Bildirim
378. Dönem (Şubat 2020 Celbi) Yedek Subay, Yedek Astsubay ve Er Adayları (61. sayfa)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

4 Misafir - 4 Masaüstü

Giriş
-
öyle gözüküyor.. bu en yakın tarih konusunu bana verilen şubatta gideceksin cevabına karşı söyleyebilirim sanırım. bir şey sormadılar ama tarih verilerek gideceksin dendi. ben buna üzüldüm.
neyse dostum, sana ve cevap veren bütün arkadaşlar hayırlı tezkereler şimdiden. umarım güzel bir tecrübe olur hepiniz için.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam benimkinde tarih yazıyor farklı olarak, seninkinde o da yok. senin durum da ilginçmiş. askerlik şubesiyle görüşün en iyisi. peşini bırakmayın, ben cevabımı aldım çıktım yanlış yaptım. askere gitmek için bile koşturmak gerekiyormuş.
selamlar.
2019 temmuzda kocaeli halkla ilişkiler ve tanıtım lisans bölümünden mezun oldum.
galiba ekim sonu gibi tecilimi bozdurdum.
aylardır kafayı yemek üzereyim.
sanki yedek subaylık çıkmaz ise hayatım alt üst olacak gibi hissediyorum.
bende de sınıflandırılmış yükümlü olarak gözüküyor.
ocak,şubat fark etmez. yeter ki subay olayım.
giden arkadaşlarım forumlardan tertip bul öyle git iyi olur senin için demişti.
umarım hepimize önce hayırlısı daha sonra istediğimiz rütbe ve yerler çıkar. -
birde kusuruma bakmayın çok mesaj olduğu için tam inceleyemedim.yedek subay olan en az 4 kişiyle görüştüm.ikisi diyor ki hiç spor yapmadık sadece kurs,ders ara sıra eğitim çok kolaydı.diğer ikisi de diyor ki hayatımda yürümediğim kadar yürüdüm.çok zorlandım iki günde hasta oldum.nedir bunun aslı, astarı ? anladığım kadarıyla eğitim aldığın yere göre değişiyor.quote:
Orijinalden alıntı: TR_Yaqizhan_TR
selamlar.
2019 temmuzda kocaeli halkla ilişkiler ve tanıtım lisans bölümünden mezun oldum.
galiba ekim sonu gibi tecilimi bozdurdum.
aylardır kafayı yemek üzereyim.
sanki yedek subaylık çıkmaz ise hayatım alt üst olacak gibi hissediyorum.
bende de sınıflandırılmış yükümlü olarak gözüküyor.
ocak,şubat fark etmez. yeter ki subay olayım.
giden arkadaşlarım forumlardan tertip bul öyle git iyi olur senin için demişti.
umarım hepimize önce hayırlısı daha sonra istediğimiz rütbe ve yerler çıkar.
birde maaşı 6k sayar isek, (inşallah hayırlısıyla yedeksubay çıkar ) 2 ay eğitim gördüğümüz taktirde, galiba o maaş almadığımız 2 ayın toplam maaşını vereceklermiş.mi ?
eğitim yerleri şansıma güzel yerlerde.izmirliyim, ankarada oturuyorum, kocaelide okudum.eğitim süresince başka yerde kalabiliyor muyuz ? bilmediğim için soruyorum, lütfen dalga geçmeyin.bir arkadaş ankarada çıkarsa eğitimin evci iznine çıkabilirsin demişti.
bütün yakınlarıma ve arkadaşlarıma dua ettiriyorum.komando yedek asteğmen ve manisaya atanan bir arkadaşım var.eğer forumda eğirdir komando falan çıkan olursa allah yardımcınız olsun.
-
Yedek Subaylar meslekçi ve takım komutanı olmak üzere ikiye ayrılır. Meslekçiler 28 gün yatar. Takım komutanları 21 gün yatar kalan iki aylık eğitimde spor atış eğitimi alırlar. Çelişkili olduğunu düşündüğün bilgi bundan dolayı.
Güncel yedek subay maaşı 5800-5900 civarıdır. Meslekçiler son üç ay teğmen maaşı alır. Takım komutanları son bir ay. Maaşlar Haziran ve Ocak aylarında %5-6 arası artar.
Yedek subay adayları arasında kendi bölüğünde %10 a girenler açılan kadrolar içinden diledikleri şehri yazarlar. Ben 511 kişi içinde 28. Oldum. Avukatlar arasında 9. Oldum. Benden önceki 8 avukat Sakarya yazmayınca ben Sakarya yazabildim. Bir tane Sakarya açıktı ve bana kalmış oldu. Meslekçiler sadece üç test sınavının ortalamasına göre derecelenir. Takım komutanları yazılı sınav+spor+atış puanlarıyla. Takım komutanlarının yazılı sınavlarının yüzde ağırlığı çok daha yüksektir. Fakat puanlar çok yakın olduğundan spor ve atış görünen yüzdelerinden daha önemli etki yapabilirler.
Kura bambaşka bir atmosfer. Kalmayın kuraya. Yüzde ona giremem diyen hiç çalışmayıp sonlara kalsın. Torba ihanet etmez. Sizden önce kötü yerler çekilmiş olur.
374.dönem Polatlıda bulunan kardeşlerime selam olsun. Bizler iki hafta önce vazifelerimizi tamamladık.
