Şimdi Ara

371. Dönem 98/2 [Mayıs 2018] Uzun Dönem, Kısa Dönem ve Yedek Subay Adayları (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
746
Cevap
24
Favori
99.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kıbrıs nasıl hocam?
  • 367 KD Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kapalı Maraş Gazi Mağusa Orduevi, Kıbrıs ile ilgili askerlikle ilgili sorularınızı sorabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkmal Maliye Okulu Ve Eğitim Merkez Komutanlığı Küçükyalı - İstanbul

Buraya düşmüşüm nasıldır acaba?
  • İKM.MLY.OKL. VE EĞT.MRK.K.LIĞI İstanbul/ Maltepe varmı arkadaşlar

• Bilecik 9. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı. Bol bol karşıki dağlar cenderme türküsü dinlerim artık.
  • Ryzen Tevfik R kullanıcısına yanıt
    bende ordayım beraber dinleriz artık (;
  • TOKAT 5’İNCİ PİYADE EĞİTİM TUGAYI 48’İNCİ PİYADE EĞİTİM ALAY KOMUTANLIĞI .BAKALIM USTA BİRLİK NERE CIKCAK :)

• Merhaba arkadaşlar. Ben 370 kd b grubundanim. Acemilik bitti. Maltepe Küçükyalı Ikmal, Maliye okulunda yaptım acemiliğimi. Gidecekler için bir şeyler sıralayayım.

- Oncelikle yaniniza 3-4 tane fanila ya da atlet alsanız yeter. Devlette tişört veriyor 2 adet ve 2 adet atlet. Spor ayakkabisidir, eldivenidir her şeyi veriyorlar. Zaten havalar ısındı ekstra boyunluk bere almanıza da gerek yok. Sivil eşya götürmeyin son 1 2 gün dışında giyemezsiniz, ağırlık olmasın.

- Ilk 1 hafta eğitim adına bir şey görmezsiniz, gazinoda takılırsınız. Yaniniza 20-25 tane 1 lira alın. Langırt, ps, kahve makinesi için ihtiyacınız olur. Langırt oynamayı öğrendim sıkıntıdan ilk haftalar

- Koğuşlar 24-26 kişilik. Her katta wc var ama temiz değil. Ne kadar sabahları mıntıka yapılsa dahi temiz olmuyor haberiniz olsun. Herkes kendi selpagini kendisi getiriyor ya da alıyor. Yanınızda bi 2 3 paket selpak ve ıslak mendil olsun arkadaşlar.

- Kişisel bakım ürünü olarak şampuan, dış fırçası, macunu ve tıraş bıçağı alın. Köpüğü onlar veriyor. Bot boyası alın ama küçük boy alın yer kaplamasın. Havalar sıcak ve giderek ısınıyor, bu yüzden roll-on ya da deodorantin kullanın mutlaka.

- Ben 4. Bölükte idim. Kısa dönemleri 1. Ve 4. Bölüğe veriyorlar. Bizim haftalık 2 dus günümüz vardi. Salı 3-4, perşembe 4-5. Onun dışında tüm bölükler için ihtiyaç duşu sabah 5 te açılıyor. 5.30 a kadar. Tavsiyem 4.40 ta uyanıp tıraş olup 4.55 en geç banyonun kapısında olmanız. İlk giremezseniz sıcak su kalmayabiliyor. Düş başlıklarının çoğu sıkıntılı, o yüzden seri seri deneyip diğer kabine geçin. Zaten millet saldırıyor He bir de banyodan çıkan son 10 kişiye komple banyonun mıntıkasini yaptiriyorlar.

- Ziyaretçi haftaiçi pek istemez komutanlar. Haftasonlari ( ile 4 arası gelirler. Sorun şu ki siz gelen ziyaretçinizi en geç 2.45 te gönderin.Sonrasında ayrılanları aileleri çıktıktan sonra kenarda bekletip bütün ziyaret alanına mıntıka yaptiriyorlar. Yazık etmeyin kendinize derim.

- Biz ilk başta soğuktan, sonlara doğru sıcaktan yandık. Siz direk sıcaktan yanacaksınız. İmkânınız varsa güneş kremi almanızı tavsiye ederim. Onun dışında istanbul olması rahat olması anlamına gelmiyor. Yerde sürünmedik belki ama iflahimizi kuruttular.

- Herkes sizin gibi acemi olacak o yüzden rahat arkadaşlık kurarsınız. Sağlık sorununuz varsa revire çıkmaktan cekinmeyin. Doktor pek ilgilenemiyor. Eğer ilacımız varsa alın yanınıza.

- Tuşlu telefon serbest. İlk başlarsa kullanıyorduk ama bazı arkadaşlar pokunu çıkarttıkları için 6 dan sonra kullandirtiyorlardi. Sivil hat götürebilirsiniz. Akıllı telefon olayına gelirsek. Genel olarak bölüğün tamamı 2. Haftadan itibaren kullanmaya başladı gizliden gizliye. Ziyaretçiniz getirebilir. Gizlice sokarsınız sıkıntı olmaz. Akıllıca kullanın yeter.

