Şimdi Ara

3gs satip ip 4 alsam mi acaba (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
1.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • iphone 4 ü kötüleyip 3gs i tercih ettiren arkadaşta sosyalleşmek istiyosa 6600 falan al arkadaşım ozaman iphone hakkında niye yorum yapıyosunki. Ayrıca kimse bahsetmemiş ama 3gs ip4 ün yanında çok felaket yavaş kalıyor
  • yyaa al artık iP4
  • ben de 3gs 16GB var hicbir sorunu yok ilgileniyorsan mesaj at

    Orijinalden alıntı: TR_001

    Millet retina ekrandan bahsediyor, Allah aşkına günde kaç saat o küçücük ekrana bakıyorsunuz sizler ? HD video çekiminde bahsediyorsunuz (JBli 3GS' de de HD video çekebilirsiniz) şu ana kadar ne kadar video ve fotoğraf çektiniz ? iPhone u ilk aldığında sabah akşam kurcalayan herkes bir süre sonra eline bile almıyor bu bir gerçek. O yüzden sürü psikolojisine kapılmayın; her birey için (Görüntülü konuşma dışında) 3Gs yeter de artar bile..


    ilgin için teşekkürler yorumlarını dikkata alıp 2. el temiz bir 3gs denk gelince alırım
  • Ben aldım. Çok gereksiz bir şey yaptığımı düşünüyorum. Şimdi satıyorum. 3gs bana fazla bile.

    Yani bence alma. Hiç gerek yok.
  • bugun aldim ip 4 u 3 -4 saattir kullaniyorum devamli elimde sarj %89 da 3 gs ile arasindaki tek fark onde camera ve arkada flash he birde sari tonda ekrani
  • Geçmiş olsun o zaman
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cevdetay

    bugun aldim ip 4 u 3 -4 saattir kullaniyorum devamli elimde sarj %89 da 3 gs ile arasindaki tek fark onde camera ve arkada flash he birde sari tonda ekrani



    3gs ile 4 arasında çok fark yok bumudur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sky__walker

    Her fikre saygım var ancak bu biraz klasik Türk mantığı malesef, 3gs i olan 3gs öneriyor.

    Tüm çıkan Iphone ları kullanan biri olarak maddi açıdan sizi zorlamayacaksa Iphone 4 derim.


    aynen öyle türk mantığı...

    ayrıca bence 4 3gs den çok çok daha iyi her yönüyle...
  • saçma sapan yorumlar var ama kesinlikle 4g diyorum ben fakat 3gs olsa bende ip5 i beklerdim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mj 23


    quote:

    Orijinalden alıntı: sky__walker

    Her fikre saygım var ancak bu biraz klasik Türk mantığı malesef, 3gs i olan 3gs öneriyor.

    Tüm çıkan Iphone ları kullanan biri olarak maddi açıdan sizi zorlamayacaksa Iphone 4 derim.


    aynen öyle türk mantığı...

    ayrıca bence 4 3gs den çok çok daha iyi her yönüyle...


    tabiki de iyi olacak kötü diyen yok ama o aradaki fiyat farkına değer mi orası sorun işte bence bekleyip yeni sürümünü alabilir .. iphone 4g çıktığında iphone 4 kötü olacak bu belli yani

    ben 3g den 3gs e geçin derim hep ama 3gs den 4 ' e para sıkıntısı yoksa geç diyebilirim ancak diğer türlü 3gs şuan işinizi fazlasıyla görür




