Aslında her 4 mezundan 3'ü işsiz 1 tanesi ise asgari ücretle sömürülüyor.Bizim piyasanın asıl sıkıntısı bu artık.Asgari ücret alan kişi çoğaldı.10 yıl önceki gibi değil. |
4 Üniversite Mezunundan 1'i İşsiz İŞKUR Önünde Eylem (2. sayfa)

-
-
Hem ailede hem de okuldaki yetiştirme tarzımız da aslında hem işin artmasına engel olan hem de ülkenin gelişmesine engel olan nedenlerden biri. Ana neden ne? Girişkenlik ve sorumluluk. Özellikle günümüzde hayat çok zor. Her yerde ciddi rekabet var. Bu ülkeler seviyesinden şahıslar seviyesine kadar böyle. Bu rekabet de adil olmaktan o kadar uzak ki her şeyi mübah göre birkaç insan bile her şeyi bozabilecekken her şeyi mübah görenler çoğunlukta. Özellikle ülkemizde gelişmiş bir ekonomi, ticaret ve sanayi yok. Dolayısıyla üniversite mezunlarının mezun olduktan sonra iyi şartlarda iş bulması mucize. Bunu devlet mi yapacak? Elbette devletin yapacağı çok şey var ama devletin eninde sonunda yapacağı yolu ve çevresel şartları daha kolaylaştırmak. O yoldan yürüyecek ve ülkeyi, iş ortamını değiştirecek geliştirecek yine o yoldan gidecek insanlar. Biraz da burada paradoks var. Bu durumu aşamıyoruz, eldeki bu. Sonuç değişmiyor. Günün sonunda bir şeyler elde edebilmek için niyetini, iradeni ve cesaretini ortaya koyduğunda gerekliliklerin ortaya çıkacak. Senin mezuniyetin de diğer elindekiler de sadece bir araç. Sen o araçları/silahları kullanarak o hedefe ulaşacaksın. Onları kullanmadıktan sonra iyi veya kötü olmasının zaten bir anlamı yok, kimsenin ağzına bir şey vereceğini bekleme, o ANNENDİ, o BABANDI. O bitti. Bunu ne kadar erken farkeder ve hazırlanırsan işin o kadar kolaylaşır, o kadar çabuk yol alırsın. Ayrıca sen bazı şeyleri düzgün yap ki, senden sonra gelenler daha rahat etsin, hem birilerini şikayet edip hem el açıp onlardan beklemeyin. SİZ yapın. SİZ şikayet ettiğiniz şeyleri düzeltin. SİZ o kişilere ortamı bırakmayın. Böyle böyle düzelir ancak bir şeyler. Herkes kendini düşündüğü kadar belki daha fazlası başkalarını ve gelecek nesli düşünmedikçe düzelmez bu işler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serafon -- 15 Temmuz 2020; 12:2:52 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: radko
Yüksek lisansı zaman geçirmek sanan cahıllerde varmış.
İlkokul terk heraldeÜlkenin gerçeklerinden bir habersin. Sırf askere gitmemek için yüksek lisans yapan, lisans eğitimi boyunca yüksek lisans yapma planı olmayıp mezun olduktan sonra iş bulamayınca açık öğretim ve yüksek lisans peşinde koşan insanlar var. Bana göre yüksek lisans yapacak kişinin biraz idealist olması lazım. Alt yapısı "hiç yoktansa bir yüksek lisans yapayım" olan bir düşüncenin zaman geçirmekten farkı yok. Bu durumun oluşmasında aile ve çevre baskısı etkili.
-
4e 3 olmasın o?Heyecandan karıştırmışlar bence.Adam "4te 1 iyi bir rakam.Herkes iş bulacak diye bir kaide yok" der geçer.
-
diplomalı işsiz daha fazladır bence.
çalışan diplomalıların da hepsinin iyi işlerde ya da kendi mesleklerinde çalıştığını düşünmüyorum. boş durmamak adına sağda solda çalışan çok sayıda diplomalı vatandaş olabilir.
işsizlik ve nüfus fazlalığı bence büyük sorun.
-
Genç nüfusu bu kadar fazla olupta değerlendiremeyen tek ülke afrika ülkeleri falandır.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Simdilik.herkes susabilir ki ,susmaya devam etsinler,yalayip yutsunlar..Ben de zamaninda cok ses cikarirdim iş ve aş için.
Ekonomi Sambrel gibi patlayip paramparca oldugunda görücez bakalim ayasofya ekmegin arasina konup yeniyor mu.
Bence kimse özel sektördeki işine güvenmesin gun gelecek en az yarisi duracak.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X