Bildirim
380 V Asenkron Motor Elektrik Üretir mi ?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Ürettmez
Çünkü asenkron motorlarda rotor sargısı yoktur. Aslında vardırda bizim bildiğimiz anlamda sargı değilde uçları kısadevre çubuklar şeklindedir. Elektrik enerjisi üretebilmek için ne olması gerekiyordu
1 kutuplaşma olacak yani manyetik alan olacak
2 Bir iletken (yada çok sayıda iletken yani sargı) bu alanı kesecek.
bu şartlar oluşamaz dolayısıyla enerji üretemez.
hatta yapısal değişiklikle bile olmaz. Endüvisi sargılı motorlar kullanılabilir. -
Canavar gibi üretir.Bu konuyu detaili olarak rüzgar türbünü yapıyorum bölümünde anlattım.O bölümde araştırmanızı tavsiye ederim. -
quote:
Orijinalden alıntı: malisert32
Canavar gibi üretir.Bu konuyu detaili olarak rüzgar türbünü yapıyorum bölümünde anlattım.O bölümde araştırmanızı tavsiye ederim.
malisert hocam gene vermiş hakkını konunun -
çok güzel açıklamışsınız teşekkür ederim -
quote:
Canavar gibi üretir.Bu konuyu detaili olarak rüzgar türbünü yapıyorum bölümünde anlattım.O bölümde araştırmanızı tavsiye ederim.
quote:
En kısa zamanda bakıcağım teşekkür ederim ilginiz için :) -
tda 1562q kardeşim üretilemez . konunuzu inceledim asenkron motor ordaki gibi bişey değil. google a yazar görsellerde aratırsanız daha iyi anlayacaksınız.
Konunuzda geçen motorlarda endüvi var yani burada mantık şu manyetik alan olacak ve manyetik alan içerisinde bobin hareket edecek. Bu iki şekilde yapılabilir.
1 Sabit mıknaslar arasında hareket eden bobin
2 Sabit mıknatıs yerine aynı vazife iki farklı bobinle yaptırılır. yani yapay bir mıknatıs çekimi elde edildikten sonra bobin bu alanda hareket ettirilir.
Bu anlattıklarımda manyetik alan sabit bobin hareketli olduğu gibi istersen bobin sabit manyetik alan hareketli de olur.
Ama asla bir ASENKRON motor dan enerji elde eden ne gördüm ne duydum.
Ama jiletin manyetiklik kazanma deneyini bilirsiniz. Uzun süre çalışan bir asenkron motorda çoook az sabit mıknatıslık olmuşsa çoook düşük değerler elde edile bilir hani bu yok sayılacak kadar küçük bi değerdir muhtemelen led diyot bile yakmaz.
-
quote:
Orijinalden alıntı: asil5
tda 1562q kardeşim üretilemez . konunuzu inceledim asenkron motor ordaki gibi bişey değil. google a yazar görsellerde aratırsanız daha iyi anlayacaksınız.
Konunuzda geçen motorlarda endüvi var yani burada mantık şu manyetik alan olacak ve manyetik alan içerisinde bobin hareket edecek. Bu iki şekilde yapılabilir.
1 Sabit mıknaslar arasında hareket eden bobin
2 Sabit mıknatıs yerine aynı vazife iki farklı bobinle yaptırılır. yani yapay bir mıknatıs çekimi elde edildikten sonra bobin bu alanda hareket ettirilir.
Bu anlattıklarımda manyetik alan sabit bobin hareketli olduğu gibi istersen bobin sabit manyetik alan hareketli de olur.
Ama asla bir ASENKRON motor dan enerji elde eden ne gördüm ne duydum.
Ama jiletin manyetiklik kazanma deneyini bilirsiniz. Uzun süre çalışan bir asenkron motorda çoook az sabit mıknatıslık olmuşsa çoook düşük değerler elde edile bilir hani bu yok sayılacak kadar küçük bi değerdir muhtemelen led diyot bile yakmaz.
