Şimdi Ara

4 GB Ram sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hadi XP 4 gb ram göremiyor eskidir diye dert tasa etmedik ama Vista da 4 gb ramin tamamını görmedi. 3,25 GB diyor toplam ram'e.

Ne olacak bu işletim sisteminin hali böyle? Daha şimdiden yetersiz mi kalacak donanımlara? Ben de 16 gb'a kadar dayanır diye hayaller kurmuştum oysa. Service Pack ile mi çözerler acaba yoksa hep böyle gider mi?

• hocam bu iş yaş..
    http://support.microsoft.com/kb/929605/en-us

An x64 (64-bit) version of Windows Vista must be used.

diyo kısaca bill amca..

ama bi sitede yeni buldum şöyle bir şey var..nasıl mümkün oluyo mu,olsa da göstermesi bir şey değil kullanılabiliyor mu?..bi denemek lazım..site burda;
    http://dijitaldetay.com/index.php?option=com_content&task=view&id=30&Itemid=47

• Öyleyse 64 bit vista kurmak gerekiyor demek ki.
  • 2gb ustu 64 bit kurmalı
  • Bilinenin aksine 4gb ya da daha fazla ram kullanabilmek için sadece 64 bit işletim sistemi yeterli değildir. Aynı zamanda donanımın da 64 bite uyumlu olması gerekir, kaldı ki 64 bit işlemci ve 64 bit işletim sistemi tek başına bize en fazla 3.1gb ram destekleyen 64 bitlik bir ortam sunacaktır, daha fazla ram desteği için mutlaka bunların yanında 64 bit destekli ve en az 8gb adresleme yapabilen bir anakart gerekir. Bu tür anakartlarda BIOS'ta Memory Remapping adlı bir ayar vardır ve 4gb ya da daha fazla ram için mutlaka aktif hale getirilmelidir.

Edit: Yine bilinenin aksine 3.1gb ram'den fazlasını kullanabilmek için illa 64bit ortam gerekli değildir. Örneğin uygun donanımlarla kullanıldığında;
    Windows Server 2003 Enterprise Edition 32gb ram
    Windows Server 2003 Datacenter Edition ve Windows Server 2003 SP1 Enterprise Edition 64gb ram
    Windows Server 2003 SP1 Datacenter Edition 128gb ram desteklemektedir ve tüm bu işletim sistemleri 32 bittir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Father Torque -- 1 Eylül 2007; 14:20:46 >

• quote:

Orjinalden alıntı: mewluth

Hadi XP 4 gb ram göremiyor eskidir diye dert tasa etmedik ama Vista da 4 gb ramin tamamını görmedi. 3,25 GB diyor toplam ram'e.

Ne olacak bu işletim sisteminin hali böyle? Daha şimdiden yetersiz mi kalacak donanımlara? Ben de 16 gb'a kadar dayanır diye hayaller kurmuştum oysa. Service Pack ile mi çözerler acaba yoksa hep böyle gider mi?

Aynı sorun bendede vardı 64 Bit ile çözüldü gerçi ram çok olunca res atma donma gibi sorunlar çıktığı için satmak zorunda kaldım

• tabi mhzler yuksek cıkarsa normal anakartın sağlam ve yuksek bioslu olsa sorun olmaz
    edit:spydevil@bana ver mustafa takardım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -PiToN- -- 1 Eylül 2007; 16:30:28 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: -PiToN-

tabi mhzler yuksek cıkarsa normal anakartın sağlam ve yuksek bioslu olsa sorun olmaz
    edit:spydevil@bana ver mustafa takardım

• Selamlar ;

Okuduklarım kafamı karıştırdı.Bende Vista Ultimate kullanıyorum ve 1gb. bellek var.Buna 2gb. daha eklemeyi düşünüyordum, performans arttırmak bakımından.32 bit olan işletim sistemimi 64 bit yapmama gerek var mı ? Yoksa 3gb. yükseltip gönül rahatlığı ve performans artışı ile doya doya kullanabilirmiyim ?