  • Valla bana kalırsa kesinlikle al biliyorum için küt küt atıyordur ip4 için maddi konuda fazla zorlanmıyacaksan al...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fashionality
    dstum oyun oynaman ya da oynamaman senin boş vakit değerlendirme tarzına kalmış bir olay zira 40 yaşını geçmiş ama yanından gameboy unu eksik etmeyen insanları gördüm bu forumda.. arkadaş orta yaşlıysa (ki orta yaş teknoloji için ülkemizde bir kıyaslama olabilir fakat bu her zaman çok büyük bir kıyas teşkil etmez) ve bu tür alengirli işler onu enterese etmiyorsa zaten kalkıp da kontratlı cihazını iptal etmeyi düşünerekten yeni çıkan bir cihaz için araştırma çabasına girişmez.. sık seyahat ederim fakat cebimin sürekli dolu olmasını istemem dolayısıyla yanımda hem telefon hem de fotoğraf makinesi görevini üstlenecek (tabi tam bir fotoğraf makinası kalitesi beklemiyorum) bir cihaz taşımak ekstra bir fotoğraf makinasından daha mantıklı olacaktır ki şu an cep telefonu gibi mobile cihazlarında sürekli ıvır zıvır özelliklerle donatılmasının nedeni bu.. 3Gs kötü fotoğraf çekiyor demedim fakat 3.2 mp ile 5 arasında da bir zahmet farklılıklar olsun.. yani bir fotoğrafın daha kaliteli daha detaylı olmasının kimseye zararı olmaz muhtemelen.. makinanı 3mp çözünürlüğe ayarlaman tamamen senin insiyatifine kalmış bir olay yani kalkıp da ben böyle yapıyorum sizin o kadar yüksek çözünürlüklerle fotoğraf çekmeniz gereksiz demen (ya da ima etmen) mantıksız..

    zamanında 3Gs de neymiş 3G nin aynısı o kadar para vermeye değer mi diyenleri gördük forumda.. şimdi geneli "şu güncelleme cihazı kasıyor" ya da "şu program cihazı desteklemiyor) gibi bir sürü konu açıyor.. kaldı ki 3G ile 3Gs arasında bu kadar büyük farklılıklar da yoktu fakat iPhone 4 de sadece ekran çözünürlüğünün değişmesi bile ileride sadece retina ekran için çıkacak olan uygulamaların diğer cihazlarca desteklenmemesiyle büyük fark oluşturacak.. kalkıp da bunu "o küçücük ekrana bakmak" diyerek nitelendirmek cidden çok saçma.. eğer o şımarık laflar söylemini benim mesajlarım için söylediysen sırf bir şeyi yok sayarak yapılan laflar mı daha şımarık yoksa benim senin mesajlarına karşı söylediklerim mi artık orasını sen düşün.. bir insanın maddi durumu varsa istediği cihazı alır yani burada "şunu alayım mı" sorusuna "evet al çünkü şu şöyle bu böyle" diye cevap veriyoruz "illa al almazsan döverim" falan diyen yok.. kendini süperman ilan etmeni gerektirecek bi durum yok yani bu kadar kasma..

    bu arada anladık yaşlısın illa her mesajında on kere yaşı küçük kullanıcılar demene gerek yok daha önce de dediğim gibi özellikle bu forumda orta yaşlı ve iPhone gibi mobil cihazlarla sürekli haşlır neşir olan bir çok kişi var.. tabi bu sayı gençlere nazaran daha az belki ama bu olmadığı anlamına gelmez.. ya da sürekli bu tür cihazlarla ilgilenmek asosyal olmak anlamına gelmez..

