Şimdi Ara

*4.000 Tl'ye En iyi oyun bilgisayarı oluşturma (RX 580)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 4.000 Tl'ye En iyi oyun bilgisayarı oluşturma

İntel

Anakart ASUS PRIME H310M-K INTEL H310, LGA1151v2,, microATX
    İşlemci INTEL Core i3-8100
    Bellek ADATA DDR4-2400Mhz C16 8GB (1x8GB) (16-16-16) 1.2V L i n k : bellek fiyatına bak

SSD sabitdisk WESTERNDIGITAL 2.5 240GB SSD SATA 6.0Gb/s(SATA3), 545-465MB/s 7mm
    Ekran kartı Radeon RX 580 4GB L i n k : RX 580 4GB fiyatına bak
    Kasa Corsair CC-9020113-EU Carbide Series 100R Mid Tower VS600 80+ 600W, L i n k : 600W 80+ kasa fiyatına bak

4.000 TL (monitör hariç)

Monitör Samsung 23.5" LS24F350FHMXUF 1920x1080 72Hz 4ms HDMI / VGA Full HD FreeSync Gaming LED IPS Panel

Oyun sistemlerinde ekran kartı ile işlemci dengeli olmalıdır.
    Dört fiziksel çekirdekli İ3-8100, bütçesine önem veren oyuncular açısından iyi bir seçenektir,
    En iyi fiyat/performans oranına sahip bir işlemcidir.

Genel olarak 1920x1080 çözünürlükte 3 gb'lık, 2560x1440 çözünürlükte 4 GB'lık bir ekran kartı (yeterlidir) önerilir.

Çözünürlük ve/veya görüntü (çok düşük, düşük, orta, yüksek, maksimum/ultra) ayarları arttıkça ekran kartına daha fazla yük biner, bu sebeple işlemci işini (ekran kartından) daha hızlı yapar.

Oyun oynamanın yolu ekran kartından geçer, sisteme ayırdığınız bütçeden anakart ve işlemci kısıntılarından artırdığınız parayı ekran kartına ve (artan olursa) sistemi hızlandırmak için SSD'ye yatırın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Münebbih -- 10 Ocak 2019; 12:46:37 >

• 4500 TL seviyesinde

r5 2600
    gigabyte b450
    8gb corsair 3000
    rxd580 4gb pulse
    240gb adata ssd
    sharkoon skiller kasa
    500w fsp güç kaynağı
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThE LoSt

4500 TL seviyesinde

r5 2600
    gigabyte b450
    8gb corsair 3000
    rxd580 4gb pulse
    240gb adata ssd
    sharkoon skiller kasa
    500w fsp güç kaynağı

500w güç kaynağı
    580 e yetiyor mu

4500 tlye hangi sitede satılıyor bu sistem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Münebbih -- 6 Ocak 2019; 19:58:02 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uygun olan yerlerden ayrı ayrı da toplanabilir tek bir yerden de direk rastgele itopya sitesinden sadece anakartı asus b450 seçerek 4600 tl ye mal etmek mümkün dolar kuru ile 3 aşağı 5 yukarı cüzzi farklar olacaktır.

İtopya Sistem
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThE LoSt

Uygun olan yerlerden ayrı ayrı da toplanabilir tek bir yerden de direk rastgele itopya sitesinden sadece anakartı asus b450 seçerek 4600 tl ye mal etmek mümkün dolar kuru ile 3 aşağı 5 yukarı cüzzi farklar olacaktır.

İtopya Sistem
    fiyatıyla bir örnek topla sistem toplayacaklar faydalansın
  • Beyefendi itopya sistem linki sanırım gözünüzden kaçtı iyi çalışmalar diliyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 4 çekirdek 4 izlek işlemci CPU gücü isteyen BF1, BF5, PUBG, Denuvo korumalı oyunlarda (AC Origins) sorun yaratacaktır.
    Bu örnek sistemde mesela ben olsam, rx580 yerine rx 570 4 GB ve 240 gb ssd yerine 120 gb ssd alırdım. Artan paranın üzerine de biraz daha ekleyip i5 8400 alırdım.
    i5 8400 yerine Ryzen 2600 de alınabilir. i5 8400-8500-8600 ile Ryzen 2600' ü karşılaştırıp ona göre karar verebilirsiniz.

