Şimdi Ara

3700x 2600x den tek çekirdek olarak ne kadar güçlü ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
1
Favori
12.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • msi yine neydüğü belirsiz bir bios yayınlamış birde onla deneyeyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Afacan Dennis

https://www.youtube.com/watch?v=sHqq2Izgvnk&t=39s 38. saniyedeki gibi aynen bu droplar işlemciyi baz alan oyunlarda yaşıyorum ilginç
    Bu video hakkında yorum yapacak olursam eğer bu kadar düşük fps de ryzenların takılma ihtimali sıfırdır. Aslında ryzenların bu şekilde çakılma ihtimali sıfır. Daha işlemciler ömürlerini tamamlamadılar. Bu video için söyleyeyim sıkıntı tamamen dx12 den kaynaklanır. Dx11 oynayanların videolarında böyle bir sıkıntı görülmez. Sizinde bu oyunu aşağıda paylaşacağım videodaki gibi oynamanız gerekiyor.

Yani sizteminizdeki takılmalar işlemci yüzünden değil. Yeni bir işlemci alırsınız yine sorun yaşabilirsiniz. Öncelikle sorunun kaynağını doğru tespit etmeniz gerekiyor.

Windowsunuzu son sürüme güncelleyin. Anakartın chipset güncellemesini amd nin sitesinden indirip kurduktan sonra ekran kartı sürücüsünün DDU ile kökünü kazıyıp daha sonra ekran kartınızı yeniden kurun. Bence sonuç alırsınız.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• vamp kullanıcısına yanıt
    foruma verdiğim linkde kendi sistemimin videosu bu tür oyunları dx11 oynasamda sonuç aynı malesef hadi bu 2 oyun sıkıntılı diyelim az önce yine çektim witcher linkini de göndereceğim kendiniz de görebilirsiniz beni sinir etti bu sistem kökünü kazıyacağım gerekirse bi ekran kartı kalır
  • Afacan Dennis kullanıcısına yanıt
    Cipset sürücüsü yüklümü onu yükleyip öyle bios atman gerekiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Afacan Dennis

foruma verdiğim linkde kendi sistemimin videosu bu tür oyunları dx11 oynasamda sonuç aynı malesef hadi bu 2 oyun sıkıntılı diyelim az önce yine çektim witcher linkini de göndereceğim kendiniz de görebilirsiniz beni sinir etti bu sistem kökünü kazıyacağım gerekirse bi ekran kartı kalır
    Tekrar ediyorum. Ryzen serisinde böyle donmalar takılmalar olmaz.. bunlar düşük kapasiteli işlemcilere özgü berlirtilerdir. Örneğin 2 core 4thread bir işlemci tepkileri gibi. Konumuz intel g4560 olsaydı yapacak birşey yok derdim. Fakat konumuz 2600x. Bahsettiğiniz sorun kronik olsaydı forumda ryzen sistem toplayan olmazdı. Bu şekilde sorun yaşayan yoktur forumda. Siz yukarda dediklerimi uygulayın. Aynı şikayetleri 2x 1080ti ve thedripper 1950x kullanan arkadaşımda söylüyordu. Sorun yazılımsal çıktı. Onu da çözdük. Sizinkiside yazılımsal

• asko56 kullanıcısına yanıt
    şuan yükledim daha önce bunuda defalarca kez denedim çare olmadı son kez deniyeyim hocam.vİdeo olarakda az önce çektim incelerseniz sevinirimhttps://www.youtube.com/watch?v=xf1M5rLa46k&t=10s
    daha önce 3 kere de format attım her ekran kartı değişimide dahil inş dediğiniz gibidir.Son kez chipset driverini yükleyeyim o şekilde deneyeyim videosunuda aynen çektim witcher 3 de az öncehttps://www.youtube.com/watch?v=xf1M5rLa46k&t=10s
  • Bende bir video atayım o zaman. Zamanında 8/16 işlemcilerin bir işe yaramadığını iddaa edip insanlara 7700k öneren insanlara kızıp video çekmiştim. Aynı anda 4 tane oyun açtım. Arkadada obs ile video kaydı gerçekleştirdim. 4 oyunu açıp işlemciyi anca %100 yapabildim. Bazen dropllar oldu tabi normal. 4 tane oyun açık ama videonun sonunda doğru oyunları teker teker kapatıyorum ve sadece witcher kalıyor. Bakın 100 fpsde ne kadar akıcı. Yani demem o ki witcher tek başına bu işlemcilere anlık takılma yaptıramaz.

