Şimdi Ara

4+4+4 Eğitim Sisteminin Zararları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar lütfen konu da gereksiz mesajlar yazmayalım ! ve konu yanlış yere açılmışsa doğru yere taşınmasını rica ediyorum

Okul da 4+4+4 Eğitim Sisteminin Zararları hakkında bir sunum yada slayt yapmam gerekiyor

Öncelikle bu eğitim sisteminin zararlarını ve kendi fikirlerinizi öğrenmek istiyorum

ve bu konuda haber videoları ya da başka şekilde kaynaklar gönderirseniz sevinirim

• Bazen ailelerinizin istemediği uzak okullara geçebiliyorsun.
  • 4+4+4 eğitim sistemi için çözüm önerileri

Bu sistemin doğru şekilde uygulanabilmesi için yeni anaokulları yapılarak okul öncesi eğitim yaşı 2-3 yaşa inmeli ve çocuklar okula hazırlanmalıdır. İlkokullar bu yaş çocukların özelliklerine göre fiziki şartlarını düzenlenmelidir. Öğretmenler bu yaş çocukların özelliklerine göre eğitim almalı veya anaokulu öğretmenlerine bu görev verilmeli ve öğretmen sayısı artırılmalıdır. Sınıf mevcutların düşürülmesi için yeni ilkokullar yapılmalıdır. İdeal olan ise 24 ay ile 81 ayı kapsayan çocuklar için anaokulu-ilkokullar açılmasıdır. Okul öncesi 1-2-3. sınıf, ilkokul hazırlık (24-66 ay) ilkokul 1. sınıf (66-72 ay) öğrencilerin aynı okulda olacağı yeni okullar açılmalıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hastasıyızdede11

4+4+4 eğitim sistemi için çözüm önerileri

Bu sistemin doğru şekilde uygulanabilmesi için yeni anaokulları yapılarak okul öncesi eğitim yaşı 2-3 yaşa inmeli ve çocuklar okula hazırlanmalıdır. İlkokullar bu yaş çocukların özelliklerine göre fiziki şartlarını düzenlenmelidir. Öğretmenler bu yaş çocukların özelliklerine göre eğitim almalı veya anaokulu öğretmenlerine bu görev verilmeli ve öğretmen sayısı artırılmalıdır. Sınıf mevcutların düşürülmesi için yeni ilkokullar yapılmalıdır. İdeal olan ise 24 ay ile 81 ayı kapsayan çocuklar için anaokulu-ilkokullar açılmasıdır. Okul öncesi 1-2-3. sınıf, ilkokul hazırlık (24-66 ay) ilkokul 1. sınıf (66-72 ay) öğrencilerin aynı okulda olacağı yeni okullar açılmalıdır.

Hocam görüşünüze saygı duyarım faket kim, neden 2-3 yaşındaki çocuğu -hatta bebeği- anaokuluna gönderir ki? Çalışan aileler gönderiyor, fakat bence, burada her ailenin yapabileceği şeyleri tartışsak daha doğru olur, mesela herkes ilkokula gönderiyor, fakat çoğu 2-3 yaşındaki çocuğu göndermez.

Bence bu yaş meselesi anlamsız oldu, insanlar da biraz abarttı, kimse 7 yaşında okula başlamıyor, mesela ben, 6 yıl 3 aylıkken okula başladım -tabi doğum ayı da önemli- ve bu değişiklik sadece Ocak ve Şubat doğumluları etkileyecek. Mesela çocuk Mayıs doğumlu, 64 aylıkken zorumlu olmadığı için dilerse yine normal, eski sistemdeki yaşta başlayabilir.

• Ben 5. sınıf okuyorum ve nefret ediyorum bu sistemden
  • 4+4+4 SİSTEMİ OLSUN OLMASIN. Türkiyedeki sistem çok yanlış! eğer avrupadaki gibi uygulamalı ve ilgi yeteneğe göre eğitim olsaydı,daha başarılı ve çalışmya istek millet olurduk.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    4-3-3 ve 4-2-3-1 farkı ne ?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.