Şimdi Ara

4 GB DDR4 ram Cs:go ve Lol için yeterli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bir bilgisayar toplayacağım bu bilgisayar günlük kullanım ve oyun için olacak. LOL, DOTA2 ve Cs:GO oyunlarından başka oyun oynanmayacak. Bu kullanıma uygun bir bilgisayar için 4 GB ram yeterli olur mu? iyi forumlar.

• En az 6GB günümüz şartlarında 8GB makuldur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • SeagateWD S kullanıcısına yanıt
    Kontrol ettiğimde 3-3.5 arası ram kullanıyor hocam cs:go lol de o civarlarda. 4 gb ramin neden yeterli olmayacağını düşünüyorsunuz?
  • İki oyunu da 1333mhz 2gb ramle oynuyordum, hiçbir sıkıntı olmaz.

• evet bu 3 oyuna yeterli olur g4560 alınıp low ayarlarda açılabilir zaten 4gb ramli bilgisayara harici ekran kartı almak çokta doğru olmaz onun yerine ram almak varken
  • Overclockmanyagı O kullanıcısına yanıt
    1050ti ekran kartı alacağım hocam sadece ram 8 mi 4 mü alsam diye kararsızdım.
  • Tristan23 kullanıcısına yanıt
    gt1030 al rami 8yap öyle söyleyim yada 4gb al bu şekilde oyna daha sonra yeni ekran kartı çıkarsa +4gb +yeni ekran kartı yap
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sen bütçeni söyle sana en uygunu toplar arkadaşlar. Kendince toplamaya kalkma madem tam vakıf değilsin konuya.
  • normalde yetmesi lazım.
    işletim sistemi boşta 2.5gb yerse yetmez.

bende 16gb ram var ama daha 8gb yukarısı kullanmadı sistem oyunlarda. win10 x64 yeri geliyor oyunu kapattıktan sonra boşta bile 2.5gb ram yiyor. istisna bir durum olabilir bu tabi, ya da ram fazla olduğu için olabilir.

tavsiyem önce 4gb al, ram kullanımı % 90 ı geçiyorsa 4gb eklersin.
    ama 1050ti 4gb ekran kartı rami içerdiği için ekran kartına yüklenir oyun, belki gerekmez 4gb dan fazlası.
  • 4gb yeter ama diger oyunlar icin 8 almaya calismani tavsiye ediyorim.

• Hocam bütçem 1200 lira civarı. Şu an sadece kasa güç kaynağı ekran kartı ve ram alacağım. elimde hdd mevcut. 1 ay kadar sonra da ryzen 3ler çıkınca ryzen 3 anakart ve işlemci almayı düşünüyorum. Hazır hepsiburada da kdv indirimi var değerlendireyim diyorum.

Edit: Kasa olarak Zalman Z3 Plus
    PSU: FSP Hexa 500 watt
    Ram: Kingston 4 yada 8 Gb 2666 mhz
    Ekran kartı: Gigabyte Windforce 1050 TI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tristan23 -- 8 Haziran 2017; 12:9:19 >
  • fatihburak95 kullanıcısına yanıt
    Hocam 8 gb alıp ekran kartı 1050 ti dan 1050 ye çeksem cs ve lolde ne kaybederim? 250-300 fps almak istiyorum cs:go da ve 1050 incelemelerine baktığımda bu değerleri 1050 ile görebiliyorum. cs ve loldan başka oyun oynanmayacak hocam bunun altını tekrar çizerim.
  • 4 ram aldığınıza pişman edecektir , 8 alınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tristan23

Kontrol ettiğimde 3-3.5 arası ram kullanıyor hocam cs:go lol de o civarlarda. 4 gb ramin neden yeterli olmayacağını düşünüyorsunuz?

Windows 10 ile artık boşta 2- 2,5 gb ram kullanıliyor ondan.

• Tristan23 kullanıcısına yanıt
    Cs:go ve lol oynıyacaksanız 1050 rahatlıkla yeter. Yani 1050ti 300 fps veriyor, 1050'de 250-200 verir. Ha 300 fps almışınız ha 200 fps almışınız ne fark eder?

4gb ram lol için gayet yeterli, cs:go'da denemedim. Windows 8.1 ile 4gb ram varken lolü sorunsuz oynuyordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pürkinator -- 8 Haziran 2017; 15:32:55 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.