Şimdi Ara

3DS Max için sistem tavsiyesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yakın zamanda 3DS Max ile çalışmak için sistem toplayacağım. Bu noktada profesyonel arkadaşlardan, 2500 ytl'ye kadar sistem tavsiyesi bekliyorum.

3 aşağı 5 yukarı önemli değildir. Beni yarı yolda bırakmayacak sistem gerekiyor.

• valla o paraya alacağın bilgisayarla 3ds maxı canavarlar gibi çalıştırırsın.Ben bu konuda uzman değilim ama çeşitli donanımlar ile sorunlar yaşadım belki tecrübelerim işinize yarayabilir.Öncelikle render alırken hızlı olması için en az 4 çekirdekli bir işlemci işinizi kolaylaştırır.yanı sıra fazla detay isteyen çalışmalar için bol miktarda Ram gerekir En az 3 gb olması güzel olur ancak 64 bit işletim sistemi kullanacaksanız 4GB ve daha fazlasını düşünmeniz iyi olacaktır.Tabiki ramınızın fazla olması yetmiyor .Olabilecek en hızlı Ram lar olmasına dikkat edin .800 mhz lik ramlerden daha aşağı sakın almayın.Daha hızlı olanı almanız daha iyi olur.Ekran kartı olarakta Nvidia almanızı öneririm.Özellikle openGL yi kullanan bir çok program ati ile sorun çıkarıyor.Örneğin MAYA.Ekran kartı 256 bitlik veriyoluna ve mümkünse GDDR3 ve daha fazlası olsun .Monitör olarak da öyle bir bilgisayara 22" den daha düşük monitör alınmaz herhalde.Birde mouse nuzu kaliteli birşey almanızı öneririm. lazer olması ağır ve ergonomik olması iyi bir dizayna sahip olması sizin için önemli olur nede olsa çoğu zaman eliniz mouseun üzerinde olacak.kalvye içinde kaliteli bir klavye olması iyi olur .Bu kadar işinizi görür galiba .Tabi bunlar benim nacizade görüşlerim.AMA ben şu an için amatör olarak uğraşıyorum o yüzden bu konularda da size kesin görüşlerde bulunamam ama genel anlamda bunların olması iyi olur.birde güç kaynağının iyi olması sizi ilerde yarı yolda bırakmaz belki zaman gelir 1 gün bilgisayarı açık bırakmnız gerekebilir .umarım faydalı olabilmişimdir .kolay gelsin

• Arkadaşım düzgün bir sistem alman yeterli.. 2500 ytl vermen gerekmiyor..

Şimdi sana birkaç sistem yapacağım..

hem modelleme esnasinda viewport'ta(o anki cizim sahnesi) rahat dolasmak icin ve ardindan alacagin render suresini kisaltmak icin ram cok ama cok onemli. bir sistemde fazla ram diye birsey yoktur, ozellikle modelleme ve cizim isiyle ugrasilan bir makina icin. ne kadar cok, o kadar iyi..
    ne tip bir amac icin 3dsmax kullanacaksin tam belirtmemissin.
    eger normal bir ev kullanicisi olacaksan 4gb ram yeterli gelebilir.. ama ileri duzeye tasiyacagim yaptigim isi diyorsan en az 8gb ram tavsiye olunur.
    sahsen kendim evde 4 gb ram kullaniyorum, render alirken 8gb'lik baska bir makine kullaniyorum. aradaki sure farki gun gibi asikar.
    8gb(4*2gb 800 mhz ) ram yaklasik 300-350 ytl civari.

ram'in ardindan render sureni direkt etkileyecek olan diger etmen islemcin. kesinlikle intel tavsiye olunur.
    intel Q6600 hem fiyat hem de performans olarak kendini ispat etmis bir urun. su anki pesin fiyati yaklasik 250 ytl. seni yeteri kadar tatmin edecegine inaniyorum.

ekran karti degisik bir nokta. mevcut ev kullanicisi ekran kartlari bi nebze sahnede rahat gezmene yardimci olsa da cok da buyuk farklar yaratmiyorlar.
    nvidia'nin ust seviye ekran kartlarindan herhangi birisini alabilirsin.

monitor olarak 20"+ genis ekran monitor tavsiye ederim. enine genis bir sahnede model yapmak cidden gayet rahat oluyor.

bu kucuk bilgiler isiginda senin karsilayabilecegin fiyatla gayet tatminkar bir makina alinabilir.

umarim isine yarar bu bilgiler..

