Şimdi Ara

374. Dönem ( Şubat 2019 Celbi) Uzun Dönem, Kısa Dönem ve Yedek Subay Adayları (47. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.172
Cevap
56
Favori
443.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 92 liyim uzun istedim Allah herkesin gönlüne göre versin vatani görev ne gelirse yapacağız hayırlısı olsun şimdiden arkadaşlar.

    Bu arada arkadaşlar acemi birliği'ne giderken yanınıza deodorant ve permatik gibi ufak tefek şeyler alın bunu da ufak sırt filesine koyun bavul içine eşya koyup da yanınıza almayın aksi takdirde acemiliğin sonuna kadar eşyalarınızı göremeyeceksiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ertek66 -- 11 Ocak 2019; 20:9:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ertek66 E kullanıcısına yanıt
    Amin inşallah hocam hayırlısıyla tamamlayacağız nasip olursa. Benim bir sorum var. Götürdüğümüz çantanın içinden traş malzemelerini, çamaşır, içlik vs. onları yanımıza alamaz mıyız? Ona müsaade etmezler mi acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smartboy.34 -- 11 Ocak 2019; 20:47:19 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 88’liyim. Sanırım gidecekler arasında en yaşlı olanlardan biriyim. Doktora tezimi teslim ettim, öyle gidiyorum. Bu yaşa kalmamım sebebi doktora.



    Harita Mühendisiyim.

    Ancak askerlik şubesinde kişisel bilgilerimi belirten belgeleri kabul ettiremedim. Haziran’da öğretim görevliliğinden istifa ettiğim için akademisyenlik belgemi almadılar; yüksek puanlı dil belgemi 5 seneden eski diye almadılar. Kısacası askerlik şubelerinin sınıflandırmaya konu olacak bilgileri edinme biçimi köhnemiş. Dil bilmeyen, hocalık yapmamış, doktorasız biri olarak sınıflandırılacağım.



    Tüm kamu alımlarında “bütün üniversitelerin” not ortalamalarının aynı kabul edildiğini biliyoruz. Ancak not şişirmesi ile ünlü olan üniversiteler var.



    Boy - kilo oranlarında Beden Kitle İndeksi, tüm dünyada artık kullanılmazken, kalkıp hala kullanıyorlar. Vücut geliştirme ile uğraşan birinin beden kitle indeksi 30 çıkabilir ama yağ oranı 15’in altındadır. Konuyu bilenler bilir. 100-110 kilo olmak yağ tulumu olmak değildir.



    Kısacası, sistem kendisi için işe yarayabilecek insanları seçmekte çok yanlış yöntemler izliyor. Tek tip askerlik geldiğinde bunlar neyse ki ortadan kalkacak.



    Mesleğim açısından her iki askerlik tipine de eşit şans veriyorum. Planlarımı ona göre yaptım. Ben biraz kalabalıktan ve internetten usanmış bir kafadayım. Kitap okumama arıza çıkarılmasın yeter. Telefonsuz da yaşarım.



    Forumun tamamını okudum. Gençler, lisans mezunusunuz, o kadar asparagas haberlere inanıyorsunuz ki, bazen stresinizi fazla buluyorum.



    Herkes askere ilk kez gidiyor ve tüm askerlik tecrübeleri gösteriyor ki, yaşayacağınız şeyler birliğe, komutana, şehre göre çok değişken. Komutan ve askerler de sabit değil, sürekli döngü içersinde. Dolayısıyla iş hayatınız da böyle. Sürekli çalıştığınız kişiler değişecek. Birliğiniz hakkında olumsuz yorumlar okuyabilirsiniz ama bu olumsuzluklar, o dönemde orada bulunan kişilerle ilgilidir.



    Misal PTT kart almak bile bir panik konusu oldu. Hatta gruplarınızın ne olacağına dair tüyolar verdiğini bile düşündünüz. Size PTT kart verilmesi, kamunun PTT kart kullanımını artırmak ve özendirmekten başka bir amaç içermiyor. Ben kartımı alamayacağım, ikametim İstanbul. Ancak, size tahakkuk edilen para TC kimliğinizle ilişkilidir. Hüviyetinizle gider çekersiniz.



