Şimdi Ara

3770K vs 2700K Performans farkı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar işlemci grafik tasarım işinde kullanılacak. Yalnız benim çözüme ulaştıramadığım soru şu;

Herkes demiş ki 5.0'a OC yapacaksan 2700K yok o kadar yapmayacaksan 3770K. Şimdi eğer 3770K'nın 4.4-4.5'teki performansı 3770K'nın 5.0'daki haline eşit ise ben neden gidip 2700K alayım değil mi.

Ya da şunu sorayım net soru olarak; 4.2'de çalışan bir 3770K'ya eşit performansa sahip 2700K'nın hangi frekansta çalışması gerekiyor?

Not: 4.2'de çalışacak 3770K'nın abartı ısınmadığını söyleyebiliriz.

• baktığım testlerde 3770k ile 2600k(2700k) arasında pek bi fark yok. (enerji tüketimi dışında) yanlız forumda yazılanlara göre 3770k'nın ısınma sorunları varmış.bence 2700k alın kafanız rahat etsin.
  • Sirket bilgisayarina oc yapmayi mi dusunuyosun? Bi calisanin elinde patlayabilir bi stabilite sorunu oldugu zaman. Oc garanti disi kalir genelde ama "k" li islemcilerde kalmiyordu sanirim. Senin basina patlayabilir kabak bi sorun cikarsa. i7 3770 al 3770k alma.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşlemci çekirdek yapısı bakımından bir fark yok. Sadece ivy bridge serisinde güç tüketimi azaltıldı ve dahili grafik birimi daha fazla alan kaplıyor.
    Hangisi ucuzsa onu alın. Şayet pcix 3.0 diyorsan ivy bridge. Ama onunda fazla bir getirisi yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berdush42 -- 19 Temmuz 2012; 12:09:24 >
  • aynı saat hızlarında ivy bridge %10 oranında sandy bridgeden bir çok uygulamada daha hızlı çalışıyor
  • 3770k kullanıyorum oc yapmıyorum çünkü stok fanım var... + pc grafik işinde kullanılıyor corel illustrator photoshop
  • Teşekkür ederim cevaplar için,yalnız forumun ivy üzerine bilgi birikiminin daha çoğalması gerektiği ortada. Çok net açıklamalar ve incelemeler yeterli miktarlarda değil. SB üzerine ise çok sağlam kaynağımız var forumda.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 2700k yi al , kafan rahat olsun . Kendim de kullaniyorum , bana yetiyor ...

edit : youtube da 10 larca video var bu konu hakkinda , zamanin olursa mutlaka seyretmelisin .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trumpet -- 19 Temmuz 2012; 23:58:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim abi tavsiyen için, videolara bakacağım
  • anakart hazırmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: EXPANDER

anakart hazırmı?

Hazır mı derken abi Normalde Maximus V Gene olacaktı ama şu an sistem 3930K ve X79 GD 65 MSI olacak büyük ihtimalle

Konu da burada:http://forum.donanimhaber.com/m_63339456/mpage_2/f_/key_//tm.htm#63433056

• quote:

Orijinalden alıntı: cianni

quote:

Orijinalden alıntı: EXPANDER

anakart hazırmı?

Hazır mı derken abi Normalde Maximus V Gene olacaktı ama şu an sistem 3930K ve X79 GD 65 MSI olacak büyük ihtimalle

Konu da burada:http://forum.donanimhaber.com/m_63339456/mpage_2/f_/key_//tm.htm#63433056

iş için 3930k alman yeterde artar bile. diger işlemcilere bakma bile.

• Bakalım abi hayırlısı artık. Şirket ne verecek göreceğiz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.