30 Temmuz 2009'da tanışacağımız 3G teknolojisini kulanmak isteyen kontörlü hat sahiplerine kötü haber. 3G faturalıya yüzde 5 faturasıza yüzde 25. (09 Temmuz 2009 10:30)
Cep telefonundan hızlı ve zengin içerikli veri akışına imkan sağlayacak 3G ile Türkiye, 30 Temmuz 2009'da tanışacak.
Ancak 3G hizmeti öncesi kontörlü hatların mağduriyeti ortaya çıktı. Hükümetin geçtiğimiz aylarda mobil internet erişimine getirdiği özel iletişim vergisi indiriminden 3G kullanıcısı kontörlü hat sahiplerinin yararlanamadığı belirlendi.
Maliye Bakanlığı yetkilileri ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu arasında bir süredir devam eden görüşmelerden bir netice alınamıyor. Kurumların anlaşmazlığından vatandaş zarar görecek. Buna göre 3G hizmeti başladığında faturalı hat sahipleri mobil internet hizmetine yüzde 5 oranında vergi öderken, toplam GSM abone sayısının yüzde 80íini oluşturan kontörlü hat sahipleri yüzde 25 oranında vergi ödeyecek.
MİKTARI SABİT OLDUĞU İÇİN...
Faturalı hatlarda kullanılan hizmete göre ücretlendirme yapılabiliyor. Bu nedenle toplam abone sayısının yüzde 20’sini oluşturan faturalı hat sahipleri internet kullanımlarında yüzde 5 oranında vergi ödüyor. Ancak kontörlü hatlarda kontör miktarı sabit olduğu için abonenin satın aldığı kontörler, ses, SMS ya da data hizmetlerinden hangisini kullanıyorsa indirimden yararlanmadan düşüyor. Şu anki bağlantıda devam eden bu sorun 3G hizmetleri konusunda da çözülemiyor.
MALİYE'DEN FARKLI KART TEKLİFİ
Maliye Bakanlığı BTK’ya sunduğu teklifte kartların ayrıştırılarak internet hizmeti için ayrı, konuşma ve SMS için ayrı kart satışı yapılmasını önerdi. Ancak BTK ve GSM şirketleri böyle bir uygulamanın ticari hayatta daralmaya neden olacağını savunuyor.
:(
Daha faturalıya geçeli 4-5 ay oldu. İyi ki geçmişim mi demeliyim acaba?
idari yargıda kesin iptal davası açılır . anayasal hakların ihlali bu bence
yaksın anasını satıyım alışkın bu millet. bumu canımızı acıtacak pehh
Vezirler padişaha çıkmışlar: "Efendim, hazinede para yok, yeni vergilere ihtiyacimiz var" demişler. "Eee iyi ne vergisi koyalım" "Köprülere adam koyalım, gelip geçenden 1 akce alalım" Aradan bir süre geçmiş padişah merak etmiş halktan bir tepki var mı diye. "Hiç birşey yok" demişler. "İyi o zaman koprülerin çıkışına da adam koyalım birer akçe daha alalım" demiş padişah. Aradan bi süre daha geçmiş. "Var mı tepki, şikayet?" "Yok!" Padisah kızmış: "Ulan demiş, köprülerin ortasına da birer adam daha koyun gelip geçeni dövsün" Bir kaç gün daha geçmis gene bir tepki yok. Padişah çok kızmış. "Köyün birine gidelim halkı dinleyelim" demiş. Neyse vatandaşı toplamışlar meydana... Padişah sormuş: "Var mı bir şikayetiniz, derdiniz?" Ses yok... "Konuşun yoksa taş üstünde taş, omuz üstünde baş bırakmayacam" Biri çekine çekine elini kaldırmış. "Hah" demiş Padişah: "Padişahım şu köprünün ortasındaki adam varya?" "Eee?" "Yetmiyor" "Nasıl yani" "Akşamları çok kalabalık oluyor, sıra uzuyor, bir kişi daha koysanız?"
