Şimdi Ara

4 boyutlu küp - tesseract (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
2
Favori
20.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Kısaca 3 boyutlu bir çizimin içine çizilen başka bir 3 boyutlu çizim.
  • Bir an gaza geldim avatarım yaptım
    Ama iki animasyonla anlaşılabilecek bir şey değil ki bu da. Göz yanılmasından ileri gidemiyor. Video yu izledim ona da aval aval baktım nerelerden ne kenarlar çıkmış anlamadım.
  • Şeklin 4 boyutla alakası yoktur. Buna olsa olsa paradoks denir. Dördüncü boyut "zaman"dır ve bu boyutu dünya sınırları içinde gözlemlemek bir anlam ifade etmez. Uzayda ışık hızına yakın hızlarda, daha genel olarak görelilikte zaman boyutu etkisini gösterir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xLordRealx -- 8 Şubat 2015; 23:41:16 >
  • mesele bütün olarak görmekte sanırım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunun 4.boyut olmadığını birçok kişi yazmış zaten bir de benim yazmama gerek yok sanırım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazı cevaplar hiç araştırılmadan yazılmış.

4 boyutlu küp - tesseract
  • İstediğiniz kadar karmaşık şekiller yapın yine de hepsi 3 boyutludur. 4. boyut diye bişey varsa bile algılamamız veya örneklendirmemiz mümkün olamaz, bizim için bir hiçtir.

Anlaşılması için şöyle diyeyim. Öyle bir cisim tasarlamanız lazım ki hiçbir kutunun içine giremesin.
  • takip
  • Hort,

Bu gif benim çok dikkatimi çekti belki hoşunuza gider.

• 3 boyutlu bir cisim olan kübü 2 boyutlu olarak çalışan kağıt yüzeyine aktardığımızda bile gariplik oluşuyorken 4 boyutlu bir cisim 2. boyutta anlatmaya çalışılınca böyle şeyler oluşuyor.
  • bildigin kup ustune kup kapaniyor. oysa kup kendi etrafinda donse veya hareket etse zaten 4. boyuta ulasmis olacakti.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.