Tek kanal 8 gb bellek de güncel oyunlara yetmiyor ama ikinci bir 8 gb bellek ileride alınır. Onun telafisi kolay.

Gerçi 4000 tl verebilen biri dediğim kesintileri yapmadan da daha iyi bir işlemci alabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Multimetre -- 10 Ocak 2019; 19:29:4 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Multimetre

4 çekirdek 4 izlek işlemci CPU gücü isteyen BF1, BF5, PUBG, Denuvo korumalı oyunlarda (AC Origins) sorun yaratacaktır.
    Bu örnek sistemde mesela ben olsam, rx580 yerine rx 570 4 GB ve 240 gb ssd yerine 120 gb ssd alırdım. Artan paranın üzerine de biraz daha ekleyip i5 8400 alırdım.
    Tek kanal 8 gb bellek de güncel oyunlara yetmiyor ama ikinci bir 8 gb bellek ileride alınır. Onun telafisi kolay.

Gerçi 4000 tl verebilen biri dediğim kesintileri yapmadan da daha iyi bir işlemci alabilir.

Ekran kartı gücü isteyen oyunlarda ne yapacağız
    sonu nereye varacak

580 + 8100 birbirine denk donanımlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Gleaner

quote:

4 çekirdek 4 izlek işlemci CPU gücü isteyen BF1, BF5, PUBG, Denuvo korumalı oyunlarda (AC Origins) sorun yaratacaktır.

sonu nereye varacak

Dediğim gibi; 4000 tl verebilen biri, biraz daha harcama yapıp daha iyi bir işlemci alabilir. İllaha da masraf azalsın diyen dediğim gibi kısıntılara gidebilir.
    Bilgisayar bir bütündür. Oyunları ekran kartı çalıştırır deyip, işlemci ve anakarttan kısabildiğimiz kadar kısıp ekran kartına yatırmak mantıklı değildir. Dengeli sistem kurmak önemlidir.
    RX 570, RX580' den çok aşağıda kalan bir gpu değil.
    Sonu nereye varacak diyorsunuz ama ben kimseye araba parasına denk bir sistem önermedim.
    Yukarıdaki sistemi satın alacak kişinin bu sistemde ne gibi sorunlar olabileceğini bilmeye hakkı var.
    580 ile 8100, CPU yükü fazla olan oyunlarda denk olamıyorlar.
    Bahsettiğim oyunlarda 4/4 lük intel işlemci ve rx580 muadili gpularla sorun yaşayanlar var. Forumda konu açılıyor ara sıra. Bakabilirsiniz.
    Bu sistemi toplayan kişilerin ne oynayacağını da bilmiyoruz. Bahsettiğim türde oyunları oynayıp fps düşmesi, takılma, darboğaz sorunları yaşadıkları zaman bu durumun vebali sizin üzerinizde olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Multimetre -- 7 Ocak 2019; 22:32:39 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Gleaner

quote:

sonu nereye varacak

Dediğim gibi; 4000 tl verebilen biri, biraz daha harcama yapıp daha iyi bir işlemci alabilir. İllaha da masraf azalsın diyen dediğim gibi kısıntılara gidebilir.
    Bilgisayar bir bütündür. Oyunları ekran kartı çalıştırır deyip, işlemci ve anakarttan kısabildiğimiz kadar kısıp ekran kartına yatırmak mantıklı değildir. Dengeli sistem kurmak önemlidir.
    RX 570, RX580' den çok aşağıda kalan bir gpu değil.
    Sonu nereye varacak diyorsunuz ama ben kimseye araba parasına denk bir sistem önermedim.
    Yukarıdaki sistemi satın alacak kişinin bu sistemde ne gibi sorunlar olabileceğini bilmeye hakkı var.
    580 ile 8100, CPU yükü fazla olan oyunlarda denk olamıyorlar.
    Bahsettiğim oyunlarda 4/4 lük intel işlemci ve rx580 muadili gpularla sorun yaşayanlar var. Forumda konu açılıyor ara sıra. Bakabilirsiniz.
    Bu sistemi toplayan kişilerin ne oynayacağını da bilmiyoruz. Bahsettiğim türde oyunları oynayıp fps düşmesi, takılma, darboğaz sorunları yaşadıkları zaman bu durumun vebali sizin üzerinizde olacak.

8400 + 580 sistemde düşüş olursa vebal kimde olacak

580 ile 8400 alırsak

2070 ile hangi işlemciyi alalım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.