Saygılarımla.
  • Eğer sisteminizde tek 1gb ram varsa 2gb eklemek yerine elinizdekinin aynısından 1gb eklemeyi düşünmelisiniz. Hem Vista'da 3 ile 2 gb ram arasında performans bakımından neredeyse hiç fark olmayacaktır hem de iki tane 1gb rami çift kanal çalıştırarak daha fazla performans elde etmiş olursunuz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: emptyrean

Bilinenin aksine 4gb ya da daha fazla ram kullanabilmek için sadece 64 bit işletim sistemi yeterli değildir. Aynı zamanda donanımın da 64 bite uyumlu olması gerekir, kaldı ki 64 bit işlemci ve 64 bit işletim sistemi tek başına bize en fazla 3.1gb ram destekleyen 64 bitlik bir ortam sunacaktır, daha fazla ram desteği için mutlaka bunların yanında 64 bit destekli ve en az 8gb adresleme yapabilen bir anakart gerekir. Bu tür anakartlarda BIOS'ta Memory Remapping adlı bir ayar vardır ve 4gb ya da daha fazla ram için mutlaka aktif hale getirilmelidir.

Edit: Yine bilinenin aksine 3.1gb ram'den fazlasını kullanabilmek için illa 64bit ortam gerekli değildir. Örneğin uygun donanımlarla kullanıldığında;
    Windows Server 2003 Enterprise Edition 32gb ram
    Windows Server 2003 Datacenter Edition ve Windows Server 2003 SP1 Enterprise Edition 64gb ram
    Windows Server 2003 SP1 Datacenter Edition 128gb ram desteklemektedir ve tüm bu işletim sistemleri 32 bittir.

Valla benim BIOS zaten 4 gb olarak görüyor ramları. Yine ekstradan o ayarı yapmak gerekiyor mu bu durumda?

• quote:

Valla benim BIOS zaten 4 gb olarak görüyor ramları. Yine ekstradan o ayarı yapmak gerekiyor mu bu durumda?

Bazı kişiler sistemleri 4 gb görse de 64 bit XP'de yavaşlamalardan sözediyorlardı, birkaç rami sökünce ya da bu özelliği açınca sorunları kalmamıştı. Bence açın ve sorun yaşamazsanız öyle kalsın.
  • quote:

Bilinenin aksine 4gb ya da daha fazla ram kullanabilmek için sadece 64 bit işletim sistemi yeterli değildir. Aynı zamanda donanımın da 64 bite uyumlu olması gerekir, kaldı ki 64 bit işlemci ve 64 bit işletim sistemi tek başına bize en fazla 3.1gb ram destekleyen 64 bitlik bir ortam sunacaktır, daha fazla ram desteği için mutlaka bunların yanında 64 bit destekli ve en az 8gb adresleme yapabilen bir anakart gerekir. Bu tür anakartlarda BIOS'ta Memory Remapping adlı bir ayar vardır ve 4gb ya da daha fazla ram için mutlaka aktif hale getirilmelidir.

Anladığım kadarıyla ayar yapmadan 64 bit işletim sistemi 4gb. görmez demişsin ama ,ben biosdan hiç bir ayar yapmadım ve gözüken ram 4gb.Ayrıca oldukca performanslı.

4 GB Ram sorunu

4 GB Ram sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cdexos -- 1 Eylül 2007; 22:59:52 >

• Sizin anakart bu desteği otomatik olarak veriyor olabilir ancak bendeki Asus P5B'de olduğu gibi BIOS'ta bu tür bir ayar var ve 3.1gb'den fazla ramin sorunsuz tanıtılabilmesi için aktif hale getirilmesi gerekiyor. Tabi yazılım ve donanımlar gün geçtikçe gelişiyor, örneğin zamanında SATA diske windows kurmak için F6 ile giriş yapıp disketten sürücüsünü tanıtmak gerekirdi, şimdi böyle bir işleme gerek duyulmuyor.
  • Sana 5,3 vermiş. Benim PC de 5,2 puan almıştı. O da işlemci sebebiyle. En düşük puanı o aldı.
  • quote:

Eğer sisteminizde tek 1gb ram varsa 2gb eklemek yerine elinizdekinin aynısından 1gb eklemeyi düşünmelisiniz. Hem Vista'da 3 ile 2 gb ram arasında performans bakımından neredeyse hiç fark olmayacaktır hem de iki tane 1gb rami çift kanal çalıştırarak daha fazla performans elde etmiş olursunuz.

Selamlar ;

Göstermiş olduğunuz ilgi ve paylaşımdan dolayı teşekkür ederim.

Saygılarımla.
  • Yaw derdiniz ne Allaşkına 4gb ram istiyonuz..
    Biraz muhafazakar user modunda takılın,
    Yoksa bu işin sonu yok, 4 ten sonra 8, sonra 16 sonra avagadro sayısı,
    bu ne be,,

fakat şöyle bi laf da etmişti bill amca 1980'lerin başında

''sanırım 640 kb herkese yeterli olacak''

ne diyelim...Teknolojinin cilvesi işte..

Pehh..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.