16 ay sonra teslim edilecek bir daire'ye kredi veriyorlarmı? neyi ipotek edecekler kredi verirken??ayrıca 16 ay sonra teslim edilecek bir daire'de peşin parayla alınmazki burda bir yanlışlık yokmu?
  • 600 lira bence hiçbirşey değil, sonuçta ev alma eylemi olmasada kirada kaldığınız sürecede o parayı kiraya vereceksiniz. Sonuç olarak bunu yapmanız bence mantıklı. Ayrıca bazı bankaların sigortaları var işsiz kalma durumunda borçlarınızı biz ödüyoruz gibi birşey. Tavsiye etmem ama işinize yararsa onuda araştırabilirsiniz.
    Kendi adıma tek önereceğim şey kız arkadaşınızın ailesinden gelen parayı asla bu işe sokmayın.
    Sonra başınız ağrıyabilir.

    Ben bir dönem kız arkadaşımdan para aldım, onada annesi veriyordu bana versin diye. Bende okul taksidimi yatırmayıp, tamamen içimden geldiği için gidip tek taş yüzük almıştım. Annesinin tepkisi benim verdiğim parayla sana hediyemi alıyor olmuş.
    Kötü bir tecrübe yaşadım bu konuda.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Robinson_Crusoe


    quote:

    Orijinalden alıntı: Rasqutin

    İçinde kredi kelimesi geçen hiçbir olaya bulaşmayacaksın.


    Çok doğru bir laf, dikkate al derim ardından şunuda eklerim ayağını yorganına göre uzat belki parana göre hayalindeki daireyi alamazsın ama kredi vs... ile uğraşmaktan ve faiz ödemekten kurtulmuş olursun yinede hesapını iyi yap,


    Böyle cahilce konuşmalara hiç aldanma, kredi sistemi olmasa kim-nasıl ev alsın? Çok zebgin olmadıkça, eğer ortalama bir geliriniz varsa, biraz risk alarak tabiki kredi kullanacaksınız.
  • 16 ayda söz verdikleri gibi teslim ederlerse, zaten kiraya versen (veya kendin otursan kira vereceğine evini finanse etmiş olursun) bir şekilde kredi ödemelerine destek çıkar. 2-3000 tl maaşla başka türlü ev sahibi olmak imkansız. Tüm dünyada mortgage sistemi bu şekilde işler, işin içinde risk tabiki var ama ters bir durumda satarsın (resmi satış değil tabiki ama bir şekilde hallediyordur Türkiyede), krediyi kaparsın.
  • almayıp kirada oturursan , 10 sene sonra : eee ben bu parayı zaten verdim ama şuan bi evim yok demektense , kiraya vereceğin parayı krediye ver , 10 sene sonra bi ev sahibi ol :) hemde kendi evinde otur bu 10 sene içinde :)
  • Borçsuz birşey alınmıyor.Kendinize güveniyorsanız çekin.Ben araba almıştım krediyle kredisi bitti sattım peşinat yaptım eve girdim 75.000 çektim 10 yıl 0.95 faiz oranıyla 1040 TL aylık ödemesi.Nasıl geçtiğini anlamadan 4. taksidi ödedim 1 hafta olmuş gibi alalı.Zaman hızlı geçiyor dün gibi hatırlıyorum ev almayı kafama koyduğumdan sonra 4 sene geçiverdi 4 sene kira ödedim 500 TL den nasıl geçtiğini anlamadım bile.24.000 TL kira ödemişim bu para bana asla dönmeyecek bir para.Bu yüzden herhangi bir çekincem kalmadan kredi çektim kendi evime geçtim.Herkese nasip olur inşallah.

    Garanti para varsa emekli gibi zerre kadar düşünme

    Hayırlısı olsun...
  • tecrübelerini paylaşanlara ve yorum yapanlara teşekkürler.

    krediyi alma konusunda hiçbir sorun yok. babamın ortağı ile apart daireleri var (ancak istanbul'da değil), bunlardan birini ortağından almış gibi kendi üstüne yapabilir. krediyi oraya alacağım onu ipotek ettireceğim yani.

    şu an öğrenciyim dedim, kira falan vermiyorum. istanbul'da ailemle kalıyorum. eğer bu işe girersem seneye ekim gibi teslim ediyorlar, ama ben 1 yıl zaten oturmayacağım o evde, kiraya vereceğim. çünkü kız arkadaşım ailesinin yanına gidip 1 yıl yüksek lisans yapacak.

    benim de şu an hiçbir masrafım yok. şu an kira vermiyorum ama 2 yıl sonra kiraya para vermek istemiyorum. ona vereceğim parayı kendi evime öderim.