Edit: işelmcinizin sanal izleklerini kapattığınızı gördüm. Onları açın. Sorununuz izlek değil. İşelmcinizi 6/12 düzeninde kullanın

Bakın windows update sonrası witcher videosuda çekmişim. Update öncesi 70 fps olamayan oyun update sonrası 100 fps olmuştu. Bu videolar size ryzen işlemcilerin bu oyunda kesinlikle takılma yapmayacağını göstermesi lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vamp -- 8 Ağustos 2019; 10:27:10 >

şimdi sizdeki çekirdekler neden %100 dayanıyor orayı anlamadım birde geçende cpu z ile pencere moduna alıp cpu voltajına bakınız demiştim oyunda bakma fırsatınız oldumu ? diğer enterasan olay ise gpu kullanımı fps düşmediği halde takılma oluyor. Bir virüs programı kullanıyormusunuz peki ?
    yeni işlemciye geçip para harcamaktansa uygun fiyata sıvı ya da iyi hava soğutma alıp mevcut işlemcinize overclock yaparak FPS kazancı sağlayabilirsiniz. işlemciyi hakkıyla kullanacak işler yapmadıkça oc li 2600x gayet güzel iş görür. oc kapasiteniz anakart ve işlemciye daha çok bağlı olsa da iyi bir soğutmayla normalde stabil şekilde ulaşamayacağınız frekanslari elde edip belki de yeni işlemcinin tek çekirdeğinden daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz

hocam çok garip bir durum pc parçlarının tam oturdugundan emin olun belki işlemci fanı tam vidası sıkılmamıs olabilir ram in tam oturdugundan emin ol ekran kartınında
  • R5 3600 bile ciddi performans artışı sağlar oyunlarda.
    Mevcut problemin için de ramleri doğru slotlara taktığından emin ol. Bildiğim kadarıyla msi boardlarda 2 ve 4. Slotlara ram takılması öneriliyor. Manuel den kontrol edin.

• senin psu cortingen bence. zaten cx 600 kaliteli bir psu değil. bunu bi kere not edeyim.

ikincisi, 1080 çok güç tüketen bi kart. hele ki gaming olanı (videolardaki kart sizinse). o kart epey şişik bi kart, tdpsi 240w (normal 1080ler 180w). yük altında 200+ w'ye kadar tüketebiliyor

bu tür çok yüksek ve ani yükler altında sizin psu muhtemelen sistemi sağlıklı besleyemiyor

bf5 oynarken AIDA64'den 12v railinin voltajına bakın. tahminim 11.4 gibi bi değer olacaktır. hele ki üzerinden 5 yıl geçmiş.

bende de 1080 ve corsair vs600 var (cx600den kötü ama 2 yıllık).

ekran kartını 2 gün tam güçte 1911 mhzde kullandım. 12.288den düşmeyen psu iki günde 12.096ya regresyon yaşadı.

nihatyet olarak karta nerf atmak zorujnda kaldım artık 850 mv'de 1700 mhz kullanıyorum. psu da 12.192den aşağıya hiç düşmüyor

eğer kartı sürekli tam hızda çaliştirsam çok seri şekilde maksimum 3 ay içinde o psu 11.4e kadar gerileyecekti. çünkü kaldıramıyor o yükü ve 12v raili çok hızlı eskiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 8 Ağustos 2019; 12:41:50 >

• Monitörün 144 hz oyunda vsync açık mı aldığın fps monitör tazeleme hızına göre çok düşük o da performansı cok düşürür oyun içinden ya vsync off yap ya da deneme amaçlı monitörünü 60 hz bi çek fpsyle monitör hz ayarını eşitle bir de ole dene bakalım eğer ki vsync acıkken oyundan aldıgın fps monitör tazeleme hızından düşük olursa performans yerlere düşer

Witcher demene çok sevindim, çünkü bir kaynağımız var bu durumda. İstediğin kadar işlemcini hız aşırt, sorun belleklerden kaynaklanıyor. Witcher, diğer tüm eserlerden daha çok etkileniyor belleklerden. Dünden beridir bunu arıyorum, sonunda buldum.
    3700x 2600x den tek çekirdek olarak ne kadar güçlü ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 8 Ağustos 2019; 13:21:42 >
  • MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    cpu voltajında rop anında ani bir düşüş olmadı.Virüs proğramı norton kullanıyorum oem almıştım
  • noctua soğutucum var fakat işlemciyi 4.2 ghz bile sabitleyemedim stabil kalmadı.Denemekten yorulup oc olayını bıraktım bende belkide ben beceremedim anakartım iyi yoksa soğutucumda
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    fakat ramleri mem 86+ ile test ettiğimde bir sıkıntı çıkmadı hocam keşke ram olsa sorunum gerçekten çok sevinirim
  • şuanki ekran kartım linkteki
    www.vatanbilgisayar.com
    ASUS GeForce ROG STRIX RTX2070 O8G GAMING 8GB GDDR6 256Bit DX12 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar
    https://www.vatanbilgisayar.com/asus-geforce-rog-strix-rtx2070-o8g-gaming-8gb-gddr6-256bit-dx12-ekran-karti.html
    üründür.Psu değiştirdiğimde de düzelmezse işlemciye ayırdığım para boşa gidecek diye düşündüm.Corsair rm 750 diye bir psu su var onlar iyi sanırım emin olsam ondan alacamda işte malesef emin değilim.Aida dan takip edip size söyleyeyim durumu :(

• witcher dediğiniz gibi optimizasyonu en iyi olan oyunlardan.Smt off on farketmeksizin bu durumu yaşatıyor bana malesef aynen bu durumhttps://www.youtube.com/watch?v=xf1M5rLa46k
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.