Şimdi Ara

3700x veya 3800x için Anakart Önerisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Maksimum 1200 tl bütçeli anakart önerisi istiyorum. Özellikle vrm ve mosfet konusunda sorun yaşatmayacak anakart hangisidir? İçimden bi ses 870 liraya tomahawk al masraf etme diyor ama yinede daha iyisi varsa sizden önerilerinizi bekliyorum.

www.amazon.com.tr
    ASUS TUF X470-PLUS GAMING AMD X470 AM4 DDR4 3466 HDMI DVI M2 USB3.1 AURA RGB ATX: Amazon.com.tr: onlineticaretdunyasi
    https://www.amazon.com.tr/dp/B07C6C9KNP/?m=A3AUSFXFC6ZEOE&tag=epey-21&_encoding=UTF8&aff_sub4=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi STRIX -- 26 Kasım 2019; 22:52:13 >

• 3700x için söylüyorum iyi overclock olmuyor, yani 4.3ghz yapabiliyorsun ama onunda defaulta göre çoklu çekirdekte getirisi %4-%7 arası oluyor, böyle oluncada hem ısı hemde güç tüketimine deymiyor aynı sırada frekans 4.3ghz yapıldığı için tek çekirdek performansıda düşüyor. Şahsi denememde elde ettiğim sonuç budur, tabi iyi bir silikon 4.4Ghz 1.35-1.38v arası çalışırsa onu bilemem ama bunu pek görmedim internet üzerinde.

Özetle önerim bu işlemciyi default kullanmak default kullanıca da B450 Tomahawk Max'in hem vrm hem de vrm soğutması yeterli gelecektir. Ama 1.38v üzeri overclock deneyecekseniz bunların hiç birini almayın derim.
  • X570 alıp paranı boşa harcayacağına başka bileşen alırsın. Tomahawk Max alırsan, BIOS güncellemene de gerek kalmaz.

• Kullanıcı adı konu uyumsuzluğu
  • Muten Baba kullanıcısına yanıt
    Tomahawk mı yapsam ki 2 yıl öncesine kadar strix sahibiydim ancak strix de kalmadı elimde değişim şart oldu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstiyorsanız TOMAHAWK max alınabilir..

X570 derseniz bu olabilir.

Sağlamdır. Yüklenebilirsin istediğin gibi.
    akakce.com
    Asus TUF Gaming X570 PLUS AM4 DDR4 ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/anakart/en-ucuz-asus-tuf-gaming-x570-plus-am4-ddr4-atx-fiyati,509216616.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 28 Kasım 2019; 17:55:56 >

• Gigabyte gaming x b450 3000 ready al geç 550tl ye vram sogutmasida var zaten 3700x oc yapilacak potansiyelde değil

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tomahawk alınabilir.

• www.vatanbilgisayar.com
    MSI B450 TOMAHAWK MAX AM4 AMD Ryzen™ DDR4 4133MHz (O.C.) USB3.1 Anakart - Vatan Bilgisayar
    https://www.vatanbilgisayar.com/msi-b450-tomahawk-max-am4-amd-ryzen-ddr4-4133-mhz-o-c-usb3-1-anakart.html

B450 Tomahwk Max, B450 serisinde en iyilerindendir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.