    @murderuo, fiyaka'nın bir sürü projesi var dediğin gibi. ancak bunun fiyatı bana diğerlerinden çok daha uygun geldi. arada ortalama 10.000 tl var gibi. ama dediğin konuda haklısın. 14 ayda elimizdeki para 18.000 tl olabilir. o zaman bunu peşinat olarak kullanabilirim.

    şimdi yapmamla o zaman yapmam arasındaki fark, şimdi 40.000 tl'lik ev o zaman daha pahalı olmaz mı? o zaman yaparsam da bitmiş bir daire için yapmam gerekebilir, çünkü o zaman geç bitirilmesi riskini göze alamam. fiyatlara az çok baktım, bitmişlerin fiyatı daha yüksek.

    ayrıca dediğiniz gibi onun babasından gelen emekli maaşı parasını hiç hesaba katmıyorum. kendi babamdan bile destek almamam lazım.

    bir yandan da bekleyeyim, mezun olduğumda önümü daha iyi göreyim diyorum. ama o zaman böyle bir işe girersem hemen oturmaya hazır bir daireye başlamak zorunda kalırım. şimdi teslim gecikse ben 1 yıl zaten oturmayacağım içinde. ama o zaman gecikme riskini alamam.

    akşamdan beri kafam daha da karıştı yani.




  • löpçük kardeş ben fi-yakanın sitesinde bahsettiğin projenin detaylarına ulaşamadım.detayları nerden görebilirim ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Enspektör

    löpçük kardeş ben fi-yakanın sitesinde bahsettiğin projenin detaylarına ulaşamadım.detayları nerden görebilirim ?


    www.fiyapi.com adresine gir, orada bir sürü proje var resmin altında.

    benim düşündüğüm, fi-life projesiydi.
  • Her ay 1231 tl ödüyorum..1 sene bitti kaldı 4 sene..
    Aile efradının maddi geliri düşükse:


    İstanbul'da,borç altına girmeden mülk sahibi olmak mı?..

    Media mark
    Bakmadan almam..

    Henüz temeli bile olmayan bir meskene yatırım yapma!..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seyhat -- 3 Mayıs 2010; 10:04:00 >
  • ben tavsiye ederim al borca girdimi bir şekilde ödersin sonunda eviniz olur.Yok krediye bulaşma vs. diyenleride dinleme kiralık ev tutsanız zaten 400-500 tl en az ayrıca %75 ini kredi veriyolar lafınada inanma baban devlet memuru filansa %90 ına kadar çıkarsınişçi ise %80-%85 civarı kadar kredi alırsın.İnsanları bankalar batırmaz sadece suçu başkasına atmak isterler sen gidip 40 bin tl ihtiyaç kredisi alıp yazın tatil yapıyım veya eksiklerimi tamamlıyım demiyorsun ev alayım diyorsun evin kredisi bitince belki arabada alırsınız bunlar gerekli ihtiyaçAma borca girip gidip koltuk takımının,yatak odası takımının en iyisini alıp,balayına en iyi yere gidip,yazları çeşme,kışları uludağ yapıp kredi alayım dersen batarsın.Millet ayağını yorganına göre uzatmıyor sonra suçlu bankalar




  • Hemen hemen karar vermiş gibisin ama bence yol yakınken vazgeç.

    Kız arkadaşının da desteği ile alacağını söylüyorsun. Kız arkadaşının ileride eşin olmasının garantisi yok.

    120 ay çok uzun bir süre. Bu zaman zarfında Allah korusun bir sıkıntıya düşer de krediyi ödeyemeyecek konuma gelirseniz başınıza çok büyük felaketler açabilir.

    Bence aceleye getirmeyin. Daha somut imkanlara sahip olduğun zaman ev işine girersin. Hem ileride çok daha iyi bir ev sahibi de olabilirsin belki. Zaman neler neler gösterir.
  • beni açıkçası mali durumun evin konumu veya ödeme şeklin değilde evin asıl kendisi endişelendiriyor...markalı bi proje olsa bile 40 metre kare daire sana ne kadar konfor sağlayabilir.???diyelimki yarın öbür gün satmak istedin alıcı çıkarmı??kiraya rahat bi şekilde verebilrimisin??bunlarıda göz önünde bulundur.sırf ev almak içinse uygun olabilir...muhtemelen giriş katı ve konumca diğer dairelerden daha vasat olanları bu paradır bunlarıda göz önünde bulunudr.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Commander

    Ben bir dönem kız arkadaşımdan para aldım, onada annesi veriyordu bana versin diye. Bende okul taksidimi yatırmayıp, tamamen içimden geldiği için gidip tek taş yüzük almıştım. Annesinin tepkisi benim verdiğim parayla sana hediyemi alıyor olmuş.
    Kötü bir tecrübe yaşadım bu konuda.


    E haksızda sayılmaz yani
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.