Şimdi Ara

377. Dönem (Kasım 2019 Celbi) Uzun Dönem, Kısa Dönem ve Yedek Subay Adayları (230. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.903
Cevap
55
Favori
704.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 228229230231232
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir soru daha 2 Aralık Sevk tarihim. 12 gün iznimi kullanmazsam 20 Mayısta mı terhis oluyorum?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tylerdurdenbalboa T kullanıcısına yanıt
    12 gün mü izin kardeşim ? Ben 6 diye biliyorum 😂

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dağıtım izni 7 gün. 6 ay askerlik ayda 2 günden toplam 12 gün iznin var. Ben buradakilerden daha iyi biliyorum 😂

• quote:

Orijinalden alıntı: tylerdurdenbalboa

Dağıtım izni 7 gün. 6 ay askerlik ayda 2 günden toplam 12 gün iznin var. Ben buradakilerden daha iyi biliyorum 😂
    Bildigini sanmissin sadece

dagitim izni diye bisey yok kendi izninden dusuyor yemin toreninden sonra izin kullanirsan. Izin hakkin da Toplam 6 gun. 6 gun de rapor var onda da kogusta yatarsin eve falan gidemezsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi garavel11 -- 29 Kasım 2019; 17:2:2 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tylerdurdenbalboa

Dağıtım izni 7 gün. 6 ay askerlik ayda 2 günden toplam 12 gün iznin var. Ben buradakilerden daha iyi biliyorum 😂
    Yanlis biliyorsun kardesim ayda 6 gunden 36 gun iznin var. Bir hafta da yol izni veriyor.

• Hocam bu yedek astsubayların çarşı izinleri haftasonları 2 gün olmuyormu aynı yedek subaylar gibi

• Gandalff G kullanıcısına yanıt
    Öyle olması gerek. Yani mesai saatleri ve nöbetler hariç garnizon içi (il içi) gezebilmeniz gerek.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tmp341

Öyle olması gerek. Yani mesai saatleri ve nöbetler hariç garnizon içi (il içi) gezebilmeniz gerek.
    Hocam tokat hudut er eğitim alayına gönderdiler bizi. İlk defa yedek astsubay eğitiyor burası. Erlere uyguladıkları kuralları uyguluyorlar bize. İstanbul tuzladaki izmir foçadaki ve ıspartada yedek astsubay arkadaşlarım 2 gün çarşı izni kullanmaya başlamışlar. Ama burada hakkınız 1 dediler çarşı iznimizi yediler. Bilgileri sıfır. Şikayette edemiyoruz hep bi tehtid var. Ne yapmamızı önerirsin

• Merakımdan sormak istiyorum, askerde olanlar ve askerliğini bitirmiş tecrübeli kişiler cevaplarsa sevinirim; askerde sigara içilmesi yasak olan (yatakhane yada koğuş gibi kapalı alanlarda) yerlerde inadına sigara içenler var mı? Çünkü içimden bir ses garanti olacak diyor.

Olursa bunlara karşı ne yapılmalı? Kime şikayet edeceğiz? Malum, bu ülkede kapalı alanlarda içmek yasak ama uyan yok, denetleyen yok, işlem yapan yok. Tıpkı yaya geçidi gibi, hiçbir anlamı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-21F9C8AD0 -- 30 Kasım 2019; 2:30:35 >
  • Koğuşta sigara içilmez içmeye kalkanı ezeceksin ben gittiğim gün içmeye kalkanın ağzından aldım sigarayı attım koridora kendimde sigara içmeme rağmen. Yattığın yerde sigara içilmez. Ha gene devam ediyorsa söylersin sıralı komutanlarına silsile halinde, aralarında illa sigara sevmryen vardır. Birinden biri tutar illa o adamı evire çevire sever her gün 8 saat nöbet yazıp gece nöbetlerinin 4’ünü tuttururlar 1 hafta bidaha koğuşta sigara paketini cebinden çıkarmaz. Koğuşta çekirdek falan yiyen vardı çektim fotoğrafı attım astsb a o koğuşta yatanlar bir hafta boyunca birlik klığının 4 tane koğuşunu temizledi her sabah astsb yüzümüze söyledi içtimada pislik bulursam hepsiyle ilgili tutanak tutucam sizi burdan ekimde göndermeyecem yeterki pislik olsun bir tane çöp olsun izmarit olsun diye adeta bize söyler gibiydi elime imkan verin uğraşayım bunlarla dercesine. Ki 2 tanesi sigara içiyordu koğuşta ama gündüz içmişler gündüz koğuşta oldukları için çavuşlukları ellerinden alındı nöbet eri yaptılar bide sigaradan tutanak tutup ceza yazdılar biri 24 eylülde diğeri 2 kasımda çıktı 1 hafta geç çıktılar. Sigara konusunda acıma kimseue

• Gandalff G kullanıcısına yanıt
    Üs komutanına kadar sıralı olarak şikayette bulunabilirsiniz anca. Başka seçenekler de var ama iş nereye gider kestiremem buradan.

• Manisa'ya gidecek var mı

• Ptt askerlik yol param en son cuma günü kontrol ettiğimde yatmamıştı yol parasını alabilen var mı?
  • blackeagle-1903 B kullanıcısına yanıt
    Benim de yatmamış hocam. P.tesi umarım parayı alırız. P.tesi de yatmazsa ne yapacaz? Salı günü yola çıkacam ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zlatan.İbrahimovic -- 1 Aralık 2019; 17:35:34 >
  • Ben gidiyorum.

• Zlatan.İbrahimovic Z kullanıcısına yanıt
    Bu sabah gittim tekrar ptt ye yol param halen gözükmüyor anlamadım bende siz alabildiniz mi?bende salı günü yola çıkacağım.
  • blackeagle-1903 B kullanıcısına yanıt
    Bugün ben de gittim, maalesef yol param hala yatmamış :(

Kaç seferdir Ptt'ye gidiyorum, saatlerce sıra bekliyorum, bundan mütevellit zamanım boşa gidiyor. Altı üstü bir yol parası ya. Güya 3-5 iş günü içinde parayı alabilecektik. Değil 5, 10 iş günü bile oldu ama parayı alamadık. Pes yani. Başka da bir şey demiyorum, pes!

Yarın da yola çıkıyorum, şansa bak. Paranın yatmaması hiç hesapta yoktu. Öğrenci olduğumdan mütevellit borç para vs. almam gerekecek. Yol ve iaşe bedelim 250 Tl.idi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zlatan.İbrahimovic -- 2 Aralık 2019; 15:33:44 >
  • nasıl iş yapıyorlar ben anlamıyorum ki. Yarın yola çıkacağız yol parası yok ortada.

Onuda mı suriyeliler aldı acaba?
  • Yol parası yatmamış benimde. Vatan millet meselesi diyoruz ilk dakikadan fiyasko. Bakalım askerlikte nasıl bir durumla karşılacağız. İnsanları vatandan milletten soğutacaklar. Millet iş bulamadığı gibi askerlik için bile cepten yiyor artık yeter

• Benimde yol param yatmamış. E-devletten sülüsün sebepsiz yere çıkmaması rezilliği bir buda iki oldu. Daha gitmeden iki olumsuz vaka. Güzel sinyaller veriyorsunuz gerçekten. İnsan düşünmeden edemiyor : ulan daha askerliğe başlamadan bile böyleyse orda neler dönüyor acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkan_96 -- 2 Aralık 2019; 19:21:3 >
  • 
Sayfa: önceki 228229230231232
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.