Şimdi Ara

3D Tasarım Programları Nelerdir? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
0
Favori
8.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: n3k

quote:

Orjinalden alıntı: TechnoMANYAK

quote:

Orjinalden alıntı: n3k

quote:

Orjinalden alıntı: Razercode

Autocad de var sanırım.

evet MS paint de var

iyimisin

Autocad te 3 boyutlu tasarim yapabilirsin nie ole diosunki hatta Autocad te cizip 3ds Max e atip doku verip kucuk ayrintilari tamamlayip render alan cok ;)

evet autocad te kalıp yaratıp 3D yazılım aracılıgı ile bunu 3 veya 4 boyut halilne getirip render alnabilir ama konu direk 3D tasarım pogramları nelerdir? diye açılınca Autocad bu kategoriye girmez.
    PS de İllustrator da hatta MS paint de bile 3D şekiller çizmek bunu 3D ortamına atmak mümkün .

AutoCAD ile 3 boyutlu tasarım yapılabilir.

•  3D Tasarım Programları Nelerdir?
  • 3d maxı öneririm
  • 4D cinema max
  • yeni başlayanlar için anim8or u öneririm kullanımı kolay ve boyutuda çok küçük
  • 3ds max internette bol dökümanı bulunan ve medya olarak en çok türkçeye çevirlmiş kitabı,cd ve çeşitli trainig programları barındıran programdır.

yeni başlayan birisi için iyi bir uygulamadır.
  • Zbrush adlı fırça tabanlı bir program daha var, zbrush.com'u biraz incelersiniz çok iyi karakter modellemelerini görebilirsiniz.
  • 3 Boyutlu program paintte sayılır alın size örnek.Sonuçta 3d yapmak sizin becerinize kalmış dandik programlada olur.
     3D Tasarım Programları Nelerdir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asonas -- 22 Temmuz 2008; 2:12:40 >

• sanırım bir yannış anlama var. zbrush sculp tool araçları ile öne çıkan bir 3D modelleme programıdır. modeli fırça darbeleri ile şekillendirebilirsiniz ama sonuçta bir 3d modeldir. bu modeli 3dsmax benzeri bir programa alıp farklı açılardan istediğiniz gibi render alabilirsiniz.

paintte güzel resim yapabilmek. bu ayrı bir konu. şimdi müşteri bu arabalar güzel ama bide bunlara 5 farklı kamera açısından bakalım birazda hareket verelim derse napcaz!
  • Render olayı farklı ama en dandik programda bile 3d yapılabilinir.Ama hareketli olması farklı tabi.Sadece ben çizim için dedim.
  • modelleme kolaylığı ve menü düzenin kolaylığı ve ayrıca eklentilerinin ve araçlarının bol bulunması ve programın sinema ve oyun sektörü dahil pek çok sektörde kullanılması açısından en iyi 3D programı 3D max'tir
  • burda herkes gayet güzel programlar söylemiş ve hepsi farklı alanlarda ön plana çıkıyor. Senin burada vereceğin cevap ise ne amaçla kullanacağın ve bence hepsinin demosunu çek dene amacına en uygun olanı,arayüzü sana kolay gelen ve en çabuk ısındığın programı kullan ama en önemlisi bu konuda becerinin olması yani yaratıcı olman. Ama birde işin eğitim yönü var Türkiye'de malesef en fazla türkçe döküman 3d max'de malesef diyorum çünkü keşke her programın türkçe eğitimi olsa ama yabancı dilinize güveniyorsanız o zaman iş becerinize kalmış.

saygılar
  • MAYA var..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Baracuda
    3 Boyutlu program paintte sayılır alın size örnek.Sonuçta 3d yapmak sizin becerinize kalmış dandik programlada olur.

Şaçmalama kardeşim, bunu yapmak yıllar sürer, ayrıca her açıdan bakamadığın sürece 3 boyutlu sayılmaz, sadece gölge ışık efekti vermekle olmuyor..

Gereksiz yazmasak olmuyor değil mi, utanmasan winamp la yapılır diyeceksin.. Verdiğin örnek bunun gibi birşey..
  • arkadaslar kullandıgınız alana göre değişir ama mimarlar ve makine mühendisler i3 boyutlu tasarımda autocad,solidworks ,catia tarzı programlarda tasarlayıp..3dsmax gibi programlardada yüzey kaplamaları vs. yaparak 3d model oluşturuyorlar....
  • Eğer yapmak istiyorsan çoğu programda bu sonucu alabilirsin. 3DS MAX VE ZBRUSH LA yapılmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emy62 -- 1 Ağustos 2008; 19:44:58 >
  • MAYA KULLANLMIŞ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emy62 -- 1 Ağustos 2008; 19:50:11 >
  • BENDEN DE BİR 3D TAVSİYESİ :

TRUESPACE 3D 6.0v çok kolay arayüzü ve kaliteli renderli.. isterseniz 3d animasyon bile yapabilirsiniz.. süperdir
  • mimari moellemede auto cad te mekan ların 3d lerini her açıdan çok rahat alırsınız hatta son versiyonu mental raylada uyumlu çalışıyor çok bilen arkadaşlarımza sunulur iraz araştırılar ise görüceklerdir ama benim favorim ds max ir belik kışa doğru maya ya gönül salıcam biraz kurcalamak istiyorum oyun yapıyorsanız max çok işinize yarar ama filmlerde ise maya kesinlikle 1 numaradır endüstriyel tasaraımda ise genelde rhino kullanır lar ki buda max ile autocad arası bir programdır poly modelleme yok diye biliyorum sadece nurbs kullanılıyor biraz bakmıştım baya güzel ve eğlenceli en azından ölçü vere biliyorsunuz .

ama şunu unutmamalı ki iyibir 3d program kullanan arkadaş diğer yan program ve programcıklarada ihtiyaç duyar displace ve doku oluşturmak için ps veya işte path ler hazırlamak için corel veya ai gib render almak için vray ve buna benzer birton program ve programcık öğrenmek zorunda kalıcaksınız hatt ahvok un fizik motorlarına bile dalıcaksınız arkadaşlar sağlam sabır istiyor söyliyeyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grafiker -- 12 Ağustos 2008; 22:00:35 >

• Rhinocerrosu unutmayın
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.