Şimdi Ara

3D tasarımlar yapmak için ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar konuyu açmadan önce, açılan konularda ki çalışmalara baktım ve bayağı bir heveslendim.. bana program önerebilir misiniz?

• tüm dünyada ve Türkiye'de kullanıcı sayısı en çok olduğu için hakkında en fazla döküman-eğitim videosu vs bulabileceğin yazılım 3D Studio MAX'tir...Başlangıç için-modelleme mantığını öğrenmen açısından- 3dsmax öneririm...Kendini geliştirdiğinde diğer yazılımlara da rahat geçersin...Maya daha sağlam bir yazılım,daha profesyonel ama bana zor gelmişti...Softimage XSI,Lightwave,Luxology Modo,Rhino,Cinema4D vs yazılım çok...ama başlangıç için kesinlikle 3dsmax...
  • Bence 3Ds max ile başlayıpta kasma kendini.

Cinema 4D ile başla

Arayüzü çok daha kullanışlı ve anlaşılır.En azından her şeyin yanında bir ikon var neyin ne olduğunu anlayabiliyorsun.Ayrıca C4D için de tutoriallar fazlasıyla var

Tabii seçim senin
  • Bence de C4D başlamak için ideal; max, maya daha komplike yazılımlar, ihtiyacın olmayacak özellikleride yanında taşıyorlar buda öğrenme güçlüğü çekmene neden olur. "lzooml" haklı.
  • çOk tesekkür ederim ilginiz için.. en kısa zamanda kavrayıp paylaşımlarımı size sunmaya çalısacağım :)
  • C4D için takıldığın yerde sorabilirsin
  • ben geneklde blend kullaniyorum hemide free bence sende rahat kullanabilirisin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Önemli olan modelleme mantığını kavramaktır, yazılımın önemi yoktur..

bir 3d yasası böyle dese de pek itibar etmeyin her programı öğrenmeye bakın çünkü hiçbiri birbirine tam anlamı ile benzemiyor ve hepsinin diğerinin zayıf olan yönünü kapatan sağlam özellikleri var..

benim tavsiyem, modelleme mantığının max de öğrenilmesi, uzun projelerde ise maya ya adım atılmasıdır..
  • quote:

Orjinalden alıntı: hemice

ben geneklde blend kullaniyorum hemide free bence sende rahat kullanabilirisin

blendi ben kurdum ama hiç bişe anlamadım cunku bilgim 0... bu prıgram için derslerin yer aldıgı bi site vamı
  • quote:

Orjinalden alıntı: yhtalp

quote:

Orjinalden alıntı: hemice

ben geneklde blend kullaniyorum hemide free bence sende rahat kullanabilirisin

blendi ben kurdum ama hiç bişe anlamadım cunku bilgim 0... bu prıgram için derslerin yer aldıgı bi site vamı

Aslında o programın adı "Blender"; detaylı yardım almak için burayı kullanabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sirneo -- 2 Mart 2008; 1:06:33 >

• Blender falan bence hiç girme oralara,soğursun 3d'den
  • Burada programları sınıflandıran arkadaşlar görüyorum. Kimileri 3ds max için başlangıç seviyesi demişler ama uzaktan yakından alakası yoktur. Sizlere max ile yapılmış animasyonlar gösterebilirim, veya oyun şirketlerinin kullandığı programlarda max varmı yokmu araştırmanızı dilerim, sinema sektöründe de kullanılıyor. Ama şöyle bir durum var kullanılan platformlar veya şirketler ile olan anlaşmalara göre yazılım seçimide değişiyor. Örneğin pixar maya, EMO gibi yazılımları çok kullanıyor, render motoruda renderman. Diğer taraftan başka firmalarda diğer yazılımları kullanabiliyor. Yani burada başlangıç ve son kavramı yok. Bu yazılımların ucu bucağıda yok zaten. Max script ve pluginler ile alır başını gider. Maya biraz daha araçları içinde barındırma konusunda uzun soluklu bütünlük sağlıyor. C4D kolay kullanımlı ve anlaşılır bir program. Blender küçücük ama devasa işler çıkartan bedava bir yazılım. Size hepsi ile yapılmış üst seviye çalışmalar gösterebilirim. Yani kullanıcı ne kadar iyi ise yazılımda o kadar iyi sonuçlar verir bu tarz programlarda. Eksikleri hepsinin var ama dediğim gibi son kullanıcıyı aşan birçok detay ve ekip çalışması var bu işi içinde.

Sonuç olarak ne amaçla kullanacağında önemli. Ama 3ds max ders, kullanıcı sayısı ve destek bakımından en çok kitleye sahip yazılım şu anda. Ama birini öğrenirsen diğerlerinden mantık hemen hemen aynıdır. Sadece araçların isimleri ve yerleri değişir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi POWER64 -- 12 Mart 2008; 15:29:15 >

• quote:

Orjinalden alıntı: lzooml

Blender falan bence hiç girme oralara,soğursun 3d'den

Evet Blender başta ürkütüyo insanı, ben max kullanıyordum, Blender'ın sistemi aşırı biçimde ters gelmişti açıkçası ama, Blender'i biraz kurcalayınca müthiş bi özgürlüğünüzün ve sadeliğin olduğunuzu göreceksiniz.
  • 3d max için sorabilirsin buradayım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.