Şimdi Ara

|3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021 (43. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
6.936
Cevap
186
Favori
297.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aynen öyle, o yüzden ben raspbbery pi ile webcam kullanarak hem bir güvenlik kamerası gibi yazıcıyı çalışırken izleyebiliyorum hemde bir sorun esnasında internet üzerinden müdahale edip elektriği kesebiliyorum. En işe yarar yöntem bu bence
  • yusuforhan kullanıcısına yanıt
    o devreyi hazırlayamayacağımı düşünüyorum ama en kötü bir camekan ayarlarım aleti balkona kurarım

Edit; Arkadaşlar yazıcıda kullanacağım tüm vidaları alabileceğim bir internet sitesi varmı bildiğiniz? Bulunduğum yerde bu vidaları bulabilme şansım yok denecek kadar az.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seeder -- 21 Şubat 2015; 21:40:02 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • seeder kullanıcısına yanıt
    Eğer elinde raspbbery pi varsa devreyi kurmanda yardımcı olabilirim, yoksa camekan için de yardımcı olabilirim
  • http://www.tekhirdavat.com/

burdan bak.

rasp ile izleme olayı da yapıyosun oda ayrı bi özellik. aynı zamnda online olarak müdahale edebiliyosun. Ama hep bütçe ile alakalı.
  • Aslında bütçe dediğin çok bişey değil emin ol, raspi şu anda 100 tl civarı bulabiliyorsun, ben çıkma bir webcam buldum 5 tl ye onu bağladım + 5 tl de bir röle kartı aldım total de 110 tl gibi bir fiyata denk geldi. Ancak dediğim gibi raspi yi ben çok daha öncesinde farklı bir projem için almıştım, kendisi çok yetenekli olduğundan ayrıca bu işimi de görüyor sağolsun

görüntü olarak da şöyle birşey elde ediyorum, yetiyor bana
    |3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuforhan -- 21 Şubat 2015; 23:53:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: seeder

o devreyi hazırlayamayacağımı düşünüyorum ama en kötü bir camekan ayarlarım aleti balkona kurarım

Edit; Arkadaşlar yazıcıda kullanacağım tüm vidaları alabileceğim bir internet sitesi varmı bildiğiniz? Bulunduğum yerde bu vidaları bulabilme şansım yok denecek kadar az.

Konyada aliademoğlu diye biryer var, internet sitelerinden telefon numaralarına bakın, telefonla görüşün, belki malzemeleri kargo ile yollarlar
  • @yusuforhan Çok teşekkürler zaten forum olmasa yazıcı işi zordu sağolsun @goçhisar hocam da çok yardımcı oldu. Şimdi ben konunun çok dışında bir mesleğe sahip olunca (ziraat Mühendisi) bu konularada ilgili ancak bilgisiz olunca haliye camekanla çözmeye çalışıyorum sorunu
    @yucelnet hocam şu yazıcının parçaları gelirde bir ayaklandırabilirsem sonra bir bakayım raspi'ye.

@Konyahmet Hocam internette olsaydı vidalara bakar bakar alırdım amaç oydu eksik kalırsa çok zor olur sonra 1 vida için merkeze gidene söyleyeceksin de adamın yolu sanayiye düşecekte alacak. Merkeze gittiğimde bakayım elektronikçiden de alacaklarım var fakat en büyük sorun adamlar haklı olarak ne istiyorsun diyor ben ne istediğimi bilmiyorumki. Vidaları hiç bilmiyorum videolara baktığımda bir çok farklı vida kullaanıyorlar. Şimdi ilk sayfada bir liste var ona göre alacağım O listedeki adlara göre bilirler inşallah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seeder -- 22 Şubat 2015; 0:06:50 >

• yok ben sana rasp için yazmadım. orda civatalar için link koydum ordan bak diye. Bu arada goçhisar sana hangi modeli yapıyosa ona göre alman lazım vidaları. eğer stell modelini yapıyosa 3 lük civatalar var parçaları birleştirmek için bir de somunları. alt kısım için hiç bişeye gerek yok 10luk somunlar vb.

Bu arada arkadaşlar esun markası iyi mi PLA için ? Nerden almamı önerirsiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yucelnet -- 22 Şubat 2015; 0:20:39 >
  • beyler 3d yazıcınn kasası böyle bişi olsa sizce ne gibi sorunlar olur. (20x20 profil)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fth.61 -- 22 Şubat 2015; 12:36:22 >
  • yucelnet kullanıcısına yanıt
    Dün akşam bir türlü cevap yazamadım hata verdi site hocam, verdiğiniz siteye baktım yanlız 3mm vida yok merkeze gittiğimde bakayım artık.

• Herkese merhaba. Yakın zamanda toplmayaı başardığım yazıcıyı bugğn çalıştırabildim uzun uğraşlar sonunda. Birkaç ayrıntıda takıldım.
    1. 10mmx10mm lik bir küp bastırmak istedim ama 5mmx5mm lik küp basmaya başladı.
    2. Exturder üzerindeki fanı çalıştırdım. configuration_adv.h dosyasında 9.pini aktif edince çalıştı. Bir daha deneyeyim dedim bu sefer çalışmadı.
    3. PLA malzeme kullanıyorum. İlk denemelerimde malzeme hiç yapışmadı. Hotend ile beraber sürüklendi.

Şu an bu sorunları yaşıyorum. Fikirlerinizi almak isterim.

