Şimdi Ara

3D Roket Tasarladım Nasıl? (2. Roket Eklendi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  3D Roket Tasarladım Nasıl? (2. Roket Eklendi)

Öncelikle şuradan bahsedeyim bu işi hobi amaçlı yapıyorum tasarımlarımı da konu dışında paylaşmaya karar verdim. İlk yaptığım roketten bahsedeyim;

Bu roketin temel amacı bir şeyi imha etmek değil. Bu roket oldukça küçük yapıya sahiptir ve gezegenler arası rahatlıkla seyahat edebilir. Roketin yakıtı uranyumdur ve atmosferden çıkana kadar bor madenini yakıt olarak kullanır atmosferden çıktıktan sonra ise uranyumu kullanır. uranyumu kullanmasının nedeni uzayda belirli aralıklarla motorunu çalıştırıp sadece yörüngesini sabitlemesidir eğer uranyum değilde farklı bir yakıt kullansaydım yakıt yetmeyecek ve yörünge sapmalarını hat safhada olacaktı.

Tasarımından bahsedeyim ucu ince ark tarafının biraz daha büyük olmasının sebebi arka tarafında uzaktan kumanda edilebilen bir mini bilgisayara sahip olmasıdır. roketin ortalama boyutu 1.60 CM ağırlığı ise 25 KGdır.

Uzaktan kumanda edilerek yörünge sapmaları düzeltilir ve ulaştığı gezegen etrafında turlar atarak gezegenden görüntüleri hava analizini radyo sinyalleriyle gönderir.

İsteyen arkadaşa tasarım programını özelden verebilirim.

edit:simage

3D Roket Tasarladım Nasıl? (2. Roket Eklendi)

Bu roketin temel amacı kitle imhadır. Son derece hafif bir yapıya sahiptir ortalama 6kgye denk gelmektedir. Motor olarak MotorJet markasını kullandım kitle imha olduğu için ve fazla masrafa yol açmasın diye. Ayriyeten kalın zırhlı araçlara özellikle tanklara etki etmemektedir hava araçlarına büyük ölçüde etki etmektedir. Uzaktan kumandalı değildir. Roket fırlatılmadan önce vuracağı hedef koordinat şeklinde füzeye girilir ardından ateşlenir. Çok iyi manevra kabiliyetine sahiptir. Diğer roketlerden en büyük farkı hedef sapma ihtimalinin çok düşük oluşudur ve maliyetinin düşük oluşudur.
    Kanatlarının normale oranla büyük olmasının sebebi manevra sırasında parçalanma ihtimalidir hafif maddeden yapıldığı için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2F6FBCC3F -- 29 Mart 2015; 19:53:37 >

• Seninle ileride calisalim biz. Savunma sanayi de dudugumuzu otturelim artik

Edit:açıklamanı okumamıştım. Ama havacilik ve uzayda da yardırırız. Sıkıntı yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aeronautical Engineering -- 29 Mart 2015; 18:01:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o füzeyle amerikayıda vurursun sen
  • Lpg kullanmalıydın.

Uranyumu nasıl kullanacaksın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daima İleri -- 29 Mart 2015; 18:09:32 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni füzeler az sonra
  • 1.6 cm ve 25 kg
  • Ortalama boyutu
    1.60 cm

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • çok güzel olmuş şimdi al onu
  • Yere düşen füzeleri napiyosun

• Roketlerde Radyoaktif Madde kullanılmaz.Ufak bir sıkıntı olsa ve atmosferden çıkmadan inflak etse radyoaktif serpinti olur.Bir çok roket atmosferden çıkamadan inflak etmiştir.
  • Sonra ülke niye gelişmiyor?
    Adam burada bir şey tasarlamış kendince, kafa yormuş her ne kadar basit görünsede denemiş yani.Yorumlardada dalga geçmişsiniz işte bu yüzden gelişmiyoruz.
  • o kanatçıklarla biraz zor yükselir, bildiğin air friction maker
  • 2. roket eklendi beyler yorumlarınız neler?
  • tam bir çöp
  • _bluescream_ kullanıcısına yanıt
    neyi var ki?
  • 2.roketteki o kanatçıklar bence dağılır veya rüzgarda falan rotayı saptırır sürekleyip füzeyi bence çok büyükler.

• Öyle bir roketin öyle bir ağırlıkta olması imkansız. Oldu varsayarsak havada basınç altında savrulur hedefi vuramaz.
  • Solid Works Modulunu verirsen bende kontrol ederim.
  • Güzel
  • Savrulması için hızının veya dengesinin olmaması gerek ama bu roketin motorunu internette araştırırsan ağırlığının asıl sebebi bu motor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.