Şimdi Ara

3G ve 3Gs iPhone ANA KONU (132. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
7.501
Cevap
9
Favori
475.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 130131132133134
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

nasil baslanmadi yunanistan'da satisa, farkli bi durum mu mevcut benim bilmedigim? cunki sitede su an online olarak satis yapiolar diye biliorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozgurtuncel

Shady,

nasil baslanmadi yunanistan'da satisa, farkli bi durum mu mevcut benim bilmedigim? cunki sitede su an online olarak satis yapiolar diye biliorum.

Çok özür dilerim...Ben geçen FAQ bölümüne baktığımda yıl sonunda başlanılacak diyordu...Mac sitelerinde de okumadığım için bir gelişme olmadığını düşündüm..
  • Gozumuz aydin, Italya seceneginden sonra Yunanistan secenegimizde var artik. Italya ve Yunanistan da kontratsiz sati$ fiyatlari ayni. Burda bize ne kadar gecirirler acaba:)
  • yunanistanda sözleşmesiz olanlar sim kilitsizmi satılacak peki
  • evet, su anda hali hazirda 4 ulkede sim kilitsiz satilio.
    hongkong, italya, hindistan, yunanistan.
  • italya ebay inde satıyorlar ancak en az 750 euro istiyorlar resmi rakam 500 euro italyaya gidecek adam bulmakta zor yokmu forumdan italyaya giden
  •  3G ve 3Gs iPhone ANA KONU
  • Bu arada 1-2 hafta önce internete düşen listeler hatalıymış...22sinde çıkacak denilen bazı ülkelerde iPhone satışı başlamamış..Apple bakalım ne zaman resmi açıklamayı yapacak merak ediyorum
  • Bu tarifelerdeki aylık ödemeler 12 ay boyunca mı acaba?
  • turkkan, ona baktim fakat bende bulamadim.
    cok buyuk bi ihtimal 1 senelik, aksi takdirde astronomik oluo rakamlar.
    Shady, dogru diosun, o liste bence bi sure daha askida kalicak gibi, cunki hala stock yetistirmede sikinti yasio apple.
    bekleyelim gorelim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozgurtuncel

evet, su anda hali hazirda 4 ulkede sim kilitsiz satilio.
    hongkong, italya, hindistan, yunanistan.

Hindistan da soyle ozel bir durum var sadece Airtel adli operatorden unlocked olarak siparis edince satin alinabiliyormus (Avustralya operatorlerindeki gibi). Bu tur ulke ve operatorlerin listelerini de veriyorum asagida.

Bugunku tam durumuyla fabrikadan unlock olarak satilan ulkeler ve operatorlerin listesi, bazi ulkelerde bir operator locked satarken bir digeri unlocked satabiliyor (Kaynak Apple):
    http://support.apple.com/kb/HT1937

Czech Republic O2
    Czech Republic T-Mobile
    Czech Republic Vodafone
    Greece Vodafone
    Hong Kong 3
    Italy TIM
    Italy Vodafone
    Macau 3
    Singapore SingTel
    Slovakia Orange

Asagidaki listede ise size operator eger Unlocked olarak satmak isterse satabilecegi ulkeler ve operatorlerin listesi var. Yani asagidaki ulkedeki yaninda yazan opertorden size unlocked olarak satmasini istediginizde satabiliyor ama sartlar nedir belli degil(Ben sahsen asagidaki ulkelerde ve operatorlerden alinmis unlocked iphone duymadim Avusturalya haric ordan duydum ama belli mi olur):

Argentina Claro
    Argentina Movistar
    Austria One
    Australia Optus
    Australia Telstra
    Australia Vodafone
    Chile Claro
    Chile TMC T
    Colombia Comcel
    Colombia Movistar
    Ecuador Porta
    Ecuador Movistar
    El Salvador Claro
    El Salvador Movistar
    Estonia EMT
    France Orange
    Guatamela Claro
    Guatamela Movistar
    Hungary T-Mobile
    Honduras Claro
    India Airtel
    Liechtenstein Orange
    Liechtenstein Swisscom
    New Zealand Vodafone
    Norway NetcCom
    Paraguay CTI Movil
    Peru Claro
    Peru TM SAC
    Poland Orange
    Poland Era
    Portugal Vodafone
    Romania Orange
    Spain Movistar
    Switzerland Orange
    Switzerland Swisscom
    Uruguay CTI Movil
    Uruguay Movistar

Bu arada bizi biraz ilgilendiren bir sey de var yukarda verdigim linkte, Yunanistan ve Cek Cumhuriyetin de iphone nun servisini Apple degil Vodafone veriyor. Korkarim Turkiye de de Turkcell ile Vodafone vericekler servisi, umarim oyle olmaz.

