Şimdi Ara

374. Dönem ( Şubat 2019 Celbi) Uzun Dönem, Kısa Dönem ve Yedek Subay Adayları (52. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3.172
Cevap
56
Favori
447.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aynen öyle valla heyecan oluştu iyice.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • smartboy.34 S kullanıcısına yanıt
    Cuma günü buralar ana baba günü olacak demedi deme 😆

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar çok kötü bir ikilemin içine girdim.Fikrinizi almak yardım almak istiyorum.
    Mezun olduktan hemen sonra tecili bozdurdum o sürede biraz çalıştım çıktım artık celp tarihini beklemeye başladım.Bir mühendis için tecrübe çok önemli şu askerliği aradan cıkartayım dedim.
    Ptt Kart geldi
    Artık Cumayı ve ay sonun bekliyorum derken bir durum çıktı.Yaş olacak 26 özel sektör için artık kritik yaşlar.

Daha öncede bahsetmiştim akrabamız vesilesiyle yurtdışında bir iş bulmuştum haber bekliyordum hemen tekrar tecil ettiricem.İşin Maaşıda iyi Allah var.
    Bugun akrabamla tekrar konusunca müdürden yana iş tamam ancak 20 güne İstanbula'a gelip senle görüşme yapacakmış dedi bana.Olup olmama durumu o zaman belli olacakmış.Merkezle ve İnsan Kaynkalarıyla görüşmesi lazımmış firmanın.

Benden istediği 1-2 ay daha bekleyemezmisin.Sabahtan beri düşün düşün kafayı yicem.
    Siz olsanız ne yapardınız?Fikir verin Allah aşkına.2 ay dediğide az bi süre dğeil vakit geçiyor.
    Kafayı yemek üzereyim gerçekten

• 1000. Mesajı atıyorum hayırlı olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendimce bir kaç alınacak listesi hazırladım arkadaşlar eksik görürseniz tamamlarsınız.
    -Asker cüzdanı
    -Ayak tabanı için vatka
    -Ayak tabanlığı /school
    -Saat
    -Yarabandı
    -Krem
    -Terlik, spor ayakkabı
    -Eşofman
    -1-2 top tuvalet kağıdı
    -Çorap, 10 adet
    -İç çamaşırı, şort, tshirt
    -Traş takımı ve çantası / mac3
    -Şampuan, lif, havlu, diş fırçası, tırnak makası
    -Kirli, temiz çamaşır torbası
    -Çamaşır filesi
    -İğne-iplik dikiş seti
    -Not defteri/ kalem
    -Dolap-bot kilidi
    -Büyük boy bot boyası
  • Rem0te kullanıcısına yanıt
    Valla yurtdışında staj yapmış biri olarak en ufak bir ihtimalde olsa o işin peşinden koşarım. Hele bu günlerde Türkiye’deki iş sıkıntısını düşünürsek bence bekle derim sonra çok üzülürsün.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mrt107107 M kullanıcısına yanıt
    İç çamaşırı beyaz olur mu yoksa asker yeşili şart gerekli mi acaba? Çorap da normal siyah filan olur mu yeşil mi olacak hep? Sivil spor kıyafetleri terlik getirsek olur herhalde demi?

• 4Mastre0 4 kullanıcısına yanıt
    valla kardeşim bunun vatan sevgisiyle çok alakası var, kimse beni zorla göndermiyor istesem 5 yıl tecil ettiririm para da var bedellide yaparım ama gitmeyi çok istiyorum nasip olursa Allahın izniyle gideceğimde, düşüncem şöyle etrafımızdaki herkes paranın köpeği para için çalışıyoR para için okuyor her şey para olmuş, zamanımızda paranın değerli olmadığı çok az şey var ben askerliği bunlardan biri olarak görüyorum ve onun için gidiyorum.VATAN MİLLET SAKARYA
  • Rem0te kullanıcısına yanıt
    Hocam bence müdürün telefonunu alıp WhatsApp veya normal arama yoluyla bi konuş. Aracı olan akrabanı aradan çıkar. Müdür derse ki o iş tamam, içimiz rahat etsin, prosedür yerini bulsun diye senle görüşcez, o zaman tecil ettir. Is olmazsa mayıs celbiyle gidersin. Is olursa zaten kebap. Ya da cuma günü istemediğin sonuç çıkarsa direkt tecil ettirirsin. Aynı sınıflandırmayla mayıs gidersin. Ben senin yerinde olsam cumayı bekler, önümü görüp ona göre adım atardım. Risk alacaksam da aracıyı aradan çıkarırdım. Sonradan akrabayla papaz olma. Bol şans şimdiden

• eXe20 E kullanıcısına yanıt
    İç çamaşırına karışılmıyor diye biliyorum çorapta, karacı kışın, siyah yazın yeşil, havacılar hep siyah, Sivil spor kıyafetini tam bilmiyorum ama terlik getirebilirsin
  • Yarın açıklanacak diyor askerlik yerleri, doğru mu?

