Şimdi Ara

4 tb Hdd Biçimlendirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam arkadaşlar depolama amaçlı 4tb hdd aldım bilgisayara taktım disk yöneticisini açtığımda mbr olarak başlat ve gpt olarak başlata seçeneği çıktı gpt seçtim ve yeni basit birim oluşturdum biçimlendirdim ama kafamada da bazı soru işaretleri kaldı.
    gpt formatı hakkında pek bir bilgim ben bu diski söksem ve hdd kutusuna taksam xp kurulu bir bilgisayara bağlasam acaba görürmü.

• Musdi42 kullanıcısına yanıt
    xp zaten 4 tb hdd desteklemiyor bildigim kadarıyla
    GPT'ye windows 8-8.1 destek veriyor ve uefi olarak windows kurup diskin daha hızlı açılmasınada yardım ediyor
    şu linkte detaylı bilgi var :https://www.technopat.net/2013/12/02/mbr-ve-gpt-arasindaki-farklar/
    sen depolama amaçlı kullanıyorsan,yani ana sistem diski değilse MBR olarak formatla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skörtıl_Nimo -- 29 Haziran 2015; 20:44:04 >
  • ben gpt olarak formatladım 3.63 gb gördü mbr olarak formatlayınca tek part hepsinini görürmü
    verdiğin linke baktım mbr de 2tb sınırı varmış ben ise tek part yaptım 3.63tb
    yani windows 8.1 veya 10 kurmak istediğim zaman bölümü küçültüp içine işletim sistemi kurabilirmiyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Musdi42 -- 29 Haziran 2015; 20:59:14 >
  • Musdi42 kullanıcısına yanıt
    GPT olarak formatlı iken HDD,2 yada 3 parçaya ayırıp hdd'nin bi bölümüne Windows kurabilirsiniz tabiki ama bildigim kadarıyla anakartın UEFİ destekli olması lazım,yani eski mavi ekran bios değilde yeni efi bios'lardan olması lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skörtıl_Nimo

GPT olarak formatlı iken HDD,2 yada 3 parçaya ayırıp hdd'nin bi bölümüne Windows kurabilirsiniz tabiki ama bildigim kadarıyla anakartın UEFİ destekli olması lazım,yani eski mavi ekran bios değilde yeni efi bios'lardan olması lazım

teşşekkürler dostum anakartın biosu uefi sanırım bios arayüzünde mouse ile flan işlem yapılıyor yeni nesil bioslardan
  • 4 TB hangi marka model diski aldın, yazar mısın?
  • http://www.vatanbilgisayar.com/wd-35-4tb-caviar-green-sata-30-64mb-cache-intellipower-harddisk.html
    WD 3.5" 4TB Caviar Green Sata 3.0 64MB Cache intellipower Harddisk
    bu diskten aldım daha öncede 2tb lik modelini kullanıyordum memnundum aslında fakat bu model sanki 2tb lik versiyonuna göre biraz sesli gibi geldi bana.
    Rahatsız edecek düzeyde değil ama özellikle misal içi mp3 dolu bir klasörü ilk açtığımda dosyalar listelenirken sanki hafif bir ses geliyor gibi ama emin değilim.
    2tb lik 30 derecelerde iken bu biraz daha sıcak oluyor misal şu anda 37 °C

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Musdi42 -- 30 Haziran 2015; 1:46:38 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    WD 4 TB Harici Disk - 1200 TL
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.