Bakın şu anda elimde 2,2 kw.lık 3 faz bir AS. motor var,1500 devirde 3faz 400-410VAC üretimi olduğu gibi sinüs şekli de tam sinüsdür.Ölçümünü testini yaptım,hazır.
Nasıl ürettiğini görmek istiyorsanız verin adresinizi göndereyim size.Lâfda kalmamış,icraata geçmiş oluruz.Tabi maddi külfetini karşılamakta sizden.....
-
Anlayamıyorum merakta ediyorum sizin konunuzda resmi varmı.
yada mil üzerinde dönen kısım (rotor endüvi) üzerinde sargı varmı
bahsettiğiniz motora sabit mıknatıs felanmı ekliyorsunuz.
Yoksa sadece asenkron motorun milini çevirip sargıdan ölçümmü yapıyorsunuz.
elde ettiğiniz enerjiyle ısıtıcı felan çalıştırıp akım ölçtünüzmü? -
Hiç kullanılmamış bir asenkron,motor elektrik üretemez ancak rorotorunda artık mıknasiyet kalmış ( kullanılmış) motor elektrik üretebilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Donen mili durdurursan ugretir. Asenkron motor uzerinde cok calistim tecrubeyle sabit:
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Havya Makinesi -- 8 Mart 2014; 14:39:47 >
Artık mıknatıslık kalmış olsa dahi ne kadar güçlü olabilir ki bu mıknatıslık sonuçta bilirsiniz ki manyetik akı yoğunluğu ile üretilen enerji arasında bir ilişki vardır benim de aklıma geldi öyle bişey ama ya aklımdan ya gerilimden önemli miktarda zayıf olabilir biliyorsunuzki çakmak manyetolu ağrı dahi binlerce volt elektrik üretir hatta insanı da çarpar ama herhangi bir elektrikli makineye çalıştıracak kadar enerji oluşamaz malesef öyle bişeydir sanırım tek önemli bişey olacağını zannetmem tabi motorun yapısı değiştirmekten mümkün Meselamotor milindeki kısa devre sargılı rotoru çıkarır yerine fırça ve endüvi koyabilirsen ozaman belki ama ozaman bu motorun is
mi asenkron motorun olmaz fırçalı motor olur
quote:
Orijinalden alıntı: asil5
Artık mıknatıslık kalmış olsa dahi ne kadar güçlü olabilir ki ..............
Şu yazınızı okuyunca size sadece tavsiyem;konuyu daha net anlamak açısından araştırma,öğrenme yoluna gitmeniz olacaktır.Yani öğrenmeye devam etmelisiniz.Samimiyetimle diyorum ki;bu tavsiyemi iyi niyetimle yapıyorum. -
asil hocam e=b*l*v*sin○ volt tur burada ki manyetik akı yoğunluğu. asenkron motorlar 1500 d/d 3000 d/d gibi hızlarda çalışır. rotorda kalan artık mıknasiyet yüksek devir hızlarında statorda bir gerilim oluşturur.
statorda oluşan bu gerilimin oluşturduğu manyetik alan rotordaki manyetik alanı güçlendirir( rotordaki mıknasiyet) güçlenen bu manyetik alan statorda daha büyük bir gerilim oluşmasına neden olur belirli bir süre sonunda asenkron motor generator karakteristiğinde çalışmaya başlar.
daha detaylı bilgi için genaratörlerde uyartım akımı konusunu okuyabilirsin. rotorda kalan bu artık mıknasiyet bir nevi uyartım akımı görevi görür. -
Şimdi mantığıma yatmaya başladı aynı senaryo dün benimde aklıma geldi ama o zaman yüke bindikce daha fazla enerji üretir demiştim bilgi için teşekkürler en kısa zamanda deneyeceğim
Özetle;AS. motorlar rotoru kısa devreli olarak anılır ki öyledir.Kısa devre olması sayesinde stator sargılarından geçen akıma binaen rotordaki manyetik akı şiddeti ve gücü artar.Tabi bu anlatım elektrik elde ederken geçerlidir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malisert32 -- 9 Mart 2014; 17:39:58 >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X