Şimdi Ara

4 tane yeni fare almama rağmen mouse çift tıklama problemi devam ediyor. Yardım edebilir misiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bundan yaklaşık bir ay önce kullandığım mouse'un sol tuşunda çift tıklama problemi yaşanmaya başladı. Ben bunun üzerine A-101'den ard arda üç tane yeni mouse aldım ancak hepsinde bu problem yaşanmaya devam etti, yaklaşık bir buçuk hafta önce görece daha yüksek bir fiyata yeni bir mouse aldım. İlk başlarda bu problem yaşanmıyordu ancak birkaç günden beri bu problem tekrar yaşanmaya başladı. Bu yaşananlardan dolayı problemin mouselardan değil de, laptopumun kendisinden kaynaklandığını düşünüyorum.

Sizin bana tavsiye edeceğiniz bir şey olur mu, yoksa direk bir bilgisayarcıya mı götüreyim laptopu?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Windows 10-64 bit. Mouse kablolu. Laptop marka ve modeli : Lenovo G50-70.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

- diğer portları dene. korozyona uğramış olabilir. usb yuvalarını temizle

- aygıt yöneticisinden evrensel seri veri yolu denetleyicilerin altındakilerin tümünü sil ve bilgisayarı yeniden başlat.

hocam ikinci tavsiyenizi yaptım. birinci tavsiyeniz için, kulak çubuğu kullanmaya çalıştım ancak aşağıdaki resimde göreceğiniz usb girişine iç alt kısmına çubuk girmedi ama yine görünen kısmını temizledim, sorun yine devam ediyor. Sizce alt iç kısmı temizlemek için başka bir yöntem mi arayayım?

4 tane yeni fare almama rağmen mouse çift tıklama problemi devam ediyor. Yardım edebilir misiniz?

• hammerdown H kullanıcısına yanıt

başka portlara takınca da mı çift tıklama oluyor sürekli.

mouse u başka bilgisayara takınca normal mi çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi potti34 -- 3 Eylül 2025; 20:49:57 >
  • Başka bir bilgisayarda deneyin fareleri. Orda da sorun varsa switch'leri bozulmuştur. Omron switch alıp değiştirebilirsiniz. Ucuz farelerde çabuk bozulan switch'ler kullanılıyor. Logitech bile kullanıyor maalesef.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

hocam bugün başka bir bilgisayarda denedim, bir sorun çıkmıyor. Ancak benim laptopta sıkıntı çıkartıyor.

Hocam mouseu başka bir bilgisayarda kullandığımda bir sorun olmuyor (çift tıklama problemi ancak kendi laptopumda oluyor.

bir tane live linux indirip usb ye yaz ve mouse orada dene

Kali Linux USB Kurulum ( 2022)

Hocam şimdi usb ile giriş yaptım Linux Mint'e. 3-4 dakika üç tane klasöre devamlı mouseun sol clicki ile bastım ancak çift tıklama problemi yaşamadım.

Bu ne anlama gelebilir hocam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hammerdown -- 5 Eylül 2025; 20:57:14 >

sorun windowsda

windowsu sıfırlayayıp sonucu paylaşırsın

PC'nizi nasıl yenileyebilir veya sıfırlayabilirsiniz - Lenovo Support BO

Hocam siz reset mi atim demiştiniz yoksa format mı?

Bugün baya sinirimi bozan olaylar oldu. Attığınız link üzerinden Windows 10'u resetlemek istedim ancak aşağıdaki gibi bir hata aldım.

Reset this PC.

There was a problem resetting your PC. No changes were made.

Ben bunun üzerine flash belleğime Windows Kurulum Dosyası yükleyip, bu şekilde reset yapmak istedim ancak yanlışlıkla harici Harddiskime yükleme yaptım, harddiskimdeki dosyaları kurtarmaya 7-8 saat harcadim (gerçi çok önemli dosyalar yoktu) ama değişen bir sey olmadı, bundan sonra usb flash belleği kullandığımda Reset seçeneği (ana ekranda Troubleshoot seçeneği bar) göremedim.

Sizce ne yapayım? Format mı?

temiz bir kurulum yap istersen yani format. c den başka d,e gibi bölümlerin varsa bunlara her zaman bir isim ver. depo depo2 vs gibi.takılı fazladan harici disk varsa kesinlikle çıkart. yoksa bu tip işlemlerde işler karışabilir.

Tamamdır, hocam. Şimdi format atıyorum. Verdiğiniz tavsiye için teşekkür ederim, aklımda tutacağım.

Hocam laptopuma format attım. İlk başlarda bir sorun olmadı ama yarım saat sonra çift tıklama sorunu tekrar yaşanmaya başladı.

Başka bir tavsiyen olur mu hocam? Linux Mint denedim (gerçi orada sadece 5dk deneme yaptım - Windows formatı sonrası ilk 15-20 dakika bir sorun çıkmamıştı- yani Linux Mint'te yarım saat civarı bekleseydim bu sorunun gerçekleşip, gerçekleşmeyeceğini bilmiyordum). Mouse başka bilgisayarda problem çıkarmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hammerdown -- 7 Eylül 2025; 14:1:1 >

minte bir 30dk dene bakalım.

yüklediğin bir program tetikliyor da olabilir.

update yaparken driveri bozabilir

harici hdd ya da diğer partitionlardan zararsız virus olabilir

birde mouse ayarlarından bak . hem denetim masasından hem aygıt yöneticisinden.

bir de bluetooth lu fare dene bakalım (donglesi olmayan usb ye takılmayandan)

Logitech M240 Sessiz Optik Kablosuz Mouse Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe gibi . hem sessiz tıklama hem bluetoothlu.

*şimdi bu durumda ben Free Rescue Disk Download | Kaspersky indirip usb ye yazdırırım. sonra usb den başlatıp tüm hdd leri c d e f g taratırım. tüm usb bellekleri tüm harici disklerimi taratırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi potti34 -- 7 Eylül 2025; 18:24:47 >

• potti34 P kullanıcısına yanıt

Hocam mintte 40 dakika civarı denedim, çift tıklama problemi yok. Sizin önerdiğiniz bazı tavsiyeleri uygulamaya çalışıyorum şimdi.

Bu arada daha önce üç tane Bluetooth mouse kullandım, ama sorun devam etti (gerçi a-101'den almıştım).

Bu tavsiyelerin olup olmadığını size bildiririm, eğer olmazsa son çare bilgisayar tamircisine götüreceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hammerdown -- 8 Eylül 2025; 21:0:34 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.