• Uzman Kaliteci kullanıcısına yanıt
    Cuma gününü iple çekiyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrt107107

valla kardeşim bunun vatan sevgisiyle çok alakası var, kimse beni zorla göndermiyor istesem 5 yıl tecil ettiririm para da var bedellide yaparım ama gitmeyi çok istiyorum nasip olursa Allahın izniyle gideceğimde, düşüncem şöyle etrafımızdaki herkes paranın köpeği para için çalışıyoR para için okuyor her şey para olmuş, zamanımızda paranın değerli olmadığı çok az şey var ben askerliği bunlardan biri olarak görüyorum ve onun için gidiyorum.VATAN MİLLET SAKARYA
    Yav kardeşim kırmak istemiyorum ama zorluyorsun. Aklınca bana laf mı sokmaya mı çalışıyorsun vatan millet sakarya diye. Aynı twitterdaki veletler gibi önce mehter çalıp dağları deliyordunuz sonra baktık bedelli diye yırtınıyordunuz. Önceki mesajında 96 lıyım yazmışsın daha 22 yaşında neyin bedellisini yapıyorsun 94 ve öncesi başvurabiliyordu bedelliye. Yaşın tutsa balıklama atlardın. Zorla göndermiyorlarmış para da varmış isterse bedelli de yaparmış.

• arkadaşlar hepimiz şunu biliyoruzki, batıda yapılan askerliğin işçilik dışında ne vatana ne tsk ya faydası var. Zaten gidince de hepimiz görecegiz. Er olarak gidersek, tuvalet temizlerken çok vaktimiz olacak vatan millet türküsü söylemeye. Onun için burada boşuna gerilmesin kimse. He doğu da askerlik içinse, yine aynı şekilde bir ay sağa sola dönmeyi öğrenip gidiyorsun ne gibi faydan olacak. ( genel bir yorum yapiyorum uzun egitimler ve profesyonel ordu dahil değil) biz de memleketimizi seviyoruz ama bazi gerçekleri kabullenmek gerekir. Unutmayın memleketini en çok seven görevini en iyi yapandır. Kimseyi kirmaya gerek yok. Neyse çok uzatmayalım.

Bazı arkadaşlar askerlik şubesi 20’sinde açıklanacağını söyledi demiş başka var mi bunun için şubeyi arayan?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şizofrenn -- 15 Ocak 2019; 0:32:45 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • miroglee M kullanıcısına yanıt
    sen insanlara onursuz diyebileceksin ama ben katılmayıp geçeceğim öyle mi? oldu. hayırlı teskereler.
  • Son 3 gün heyecan dorukta iyice herşeyin hayırlısı olsun bakalım

• Beyler ayni birliğe düşme ihtimaliniz bile var, usul usul konuşmak varken tartışmayın be. Gidip garsonluk bahçıvanlık caycilik sekreterlik tuvaletcilik vs vs uzayan işleri yaparak vatan kurtulmayacak, vatan icin savaşanlar dedigim gibi buraya yazacak vakti bile bulamayan kardeşlerimizdir.

Devletin bize verdiği görevi layikiyla yapip gelmek dışında pek bi niteligimiz vatana katkimiz olacagini zannetmiyorum. Bu yüzden kimsenin kalbini kırmaya gerek yok, guzel güzel birbirimize yarari olacak seyleri konuşalım, fikir çatışmasına girmemizin manası yok.

Şurda Cumaya ne kaldı sanki😁

• sinsegi S kullanıcısına yanıt
    kadeş sen neden bahsediyorsun sen ne takılı kalıyorsun bedelliye ne konuşuyoruz lafı nereye götürüyorsun, ben kendi durumumu açıkça belirttim bulunduğum hissiyatı. sen beni tanımazsın ben seni yalan söyleyecek halimiz yok, sen askerlik görüşünü belirtmişsin nasıl olması gerektiğini sonra bende bana göre nasıl olması gerektiğini bana göre şekliyle yazdım. Nedir bunda çekemediğin anlamadım
  • cfkilic C kullanıcısına yanıt
    Ben zaten uzun dönemim hocam :D
  • Uzun dönem gidicek yok mu hepiniz kısa dönemmisiniz vayy be tek ben gitcem galiba :D
  • 
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.