    edit: imla


    40 yaşını geçtiği halde yanında gameboy unu eksik etmeyen zatlar sanırım çocukluklarını doya doya yaşayamadığından bu tür oyuncaklarla avunuyorlar ki o tarafı beni ırgalamaz.
    3.2 mp. İle 5 mp arasındaki fark, eğer mercek marka ve modelleri aynı ise yalnızca boyuttadır. Daha yüksek mp daha kaliteli fotoğraf anlamına gelmez. Ama burada hakkını yememek lazım i4, i3gs ye göre daha kaliteli foto çekiyor. Zaten de benim parmak bastığım tam olarak budur. i4 sahibi kaç kişi sık seyahat ederek sürekli fotoğraf çekme ihtiyacı duyuyor ? Benim makinemde ayarlamış olduğum ve örnek verdiğim çözünürlüğü, “sizin ayarlarınız gereksiz” olarak algılaman ise başlı başına komedi… Öncelikle okuduğunu anla istersen!
    3G ile 3GS arasındaki farka gelince, kıyasladıysan göreceksin ki ciddi anlamda fark var. İlk çıktıkları zamana vurgu yapman da oldukça enteresan.. Zira yakında yeni model iphone çıkacakken (eski sistemle 3gs çıkacakken) senin şu an ki favoriyi (eski sitemle 3G yi) önermen ve mevzu bahsi uzattıkça uzatman ne derece mantıkla eşleşir o da ayrı merak konusu.. Küçücük ekran dediğim ise çözünürlük değil 3.5” olan ölçüdür. Bu, 4” olsa da küçük gelecektir. Saatlerini o “küçücük ekrana” bakarak geçirenlerin yakında bir göz doktoruna uğraması kaçınılmaz olacaktır. Bu da kişisel tercihdir bir şey diyemem. Zira mesajım seni oldukça germiş sanırım. Relax…..
    Mesajımda bahsettiğim yaşı küçük kullanıcılardan kastım ise 12-20 yaş arası ve baba parasıyla i4 aldıklarında, sanki dünyanın bilmem kaçıcıncı harikasıymış gibi davranan ve mesajlarında da bunu açıkça yansıtan tiplerdir ki aynı zamanda “şımarık laflar” söylemimi de bu tür tiplerin; gerek bu, gerekse de diğer mesajlardaki yorumlarına hitaben yapmıştım. Senin mesajını örnek alarak birkaç yazına atıfta bulundum yalnızca ve gerisinde de diğer mesajlarımı aktarmıştım. Bu kadar alıngan olmana gerek yok yani…
    Yaşımı vurgulamam ise seni ayrıca rahatsız etmiş (ne çok rahatsızlık vermişim ben sana böyle..) gördüğüm kadarıyla. Cihaz değşiminde bulunan veya bulunmayı düşünen üyeler arasında “akranlarım” varsa tercihlerinde daha net olabilsinler diye özellikle vurguladım. Zira 30-40 yaş arası bir insanın beklentileri ile 12-20 yaş arası “çocukların” beklentileri tamamen farklıdır. Sanırım bazı konularda biraz takıntılıyız ?
    Forumlarda orta yaşta (30-40 yaş arasında) olup da sürekli haşır neşir olan kaç kişi tanıyorsun bilemiyorum ama kısaca ben sana şöyle söyleyeyim ki o tür üyelerin büyük çoğunluğu "cep telefonu satıcıları" yada bu tür forum veya 2. el sitelerinde cep telefonu alım satımı yapan kimseler. Forumlarda sürekli yeni model reklamı veya yüceltmesi yapıyorlar ki daha çok ve sürekli mal satabilsinler. Yani bunlar hep "çıkar oyunları" da sizlere ne oluyor onu anlayamıyorum! Tabi hobi olarak ilgilenenler de var ki (tek tük) onlara lafım yoktur. Ama ben de hobi olarak ilgilendiğimden iddia ederim ki hiçbirimiz sizler kadar bu tür “minik ekranlara” bağımlı değiliz. Ayrıca bu tür teknoloilerle nerdeyse bir uyku saatini harcayanlar da evet “asosyal” olmuş oluyor. İşte sanal alem Superman’lığı da aslında tam olarak bu olmuş oluyor ... ;)
    Kısaca; bizler yalnızca görüşlerimizi paylaşalım; isteyen istediği telefonu alsın ve mutlu olsun.
    Bu konuda bir daha (ne görüş olarak ne de cevap olarak) yazmak istemiyorum. Kalın sağlıcakla...