yaksın Aѕℓαη66™ yaksın
pohahahaha güleriz ağlanacak halimize
quote:
Orjinalden alıntı: Erhan.sen
Vezirler padişaha çıkmışlar: "Efendim, hazinede para yok, yeni vergilere ihtiyacimiz var" demişler. "Eee iyi ne vergisi koyalım" "Köprülere adam koyalım, gelip geçenden 1 akce alalım" Aradan bir süre geçmiş padişah merak etmiş halktan bir tepki var mı diye. "Hiç birşey yok" demişler. "İyi o zaman koprülerin çıkışına da adam koyalım birer akçe daha alalım" demiş padişah. Aradan bi süre daha geçmiş. "Var mı tepki, şikayet?" "Yok!" Padisah kızmış: "Ulan demiş, köprülerin ortasına da birer adam daha koyun gelip geçeni dövsün" Bir kaç gün daha geçmis gene bir tepki yok. Padişah çok kızmış. "Köyün birine gidelim halkı dinleyelim" demiş. Neyse vatandaşı toplamışlar meydana... Padişah sormuş: "Var mı bir şikayetiniz, derdiniz?" Ses yok... "Konuşun yoksa taş üstünde taş, omuz üstünde baş bırakmayacam" Biri çekine çekine elini kaldırmış. "Hah" demiş Padişah: "Padişahım şu köprünün ortasındaki adam varya?" "Eee?" "Yetmiyor" "Nasıl yani" "Akşamları çok kalabalık oluyor, sıra uzuyor, bir kişi daha koysanız?"
yaksın Aѕℓαη66™ yaksın
3G icin internet paketleri yapmazlarsa bizler kolay kolay tum dunyanin kullandigi 3G yi zor kullaniriz walla... baksaniza adamlar daha hizmet vermeden baslamislar KAZİKLARİNİ YAĞLAMAYA ;)
Diğer ülkeleri bilmiyorum ama Türkiye' de iletişim oldukça pahalı. Ev telefonu faturasını inceliyorum, konuşma bedeli 8 TL ama ıvırı zıvırı derken olmuş 23 TL.
Gsm operatörlerine bakarsanız, 1 dakikalık konuşma için 3 ila 4 kontör alıyorlar. Bir de tarife karmaşası varkı tam bir eziyet. Onu mu seçeyim bunu mu seçeyim derken aptallaşıyor insan.
3G' ye gelince, ihtiyacım yok. Oturup kendileri kullansınlar.
iphone vodafone 1500'luk paket faydalanıyorum , 1gb internetim pakete dahil her ay , gerçi ayda 150mb 'da geçmiş değilim o ayrı , program falan indiriceksem boyutları zaten az onuda ewdeki adsl'den yapıorum.. merak ettiğim , 3G normal internet edge tariflerinden çokmu farklı olacak ? -olmadı artık şuanki gibi seçeneklerden kapatıcaz 3G seçneğini , herkes alışana kadar
valla ne cepten internet kullanırım nede 3g falan kullanmayı düşünüyorum . 2 ayda bir 100-150 kontur yüklerim o kadar . ttnet şe.efsizine dandik internet hizmetinden dolayı her ay bi sürü para vermek koyuyo zaten ( kotalı kullanıyorum sözde en ucuz diye limitsiz tarife faturası geliyo doğru düzgün hiç bişi indirmediğim halde )
quote:
Orjinalden alıntı: akay635
Hikaye çok güzeldi.
Diğer ülkeleri bilmiyorum ama Türkiye' de iletişim oldukça pahalı. Ev telefonu faturasını inceliyorum, konuşma bedeli 8 TL ama ıvırı zıvırı derken olmuş 23 TL.
Gsm operatörlerine bakarsanız, 1 dakikalık konuşma için 3 ila 4 kontör alıyorlar. Bir de tarife karmaşası varkı tam bir eziyet. Onu mu seçeyim bunu mu seçeyim derken aptallaşıyor insan.
Baska ulkelerde cok mu farkli saniyorsunuz?
Ev telefon hattinin temel ucreti $6.74, benim faturamdaki vergilerle vs beraber odemem gereken miktar $22-24 arasi degisiyor her ay.
quote:
Orjinalden alıntı: Knightfall
quote:
Orjinalden alıntı: akay635
Hikaye çok güzeldi.
Baska ulkelerde cok mu farkli saniyorsunuz?
Ev telefon hattinin temel ucreti $6.74, benim faturamdaki vergilerle vs beraber odemem gereken miktar $22-24 arasi degisiyor her ay.
Başka ülkelerde farklı veya ucuz demedim zaten. Başka ülkelerin durumunu bilmediğimi ama Türkiye' de iletişimin bana göre pahalı olduğunu söyledim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme