Şimdi Ara

3G 8GB günde 2 sefer bataryayı tüketiyor..Acil yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Yaklaşık 3 haftalık iPhone 3G 8GB kullanıcısıyım.Telefonumda aldığım arkadaşım tarafından yüklenen Jailbrake uygulaması var.Ben de ilave olarak Sipru RD,Atv,Power FM'i indirdim.Bundan başka da birşey indirmedim.

Bu haftaya gelene kadar hep wi-fi ile nete giriyordum ve 1 günde şarj bitiyordu.Yani gece şarj etsem ertesi geceye kadar götürüyordu.

Ama geçen hafta Avea olan hattımı Vodafone 3G'ye geçirdim ve hediye 1 GB internet paketi verdiler.Hâliyle telden sürekli nete girme fırsatım oldu.Ama girmedim.Yani çok sık kullanmadım.Sürekli mail gelince bildirim yapıyordu;Facebook'tan birisi birşey yazsa anında bildirim geliyordu.Dün itibariyle sorunun bunlardan ötürü olabileceğini düşünerek anlık alımları kapattım ve mailler vs. gelmemeye başladı.
    Ancak dün sabah tam olarak şarj ettiğim telefonum akşam 6 gibi şarjı bitti ve 7 buçuk gibi şarjdan çekip hiçbir özelliğini kullanmamama rağmen;hiçbir görüşme yapmamama rağmen az önce eve geldiğimde şarj göstergesinin yine çeyreğe indiğini gördüm.Yani 3.5-4 saatte bataryanın %75'i boşaldı hiçbir kullanım olmamasına rağmen.

Arkadaşımı aradım;dedim böyle böyle..Bir sürümünü yükselt bakalım;makine sıfırlasın kendini dedi ama yapasım gelmedi..

Sorun nedir arkadaşlar?Gerçekten canım iyice sıkılmaya başladı bu hususa.Sürekli şarj aleti yanımda 2-3 gündür.
    Dediğim gibi hat değişip te net sürekli aktif olana kadar böyle birşey yoktu normal wi-fi ile kullanımda.

Yardımlarınızı bekliyorum.

• Arkadaşlar gerçekten yardımcı olabilecek arkadaşların tavsiyelerini&yol göstermelerini bekliyorum..
  • hangi firmware yüklü en sonuncusu mu?
  • En sondan bir önce sanırım.Ya açıkçası çok ta anlamıyorum.O yüzden telefonu da sık sık bilgisayara filan bağlayıp öyle sürüm değiştirme işine sıcak bakmıyorum.Böyle aldığım gibi kullanayaım;bir de internet paketli hat alayım diyordum ama bu sefer de böyle bir sorun çıktı karşıma..

Şimdi baktım..
    SÜRÜM: 3.1.2(7D11)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bucakli -- 19 Mart 2010; 0:57:40 >
  • Sb setting i kur faydası olur
  • Sayın @Mahir_sus ilgilendiğin için öncelikle teşekkür ederim ama dediğin şeyi bilmiyorum arkadaşım.Tarif edebilir misin?
    Daha doğrusu bunu telefona birşey indirip,kurmadan düzeltemez miyim?
    Çünkü pek fazla anlamıyorum işin doğrusu ve fazla da kurcalamak,birşeyler yüklemek istemiyorum.O yüzden dedim.
  • sorunun buyuk bir ihtimal 3gnin acik olmasindan kaynaklaniyor. 3g yi kapatip dene bakalim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Siz yazınca aklıma geldi ama akşam 2.şarjında 3G'yi de kapatmıştım ve hâlen de öyle.Yani o hâldeyken %75'i boşalmış..
    Buna rağmen acaba 3G açık olmasından mıdır acaba?Çünkü dediğim gibi önceden 3G'yi kullanmıyordum..
  • JBsiz kullanıyorum ben iphoneu fakat.... pili en çok yediğini düşündüğüm şeyleri ve bende nasıl ayarlı olduğunu yazayım..
    location services kapalı
    bluetooth kapalı
    notifications kapalı
    auto brightness açık ve normal parlaklık 1/3 civarı
    muzik dinliyorsan eq kapalı
    3g açıksa wifi, wifi açıksa 3g kapalı.. hangisini kullanıyorsan yani..

bu halde daha uzun süre kullanırsın
  • 3g ve wifiyi kapat telefonu kapatıp aç ve sonra bir süre hiç dokunma kenarda Dursun sonra ara ara sadece pil yüzdesine bakmak için bak büyük ihtimalle sorun çözülecektir
  • Bende şu anda herşey kapalı.Ve şarj bitti biticek..Son mesajdaki yöntemi de deneyeceğim bi.
  • eğer 3-4 saatte bitiyosa şarj kesin sorun vardır donanımsal veya yazılımsal
    öyle 3g bildirimlerle falan alakası yoktur bence
    restore edin derim ben
    en sağlamı
  • Ama dediğim gibi öncesinde wi-fi kullanırken bu sorunum yoktu.Daha hafta başında Vodafone'a geçtim ve hediye net paketi de sürekli 3G açık ta olsa olmasa da mail vs. gelmesine yarıyor..Yani net sürekli açık gibi birşey hat sayesinde.3G'de açık olunca sadece daha hızlı giriyor.Yani 2 haftadır bu sorun yoktu ve numara değişiminden sonra verilen hediye netin kullanımıyla ortaya çıkan birşey bu.
    Telefonda öyle birşey de yüklü değil.Daha 6.4 GB boş alan filan var.Yani bomboş telefon..
  • HOCAM BUYUK IHTIMAL YA sebeke entegresındendır yada restoredendır ılk olarak dfu ya al bı dusuk versıyonu at sonra ole kullan olmazsa servıse gonder
  • günde 2 defa şarjın bitmesi büyük bir ihtimalle arka planda çalışan bir uygulama dan kaynaklanabilir.. 3g nin açık olması pil ömrünü bu kadar kısaltamaz, yapılacak en iyi şey, telefonu restore edip orjinal fw yüklemeniz ve temiz bir jb yapmanız.
  • vodafone 3g hattından dolayı sürekli nete bağlanmaya çalışıyor diye varsaysak..

turkcell ve veya avea hattı dene bakalım ne olacak
  • ben 3g yi 1 gunde 5 defa sarjettigimi bilirim. surum ve kullanimdan kaynakli oluyor. ben mesela reatore ederken hic backuptan yukleme yapmam. ve de bir restore ile de yetinmem 2-3 defa ust uste yaparim. cunku artiklar kaliyo eski versiyondan. ama bu ara restore etmek tehlikeli onu da soyleyim
  • hattı kullandığın bölgede şebeke az çekiyosa ondan da çabuk bitebilir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.