  • çok komik yorumlar var ya, o zaman 3gs te almayalım ne gerek var iphone a..Önce bi iphone 4 kullanın 1 hafta sonra 3gs i kullanırken deliriyorsunuz, ekran çok kötü geliyor çok yavaş geliyor telefon.Bir kaç kişi çıkmış 3gsi olduğu için herhalde iphone 4 ü kötülemeye başlamışlar, o zaman 2g alalım çok fark yok iphone 4 le.Tabi adam gibi kullanmayacaksanız gerçekten gereksiz, ama gerçekten kullanıcaksanız hakkını vericekseniz telefonun kesinlikle iphone 4.
  • Hergün yaklasık 2-2.5 saat otobus yolculugu yapiyorum

    biraz şehre uzak oturuyorum. Iphone 4 ile bu vakti değerlendiriyorum

    gazete okuyarak

    youtube

    film

    yada oyun

    2 saat önemli bir zaman

    şimdi söyleyeceklerime gelelim

    normalde başka bir telefon ile birşeyler okuduğum zaman otobusun içinde midem bulanır 5 dakika dan fazla dayanamazdım.

    olay iphone 4 te tamamen değişti

    tam 2 saat boyunca gazete okudum gecen gun en ufak bulantım olmadı

    tutugum mesafe de uzak olmasına ragmen yazılar inanılmaz gözüküyor ki bu tamamen çözünürlüğünden ötürü.

    ekrana okadar alıştım ki

    arkadaşımda 3gs var elime aldım geçen gun

    sanki ekranı m.ö 200 yılından kalma gibi geldi :D

    10 dakika içinde başım dondu telefonu elimden bıraktım

    one ekran öyle :D

    sadece ekranı için iphone 4 alınır

    kaldıki 15 dakika iphone 4 un ekranına alışan bir göz

    diğer telefonlara artık öcü muamelesi yapiyor




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mj 23


    quote:

    Orijinalden alıntı: sky__walker

    Her fikre saygım var ancak bu biraz klasik Türk mantığı malesef, 3gs i olan 3gs öneriyor.

    Tüm çıkan Iphone ları kullanan biri olarak maddi açıdan sizi zorlamayacaksa Iphone 4 derim.


    aynen öyle türk mantığı...

    ayrıca bence 4 3gs den çok çok daha iyi her yönüyle...

  • bence almalısın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TR_001

    40 yaşını geçtiği halde yanında gameboy unu eksik etmeyen zatlar sanırım çocukluklarını doya doya yaşayamadığından bu tür oyuncaklarla avunuyorlar ki o tarafı beni ırgalamaz.



    seni ırgalamayan şey onların var olmadığını göstermez

    quote:

    Orijinalden alıntı: TR_001

    3.2 mp. İle 5 mp arasındaki fark, eğer mercek marka ve modelleri aynı ise yalnızca boyuttadır. Daha yüksek mp daha kaliteli fotoğraf anlamına gelmez. Ama burada hakkını yememek lazım i4, i3gs ye göre daha kaliteli foto çekiyor. Zaten de benim parmak bastığım tam olarak budur. i4 sahibi kaç kişi sık seyahat ederek sürekli fotoğraf çekme ihtiyacı duyuyor ? Benim makinemde ayarlamış olduğum ve örnek verdiğim çözünürlüğü, “sizin ayarlarınız gereksiz” olarak algılaman ise başlı başına komedi… Öncelikle okuduğunu anla istersen!