- Son hafta yürümekten iflahiniz kuruyacak.

- Mesleğinizi bilgisayarla alakalı olmadıkça söylemeyin öperler. Berberseniz leş gibi herkesi size tıraş ettirirler. Peyzajcı arkadaşlara cim bictiriyorlar gibi gibi.

En önemlisini unuttum. İlk haftalar kantinde sırasıydı osuydu busuydu şu ihtiyacınızı ve sigara ihtiyacınız karşılamakta zorlanabilirsiniz. O yüzden valizinizde bi tane 1.5 lt lik su bulundurun. 4-5 paket de sigara alın.

Aklıma geldikçe yazarım ya da sorusu olan on atsın. Su an adana gıda müfreze komutanligindayim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nevatoryum -- 14 Nisan 2018; 15:0:54 >

• EĞT. MERKEZİ: MEBS OKL. VE EĞT.MRK.K.LIĞI/ANKARA MAMAK
    KUVVETİ: K.K.K.LIĞI
    MUH. ÖZELLİĞİ: (MU-008) ÇKMS (YÜK. HIZ TLS. OPR. ÇVŞ.)
    SINIFI: MUHAREBE
    hİZMET ŞEKLİ: ER
    SEVK TARİHİ: 03.05.2018
    KATILACAĞI TARİH: 05.05.2018
    SAĞLIK DURUMU: A GRUBU SAĞLIK KODU MEVCUTTUR.

MEBS ve Yüksek hız telsiz operatör çavuşluğu hakkında detaylı bilgisi olan var mı? Daha önceden askerliğini burada yapmış arkadaşlar yeşillendirirse sevinirim.
    Ayrıca sağlık durumunda yer alan "A GRUBU SAĞLIK KODU MEVCUTTUR." ibaresi ne anlama geliyor tam olarak? Herhangi bir sağlık problemim yok veya geçmişte ameliyat vb olmadı.1.82 Boy 89 KG'yum.Komando olmak istiyordum ancak anladığım kadarıyla bu ibare engel oldu.
  • varsaalirimbidal V kullanıcısına yanıt
    Kilo fazlalığın var o yüzden yazıyor.
  • varsaalirimbidal V kullanıcısına yanıt
    bendede yazıyor aynısı. boy aynı 1.82 kilo 102 demekki kilodan
  • badb0y kullanıcısına yanıt
    Merhaba bende İKM.MLY.OKL. VE EĞT.MRK.K.LIĞI. /İSTANBUL/MALTEPE gidiyor.

• FaLkenAuGe kullanıcısına yanıt
    Kısa dönem ve yedek subay adayları ayın 20 sine açıklanacak mış kardeşim . Aynı durum bizdede var

• quote:

Orijinalden alıntı: kayali94

Kısa dönem ve yedek subay adayları ayın 20 sine açıklanacak mış kardeşim . Aynı durum bizdede var
    Hocam kesin değil mi? Moralim çok bozuldu çünkü bütün planlarım iş evlilik buna göre ayarlandı. Lisans mezuyun ocağın sonunda muayenemi oldum tecili bozdurdum ve kağıdım da celp dönemi mayıs 2018 yazıyordu..

• quote:

Orijinalden alıntı: FaLkenAuGe

Hocam kesin değil mi? Moralim çok bozuldu çünkü bütün planlarım iş evlilik buna göre ayarlandı. Lisans mezuyun ocağın sonunda muayenemi oldum tecili bozdurdum ve kağıdım da celp dönemi mayıs 2018 yazıyordu..

Alıntıları Göster
    Lisans mezunları 20 Nisanda açıklanıyor normal böyle yazması ben de lisans mezunuyum celp dönemim mayıs yazıyor bekliyorum.
  • tavukum kullanıcısına yanıt
    celp dönemininin mayıs olduğu nerede yazıyor hocam? E-devlette bunu yazan bir bölüm var mı?

Bende kontrol etmek istiyorum e-devlette mümkün değil gibi.
  • Gelin torunlar gelin de mıntıkadan düşelim atarsa 89

370 kd :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GasiOr

celp dönemininin mayıs olduğu nerede yazıyor hocam? E-devlette bunu yazan bir bölüm var mı?

Bende kontrol etmek istiyorum e-devlette mümkün değil gibi.
    Şubeden belge alınca da yazıyor edevletten asker durum belgesi çıkarınca da yazıyor, yalnız bugünlerde edevletten görünmüyor bu celp işlemlerinden dolayı galiba ara sıra deneyin açılır belki.
  • Atarsa 1 :) 368/1 kd burdur / tefenni buraya gelmeyin

• quote:

Orijinalden alıntı: PERFECTH37

TOKAT 5’İNCİ PİYADE EĞİTİM TUGAYI 48’İNCİ PİYADE EĞİTİM ALAY KOMUTANLIĞI .BAKALIM USTA BİRLİK NERE CIKCAK :)
    Bi arkadaşımın kardeşi orada acemilik yaptı. Şu an usta birliği Ardahan.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.