Şimdi Ara

3D Animasyon Programı (Tavsiye)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar en iyisi hangisi ise, o programı öğrenmek istiyorum. Yavaş yavaş ağır ağır öğrenicem o yüzden şu zor olur önce bunla başla yerine bahsettiğin prog. budur şeklinde yorumlarınızı bekliyorum. Blender, Maya, 3Ds MAX,... bi dünya prog. gördüm bu programlarla yapılanları izledim ancak iyice kafam karıştı çünkü bu tarz bir tartışmanın olduğu konularda herkes kendi kulladığı prog. toz kondurmuyor vs. haliyle objektif bi yorum bulmak zor. Benim için ne olduğu fark etmez ancak Maya gibi bi prog. çıkarsa sonuç olarak nası kullanacağım belli yani fiyatı malum, evde takılacam diye o kadar para veremem yani; prog. elerken bu çok pahalı gibi bir seçenekle elemenizi istemiyorum. Bi yerde bi yazı okumuştum, önemli olan prog. değil sonuçta bu tarz şeyler aslında prog. değil kafada başlar sonra tasarladığını somutlaştırmak için prog. kullanırsınız o kadar şeklindeydi ve hoşuma gitmişti. Programların geneline bakıldığında hangisini önerirsiniz?

• Programın geneli yada en iyisi diye birşey yoktur.Hangi programı kullanırsan kullan limit sensin herzaman için.İster maxte muazzam bir çalışma yaparsın ister mayada..3dsmax mimari konusunda artık çok ünlü ama animasyon ve benzeri şeyleride çok iyi yapıyor.Birde ders konusu var.Maya için fazla türkçe ders bulamasın.İlk önce plug inleri araştır.Plug inler işlerini çok kolaylaştıacaktır.Kısacası ingilizcende yeterliyse maya -renderman-realflow-zbrush-vue öğrenmeni animasyon için tavsiye ederim.Ders olarakda lynda-digital tutors-gnomon ile halledebilirsin.Yavaş ve uzun sürede çok muazzam şeyler çıkarabilirsin.Yine plug inleri araştır.Ona göre seç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi awsalli -- 16 Mayıs 2011; 19:33:07 >
  • 3d Animasyon için yazılım denince akla dünyada ve Türkiyede Maya gelir. Bu tabiki diğerleriyle yapılamaz demek değil. Ama Maya ve benzeri programları iyi yapan şeylerden birinide script yazma desteği olduğunu unutmayın. Yani belli şeyleri daha özelleşmiş yapmanız için bir seviyeden sonra kod yazmanız da gerekir.

Bu sadece program ayağı animasyonun teorisde çok önemli animasyon öğrenmek için animatör mentor vb gibi internet üstünden dersler veriliyor. Ayrıca bazı kitaplarda var. Benim anladığım bu işten animasyonun 12 temel prensibi var ve bunları bilmiyorsanız özellikle karakter animasyonu yapamıyorsunuz. Herifçioğulları bunları tam öğrenmek için aylarca top sektiriyorlar (sanal ortamda)
  • Türkiye'de pek tanınmıyor ve fazla Türkçe kaynak yok ancak ben Blender'ı öneririm. Video dersler için Blender Guru'ya bakabilirsiniz.
  • Tercihimi blender dan yana kullandım onunla başlayacağım. peki blender ın eksi yönleri nelerdir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dakmor

Tercihimi blender dan yana kullandım onunla başlayacağım. peki blender ın eksi yönleri nelerdir?

Fazla plugin yoktur.Çok takip ediyorum siteleri açıkcası ona fazla plugin göremedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi awsalli -- 19 Mayıs 2011; 23:05:38 >
  • Arkadaşımdan maya master suite 2012 gibi bi şey önerdi hatta kendisinde vardı, aldım bu iyidir herşeyini öğren bunun dedi. Yaklaşık 3,5gb lık bir yükleme dosyası. Yükledim ancak beraberinde 3 program daha yükle moitonbuilder,mudbox ve soft image. Bunlara gerek varmı şu etapta yada silme dursun mu diyorsunuz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    3d Animasyon Şirketi
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: dakmor

Arkadaşımdan maya master suite 2012 gibi bi şey önerdi hatta kendisinde vardı, aldım bu iyidir herşeyini öğren bunun dedi. Yaklaşık 3,5gb lık bir yükleme dosyası. Yükledim ancak beraberinde 3 program daha yükle moitonbuilder,mudbox ve soft image. Bunlara gerek varmı şu etapta yada silme dursun mu diyorsunuz?

Maya öğreneceğin için gerek yok o programlara.İlerde mudbox yerine zbrush öğrenmeni tavsiye ederim.
  • cinema 4D
  • Teşekkür ederim tüm yorumlar için.. Bakalım umarım kafamdaki senaryoyu bi gün karşınıza getiririm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dakmor -- 20 Mayıs 2011; 20:47:14 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.