    heyecan yapmana gerek yok mercek farkını biliyorum 3.2 mp ile 5 mp bi resme dijital yakınlaştırma yaptığında bile detay farkı ortaya çıkar ki bu illaki poster basmaya değil farklı bir resim üzerinde zoom yaptığında resmin netliğinden dolayı objeleri daha rahat seçmeye ve detaylarını ortaya çıkarmaya da olanak tanır.. yani kimsenin bir resmi çektikten sonra resme bakarken yakınlaştırma yapmadığını da söyleme.. ayrıca üzerinde oynama (kırpma, rutuşlama ya da farklı efektler için kırpma) yap bakalım hangisi ile daha iyi sonuçlar alıyorsun.. yani fotoğraf için kalite kıstası sadece mercek değildir.. özellikle cihazlarda çekilecek fotoğraf için kameranın kalite özelliklerine bakarsan genellikle ayarlar bölümünde bile çözünürlük kalite kıstasıdır ayrıca kaç kişi sık seyahat ederek sürekli fotoğraf çekme ihtiyacı duymuyor ki? sen bu sorunun cevabını biliyor musun ki bana ayrıca bi soru soruyorsun.. sen önce okuduğunu anla sonra yorum yaz.. makineni nasıl ayarladığın benim umrumda değil ama senin fotoğraf makinenin ayarlarını 3.2 mp le indirgemenin iPhone 3Gs ile iPhone 4 ün kamerlarının kıyaslanması ile herhangi bir alakası olduğunu sanmıyorum.. sonuçta senin tercihin ama başkaları daha kaliteli resimler çekmek için daha yüksek çözünürlük modunu seçebilir..

    quote:

    Orijinalden alıntı: TR_001
    3G ile 3GS arasındaki farka gelince, kıyasladıysan göreceksin ki ciddi anlamda fark var. İlk çıktıkları zamana vurgu yapman da oldukça enteresan.. Zira yakında yeni model iphone çıkacakken (eski sistemle 3gs çıkacakken) senin şu an ki favoriyi (eski sitemle 3G yi) önermen ve mevzu bahsi uzattıkça uzatman ne derece mantıkla eşleşir o da ayrı merak konusu..

    eğer söz ettiğin çıkacak olan yeni model iPhone 5 (ya da ismi ne olacaksa) ise haziran için 5 ay dan fazla var.. yani neredeyse yarım sene.. hatta türkiyeye gelmesi eylülü bulur ki o da yaklaşık 8 ay eder.. iPhone 5 çıktıktan sonra bi yıl da iPhone 6 için beklesin o zaman arkadaş sonuçta o daha yeni bi model olacak nasıl bir yorumdur bu ya

    quote:

    Orijinalden alıntı: TR_001
    Küçücük ekran dediğim ise çözünürlük değil 3.5” olan ölçüdür. Bu, 4” olsa da küçük gelecektir. Saatlerini o “küçücük ekrana” bakarak geçirenlerin yakında bir göz doktoruna uğraması kaçınılmaz olacaktır. Bu da kişisel tercihdir bir şey diyemem. Zira mesajım seni oldukça germiş sanırım. Relax…..


    iyi o zaman koysunlar 12 inc ekranı sırtımızda taşıyalım iPhone u nasıl bi mantık var arkadaş sende.. zaten 3.5 inc ekran her iPhone modelinde aynı adam otobüste, arabada şurda burda çıkartır cebinden film de izler oyun da oynar saatlerce de bakar yani göz doktoru musun ki küçücük ekrana bakılmaz iPhone 4 almaya gerek yok o kadar çözünürlüğe gerek yok dercesine mesajlar yazıp sonrada kişisel tercihdir diye çekiliyosun.. ben gerilmedim de sen kıvırıyorsun.. o zaman nasıl olsa çok bakmasınlar gözlerine zararlı diye koysunlar 240 X 320 ekranı (eski cep bilgisayarlarında neredeyse standarttı) sürsünler piyasaya..


    quote:

    Orijinalden alıntı: TR_001
    Mesajımda bahsettiğim yaşı küçük kullanıcılardan kastım ise 12-20 yaş arası ve baba parasıyla i4 aldıklarında, sanki dünyanın bilmem kaçıcıncı harikasıymış gibi davranan ve mesajlarında da bunu açıkça yansıtan tiplerdir ki aynı zamanda “şımarık laflar” söylemimi de bu tür tiplerin; gerek bu, gerekse de diğer mesajlardaki yorumlarına hitaben yapmıştım. Senin mesajını örnek alarak birkaç yazına atıfta bulundum yalnızca ve gerisinde de diğer mesajlarımı aktarmıştım. Bu kadar alıngan olmana gerek yok yani…