Fabrikadan tamamen Unlocked iPhone satilan ulkeler listesi Turkce olarak tekrar:
    Cek Cumhuriyeti, Yunanistan, Honkong, Italya, Macau("Çin'in Macau özel yönetim bölgesi"), Singapur ve Slovakya.

• Apple basın açıklaması yapmadan sadece iPhone ülkeler bölümünde güncellemeye gitmiş;

http://www.apple.com/iphone/countries/

iPhone 3G satılan ülkelerin sayısı:44
    iPhone 3G satılmayan ülkelerin sayısı:28

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shady -- 22 Ağustos 2008; 22:14:35 >
  • yav arkadaş bizden hem ekonomik hem kültürel olarak geri birsürü ülkede satışa çıktı bir bizde yok nasıl iş anlamadım kalan ülkelerde ne zaman satışa çıkacak onla ilgili bir haber varmı
  • evet geriye sadece üçüncü dünya ülkeleri kalmış bizide öyle görüyorlar bu arada macau diye bir ülkeyi hayatımda duymadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi justify34 -- 22 Ağustos 2008; 22:45:31 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: alex1978

voda-turkcell ceki$mesi.. fb-gs ceki$mesi sanki, bu gerginlik nedir ya. Turkcell getirse ne olur, getirmese ne olur. Sanki babamizin $irketi. Herkes bi operatorun savunmasina gecmi$. Burdaki insanlarin amaci telefonu en uygun fiyat ve $artlarda almak degil mi. Kim getirirse getirsin. Kirmayalim birbirimizi arkada$lar.

Tebrik ederim, sonunda birisi mantıklı birşey söylemiş bu konuda.
  • quote:

Orjinalden alıntı: invaze

yav arkadaş bizden hem ekonomik hem kültürel olarak geri birsürü ülkede satışa çıktı bir bizde yok nasıl iş anlamadım kalan ülkelerde ne zaman satışa çıkacak onla ilgili bir haber varmı

Yani resmen Turkiye ye ayip edildi (Misir ve Brezilya ya da ayip oldu tabii).

Vodafone nun da Yunanlilara ayri Turklere ayri muammele yaptigini gormus olduk diye dusunuyorum. (Aman Turkcell Vodafone kavgasina katildim sanilmasin, ben artik tartismalara katilmak istemiyorum)

Kesin bir ikinci bir Tarih henuz duymadim ama soyle birsey var:
    "Reuters reports that a "market source" has confirmed that Apple has finally sealed a deal to bring the iPhone 3G to Russia in an official capacity, launching on Mobile TeleSystems "likely" in Октябрь (October, that is)."
    Kaynak:http://www.engadget.com/2008/08/21/apple-taps-mts-to-bring-iphone-3g-to-russia/

Ozetle: Reuters kaynakli habere gore iphone 3G Ekim Mobile TeleSystems adli operator tarafindan muhtemelen Ekim ayinda Rusya ya da satisa cikicakmis. Oyleyse yeni tarih Ekim ayi icinde olabilir (Sadece bir tahmin kesinlikle ciddi bir kaynagim yok).

Bu Macau denen yer ayni Honkong gibi toprak olarak Cin e ait ama Kapitalist sistemin oldugu ozerk bir yer. Sonucta unlocked satiliyor orda amac ta Cin pazarina direkt urun yollamak olabilir de ben en cok Paraguay, Ekvator gibi ulkelerde cikip ta Turkiye de cikmamasina acayip sinir oldum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozzturkgem -- 22 Ağustos 2008; 23:05:54 >

• quote:

Orjinalden alıntı: alex1978

Arkada$lar Italya`dan telefon alma olayini ciddi ciddi dusunuyorum. 1 telefon almak icin oraya gidilse, astari yuzunden pahaliya cikarda.
    Ama 3-4 telefondan bahsediyorsak, ucak bileti dahil yine ucuza gelmis olur telefonlar.

