< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021 (299. sayfa)

-
-
clone hakkinda bilgim yok yalniz gecen gun soyle bir videoya denk geldim. clone ile gercegini yan yana koyup biri karsilastirmis bence clone cok basarili ama fiyati konusunda bilgim yok. sonucta open source bir yazici illegal bir kopyalama da degil yani yapabiliyorsan al yap diyorlar, yaziliminida veriyorlar o acidan prusa alkislanasi bir firma. tum cizimler baskilar yazilim aklina ne gelirse hepsi burda firma tarafindan saglanmis https://github.com/prusa3d/Original-Prusa-i3
-
Elim 10 güne boşa çıkacak iyice detaylı araştırıp yapmayı düşünüyorum. Becerebilirsem rehber de hazırlarım herkes faydalanır
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
guzel olur merakla bekliyoruz
-
Aşağıdaki model hakkında bir fikri olan var mı acaba ? Almayı düşünüyorum.
https://www.hepsiburada.com/two-trees-bluer-3d-yazici-p-HBV00000U435E
-
pla filament önerisi olan var mı? kalkma yapmayacak yüzeyden kırılma kopma olmayacak şekilde
İlk baskı sürecim olacağı için sorunun filamentten kaynaklanmasını istemiyorum. 150ye kadar bütçem var
-
https://m.trendyol.com/filament/mor-strong-pla-1-75mm-p-46082166?boutiqueId=519404&merchantId=141984
Bu filamenti kullandım hem ucuz hem dayanıklı kalkma atma olmadı hafiften parfüm gibi bir koku yayıyor baskı alıriken tablayi isitmak gerekliydi 60c ye ayarlıyordum nozzle 245c-250 c arası baskı almıştım diye aklımda kalmış. Yarım kg lik olanida var 64tl 1kg 109tl Trendyol hesaplarina zaman zaman çek geliyor hoşgeldin çeki 100tl üzerine 40tl indirim yapıyor baya ucuza geliyor forumun çek takas kısmında bu hesapları satıyorlar 1senede fazla alışveriş yapmadigin hesapların varsa sanada gelmiş olabilir Trendyol hesablarin varsa kontrol etmeni oneririm
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Esun nasıldır? Onu aldım kimseden cevap çıkmayınca iptal edebilirim
Yoo en iyi birkaç filamentin başında gelir esun yanlışım varsa duzeltsinler,
bende petg sini almistim harika detay çok güzel veriyor küçük model torna basmistim parçalarından biri M6 vidaydı putursuz diş oluşturmuştu ,ABS sinide kullandım ama fan ayarlarını tam iyi yapamadım galiba genelde iyi baskılar alamadım birde Planet dişli grubu bastım ABS resmen sabun gibi eridi yuzeyi çok yumuşak geldi bana plasini kullanmadım bişey diyemem ama petg harika çok pahalı malesef
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dakika 1 gol 1. Ender 3 v2 cihazı kurdum. Tabla ayarı yapılamıyor.
Birincisi cihaz dengede durmuyor ilginç şekilde. Ayağının birinin altına kağıt koydum. Hadi bunu hallettim de tabla hiç bi şekilde nozzle yaklaşmıyor. Sol tarafta sorun yok ama sağa doğru gittiğimde tabla çok aşağıda kalıyor. Alt tarafı komple gevşetsem bile arada ciddi boşluk kalıyor maalesef. İlk andan canım sıkıldı ha.
Edit: Benim hatammış. Düzelttim tepsiyi ilk baskıyı alıyorum ama cihazın ayakları hakkaten dengesiz çıktı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi extra34 -- 31 Ocak 2021; 23:2:35 >
Geç gördüğüm için kusura bakmayın. Evet petg oldukça iyi özellikler sunuyor ama o dayanım gerekecek materyallerde kullanılırsa anca değer. Saklama olayı pla gibi sıkıntıysa eğer nemden dolayı falan hiç almamak en iyisi
ben degistirmedim ama populer upgrade lerden biri sari yay. daha sert ayari daha zor bozuluyor diye genelde ilk upgrade lenen parcalardan biridir. https://tr.aliexpress.com/item/4000048367289.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.e3d04c4d76U18T
ikinci olarakta su bayagi populer hatta upgrade den ziyade gerekli https://tr.aliexpress.com/item/32927939042.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4d6A6VnM
-
quote:
Orijinalden alıntı: orhanyorben degistirmedim ama populer upgrade lerden biri sari yay. daha sert ayari daha zor bozuluyor diye genelde ilk upgrade lenen parcalardan biridir. https://tr.aliexpress.com/item/4000048367289.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.e3d04c4d76U18T
ikinci olarakta su bayagi populer hatta upgrade den ziyade gerekli https://tr.aliexpress.com/item/32927939042.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4d6A6VnM
ender 3v2 de extruder metal değil mi hocam?
