Şimdi Ara

4 saatlik uyku (denendi) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
5
Favori
16.808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Selim_34

quote:

Orijinalden alıntı: BaRReT81

quote:

Orijinalden alıntı: Waidmann

quote:

Orijinalden alıntı: Metalwrath

quote:

Orijinalden alıntı: illiminatucu

quote:

Orijinalden alıntı: Rinkhal

5 saat olsa işe yaramıyor mu?

yok hocam 4 saatin sonunda birdaha uyumaya yani uyuma evresi yeniden başlıyor 5 saat uyuyup kalkmaya çalışırsan 1 saat uyumuş gibi olursun

4 saati 5 dk geçirirsek ne olur?

5 dk. uyumuş gibi olursun.

10 saniye geçerse ?

lensoptik konusuna döndü bu

Bilmiyorum o konuyu , linki varmı

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

yok hocam 4 saatin sonunda birdaha uyumaya yani uyuma evresi yeniden başlıyor 5 saat uyuyup kalkmaya çalışırsan 1 saat uyumuş gibi olursun

10 saniye geçerse ?

Haykırdim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: BPG

4 saat uyudun uyandın kalktın dolaştın sonra tekrar yattın. peki neden uyandın da dolaşıp tekrar yattın? ben bu 4 saat muhabbetini bilmiyorum açıklasana

ilk msjda açıkladım
  • Aslında bana da bazen böyle oluyor gece geç yatıp sabah erken kalkıyorum bazen ama çok rahat kalkıyorum hatta vay anasını bu kadar az uyumama rağmen bayağı rahat uyandım diyorum bilmem bunla alakası var mıdır ama denicem bi gün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Axener

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

10 saniye geçerse ?

lensoptik konusuna döndü bu

Alıntıları Göster
    @selim_34
    konu süper , yorum atacam da banlanırım diye tırstım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SupermanPrime -- 30 Haziran 2012; 17:42:38 >

• quote:

beyler 4 saatlik uyku denen birşey var istiyen internetten bakabilir
    dün gece telefonun alarmını kurup saat 2.30 da yattım sabah saat 6:20 de hiç zorlanmadan rahat rahat uyandım bir 10 dk felan dolaştım tabi sabahın köründe yapcak birşey yok geri yattım ama harbi işe yaradı istiyenler denesin

arkadaşım o 4saatlik uykuyu uyuyup kaldığında geri yatabilceksen yatarsın kalkıp evde olcaksan tabi 1 saatte yeter. sen git bir işte çalış sonra gel gece 2 de yat sabah 6 aklk bakalım o uyku yetiyormu. Bu şuna benzer hacımuratla 1000 km gidip a bu bukadar gidyormuş demeye benzer ama bir daha oo ylu kimse gitmek sitmez yada mercedese bindiysen ondan sonra gitmek istemezsin. İşte senin işinle aynı durum.
  • Benim anlamadığım dalga şu; 4 saat uyudun yeterli geldi o zaman neden geri yattın?
  • Lae bi gidin herkes farklı bir şey söylüyor. Bizim biyolojici de uyuma evreleri 1.5 saatte oolur diyor yani 1.5un katları kadar uyuyup kalkarsan iyi kalkarmışsın. Sen de diyon 4 saat. aga bu nedir ya

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 saat uyuyarak sadece beynini dinlendirmis olursun ve agrisiz uyanirsin. Ama 6-8-10 saat uyuyunca hem beden hem de beyin mayıştığı icin zor uyanirsin. Ama vucudun dinc olur. Kendine gelmen uzun surer.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erty1987

quote:

beyler 4 saatlik uyku denen birşey var istiyen internetten bakabilir
    dün gece telefonun alarmını kurup saat 2.30 da yattım sabah saat 6:20 de hiç zorlanmadan rahat rahat uyandım bir 10 dk felan dolaştım tabi sabahın köründe yapcak birşey yok geri yattım ama harbi işe yaradı istiyenler denesin

arkadaşım o 4saatlik uykuyu uyuyup kaldığında geri yatabilceksen yatarsın kalkıp evde olcaksan tabi 1 saatte yeter. sen git bir işte çalış sonra gel gece 2 de yat sabah 6 aklk bakalım o uyku yetiyormu. Bu şuna benzer hacımuratla 1000 km gidip a bu bukadar gidyormuş demeye benzer ama bir daha oo ylu kimse gitmek sitmez yada mercedese bindiysen ondan sonra gitmek istemezsin. İşte senin işinle aynı durum.

tabi çalışanlar için zor haklısın ama boş zamanı olanlar deneyebilirler

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Hyperspeed55

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

10 saniye geçerse ?