• feversea peki noteeboklarda butur ozelliklere sahip bi sistem varmi ,model marka?

bunlarin disinda turkiyede satilan notebooklar turkiye pazarinda genelde bu amacli dusunulmedigi icin yuksek performans urunler kullanilmiyor. (varsa da istisna ve cok pahali)

sirf bu ise yonelik laptop ureten yurtdisi firmalari mevcut.
    internet sitelerine girerek daha detayli inceleyebilirsiniz..
    http://www.alienware.com/
    7900XT için sistem tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    2k sistem Tavsiyesi
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • @dreamcoast için hazırladığım sistemi burayada ekleyeyim dedim.
    959$+KDV=1132$ = 1400 TL

Fiyatlar için linkler..
    İşlemci AMD Phenom Quad Core X4 9550
    http://www.mavibilgisayar.com/ud/8722
    http://www.mavibilgisayar.com/ud/3792 (Alternatif daha ucuz)

Anakart MSI K9A2 CF-F (AMD 790X
    http://www.mavibilgisayar.com/ud/7507

Bellek Kingston DDR2 800 2048MBx2
    http://www.mavibilgisayar.com/ud/9941

Harddisk Samsung 750GB 7200RPM 32MB SATA II
    http://www.mavibilgisayar.com/ud/8577

Ekran kartı Sapphire 512MB ATI Radeon HD4850 (PCI-E)
    http://www.mavibilgisayar.com/ud/9105
    http://www.mavibilgisayar.com/ud/9772 (Alternatif 50ytl fazla.)

Monitör LG L222WS-BN 22" LCD (Siyah)
    http://www.mavibilgisayar.com/ud/9643

Monitörü dvi çıkışlı alabilirsin, ama fazla bir kalite farkı yok, birçok marka 50ytl lik dvi çıkışı olan modelinin fiyatını 2 ile çarpıyor, boş yere fazla para verme. Yada uygun fiyatlı dvi bulabilirsen onu alırsın.

Anakart için 790X al derim, çok iyidir. Ekstra slot kullanmayacaksan 780G de alabilirsin, 780G nin çok slotlu ekran kartsız/kartlı modelleri de mevcuttur, oda olabilir.

Ekran kartını sakın değiştirme fiyatını veren bir modeldir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .i. -- 29 Eylül 2008; 13:58:48 >

• islemci olarak amd kesinlikle onermiyorum.
    bu tip yazilimlarin kullaniminda performanslari dusuk kaliyor. gerci sadece bu tip yazilimlardan ziyade genel olarak intel karsisinda ciddi kan kaybetmis durumda amd markasi.

ram olarak onceden de dedigim gibi 8gb daha mantikli olacaktir.

piyasada pesin odeme ile satis yapan ve cok uygun fiyatlari olanhttp://www.inventus.com.tr/ sitesine bakmanizi oneririm.
    diger magaza ve firmalarla kiyaslaninca eger pesin fiyatina alisveris yapacaksaniz bu siteyi kesinlikle tavsiye ederim.

Orjinalden alıntı: feversea

islemci olarak amd kesinlikle onermiyorum.
    bu tip yazilimlarin kullaniminda performanslari dusuk kaliyor. gerci sadece bu tip yazilimlardan ziyade genel olarak intel karsisinda ciddi kan kaybetmis durumda amd markasi.

ram olarak onceden de dedigim gibi 8gb daha mantikli olacaktir.

piyasada pesin odeme ile satis yapan ve cok uygun fiyatlari olanhttp://www.inventus.com.tr/ sitesine bakmanizi oneririm.
    diger magaza ve firmalarla kiyaslaninca eger pesin fiyatina alisveris yapacaksaniz bu siteyi kesinlikle tavsiye ederim.

-INTEL AMD karşısında kan kaybediyor. Bunuda senden duydum
    -Diyelimki AMD kan kaybediyor, kan kaybediyor diye KALİTELİ ürünü kullanmayalım mı hemde fiyatı rakibinden kat kat az.
    -Performans düşüklüğü dediğin 1-2 sn dir. 1-2 sn için iki katı para vermeyi uygun görüyorsan, sistem toplamanın anlamı ne, demekki paran var, o zaman git en son çıkanların hepsini al..

-8GB ram diyorsunda 8GB ram i nereye takacağız.. 4GB ramlar pahalı ve zor bulunur. 2GB olarak alırsakda DUAL mı kullanacağız, dual kullanacaksak 8GB olmasının anlamı ne, yine 4GB olur. VE dahası dual kullanmak hız olarak %10~ gibi artısı var, yani gereksiz bir özellik %10 hız için RAM leri yarıya indirmek hiç akıllıca değil. O yüzden 4GB şuan için uygun.

• @birolayd
    yaptiginiz bu son yorumla onerdiginiz makinanin burada bahsedilen uygulamalarda kullanilmak uzere onerilmedigini ortaya cikarmis oldunuz. burada
    ayrica yaptiginiz aciklamalardan da anlasiliyorki bu tip yazimlimlarla hasir nesir olmamissiniz. eger oyle olsaydi islemci kalitesinin render suresine ne kadar etki ettigini anlardiniz. arada 1-2sn'den bahsetmiyoruz, en az yarim saat - 1 saat farktan bahsediyoruz. bu sure farkinin ne demek oldugunu da anlayan anlayacaktir.