    Ailenizle, sevdiklerinizle güzel bir iki hafta geçirmeye odaklanın. Alışveriş, çanta bir günlük işler. Ay sonu çok hızlı gelecek. Kendinizi yıpratmayın. Sevgiler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Shovel Knight

    bana kart falan gelmedi hala adıma da hesap açılmamış
    Bana da hesap açmamışlar, devlet bize bahmiyir
  • Arkadaşlar ben de 28 kasımda bozdurdum tecili, pttkart 9 ocakta basılmış bugün gelmiş.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • smartboy.34 S kullanıcısına yanıt
    3 hafta ile kaçırdım :D
  • smartboy.34 S kullanıcısına yanıt
    3 hafta ile kaçırdım :D
  • 96 yok mu hiç okul bitirip hemen giden bir tek benm iyim?
  • 95 var hazırlık okuduk en hızlısı bu oldu :D
  • mrt107107 M kullanıcısına yanıt
    Var kardeşim :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Numan Akın N kullanıcısına yanıt
    Gerçekten üzücü dostum. Ama artık önümüze bakıyoruz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mrt107107

    96 yok mu hiç okul bitirip hemen giden bir tek benm iyim?
    +1

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar ben şubeye gidip başvurumu falan yaptım kasım ayında, ocak 15 gibi açıklanır dediler ancak e devlette şu yazıyor
    Yükümlü olarak kaydınız bulunmadığı için askerlik yoklaması işlemlerini gerçekleştiremezsiniz.

    nedir bu? şubedeki adam işlemleri yaptıktan sonra tamamdır dedi başka bi işleme gerek yok 15 ocakta acıklanır falan dedi
  • burada birçok insan komando olmak istiyor. ben de mesela komando asteğmen olmak istiyorum ve inanın para için değil. ücretsiz bile olsa yine de tercihim aynı olur. terör bölgesine gitmekten ya da ağır eğitimlerden korkmuyorum. bir çoğumuza kısa dönem çıkacak. ama eğirdir'e, foça'ya vs. komando olarak çıkanlar ise refüze olmak için her şeyi yapacak ve kıymetini bilmeyecekler. bana en çok koyan bu. inşallah gerçekten hak edenlere ve isteyenlere komandoluk çıkar. siz ne düşünüyorsunuz bu konuda



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kingslayerr -- 12 Ocak 2019; 0:42:16 >
  • Bero kardeşim hayırlısıyla git gel

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • E-Devlette neden böyle gözüküyor acaba kırmızı olan herşeyi yapmıştım halbuki? Şubedeki görevli şubatta askersin hayırlı olsun dedikten sonra hiçbirşey yapmadım bilgisi olan var mı? Son anda tongaya falan gelmeyelim de evde oturmaktan bıktım zaten(üni mezunuyum) Yerler açıklansa da rahatlasak.

    374. Dönem ( Şubat 2019 Celbi) Uzun Dönem, Kısa Dönem ve Yedek Subay Adayları




  • Sevk ve sınıflandırma sürecine girmiş kişilerin, e-devlet üzerinde yoklama süreçlerini kırmızı görmesi normal. Çünkü hakkınızda “süreci devam eden” bir yoklama kalmadı. Artık asker olacaksınız, yoklama yükümlüsü değilsiniz. Askerlik şubesinden aldığınız “sevk öncesi hazırlık işlemleri” belgesine göre celbiniz ve sınıflandırmaya tabi tutulduğunuz bilgileriniz bellidir. Bu belgeyi aldıktan sonra, sınıflandırmanın açıklandığı gün e-devletten “yedek subay sınıflandırma sonuçları” sayfasını açmanız kafi. Geri kalan sayfaları kurcalamak artık yersiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • +1 93 lülere. İnş kısa çıkmaz ama daha yüksek ihtimal diye kendimi hazırlayayım şimdiden. Bu arada bugün de kart gelmedi, marta kalacağının belirtisi değilmiş ama kalırsam gerçekten mahvolurum, evde durduğum her saniyeye yazık. 1 hafta daha merakla bekliyor olacağız :(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi balpm -- 12 Ocak 2019; 1:20:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • contemporaneamente C kullanıcısına yanıt
    iyi geceler benim 3-4 yorum üstteki yazıma bakabilir misiniz bi sorun mu var acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • smartboy.34 S kullanıcısına yanıt
    Yanınıza bir kaç yedek iç çamaşırı alabilirsiniz içinizin rahat etmesi için fakat ihtiyaçların büyük bölümünü karşılıyorlar acemi birliğinde. Usta birliğinde olacaktır esas ihtiyaçlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.