    öğrenciyim ve çalışıyorum yani alacağım cihazları en son noktasına kadar inceleyip ve farklı cihazlarla karşılaştırıp ondan sonra alıyorum ki mesajlarımı okursan da neden işPhone 3Gs değil de iPhone 4 almak daha mantıklı olur bunun açıklamasını yaptım yani kalkıp da "daha havalı daha hoş gözüküyor bak ben de aldım aynısından sen de git bi iPhone 4 al" gibisinden bir mesaj yazmadım.. senin tüm bu söylediklerimden sonra bu tür bir mesaj yazman senin mesajlarının şımarıklık derecesinde olduğunu gösteriyor diye de en son mesajıma yazdım.. bu bir alınganlık değil bi karşı cevap

    quote:

    Orijinalden alıntı: TR_001
    Yaşımı vurgulamam ise seni ayrıca rahatsız etmiş (ne çok rahatsızlık vermişim ben sana böyle..) gördüğüm kadarıyla. Cihaz değşiminde bulunan veya bulunmayı düşünen üyeler arasında “akranlarım” varsa tercihlerinde daha net olabilsinler diye özellikle vurguladım. Zira 30-40 yaş arası bir insanın beklentileri ile 12-20 yaş arası “çocukların” beklentileri tamamen farklıdır. Sanırım bazı konularda biraz takıntılıyız ?

    her insanın beklentileri farklıdır.. aynı yaş grubunda dahi olsan beklentiler değişiklik gösterir özellikle bu gibi bi forumda.. ayrıca evet düşünmeden konuşan insanlar konusunda biraz takıntılıyım..

    quote:

    Orijinalden alıntı: TR_001
    Forumlarda orta yaşta (30-40 yaş arasında) olup da sürekli haşır neşir olan kaç kişi tanıyorsun bilemiyorum ama kısaca ben sana şöyle söyleyeyim ki o tür üyelerin büyük çoğunluğu "cep telefonu satıcıları" yada bu tür forum veya 2. el sitelerinde cep telefonu alım satımı yapan kimseler. Forumlarda sürekli yeni model reklamı veya yüceltmesi yapıyorlar ki daha çok ve sürekli mal satabilsinler. Yani bunlar hep "çıkar oyunları" da sizlere ne oluyor onu anlayamıyorum! Tabi hobi olarak ilgilenenler de var ki (tek tük) onlara lafım yoktur. Ama ben de hobi olarak ilgilendiğimden iddia ederim ki hiçbirimiz sizler kadar bu tür “minik ekranlara” bağımlı değiliz. Ayrıca bu tür teknoloilerle nerdeyse bir uyku saatini harcayanlar da evet “asosyal” olmuş oluyor. İşte sanal alem Superman’lığı da aslında tam olarak bu olmuş oluyor ... ;)

    teknolojiyle "hastası olmak" derecesinde ilgilenen insanların çok büyük bir blümü bu tür işlerle uğraşıyor (mesela bilgisayar programcıları gibi) diğer bir çoğunlukta gerçekten hobi olarak ciddi şekilde uğraşıyorlar ama bunların çoğunluğuna satıcılar demek çok saçma çünkü şu ana kadar bu kişiler arasında herhangi bir ürünün propagandasını yapan bir kişi görmedim.. yaşım 22 çok geniş bir çevrem kız arkadaşlarım ve de çok hareketli bir yaşamım var.. ayrıca tıp okuduğum için okul ortamı olarak da ciddi bir yoğunluk yaşıyorum ve bu "minik ekranlara" bağımlı olmam asosyal oluşumdan değil yoğunluğumun yol açtığı düzensiz boş vakitler ve ciddi anlamda keyif aldığım için boş vakitlerimi de bu tür mobil cihazlar ile ilgili işlerle geçirmemden dolayıdır.. gerekirse uyku saatimi de harcarım çünkü bu tür işlerden keyif alıyorum.. artık sanal alem süpermani nedir ne değildir kendi içinde bir daha sorgularsın




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.