-
quote:
Orijinalden alıntı: sadece hanım ellerhttps://m.trendyol.com/filament/mor-strong-pla-1-75mm-p-46082166?boutiqueId=519404&merchantId=141984
Bu filamenti kullandım hem ucuz hem dayanıklı kalkma atma olmadı hafiften parfüm gibi bir koku yayıyor baskı alıriken tablayi isitmak gerekliydi 60c ye ayarlıyordum nozzle 245c-250 c arası baskı almıştım diye aklımda kalmış. Yarım kg lik olanida var 64tl 1kg 109tl Trendyol hesaplarina zaman zaman çek geliyor hoşgeldin çeki 100tl üzerine 40tl indirim yapıyor baya ucuza geliyor forumun çek takas kısmında bu hesapları satıyorlar 1senede fazla alışveriş yapmadigin hesapların varsa sanada gelmiş olabilir Trendyol hesablarin varsa kontrol etmeni oneririm
pla icin 245 cok fazla
en iyi (alışveriş sitelerinde vs alınabilecek) filament esun
en iyi turk filament abg
(genel kanaat bu şekilde)
-
tabla ayarı için thingiverse de hazir kalıplar var, baya faydali
ayrica baskıdan once kağıt yontemi ile baski baslayinca da (nozzle in durumuna gore) yaylari tutan tekerlekleri dondurerek ayar yapmak cok faydalı oldu bende
ayar yapinca hemen tekrar yazdirmayi başlatıyorum, 2. sefer genelde sorunsuz oluyor
Plastik ne yazıkki. Aslında başta sorun çıkarmıyor ama ilerledikçe rengini belli ediyor -
Bltouch sipariş ettim. Yaylar para değilmiş onları da alıcam da keşke üstüne ekleyip se falan alsaydım. Yok bltouch al, yok metal extruder tak yok sensör falan filan derken zaten aynı paraya gelecek üstüne de uğraşması cabası.
Yeni alacak olanlar bu kadar uğraşmaya vakit harcamadan üst modelleri alsınlar bence.
quote:
Orijinalden alıntı: extra34Bltouch sipariş ettim. Yaylar para değilmiş onları da alıcam da keşke üstüne ekleyip se falan alsaydım. Yok bltouch al, yok metal extruder tak yok sensör falan filan derken zaten aynı paraya gelecek üstüne de uğraşması cabası.
Yeni alacak olanlar bu kadar uğraşmaya vakit harcamadan üst modelleri alsınlar bence.
aynen, daha once de dedim ender 3 stock duracaksa yada sadece ufak tefek bir iki upgrade yapilacaksa fiyat acisindan guzel makine cunku print kalitesi cok iyidir. Ama anakart, fan, direct drive, all metal hotend, auto bed leveling gibi vs vs gibi upgrade etmeye basladiginda creality genel olarak tum cazibesini bana gore yitiriyor. Ote yandan hobi olarak DIY ile ugrasmayi sevenler icin guzel bir ugras halinede gelebilir cunku hepsi zaman ve emek aliyor.
Bu aldigin bl touch sanirim en pahali upgrade in olur. metal extruder 3-4 dolar, springlerde 1-2 dolar birsey cokta bir masraf cikmaz bunun otesinde birsey lazim olmaz sanirim. belki ilerde yatagi degistirebilirsin duruma gore.
edit: bu arada yaylar icin ender 3 e uyan 10x20 boyutunda olanmis bende ondan aldim ama henuz yolda oldugundan %100 net birsey soyleyemiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhanyor -- 1 Şubat 2021; 18:53:49 >
-
Maalesef çok sesli cihaz. Sınıfında en sessizlerden biri diye lanse ediliyor ama bence aşırı sesli. Daha önce hiç 3d yazıcı kullanmadığım için diğerlerini bilmiyorum ama bu da yeterince sesli.
Bahsettiğim sesler faln sesleri ve galiba power supply fanı en çok ses yapan. Motor sesi yok denecek kadar az. Dolayısıyla fan upgrade şart. Sessiz fan öneriniz varsa alabilirim zira şu halde bence kullanılamaz durumda ev ortamında.
Anakart upgradeine ihtiyacım olmaz heralde zaten v2 sürümü, nası bi anakart takılabilir bilmiyorum. Direct drive ihtiyacım yok elastik basmam. Metal hotend gerekli mi onu da bilmiyorum. Lazer gravür hevesim var ama şu an değil.
Acil olarak tabla ve ses çalışması lazım. Tablayı bltouch ile çözüyoruz ama ses düşündürüyor çok. İnanılmaz rahatsız ediyor.
-
evet o ses olayini galiba ilk mesajlarimda dile getirmistim. sessiz fanlar genelde pahali oluyor yada farkli cozumler lazim. creality nin hic bir printeri sessiz degil. fanlarin hepsini degistirmek gerekiyor hepsi sesli. yada en azindan devamli calisan 3 tanesini. ben PSU ya mod cektim oraya bilgisayardan kalma 80mm sessiz fan taktim mod icin gerekli olan 3d print dosyasi thingiverse te var dunya kadar. ayni modu anakart icinde yaptim ama biraz zorladi cunku orada 80mm fan icin pek yer yok ama oldu. hot end sogutmasi icinde ben yurtdisindaki bir firmadan 24V daha kalin bir fan getirttim fakat insanlarin cogu noctua fan takiyorlar. ender 3 hot end noctua fan upgrade diye aratirsan tam olarak modeli bulabirsin. part cooling fan i ben degistirmedim acikcasi ama zaten genelde ABS kullandigimdan acmadigim bir fan. bu 3 unu degistirirsen fan adina herhangi bir ses kalmiyor.
bahs ettigim hot end fanim su: https://www.tme.eu/tr/tr/details/mf40202v2-a99-a/dc24v-fanlar/sunon/mf40202v2-1000u-a99// 24V oldugundan herhangi bir voltaj degisim olayina gerek kalmadi. geri kalan hepsi icin 24V tan 12V a cevirici kullandim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhanyor -- 2 Şubat 2021; 1:0:8 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X