Son olarak: Ben mi gideyim bu saatten sonra?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
ayrıntılı bilgiler için teşekkür ederim.
yedek subay olan arkadaşlarım 70 güne yakın eğitim aldıklarını söylediler. o neden peki ?
Eğitim süresince her gün yatılı mı kalıyoruz ?
Demek istediğim Ankara’da bir yer çıktı eğitimim, kütük İzmir’de çünkü.Evde kalmaya ara sıra gönderiyorlar mı?Lütfen gülme.
Sınavlara şimdiden çalışabileceğim bir platform veya geçmiş soruların olduğu bir yer biliyor musun ? Veya önerdiğin bir ne bileyim soru bankası vs. var mı ?
12 ayın sonunda devam etmek istersek ne oluyor ? Nasıl bir süreç izliyoruz ve ne kadar yükselebiliyoruz ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TR_Yaqizhan_TR -- 23 Ocak 2020; 4:41:55 > -
Bir söylenti vardı: Eğitimin iki yedek subay kolu için de iki aya sabitleneceğine dair. Çıkmışsa bedelli kanunuyla o da çıkmıştır. Ama 376. Döneme kadar dediğim gibiydi. Son iki dönem öyleyse bilemem.
kusura bakma üstteki mesajı düzenledim.
Eğitim süresince her gün yatılı mı kalıyoruz ?
Demek istediğim Ankara’da bir yer çıktı eğitimim, kütük İzmir’de çünkü.Evde kalmaya ara sıra gönderiyorlar mı?Lütfen gülme.
Sınavlara şimdiden çalışabileceğim bir platform veya geçmiş soruların olduğu bir yer biliyor musun ? Veya önerdiğin bir ne bileyim soru bankası vs. var mı ?
12 ayın sonunda devam etmek istersek ne oluyor ? Nasıl bir süreç izliyoruz ve ne kadar yükselebiliyoruz ? -
Hocam niye güleyim. Meslekçi gidersen 28 gün dışarı çıkmana imkan yok. Takım komutanı gidersen 21 günden sonra hafta sonları çarşı vardı ama evci olur mu emin değilim.
Kitaplar ordunun içinde veriliyor. Çıkarken de yanında götürmüyorsun. Benim gibi kurs süresince tuttuğu notları yanına alıp üçe beşe okutan fedoncular vardır elbet ara bul.
12 ayın sonunda üniformayı hiç çıkarmadan devam etmek istersen dört sınıfta istihdam edilirsin: Piyade-Top-Tank-İstihkam. Sıkıntılı sınıflar. İç kaynaktan alım deniyor bu şekilde devam etmeye. Dış kaynaktan alım daha iyi. Kendi mesleğini yaparsın. Kpss kasarak halledebilirsin. İki tür için de fizik yeterlilik şartı var elbet. Fakat standartlar kolay çok önemli değil. Olmak isteyen oluyor.
Nereye kadar yükselebileceğinin cevabı şimdi başka olur yüzbaşıyken başka olur boşver. Şu an albaylığa kadar. Paşa olamıyorsun.
-
Eyvallah çok sağolasın.Teşekkür ederim.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
@ksgoul güzel bilgiler vermiş, ben de ekleme yapayım.
İç kaynaktan şu anda sadece komando nitelikli topçu-tankçı-piyade-istihkam alınıyor. Yani komando eğitimi kesin alıyorsunuz. Sınıfı da kendiniz seçmiyorsunuz ve %90 piyade oluyor. Kısacası komando-piyade ikilisi var iç kaynakta. Sağlık, spor, yazılı sınav ve mülakat şeklinde bir seçim aşaması var.
Güncel meslekçi maaşı, benim gibi tazminat almayan biri için 5800 civarı. Tazminat alınca veya takım komutanı olunca durum değişiyor.
Torba ihanet etmez. Ben torbacıydım, en iyi yer bana geldi. Nereden biliyorsun diyebilirsiniz, torbada 6 yer vardı. Bir kişi sivildeki mesleğinden dolayı kura çekmeden atandı. Kalan 4 kişiyle de görüştüm, durumlarını biliyorum. Sadece bende değil tabii, diğer torbalarda da genelde torbacılara iyi yerler geliyor.
Merhaba. 4 yıllık mezunum. astigmat ve miyop sebebiyle gözlük kullanmak yedek subay olmaya engel oluşturur mu? Hiç gözlüklüye denk geldiniz mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skyrime2828 -- 23 Ocak 2020; 8:48:57 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam sorun yapma, Van'da arkadaşım takım komutanı idi. O da, gözlüklüydü. Polislikte sorun oluyor... Ama kalmak istersen sorun olur mu bilemem, atış sınavları da pek önemli olmadığından dolayı etki etmez. rahat ol. -
arkadaşlar sınıflandırılmış yükümlü yazıyor ben şimdi gidiyo muyum şubatta
aynen, bugün açıklanma ihtimali de var, takip et.
duyuru linki:asal.msb.gov.tr
Mınıstry Of Natıonal Defence • Haberlerhttps://asal.msb.gov.tr/SlaytHaber/siniflandirma-sonuclari -
2020'de Bedelli'ye basvuranlar tam olarak hangi donemde askere aliniyor.
Yani martta basvursam ben kasim celp doneminde gitmek istiyorum gibi bir secenek var mi kasimdan sonra yapmak icin nr yapmam lazim ?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Beyler açıklandı mı bilgisi olan var mı?
Şöyle bir duyuru var
Askerlik şubesini arıyoruz bakmıyorlar sizde durumlar nasıl?
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X