Şimdi Ara

376. Dönem (Ağustos 2019 Celbi) Uzun Dönem, Kısa Dönem ve Yedek Subay Adayları (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.794
Cevap
27
Favori
268.931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yanlız çok ikna edici ve net konısıyor bir bilgi almıslarmıdır içersen her sey olabilir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ersin5423 E kullanıcısına yanıt
    Yani verdigi bilgileri karsilastirmak lazim askerdeki arkadaslarima sormuslar zaten bundan 10 15gun once yasadan faydalanacakmsiiniz diye bundan dolayi 106 bin terhis ongoruyorlar 100bin de temmuz ayinda asker alinacak diyor bunu neye gore diyorlar + 50bin 50bin seklinde bi sey soyluyor buda temmuz ve eylul de gidecek olan 376.donemi animsatiyor

• mertismet kullanıcısına yanıt
    Sen ntvyi resmi gazetemi sanıyorsun kardeş ?
    Neyse sen ntv izlemeye devam et ben her gün meclis tvyi izliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mertismet kullanıcısına yanıt
    376 şanssız 377 şanslımı olacak
    Geçiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yau bu yeni yasa yine gençlerin derdine derman değil 400 bin bakaya-kaçak var bunlar napıcaksınız,2 milyon 23 üstü tecilli var bunlar napılacak?

Görürsünüz 2 sene içinde kontejan limiti olmadan yeni bir bedelli daha çıkartıp rakam eritilecek.Yılda 145bin kontejanlı bedelli mağduriyetleri çözmez bunu göremcek kadar körler.

Birde bakan demez mi zaafiyet olmasın diye 145bin bedelli alabiliriz,yau bu 2.4 milyon vatandaş nolucak alabilcen mi hepsini bir yıl içinde kışlaya hayır ee o zaman bu askerlik sorunu kartopu gibi büyümeye devam edicek ve bu yasanın kısıtlı kesim hariç kimseye faydası olmıcak.

• Benim de anladığım kadarıyla yeni sistem birkaç ay içerisinde geçecek ardından o anda 10-11 ay askerlik yapmış olan kişiler birkaç ay öncesinden terhis edilmiş olacak. Bu durumda o anda 6 ayı tamamlayanların terhis olacağını zannetmiyorum. Bu şekilde de 2020 yılına kadar şu anda kışlada bulunan askerler terhis edilmiş olacak ve ardından da 2020 yılında 12 celp dönemine geçilecek ve sistem böyle devam edecek.

edit: yedek subaylığı sildim konu karışmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 376asker -- 15 Haziran 2019; 1:44:33 >
  • 376asker 3 kullanıcısına yanıt
    Cumhurbaşkanı geçen dediği 6 ay dolduran herkes terhis edilcek muhalefetin itirazınada; buna göre bakanlık önlemlerini aldı,muhalefet Kıbrıs için askeri zaafiyet oluşacak deyince cumhurbaşkanı şakayla karışık gerekirse biz gideriz demiş.

• ALAYINA-GİDER kullanıcısına yanıt
    Kardes ben 377 sansli mi olacak diyorum farkindaysan 2 celp donemide diyor 2020 de her ay celp donemi gelecek. Neyse polemige girmiyorum izle sen meclis tv yi sali gunu 15ten sonra bak ama her gun bakma tatildeler

Yasa metninede bakcaksan al bunu oku 64 madde 23.05.2019 2/1940 Esas

Mecliste gorusulen bunlar cunku celp donemleri yada asker alimi olaylari kanunsuz yapilacak bilgin olsun

Edit : kanunsuz derken kanuna gerek kalmadan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertismet -- 15 Haziran 2019; 8:16:5 >
  • 375. Dönemim aklınızda soru varsa sorabilirsiniz arkadaşlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba giden gitti askere ama burası tecrübelidir.
    Bir sorum olacaktı.
    Ben inşaat mühendisliğinden abimde mimarlıktan mezun oldu kasım ayında askere gitmeyi düşünüyoruz.
    İkimizde yedek subaylığa başvuracaz.
    Yedek subay çıkma ihtimali yüzde kaç sizce
    Birinden yüzde 5 olarak duydum ama çok az geldi.
  • Arkadaşlar baya karışık bir döneme denk geldik bence bir çok kişiye yedek subaylık çıkacak bu dönemde bana öyle geliyor.. olmayadabilir tabi belli olmaz bu sistem. Yeni açıklamaya göre Erler 2 Temmuzda yedek subaylar 12 temmuzda yerleri belli olacakmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: vetmario

Arkadaşlar baya karışık bir döneme denk geldik bence bir çok kişiye yedek subaylık çıkacak bu dönemde bana öyle geliyor.. olmayadabilir tabi belli olmaz bu sistem. Yeni açıklamaya göre Erler 2 Temmuzda yedek subaylar 12 temmuzda yerleri belli olacakmış
    "bence bir çok kişiye yedek subaylık çıkacak bu dönemde bana öyle geliyor.."
    benim de temennim bu yönde hocam ama neden böyle düşünüyorsunuz?
  • Arkadaşlar kontenjan belli 15.000 yedek subay 5 bin yedek Astsubay alınacak artık gerisi nasip.

• quote:

Orijinalden alıntı: handless74

Merhaba giden gitti askere ama burası tecrübelidir.
    Bir sorum olacaktı.
    Ben inşaat mühendisliğinden abimde mimarlıktan mezun oldu kasım ayında askere gitmeyi düşünüyoruz.
    İkimizde yedek subaylığa başvuracaz.
    Yedek subay çıkma ihtimali yüzde kaç sizce
    Birinden yüzde 5 olarak duydum ama çok az geldi.
    Insaat muhendisi olarak kasim 2018de basvurdum. Cikmadi. Baya kisiye de cikmadi. 6 ay yaptim. Ama bu 6 ay icinde yedek subaylardan cok daha onemli ve yogun islerde calistim. Keske ciksa idi para kazanirdim. Herkes sana yakisirdi diyordu :(.

• ` quaD. kullanıcısına yanıt
    Kasim celbinde basvuru cok oluyor hocam o yuzden ihtimal dusuyor dediginiz gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: mertismet

Kasim celbinde basvuru cok oluyor hocam o yuzden ihtimal dusuyor dediginiz gibi
    Subatta da oyle oldu. Gelenleri gordum

• ` quaD. kullanıcısına yanıt
    Peki siz nasil goriyorusnuz bu isi şans isi mi yoksa mayis-agustos celbi mi avantajli

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.