Şimdi Ara

4 Mevsim Lastik Mantıklı mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
1
Favori
5.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

hocam merhabalar konuyu hortlatıyorum ama . Bursa iznikte ikamet ediyorum her gün iş yerine git gel oluyor . senede 10 bin km kullanırız aracı . 215-50-17 lastik ebatımız.yüzde 90 hava sıcak geçer ama 1.5 ay 7 derecenin altında sıcaklık olabiliyor. Kar fazla yağmaz.ARaç adlığımda üzerinde dunlop lm705 yaz lastikleri vardı . Kenarlarında yanaklarında baya çatlamalar mevcut. Diş derinliği olmasına rağmen güvensizlik hissettiğim için değiştirmek istiyorum. Yaz odaklı 4 mevsim tercih etmek mantıklı gibi geliyor. a005 lerin şikayet varda çok fazla şikayet var. Bundan dolayı bu markadan vazgeçtim , yaz odaklı 4 mevsimler nelerdir ? Öneriniz olur mu farklı bir marka ?

• ZevkiSefa kullanıcısına yanıt

testlere bakılırsa bridgestone'nun yeni çıkardığı as6'sı ve Pirelli Cinturato All Season SF3 ıslak ve kuruda yaz lastiğine en yakınlar.

www.tyrereviews.com
    2024 AutoBild All Season Tyre Test - Tyre reviews and ratings
    https://www.tyrereviews.com/Article/2024-AutoBild-All-Season-Tyre-Test.htm
  • 19can84 1 kullanıcısına yanıt

Direk yazlık mı alsam hocam ? Bu konuda ne düşünüyorsunuz ? Burada Kışlar pek sert geçmez .

Testlere yansımayan bir konu var.

4 mevsim lastik deseni itibariyle tozlu çamurlu, yapraklı vb tutunmanın düşük olduğu zeminde de tutunma avantajı sunuyor. Ben o yüzden kar olmasa bile ülkenin tozlu yapısı sabah üstüne çiğ inmesi durumları vs itibariyle 4 mevsim lastiğin daha optimum bir çözüm oldugunu düşünüyorum ve tecrübe ediyorum.

Ama genelde temiz yollarda kullanıyorsanız sizin için yaz lastiği daha doğru olabilir tabii. Kırk yılın başı karda da çıkamazsınız toplamda çok daha fazla fayda sağlarsınız.
    Iznikte inanılmaz toz var hocam . Bugün arabayı yıkan yarın üzerine toz yağmış kadar oluyor . Çamur fazla yok ama toz bence baya var . Testler tamam elimizde mevcut ama sizin şahşi tecrübenize göre hangi lastik kullanılmalı ?

karasal iklimde yaşadığım ve önceliğim kar yağışına maruz kalsam da gideceğim yere ulaşabilmek olduğu için hep kar odaklı lastiklere odaklandım, 2 set nokian, şu an sava ama size bunları önermem doğru olmaz. Gerçi savadan test sonuçlarının aksine yazın da çok memnunum ama ıslakta zayıflığını belli ediyor.

goodyearın bir lastiği var eagle sport all season gibi yazlık lastik desenli genelde de iyi yorumlarına rast geliyorum ona bakmaya değer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 19can84 -- 15 Ekim 2024; 16:33:8 >
    Yorumunuz için teşekkür ederim hocam. Lastik ömrü olarak conti başı çekiyor görünüyor , pirelli yarı yarıya neredeyse erken bitiyor görünüyor. Dünden beri araştırıyorum sanırım paraya kıyıp conti alacağım.

Düzenleme :215 50 17 ölçüsünde all seanson 2 versiyonu bulunmamaktaymış maalesef

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 16 Ekim 2024; 17:2:50 >
  • 2019 model 3008 aracımla 225 55 18 ebadında 2 takım Continental CrossContact LX2 eskittikten sonra 3 hafta önce bir takım Falken As220 4 mevsim lastik aldım. Continental lastiklerden memnundum bakalım Falken lastikler ile bu kış nasıl geçecek merak ediyorum.
  • Yorumlar önemli; bekliyoruz... 

• Şuan continental all season contact 2 kullanıyorum. Daha önce falken as 210 kullanmış ve çok memnun kalmıştım.

Sanırım yeni jenerasyon falken as 220 den sizde çok memnun kalırsıniz. (şu an her ebat yok sanırım as 220 de)

Kullanıcı yorumlarını çok merak ettiğim bir lastiktir. zaman içinde yorumlarınızı merakla bekliyor olacağım.

İyi günlerde kullanın...

• True_Sun kullanıcısına yanıt

Teşekkürler. Esasında bende ilk etapta Continental'den devam edip CrossContact LX2 veya All Season Contact 2 almayı düşündüm. Şehirdeki yetkili bayii CrossContact LX2 için 5800 TL, All Season Contact 2 için 5500 TL istedi. İnternette de hemen hemen aynıydı. Falken lastiklerin 2024 üretimini 4125 TL'den bulunca aldım, 2 günde geldi ve taktırdım. Toplamda 16500 TL lastik ücreti, 400 TL sibop değişimi, 500 TL taktırma ücreti ile 17400 TL'ye geldi. İlk kez internet üzerinden lastik aldım. Şimdilik bir sıkıntı yok, kışın geçirdiğim deneyimleri aktarırım. ☺️

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fredd_35 -- 25 Aralık 2024; 1:21:41 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.