Şimdi Ara

3D Tv Olarak Lcd'mi Plazma'mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 3d tv almayı düşünüyorum. Tabii alacağım televizyonun f/p oranına bakarak almam gerekli. Lcd led 3d tv'lere baktığımda dünya paralara satılıyor. Aynı boyutta plazma televizyonların 3d olanlarına baktığımda ise fiyat olarak arada uçurumlar var. Bunun nedeni nedir? Plazma televizyonlarda tam olarak filmleri izleyemez yada oyunları 3d olarak oynayamaz ama lcd 3d tvlerde tam 3d olarak izleyip oynayabilirmiyim? Bilmediğimden soruyorum, yanıtlarsanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hougras -- 22 Ekim 2011; 16:35:53 >

• Plazma ucuz led pahalı diye bir durum yok. O sizin baktığınız modeller için tesadüfi bir durum. Panasonic 3d neo plazmalar şu anda en üst seviye plazma panellerdir ve onlardan daha ucuza aynı boyda 3d led televizyonlar da var.

Plazmanın da ledin de kedine göre avantajları ve dezavantajları var. Siz öncelikle 3d konusunda FPR mı yoksa SG teknolojisini mi tercih edeceksiniz buna karar verin. SG için hem led hem de plazma televizyonlarda alternatif çok ancak FPR şu anda sadece Philips ve LG led televizyonlarda kullanılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mightywings

Plazma ucuz led pahalı diye bir durum yok. O sizin baktığınız modeller için tesadüfi bir durum. Panasonic 3d neo plazmalar şu anda en üst seviye plazma panellerdir ve onlardan daha ucuza aynı boyda 3d led televizyonlar da var.

Plazmanın da ledin de kedine göre avantajları ve dezavantajları var. Siz öncelikle 3d konusunda FPR mı yoksa SG teknolojisini mi tercih edeceksiniz buna karar verin. SG için hem led hem de plazma televizyonlarda alternatif çok ancak FPR şu anda sadece Philips ve LG led televizyonlarda kullanılıyor.

Benim esas sormak istediğim şey aşağıdaki linkteki televizyon neden bu kadar ucuz olduğu. Piyasada 3000 liralara satılan 3d tv'ler plazma olunca bu kadar farkediyormu fiyat olarak?
    http://www.istanbulbilisim.com.tr/lg-42pw450-plazma-tv-fiyati-en-ucuz-uygun-televizyon-modelleri-indirimli-taksitli-kampanyalari-fiyatlari-taksit-avantajlari-servis,23625.html

• Sen o linki kafadan unut, o sitede satılan ürünler paralel ithalat. Hele hele İstanbul'da da değilsen çileli bir servis ızdırabın olur servis gerekirse.

Gelelim plazma led mukayesesine; sen led için istenen fiyatlara bakma. Plazma bariz daha iyidir ama ne için kullanacağına bağlı olarak da değişir bu sorunun cevabı. Kullanım amacı ve şekli önemli. HD film izleyecek, kanallarda zaplıyacak saatlerce bir kanalı açık bırakıp da ekranında logo yanığı yapmayacaksan plazma; pc bağlayacak, desktop olarak kullanacak, saatlerce aynı kanalı açık bırakacaksan bulabilirsen düz LCD bulamazsan led lcd.

Plazma 3d için F/P olarak Samsung 51D550 güzel ancak dediğiniz LG'de Samsung'da ciddi yansıma yapar. Panasonic 42 ST33 ise bu konuda çok daha iyidir. Forumdan duyduğuma göre de 1712 liraya Vatan'ın %25 indirimlerinde alınabiliyormuş. Artı olarak dahili HD uydu tunerı da vardır; değerlendirin.
  • LCD tabiki. ben lg aldım güya dahili HD tuneri var kullanamıyorum bu yüzden bence samsung u tercih etmelisin
  • arkadaşlar bende ST33e almak istiyorum ama şu ekran yanığı olayı canımı sıkıyor, uzun süre bir kanal izlemeyecekmiyim ya :S
  • Panasonic Neo plasma modellerinde image retention sorunu hala olabilse de şansı en aza indirgenmiş durumda.
    Kanal izleyememek gibi bir olay yok. Sadece ilk 200 çalışma saati düşük video görüntü ayarlarında izlemen ve TV nin kullanım süresi boyunca sabit resimleri ekranda fazla tutmaman gerekiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LED tv ömrü vs LCD vs PLAZMA
    9 yıl önce açıldı
    LED TV Toshiba mı Philips mi?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: OBERTAN

LCD tabiki. ben lg aldım güya dahili HD tuneri var kullanamıyorum bu yüzden bence samsung u tercih etmelisin

Hd tunner ne işe yarıyor? Olmazsa olmuyormu. Hd görüntü alamıyormuyuz? Biraz açıklarmısınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: techraven

Panasonic Neo plasma modellerinde image retention sorunu hala olabilse de şansı en aza indirgenmiş durumda.
    Kanal izleyememek gibi bir olay yok. Sadece ilk 200 çalışma saati düşük video görüntü ayarlarında izlemen ve TV nin kullanım süresi boyunca sabit resimleri ekranda fazla tutmaman gerekiyor.

anladım ilginiz için teşk ederim. sanırım tercihimi plazmadan yana kullanacam
  • Crt bir monitör var işyerinde philips marka ekran kapalı iken logosu ile birlikte kocaman bir OREMA diye yazı hemde acaip şekilde belli oluyor crt lerde burn oluyormuyduki ?önceden dikkatimi çekmemişti ama plazmaların burn meselesi ile dikkatimi çekmiş :)

Biraz dikkat ile hiçbirşey olmaz arada bir piksel yıkayıcıyı devreye almak lazım..

Hourgras : HD tuner Tv nin dahili bir HD uydu alıcısı olduğunu belirtiyor..Olmazsa olmaz değil çünkü her tv ye harici bir receiver takılabiliyor zaten..Ama harici veya dahili bir HD alıcısı yoksa HD görüntü izleyemezsiniz..

Bu yanık olayı engunaydın'ın başına gelmişti sanırım oda evde çocuk olunca aynı kanalın sürekli kalması ile olmuştu galiba..Sahi ne oldu iz gittimi engünaydın?
  • Ben Panasonic GT20E Plazma aldım. Hem SD yayında, Hem HD yayında, Hem Xbox 360 ile oyun oynarken, Hem 3D oyunda hemde 3D film seyrederken hiç bir sorun yaşamadım. Bugün tekrar alacak olsam yine plazma alırım. Burn in olayı ise çok abartılacak bişi değil. İlk 200 saat düşük renk ayarları ile açıktı. Zaten 2 haftada 200 saati doldurdum ben. Gündüz evde sürekli Baby Tv açık oluyordu. Ama BabyTv logosu filan kalmadı ekranda. Birde TV nin otomatik kapanma özelliğini aktif edinki uyuya kalırsanız sabit görüntü kalmasın ekranda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hougras

quote:

Orijinalden alıntı: OBERTAN

LCD tabiki. ben lg aldım güya dahili HD tuneri var kullanamıyorum bu yüzden bence samsung u tercih etmelisin

Hd tunner ne işe yarıyor? Olmazsa olmuyormu. Hd görüntü alamıyormuyuz? Biraz açıklarmısınız?

Dahili uydu alıcısından bahsediyor sanırım. Yani çanaktan gelen kabloyu direk TV ye bağlayınca dahili uydu alıcısı HD ise HD görüntü alınabiliyor. Bu yoksa da HD uydu reciever alıp izleyebilirsin, zaruri değil illa ki yani.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.