****ligin alemi yok :D

Tam 4 saat uyursak?

4 saati 5 dk geçince, 5 dk uyumuş gibi oluyosak, tam 4 saat uyursak hiç uyumamış oluruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taarruzZ -- 30 Haziran 2012; 18:22:58 >

• peki bunu hergün yapsak hergün 4 saat yetiyor mu?
  • Keşke bana sorsaydın ilk.Ben de 2 gün önce 4'de yattım.Bayaı uykum vardı.Annemler işe giderken uyanmışım.Sonra geri yatmadım.Ama dün gece de 3'de yatmama rağmen 16:30'da kalktım.Yani işin zor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7 saatlik uyku kraldır.
  • uykunun safhaları 2 saatte bir değişir ren , nrem vs. işte o nedenle mesela 6 saat uyumak 7 saat uyumaktan iyidir çünkü uyku yarıda kalmaz o değişim aralarında kalkasanız uykunuz bölünmeden kalkmış olursunuz .
  • o değilde ben böyle 9-10 saat yatınca acayp uykulu oluyorum deli gibi dolaşıyorum ama 6 saat 7 saat uyuyunca uyandığımda geri uyumak istiyorum ama bir süre sonra normale dönüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: korkuadam

Keşke bana sorsaydın ilk.Ben de 2 gün önce 4'de yattım.Bayaı uykum vardı.Annemler işe giderken uyanmışım.Sonra geri yatmadım.Ama dün gece de 3'de yatmama rağmen 16:30'da kalktım.Yani işin zor

bu gecede deniyeceğim bakalım nolcak
  • Kesintisiz bir uyku çeşitli evrelere ayrılır: Yavaş dalga uykusu ve REM. Yavaş dalga uykusu da dört evreden oluşur. Derin ve dinlendirici olan bu uykuda, kaslar gevşer, sinir sisteminin işlevleri yavaşlar, solunum hızı ve kas basıncı düşer. REM deyse, fizyolojik etkinlik, beyne giden kan ve oksijen, vücut hareketleri ve kaslardaki minik kasılmalar artar. Bu evreler sürekli olarak birbirlerini izler. Örneğin, yavaş dalga uykusunun dört evresinin sırayla geçişinin ardından REM uykusu, sonra yeniden yavaş dalga uykusunun evreleri gelir. dört evrenin tamamlanması ortalama 90 dakikayı bulurken, bunlardan sonra gelen REM evresi 5-30 dakika kadar sürer. Yavaş dalga uykusundan derin uyku olarak da söz edilir.
    Ayrıntılı ve uzun rüyaların görüldüğü REM sırasında soluk alma duraklar, atardamar tansiyonu yükselir ve kalp atışlarında aritmi gibi tehlikeli durumlar görülebilir. Bununla birlikte nörolojik bakış açısına göre, REM gerçekten de beynin temizlenmesi anlamına geliyor. Serbest radikaller ve karbon monoksit bu evrede atılıyor. Ayrıca REM sırasında nöronlar arasında sinaps bağlantıları da yeniden düzenleniyor. REM'den çıkıştaysa, uyanıklık sırasında yeni bağlantılar kurmaya elverişli serbest sinapsların sayısında %60'lik bir artış gözlenmiş.

quote:

REM uykusu tamamlandığında uyanan insanların daha dinç hissettikleri de bilinmektedir.Bunun nedeni ise REM uykusunda iken beyinin hareket fonksiyonlarını engelleyerek kısmi bir felç hali yaratmasıdır.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.