Şimdi Ara

3F FORMÜLÜNDEKİ F LERDEN BİRİ FİESTA MI YOKSA FATİMA MIDIR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Faşist ve dikatatör rejimlerin halkı uyuşturmak için kullandıkları 3F formülü İspanyol diktatör Frranco'ya yakıştırılsa da, fado nun Portekiz halk şarkıları olması bakımından, çıkış noktası Portekiz'li diktatör Salazar'dır. Fado müziği; Fiesta eğlenceyi, şenliği; Futbol ise adı üstünde futbolu temsil etmektedir. Bu formülün aslında fado, fiesta, futbol değil; fado, futbol, fatima olduğunu, fatima'nın dini temsil ettiğini söyleyen bir kitle de vardır.


    yani özetlersek toplumları uyutma formülü : fado-fiesta-futbol (müzik-eğlence-futbol) mudur?; yoksa fado-fatima-futbol (müzik-din-futbol) mudur?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41F3DB120 -- 30 Haziran 2008; 0:58:10 >



  • Çok tartışılması gereken bi konu
  • İlla 3 ile sınırlamak niyeki? 4üde iş görür uyutmak için, görüyorda hatta.
  • Evet tartışmaya ne gerek var ki ? 4F formülü olsun bitsin işte..
  • Kitleleri uyuşturmak, gözlerini boyamak ve yönlendirmek için toplumun yapısına göre hemen hemen herşeyi kullanabilirsiniz. Bunun için belli bir yöntem kısıtlaması yapılamaz. Toplumların kültürel özelliklerine, ekonomik durumlarına, eğitim düzeylerine, inançlarına ve daha birçok parametreye uygun bir şekilde kitleleri belirli amaçlar uğruna kanalize etme yöntemleri vardır. Ve kanalize edilemeyecek, uyuşturulamayacak, yönlendirilemeyecek hiçbir toplum yoktur.

    Kimi toplumlarda dini motifler önemli bir yer tutar. Toplumu sağlıklı bir şekilde aydınlatacak, rehberlik edecek insanlar ortalıklarda görünmüyorsa, seslerini çıkarmıyorlar ya da çıkaramıyorlarsa rahatlıkla dini değerleri çıkarlarınız uğruna kullanabilirsiniz.

    Dini yapının zayıf olduğu durumlarda ise örneğin çeşitli idelojiler bunun için pekâlâ kullanılabilir. Alman Nazizminin topyekün bir toplumu nasıl etkilediği ve sonrasında nasıl bir felakete sürüklediği buna güzel bir örnek. Batı toplumlarının bilinçaltlarına yerleşmiş olan ırkçılık düşüncesini oldukça usta bir şekilde ideoloji haline getirip, varolan ekonomik durumu, siyasal yapıyı yine ustaca kendi lehlerine çevirmişlerdir. Goebbels'in son derece etkileyici propoganda yöntemleri Alman ulusunu kelimenin tam anlamıyla hipnotize etmiştir. Bugün bile eski propoganda filmlerine baktığınızda o gösterişli, son derece ihtişamlı büyük geçitlerin, törenlerin etkisinde kalmamak mümkün değil. Bu bence "modern" bir uyuşturma yöntemidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylesof -- 30 Haziran 2008; 23:28:41 >




  • Özetlemek gerekirse ne din, ne futbol, ne müzik ne de eğlence bir uyuşturucu değildir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: feylesof

    Özetlemek gerekirse ne din, ne futbol, ne müzik ne de eğlence bir uyuşturucu değildir.


    Hocam tam tersini söylemek istemediniz değil mi?

    Yazınızın ilk cümlesi: "Kitleleri uyuşturmak, gözlerini boyamak ve yönlendirmek için toplumun yapısına göre hemen hemen herşeyi kullanabilirsiniz."
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

    Orjinalden alıntı: alpaslanbek


    quote:

    Orjinalden alıntı: feylesof

    Özetlemek gerekirse ne din, ne futbol, ne müzik ne de eğlence bir uyuşturucu değildir.


    Hocam tam tersini söylemek istemediniz değil mi?

    Yazınızın ilk cümlesi: "Kitleleri uyuşturmak, gözlerini boyamak ve yönlendirmek için toplumun yapısına göre hemen hemen herşeyi kullanabilirsiniz."


    "Hemen hemen herşeyi kullanabilirsiniz"

    Yani bu aktivitelerin ve inançların kendilerinden kaynaklanan bir durumun varolmadığını ifade etmek istemiştim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylesof -- 30 Haziran 2008; 22:51:22 >
  • elbetteki toplumları uyutmak için bir çok yöntem var ama sanırım en geçerli ve çok kulllanılanları bu 3F...

    bunu 4F , 5F vs yapabiliriz ama genelde 3 ü makbuldür bunun


    mesela futbolla ilgili bazı notlar....

    Salazar 'Futbol olmasaydı ben Portekizi bu kadar uzun yönetemezdim' demiş.

    Frranco ise 'Bana 100 bin kişilik bir beşik yapın' demiş.(Madrid'e Barnebau stadı yapılmış)


    1978 de diktatörlük muhaliflere işkence yaparken Arjantin milli takımı Dünya kupasında golleri sıralıyormuş...
    işin ilginci maçlar işkence odalarında da izlenirmiş ve Arjantin gol attıkça işkence eden de edilende aynı anda sevinirlermiş......



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41F3DB120 -- 30 Haziran 2008; 23:22:52 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.