Şimdi Ara

3TB HDD Alsam sorunsuz kullanabilirmiyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

3 TB SEAGATE 7200 NCQ SATA3 64MB 6GB/s ST3000DM001 bu modeli alsam UEFI falan değilken sistem direk diskwizard ile 3TB'yi tam sorunsuz bir şekilde kullanabilirmiyim?

• sanırım bunun için bir kart olması lazım bilgisayrın içine takılan hba card bir araştır istersen
    http://www.pclabs.com.tr/2011/03/21/western-digital-caviar-green-3-tb-sabit-disk-incelemesi/
  • O kartı almaya gerek olur mu sizce? Bios falan güncel mouse ile tıklamalı falan ya Diskwizard ile MBR olarak 2 ayrı parça kullanırım 2 tb ve 1 tb şeklinde yada mbr yi gpt'ye çeviren program varmış sanırım onu denerim diyordum
  • Bence kullanırsın ben tek part yapacaksın sandım.yani mbr olarak biçimlendirme yaparsan en fazla 2tb yapabiliyorsun bir bölümü diğerini de 1tb yaparsın kullanırsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufukvenom

Anakart: Z97-HD3

3 TB SEAGATE 7200 NCQ SATA3 64MB 6GB/s ST3000DM001 bu modeli alsam UEFI falan değilken sistem direk diskwizard ile 3TB'yi tam sorunsuz bir şekilde kullanabilirmiyim?

Geçen hafta bu diskin aynısını aldım. Ve aldıktan sonra okuduğum yorumlar, gördüğüm haberler ile birlikte diskin hemen bozulan bir disk olduğunu öğrendim. Ve diski iade ettim direk. Şimdi yeni bir disk arayışındayım ama 3 tb'larda bir sorun var. Her yerde haberlerini görebilirsin. 2'den yukarısına çıkmanı önermem. Şahsen ben öyle yapacağım. Seagete'in de adı çıkmış güvenip almayacağım bir daha.

Edit: Asıl soruna gelirsek benim sistem de UEFI değil. Diski bağladıktan sonra disk yönetimini açtığım zaman bana iki adet seçenek gösterdi. MBR veya GBT. Zaten orada da açıklıyor. 2 TB üstü için GBT'yi seçmen gerekiyor. Ardından diski yaklaşık olarak 2.7 tb seviyesinde kullanmaya başladım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Final Getsuga Tenshou -- 30 Haziran 2015; 16:48:11 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Satıldı
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.