Şimdi Ara

4 Net Kaç Doğru Demektir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
22.931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İnternette YGS barajının nasıl aşılacağını okurken şöyle bir metin gördüm.

BARAJI AŞMAK İÇİN 16 NET YETERLİ
    140 puan barajını aşmak için 16 net elde etmek yeterli olacak. Örneğin 4 matematik, 4 fen, 4 Türkçe, 4 sosyal yapan 2 yıllık okul için gerekli olan 140 puanını aşabilecek. 32 net ise LYS'ye girmek için gerekli olan 180 puanını getirecek.

Yani 4 net demek kaç doğru demek?

Ayrıca bir şey daha öğrenmek istiyorum.Eğer 2 yıllık okumak istiyorsak sadece YGS sınavınamı gireceğiz.Yani YGS 2 yıllık için LYS dahil olursa 4 yıllık.Bu doğrumu yanlışmı?

• Yapay Zekanın Yanıtı

4 Net Kaç Doğru Demektir?

"Sınavda net" terimi, çoktan seçmeli sınavlarda doğru cevapladığın soru sayısını ifade eder. Her bir doğru cevap bir "net" olarak kabul edilir.

Çoktan seçmeli sınavlarda, genellikle her soru için dört seçenek verilir. Bu seçeneklerden sadece biri doğrudur. Sınavda doğru cevapladığın her soru için bir net kazanırsın.

Örneğin, 20 soruluk bir sınavda 15 soruya doğru cevap verirsen, sınavda 15 net yapmış olursun.

Netler, çoktan seçmeli sınavların değerlendirilmesinde kullanılır. Sınavın toplam puanı genellikle doğru cevaplanan soruların sayısına göre hesaplanır. Bu nedenle, sınavda yüksek bir net yapmak önemlidir.

Sınavda net yapmanın birkaç yolu vardır. Bunlar arasında şunlar yer alır:

• Dersi düzenli olarak çalışmak
    • Konuları iyi anlamak
    • Soruları dikkatlice okumak
    • Seçenekleri elemek
    • Tahmin yürütmekten kaçınmak

Sınavda net yaparak sınav puanını yükseltebilir ve akademik başarını artırabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 4 net = 4 doğru

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kara-Kedi

İnternette YGS barajının nasıl aşılacağını okurken şöyle bir metin gördüm.

BARAJI AŞMAK İÇİN 16 NET YETERLİ
    140 puan barajını aşmak için 16 net elde etmek yeterli olacak. Örneğin 4 matematik, 4 fen, 4 Türkçe, 4 sosyal yapan 2 yıllık okul için gerekli olan 140 puanını aşabilecek. 32 net ise LYS'ye girmek için gerekli olan 180 puanını getirecek.

Yani 4 net demek kaç doğru demek?

Ayrıca bir şey daha öğrenmek istiyorum.Eğer 2 yıllık okumak istiyorsak sadece YGS sınavınamı gireceğiz.Yani YGS 2 yıllık için LYS dahil olursa 4 yıllık.Bu doğrumu yanlışmı?

2 yıllık gideceksen sadece YGS yeterli ancak YGS dende 4 yıllık üniversite bölümlerine gidilebilir. Ayrıca Türkçeden 20 net yapsanda LYS ye girecek 180 puana ulaşırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zero bulls -- 17 Ocak 2013; 19:30:07 >

• Benim anlamadığım bir durum var.YGS toplam 160 soru.Sen bu 160 sorudan sadece 16 doğru cevapla barajı aşıp üniversitelimi oluyorsun.Ben bunun bu kadar kolay olmadığını düşünüyorum.

Ayrıca 4 yanlış 1 doğru götürüyormuş.Yani 4 net kaç doğru demek.
  • quote:

Benim anlamadığım bir durum var.YGS toplam 160 soru.Sen bu 160 sorudan sadece 16 doğru cevapla barajı aşıp üniversitelimi oluyorsun.Ben bunun bu kadar kolay olmadığını düşünüyorum.

Ayrıca 4 yanlış 1 doğru götürüyormuş.Yani 4 net kaç doğru demek.

bu işler senin düşündüğün gibi değil dostum hatta meslek lisesine gidiyorsan 2 yıllık için ygs ye girmene bile gerek yok.

senin kafan bulanmış biraz 4 net doğru demek yani yaptığın her doğru 1 nettir şimdi örneklerle pekiştirelim:

örnek1) sınavda 9 soru yaptın ve hepsi doğru çıktı buradan sana 9 net gelir.

örnek2) yine 9 soru yaptın ve burda 5 doğru ve 4 yanlışın çıktı buradaki 4 yanlış 1 doğru cevabını götürüyor ve 4 netin oluyor.

örnek3) yine 9 soru yaptın ve 8 doğru 1 yanlış geldi burda 1 yanlış çeyrek doğrunu götürür ve 7.75 netin olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BNSF -- 17 Ocak 2013; 20:13:50 >

• Şuan ben açık lise de okuyorum ve bu sınavlar hakkında hiç bir bilgim yok.Açık lise bitince de YGS düşünüyorum.

Birşey öğrenmek istiyorum.Mesela Türkçe den ve Sosyal den bayağı bir doğru soru cevaplayıp 4 neti geçtim diyelim.Ama benim Matematik ve Fen hiç de iyi değil yani pek anlamıyorum.Bu ikisinden de net çıkaramadık farzedelim.

Şimdi ben bu sonuçla üniversite ye girebilirmiyim yoksa giremezmiyim.İlla 4 sınavdan da 4 netmi çıkarmam lazım.
  • sen üniversiteye girme bence.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    3 ayda kaç net artar
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 15 türkçe 15 sosyal yapsan da barajı geçersin
  • Neden üniversiteye girmeyecekmişim
  • Tamam da 2 yıllık dandik bir üniversiteyi bitirdikten sonra eline ne geçicek ?
  • hey allahım bazılarından zeka fışkırıyo naaparsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: MD.Murat

sen üniversiteye girme bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Şuan ben açık lise de okuyorum ve bu sınavlar hakkında hiç bir bilgim yok.Açık lise bitince de YGS düşünüyorum.

Birşey öğrenmek istiyorum.Mesela Türkçe den ve Sosyal den bayağı bir doğru soru cevaplayıp 4 neti geçtim diyelim.Ama benim Matematik ve Fen hiç de iyi değil yani pek anlamıyorum.Bu ikisinden de net çıkaramadık farzedelim.

Şimdi ben bu sonuçla üniversite ye girebilirmiyim yoksa giremezmiyim.İlla 4 sınavdan da 4 netmi çıkarmam lazım.

birader tamam bilgi almak isteyişini anlıyorum.hoşça karşılıyorum.sınav sistemini bilmiyorda olabilirsin onada eyvallah.lakin adamlar kılavuz denen bir şey yayınlıyor.adamlar süs olsun diye mi onu sitelerine koyuyor.bi gir bak.orda kaç soru kaç puan o bile yazıyor.girin bi araştırın,öğrenin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.