3 boyutlu modelleme sahnelerinde yuksek polygona sahip modellerle calisirken ram miktarinin ne kadar onemli oldugunu anlayabilirsiniz. ama yukarida da bahsettigim gibi bu tip uygulamalari kullanmadiginiz asikar.
    ayrica 8gb-4gb ram karsilastirmaniz yuzunden -uzgunum ama- komik duruma dusmussunuz.

ram ve islemci konusunda uzun uzadiya aciklamalar yapmak mumkun ancak bu konudan ziyade ayri bir baslik altinda boyle bir aciklama daha mantikli olur.

kisacasi bu bilgisayarla fps oyun oynanmayacak; modelleme yapilacak, render alinacak, belki ileride compositing yapilacak. bu tip uygulamalar belirli noktalardan sonra yuksek performans talep edebiliyor. herkes bilgisi oldugu konularda yorum yaparsa daha verimli bir forum ortami olusacagini dusunuyorum.

• quote:

1-2 sn yi mecazi anlamda yazdığım kör olanlar dahi bilir.

3DS max ı profesyonel anlamda kullanan birisinin benim kadar donanım ve yazılımda bilgisi yoktur. Cevabını aldın mı, konunun 3DS max ı iyi kullanmakla alakası yok, konunun donanım ve yazılımı bilenle alakası var. 3D uygulamalarda neyin gerektiğini de biliyorum.. Hazırladığım sistem fiyat/p üzerinedir. Sizin gibi sadece pahalı olanları eklemiyorum.

Sizin dediğiniz gibi bilginiz olmayan konularda atıp sallamamak gerek.

Siz 2500 ytllik bis sistem hazırlayınız, ondan sonra benim bu konuda bilgim var deyiniz. Sizin hazırladığınız, sistemleri herkes hazırlar..

Birkaç dakika daha beklerim ben 2 katı vermemek için.

RAM konusunda da siz beni güldürüyorsunuz.

render için raid falanda ekle, hatta söyle 6 tane falan harddisk alsın, biraz daha hızlanır..

• her zaman bilgi yetmiyor maalesef. bazen bazi seyleri kullanmis olmak, tecrube etmis olmak gerekiyor. yukarida saydigim donanimlar hakkinda sahsimda da bu tecrube yeterince mevcut.
    bahsettigim donanimlarin bir cok benzerleriyle isler yaptim, calistim. neyin, neye, ne kadar yaradigi hakkinda deneme-yanilma tecrubem mevcut.

o saydigim sistemler 2000 ytl'ye ulasmaz bile.
    donanim bilgisi kadar neyi nerden ucuza alacaginizi da bilmek gerek. dimi ama?

uzatmanin luzumu yok. bu konunun ilk mesajini tekrar okumanizi ve verdigim cevaplari neye gore verdigimi tekrar gozden gecirmenizi oneririm.

Elbetteki mavibilgisayarı örnek verdim, neresi ucuzsa ordan alınır.

Dediğim gibi @dreamcoast arkadaş özel mesaj attı, 3dsmax için sistem alacakmış, max 1500 ytl karşılayabirim dedi, ona göre yaptığım sistemi burayada ekleyeyim demiştim.
  • Geçen sene şirket'e sistem sağlayan bir firmadan aldım, o zaman 2000 dolar vermiştim, şimdi daha da düşmüştür, her türlü işimi görüyor. 3 aşağı 5 yukarı bu tarz performansa sahip sistemlerde işini görür.

Intel Core™2 Duo Processor E6600 2.4GHz w/ 4MB Cache
    Corsair 2GB XMS2-8500D Dominator TWIN2X Dual Channel DDR2 Kit (2 x 1GB)
    eVGA e-GeForce 8800 GTS 640MB PCI-E w/ Dual DVI, HDTV-Out
    Samsung SyncMaster 215TW 21in Widescreen LCD w/ DVI, 8ms, Speakers, Black
    Antec P180B Advanced Super Mid Tower, Black
    LG Super Multi DVD Writer 18x18x8 DVD +/-RW Dual-Layer, Black
    Seagate 500GB Barracuda 7200.10 SATA II w/ NCQ, 16MB Cache
    Zalman CNPS9500 AT Ultra Quiet CPU Cooler for Socket 775
    Asus P5W DH Deluxe w/ DualDDR2 800, 7.1 Audio, Dual GB Lan, 1394, Crossfire Dual PCI-E x16
    PSU da 600W

Doç. Dr.
  • öneriler için çok teşekkür ederim, çok faydalı oldu benim için.

saygılarımla...
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.