• quote:

Orijinalden alıntı: memolution

Herkese merhaba. Yakın zamanda toplmayaı başardığım yazıcıyı bugğn çalıştırabildim uzun uğraşlar sonunda. Birkaç ayrıntıda takıldım.
    1. 10mmx10mm lik bir küp bastırmak istedim ama 5mmx5mm lik küp basmaya başladı.
    2. Exturder üzerindeki fanı çalıştırdım. configuration_adv.h dosyasında 9.pini aktif edince çalıştı. Bir daha deneyeyim dedim bu sefer çalışmadı.
    3. PLA malzeme kullanıyorum. İlk denemelerimde malzeme hiç yapışmadı. Hotend ile beraber sürüklendi.

Şu an bu sorunları yaşıyorum. Fikirlerinizi almak isterim.

repetire kullanıyosanız bilgisayardaki repetier programı ile yazıcıya bağlanın orda 1mm hareket etmek için motorun kaç adım atması gerektiği yazıyo o ayarlar ile oynayın, hatta repetier programının kayı ve vida hesaplayıcısı var oraya kullandığınız kasnağın değerlerini yazarsanız size adım sayılarını verir.

extruder üstünde horendi soğutmaya yarayan fanı direkt güç kaynağına veya rampse e elektrik getiren kablolara bağlayın, onun sürekli çalışması gerek, diğer fanı ise zemin ve nozzle ısıtan kabloları bağladınız yerin oratasına bağlayın.

kafayı zemine biraz daha yaklaştırmayı deneyin ve zemin temiz olsun baya

bir deneyin isterseniz

• Pronterface kullanmayı düşünüyordum ama yazıcı yazmaya bir türlü başlamadı. Curanın yeni versiyonun denedim hemen yazmaya başladı. Hemen baıyorum repetier ayarlarına.
  • Yeni ayarlarını yaptım ve tam boyutunda çıktı verebiliyor. Motor adımlarını iki katına çıkardım ve boyut problemi çözüldü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: memolution

Yeni ayarlarını yaptım ve tam boyutunda çıktı verebiliyor. Motor adımlarını iki katına çıkardım ve boyut problemi çözüldü.

hayırlı olsun, şuana kadar bir kaç kişide gördümde ondan bişey sorucam :)

a4988 lerin altına 3er tane jumper taktınızmı, 1-2mm neysede ölçüler tam yarı yarıya farklı ya, acaba ondanmı sorun oldu dedim, 1 tane filan eksik takmış olma ihtimaliniz varmı
  • Benim sürücüler DRV8825. Evet hepsini taktım. İlk baskıyı almak için 20x20mm lik küp bastırdığımı sonradan farkettim çünkü 10x10mm lik küp bastı yazıcı. Dosya ismi yanlış diye düşündüm ama 10x10mm lik yeni bir g-code üreteyim dedim o zaman fark ettim :)
  • Arkadaşlar bu thermistor diye geçen şu aşağıdaki ürün ve soketli kablolardan bulabilirmiyim Elektronikçilerde bulurmuyum? Ne demem gerek almak için eğer bulursam?
    Thermistor;http://www.aliexpress.com/store/product/10Pcs-lot-100K-ohm-NTC-3950-Thermistors-for-3D-Printer-Reprap-Mend-Free-Shipping/535576_1371698445.html.
    Kablo;
    aliexpress.com
    US $3.7 |1 set =14pcs cables complete wiring cables set For RAMPS 1.4 Endstops Thermistors Motor|set living|cable tv set upset stationery - AliExpress
    http://www.aliexpress.com/store/product/1-set-14pcs-14-cables-complete-wiring-cable-set-For-RAMPS-1-4-Endstops-FreeShipping/535576_1512352019.html

• seeder kullanıcısına yanıt
    İkisi de bulunabilir. Ama Çinden almak çok daha ucuza gelir. Tabi zaman problemi yoksa.
    Termistör alırken modeline dikkat et, aldığın modeli bil ki ayar dosyasında doğru seçeneği seç.
    Kablolar için de dupont pinli kablo dersen anlamaları lazım :)
  • arkadaşlar merhabalar. konuyu uzun süredir takip ediyorum ve anca bitirebildim. yazıcıya başlayıp başlamama kararını vermemde mesajlarınızı ve sıkıntılarınızı dikkate aldım. en kısa sürede siparişleri geçip başlamayı düşünüyorum. okuduğum bölümü tamamen ilgilendiren bir sistem olduğu için çok fazla ısındım projeye. işe tamamen başlayınca elimden geldiğince her türlü yardımı yapmaya çalışırım. herkese iyi çalışmalar dilerim. malum şuanda elde birşey olmadığı için uzaktan takip etmeyle yetiniyorum.

yapmışken iyi birşey olsun diye
    www.thingiverse.com
    400 Bad Request
    http://www.thingiverse.com/thing:463371/#files
    şeklinde bir kasa kullanmak istiyorum. motorlar falan burada direk kasaya bağlanmış. plastik malzeme olarak yalnızca hotend kısmını bastırmam yeterli olacakmıdır? bu şekilde bir kasayı nasıl yaptırabilirim, fiyat konusunda tahmini olan var mıdır?
    alacağım malzemelerin listesini en kısa sürede paylaşacağım.

birde eklemek istediğim verilen aliexpress linklerinin çoğu açılmıyor. sizde de aynı sıkıntı yaşanıyor mu.

• Herşey tamam Aluminyum dahil lakin plastik parçaları halledemedim
  • 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.