Şimdi Ara

4 Boyutlu Şekil(hypercupe,teserackt)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
2
Favori
3.553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar bilmeyeniniz varsa size burada biriki 4 boyutlu sekil gösterecegim...bu 2 boyutlu evrende yasayan birinin 3 boyutlu bir küp olusturmaya calişmasına benzetilebilir...ne kadar ugrasırsa ugrassın onu göremez...yapabilir ama kendi sınırında onu sadece tek bir cizgi olarak görecektir...bizde buna bemzer bir yaklasım la biraz da hayal gücü ile anlamaya calişalım...burada da unutulmaması gereken bazı meditasyon veya astral teknikleri ile de görenler oldugudur...

arkadaslar bu 4 boyutlu teserackt...burada 8 adet küpü görmeye calişin...cünkü her yüksek boyut bir önceki boyutu içerir ve bu 2 ser 2 ser artar...mesela bir boyutlu cizgi 2 adet 0.boyutu(nokta içerir)2 boyutlu kare 4 adet bir boyuttan olusur(dogru parcası)...4+2=6 küp 6 adet kareden olusur...4 boyutlu birim sekilde 6+2=8 adet küpten olusmalıdır...ve n+2 diye artar...

daha ileri gidip 10 tane 4 boyut içeren 5 boyutlu birim sekli görelim:

daha ileri gidip 12 tane 5 boyu içeren 6 boyutlu birim sekli görelim

daha ileri gidip 14 adet 6 boyut içeren 7.boyutu görelim:

daha da ileri gidip 16 tane 7 boyut içeren 8 boyutu görelim...

ve bu sonsuza uzar...evet anlamsız geliyor ve bune diyorsunuz ama 4.boyutu bile kavrayamayan bizler için ne kadar sınırsız ve egzotik olabilecegini kavramaya baslayabilmemiz adına paylastım

• ilginç
  • ne kadar ugrasirsan ugras yine iki boyutlu

saka bi yana gzl paylasim emege saglik
  • Uyu, dinlen.
    Takma...
  • Saol paylaşım için.

İlk resim sanki düz bir kagıt üzerine çizilmiş gibi ama son resim gerçekten inandırıcı.
  • ilk resmi 4 boyutlu olarak değilde 3 boyutlu olarak gördüm... ama diğerleri aşıyo insanı.. beni bile aştı..
  • Terimler hatalı yazılmış.Doğrusu hypercube ve tesseract olacak.Merak edenler google da bunları aratarak geniş bilgiye ulaşabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 4. boyut zaman değilmiydi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Peynir Alti Suyu Tozu

4. boyut zaman değilmiydi

hort oldu ama, 1. boyutu zaman diyip geri kalan 3'ü geometrik boyut olarak düşüne bilirsin. zaman boyut olarak sayılmıyor çünkü küpte zaman olmaz.
    pek anlatamadım ama idare edin

iyi forumlar..
  • 4.boyut neden zaman olmasınki, evreni bir film karesi düşün, her anda 3d evren var. 4.boyutta zaten 3d evrenin üst üste katlanması ise. Zaman neden 4.boyut olmasın ki. Bence zaman konsepti senin kafanı karıştırmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TEKBIR

4.boyut neden zaman olmasınki, evreni bir film karesi düşün, her anda 3d evren var. 4.boyutta zaten 3d evrenin üst üste katlanması ise. Zaman neden 4.boyut olmasın ki. Bence zaman konsepti senin kafanı karıştırmış.

7 yıl bunu mu düşündün?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ~natre

quote:

Orijinalden alıntı: TEKBIR

4.boyut neden zaman olmasınki, evreni bir film karesi düşün, her anda 3d evren var. 4.boyutta zaten 3d evrenin üst üste katlanması ise. Zaman neden 4.boyut olmasın ki. Bence zaman konsepti senin kafanı karıştırmış.

7 yıl bunu mu düşündün?

• Küp filminde vardı. Küp 0'dı sanırım. Ufak bir kare büyüyüp önce küp sonra hiperküp oluyor, sonra da ona dokunan insanlardan birini parçalıyordu :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • beynim yandı
  • hortlamis konu ama ilgincmis

• Bu resimde 8 adet küpü buldum .Aşağıdaki resimde 2 adet 4 boyut buldum sonrasında uğraşamadım baya zorluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asil Türk Kanı -- 14 Mayıs 2014; 8:03:17 >
  • And the nobel goes to...

• Ben okumadım bile ve şimdi napacağım biliyor musunuz? Tabikide okula gitmeyip blue mountain state izleyeceğim ve bizim üniversiteldrimizin ne kadar boktan olduğunu anlayıp o hüzünle akşam 8-9'a kadar uyuyacağım ardından kalkıp ders çalışacağım

• Renault kaç yıl önce 4.boyuta geçmiş bile

yan yatırın

• Dahada ileri gidelim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.