Italya`ya gidicek ki$i sorun degil, kardesimin schnengeni var. Bir hafta sonu gider,gelirde. Sorun para ali$veri$ini nasil hallederiz.
    Ben telefonlari satma,kâr amaciyla getirmiyecegim icin, telefonlara para bagliyamam. Hani sizde teller elinize ulasinca parasini verirsiniz $eklinde yapamayiz.
    Dogal olarak sizde tanimadiginiz adama guvenip para veremezsiniz. Sonuc olarak daha once bu tarz ali$veri$i olan arkada$lar varsa fikirlerini soylesinler.

Onceden bu mesaji yazmi$tim, $imdi seceneklerimiz arasina Yunanistan da eklendi. Ben yarin Yunanistandaki bazi voda bayilerine tel acicam. Gerci voda Yunanistan internet sitesinde 100`den fazla bayii var. Artik rastgele ariycam birkac tanesini. Ellerindeki stok durumunu sormak ve direk onlara odeme yapilip, yapilamiycagini sorucam.

Eger boyle bir odeme imkani varsa, sipari$ vermek isteyen arkada$lar parayi direk bayii`ye cikartilar. Karde$imde telleri alip getirir. Tahmin ediceginiz gibi 1 adet telefon almak icin 350 euro civari bilet parasi odemek cok aptalca.

• Iphone dan soğudum lan bu ne be bekle bekle bekle nereye kadar...
  • türkiyenin bu sektörde, uluslararsı piyasada ne kadar başarız olduğunu gördük, vodafone ve turkcell'in başarısızlığı bu. aslında prosto edip bu firmalarla calismamak gerek, ama sektörde başka rakipleri olmadığı için mahkumuz işte bu firmalara.
  • Az önce Vodafone'a gönderdiğim maili sizlerle paylaşmak istiyorum:

Bugün, 22.08.2008 tarihinde Apple, Inc. firması 20 Dünya ülkesinde iPhone 3G'yi piyasaya sundu. İlk olarak firma tarafından 2 ay kadar önce (11.07.2008) iPhone 3G Amerikada piyasaya sunulmuştu.

O günden itibaren Türkiye'de de Vodafone aracılığı ile satılmasını bugüne kadar bekledik. 1 hafta kadar önce Turkcell'de cihazı Türkiye'de piyasaya sunacağını duyurdu. Bu sizin için müthiş bir kan kaybı oldu. Ön talep formunuzu dolduran binlerce kişinin sanırım yarısından çoğunu direk Turkcell'e yönlendirmiş oldunuz. Bu sizin Türkiye'deki ticari başarısızlığınızdır.

Ve bugün Apple, Inc. bizim dünya devi sandığımız iki markayı (Turkcell ve siz Vodafone'u) hiçe sayarak, görmezden gelerek 20 Dünya ülkesinde cihazı piyasa sürdü. Bu da sizin ve Turkcell'in bu sektörde uluslararası bir ticari beceriksizliğiniz olarak tarihe geçti.

Teknolojiyi takip eden ARGE ekibiniz inanıyorum ki internetteki forumlarda hakkınızda yazılanları takip ediyorlardır. Nasıl bir prestij kaybı yaşadığınızı inanıyorum ilerleyen günlerde sizde farkedeceksiniz ve umarım bundan ders alır ve gelecek 10-15 yıl içerisinde iPhone 3G'yi Türkiye'ye getirebilirsiniz -ki bu olduğunda biz artık kaçıncı nesil iPhone'ları amerikadan getirmiş oluruz onu da ancak Allah bilir-

Son olarak size şunu hatırlatmak isterim ki, eğer siz Vodafone olarak iPhone 3G'yi bugün Türkiye'de piyasaya sunabilmiş olsaydınız inanın bana Turkcell'e tarihindeki en büyük ticari ve prestij kaybını yaşatabilirdiniz. Tekrarlamak isterim; bu sizin ve çalışanlarınızın bu işten anlamadıklarını ve derhal istifa etmeleri gerektiğinin en büyük ispatı ve gerekçesidir.

http://www.vodafone.com.tr/YardimDestek/bize_ulasin.php adresinden sizde içinizi dökebilirsiniz ...

Acayip moralim bozuldu, feci sinirliyim ...

• 
Sayfa: önceki 130131132133134
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.