İyi günler dilerim öncelikle elektrik elektronik mühendisliği öğrencisiyim ve bir süredir 3d yazıcılar çok ilgimi çekmeye başladı modeller hakkında açıkçası sadece ürün yorumlarından edindiğim bilgilere sahibim bu konuda siz bilgili arkadaşlarımdan tavsiyeler bekliyorum vaktinizi ayırdığınız için teşekkürler(bütçem değişkenlik göstermekle birlikte ortalama olarak 200-350 dolar civarı).
almayı düşündüğüm model şuan için : creality ender 3
farklı marka ve model tavsiyesi verebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
merhaba, 5-6 aydır ender-3 kullanıyorum hobi için gayet yeterli bir yazıcı. Ben de aynı şekilde ee öğrencisiyim, sırf merakımdan aldım. Bir süre sonra fazla kullanmıyorsunuz ama ayda 1 uğraşıyorum en az.
creality ender 3 u uzun bir zamandir kullaniyorum 7-8 kilo filament bitirdim. bunlarin cogu ABS idi. Genel olarak fiyatina gore bu is bana gore mi degilmi diyenler icin mukemmel bir urun. Fakat! yatagi ayarlama, printi yataktan sokme ve yatagin mukemmel bir sekilde duz olmamasi vs gibi ufak ufak sorunlarla karsilasabilirsin. Yatagi ayarlamak baslarda eglenceli gibi olsada artik 50. printini yaparken yahu keske bu olay otomatik olsaydi diyeceksin cunku insana gina geliyor, sesi fazladir ayni odada olursan rahatsiz olacaksin ne kadar iyilestirme upgrade yaparsan yap o ses gitmiyor. butcen biraz fazla olsa al omurluk kullan ve inanilmaz sessiz hatta calistigini duymayacagin otomatik yatak ayari yapan print bitince eline yatagi alip kolayca sokebilecegin bir problemin oldugunda cozumunu cok kolay bulabilecegin prusa i3 mk3 oneririm. cunku kullancisi cok fazla dolayisiyla problemi oldugunda da arkasinda duran bir firma ve buyuk bir kullanici kitlesi var ve ustelik devamli firmware guncellemeleri ile printer herzaman gelisiyor. + yeni bir model ciktiginda eskisinden yenisine gecebilmek icin ayrica kit cikariyorlar boylece yeni printer almana gerek kalmaz boyle bir durum printerlarin cogunda mumkun degil. ben acikcasi yakin zamanda ender3 ten kurtulmayi dusunuyorum fakat dedigim gibi isin mutfagindan ogrenebilmek icin ucuz yollu en iyi printer herhalde ender3 tur cunku bir suru problem yasayacaksin ve bu problemler 3d print isinde genel olarak her printerda 3 asagi 5 yukari ayni yolla cozulur.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme