Şimdi Ara

3d max bakarak bina çizme

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadas binanın gercek resmine baka baka bina cizilir mi yoksa cok mu zor ? Proje ile ilgili hicbir bilgi olmadan cizilirse sonuc ne olur :) ?

Başlık: Resme Bakarak Bina Çizmek: 3ds Max ile Kolaylaştırılmış

Giriş:

3ds Max, gerçekçi ve ayrıntılı bina modelleri oluşturmak için kullanılan güçlü bir 3D modelleme yazılımıdır. Resme bakarak çizme özelliği, binanın bir fotoğrafını veya planını kullanarak hızlı ve verimli bir şekilde modellemenize olanak tanır.

Resme Bakarak Çizme İş Akışı:

1. Referans Görüntüyü İçe Aktarma:

3ds Max'te, referans görüntüyü çalışma alanınıza içe aktarın. Görüntü, bina planı veya fotoğrafı olabilir.

1. Planar Çizim Modu:

Planar Çizim moduna geçin. Bu mod, resme bakarak çizmenize olanak tanır. Referans görüntünün üzerine çizim yaparak binanın temel şeklini oluşturun.

1. Nesnelerin Yükseltilmesi:

Çiziminiz bittiğinde, nesneleri yükselterek binanın hacmini oluşturun. Bu, nesneleri Z ekseninde yukarı veya aşağı hareket ettirmeyi içerir.

1. Pencereler ve Kapılar:

Pencereler ve kapılar gibi açıklıklar için 3ds Max'in yerleşik araçlarını kullanın. Bu nesneleri referans görüntüyü kullanarak modellendirin ve doğru konuma yerleştirin.

1. Detayların Eklenmesi:

Modele dokular, malzemeler ve aydınlatma ekleyerek ayrıntılar ekleyin. Bu, binaya daha gerçekçi bir görünüm kazandırır.

1. Son Ayarlamalar:

Modeli dışa aktarmadan önce, son ayarlamaları yapın. Ölçekleri ayarlayın, nesneleri hizalayın ve aydınlatmayı iyileştirin.

İpuçları:

• Referans görüntüsünün yüksek kaliteli ve iyi aydınlatılmış olduğundan emin olun.
    • Çizim yaparken kesin ve tutarlı olun.
    • Binayı aşamalar halinde modelleyin, önce temel şekilleri oluşturun ve daha sonra ayrıntıları ekleyin.
    • 3ds Max'in yerleşik yardım özelliklerini ve çevrimiçi kaynakları kullanarak öğrenme sürecini hızlandırın.

Sonuç:

3ds Max'in resme bakarak çizme özelliği, binayı hızlı ve kolay bir şekilde modellemenize olanak tanıyan güçlü bir araçtır. Bu teknik, mimari ve mühendislik projeleri için gerçekçi ve ayrıntılı modeller oluşturmak için yaygın olarak kullanılmaktadır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 3ds max'ın autocad den farkı nispetli çalışmak binanın dıştan görünüşünde sorun olmaz yaparsın o kadar da zor değil ama içerisinde sorunlar elbet olur. autocad de 2d çizip 3dsmax da modellersen daha sağlıklı olur.
  • Yapacağın işin kalitesine göre değişir. Cephe bomboşsa düşük fiyat verirsin eğer çok detaylı ise yüksek fiyat istersin. Ben 2 sene önce 3 katlı binanın bomboş cephesine 1200 tl almıştım. Şimdi olsa almazdım o ayrı konu.
    Ben 3ds max de 3d yazı yazıyorum rengini boyutunu camerasını vererek sorunum kayıt ben bunu targa kaydetmek ıstıyorum duyduguma gore targaya greenbox uygulanabilirmiş fakat yapıyorum bir tane kaydediyor tamamını almıyo birde avı olarak kaydediyorum ama yazı karanlık ve arkası siyah duruyo sormak istediğim avi render alırkan arka planın rengini deiştirme gibi bi imkanımız varmı ve yazılar karanlık cıkıyo target light veriyorum bu sefer beyaz oluyo nekadar ayarlasamda istediğim renk dısında oluyo yani sorunum bu arka plan ve ışık sorunu

Varolan görüntüyü transparan render alabildiğin için greenbox yöntemi gereksizdir. Greenbox uygulama amacı kompozisyon yapabilmektir ve genelde direkt video çekimlerinde uygulanır.

Sorularının Cevabına gelecek olursak arka planı PNG gibi transparan render etmek istiyorsan, Environment > Environment Map > Composite Seçmelisin (Use Map işaretli )

Yazıların kalınlığı için Rendering > Thicknes değerini yükselt ( enable in viewport ve enable in render kutucuklarını işaretle )

Arka plan renk için Rendering > Environment > Color

Tek kare olmaması için Rendering >Render Setup >Time Output > Active Time Segment (Sahnede Animasyon varsa ! )

Avi olarak render alırsan arka planı yeşil yapıp after effect ile değiştirirsin ama neden yapasın

• quote:

Orijinalden alıntı: revelyon

Sorunun hızlı cevaplanması adına ;

Varolan görüntüyü transparan render alabildiğin için greenbox yöntemi gereksizdir. Greenbox uygulama amacı kompozisyon yapabilmektir ve genelde direkt video çekimlerinde uygulanır.

Sorularının Cevabına gelecek olursak arka planı PNG gibi transparan render etmek istiyorsan, Environment > Environment Map > Composite Seçmelisin (Use Map işaretli )

Yazıların kalınlığı için Rendering > Thicknes değerini yükselt ( enable in viewport ve enable in render kutucuklarını işaretle )

Arka plan renk için Rendering > Environment > Color

Tek kare olmaması için Rendering >Render Setup >Time Output > Active Time Segment (Sahnede Animasyon varsa ! )

Avi olarak render alırsan arka planı yeşil yapıp after effect ile değiştirirsin ama neden yapasın

Bilgilerin için teşekkürler öncelikle.Yapmak istediğim bi intro 3D yazı yazarak camera ile animasyon yapacağım.Oraya kadar sorun yok.Sorun render aldıktan sonra yazı karanlık oluyo.Arka planı değişritdigimiz zaman karanlıklığı gidermi onuda bilmiyorum.Işıkda veriyorum fakat bu sefer çok parlak oluyo ve yazı beyazlaşıyo.Ha birde yazının ben takla atmasını ıstıyorum orbit camera seceneğini seciyorum fakat altından gecirdikten sonra izliyorum yazının ortasından gecmiş oluyo.Yani bunların cevabını istiyorum.Arka planı değiştirince karanlıklığı gidermi ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ayrıca Dediğin herşeyi yapıyorum render alırken 0 dan baslıyo ama 0 da olan görüntüler gozukmuyo 15 inci fremaden sonra yani fade in fade out efekti gibi bişey yavas yavas ekrana gelıyo animasyon ilerlediği halde camera hareket içinde yavas yavas ekrana gelıyo o sekıldede sona eriyo yazımın rengi kızmızı arka plana gri vermem gerek veriyorum yazı simsiyah nasıl bişeydir anlamadım yaa tek sorunum render arkaplan gri yazının kırmızı olmasını ve karanlık olmamasını istiyorum
    Mümkün
  • quote:

Orijinalden alıntı: $php

Arkadas binanın gercek resmine baka baka bina cizilir mi yoksa cok mu zor ? Proje ile ilgili hicbir bilgi olmadan cizilirse sonuc ne olur :) ?

Binanın resmine bakıp çizmek sıkıntı biraz ölçü oran tutturmak detay arttıkça baya zorlaşıyor. Yinede çizilebilir.

http://www.tr3d.com/galeri/proje/1n93/ Bu linkte bir resme bakarak yaptığım bir çalışma var mesela.
  • cevaplandığı gibi bakarak çizerken büyük nesneleri rahatça çizebilirsin pek sıkıntı olmaz modellemeye başladın zaman ilkten hiç birşeye benzemediğini göreceksin kaplamayı yapa yapa devam edersen istediğin şekle ulaştığınıu görürsün devam etme isteğin artar en azından bende öyle oluyor. ayrıca kameranın görmeyeceği yerlerle hiç uğraşma vakit kaybı olur önce kamera açıını belirle daha sonra modellemeye başla.

FENERBAHÇE
  • Tesekkürler sizce bu işten nekadar alınmalı minimum ? 1 hafta ugrastım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • başka şehirleri bilmem ama manisada render başına 400-500 tl + kdv alınıyor. başka yerlerde ne kadar alındığını bilen varsa bana da söylermi yada manisada biz şu kadar para alıyoruz diyen(render başına) piyasa araştırması olsun :D
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.