Şimdi Ara

360 Robot Süpürge (C50, S5, S6, S6 Pro, S7, S7 Pro, S9, S10) Kullanıcıları Kulübü (274. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
13.013
Cevap
346
Favori
519.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
81 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 272273274275276
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bad_pearll B kullanıcısına yanıt

    Robotun bakım ve temizliği sırasında düştü heralde, parçayı bulabilirseniz o yuvaya japon yapıştırıcısıyla felan yapıştırın. Yoksa firmayla iletişime geçerek destek isteyin hocam.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Getirin stoklara şu S7 yi arkadaşım, hanım eve almayacak yoksa.... :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tarumoloji T kullanıcısına yanıt

    ahahahha, Turkcell de S9 ve S5 satışı var ama bir tık pahalı tabi sokakta yatmaktan iyidir :D

  • mali_bu16 kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkür ettim sorunu çok hızlı tespit ettiniz. Firma ile iletişime geçtim o parçanın bir mıknatıs olduğunu tek başına satış ve tedariğinin olmadığını belirttiler. Yeni bir filtre almam gerekecek. Yeni filtrelerin geldiğini ancak muhasebeleştirme işlemleri yüzünden yarın veya haftaya stoklara gireceğini belirttiler.

    Gerçektende bu parçanın denk geldiği noktaya bir mıknatıs yaklaştırdığımda cihaz toz haznesi takıldı uyarısı veriyor.

    Saadetimiz çok kısa sürdü makinemle :(

    O zaman buradan arkadaşlara HEPA filtreyi vurarak temizlememeleri konusunda tavsiye de bulunalım. Daha önce buna yönelik bir uyarı var mıydı forumda bilmiyorum ama varsa benim gözümden kaçmış :(
  • bad_pearll B kullanıcısına yanıt

    Evet hocam o parça sensör karşılığı olan mıknatıs, küçük bir mıknatıs vs bulsanız o yuvaya girecek şekilde 360 Robot Süpürge (C50, S5, S6, S6 Pro, S7, S7 Pro, S9, S10) Kullanıcıları Kulübü  buzdolabı magnetlerindeki gibi mesela! ama firmaya bir danışın mıknatısın yapısı farklıysa felan garantinizi riske atmayın ben sadece sesli düşündüm.


    Siz HEPA filtrenizi atmayın hocam yeni nasılsa en kötü yeni gelecek olan filtreyi değişim zamanı geldiğinde üzerindeki mıknatısı bu hepa filtrenize aktarırsınız.


    Yani vurarak temizlerken o mıknatısa dikkat edin veya benim gibi sadece normal elektirikli süpürge ile HEPA filtrenize emiş yaptırın360 Robot Süpürge (C50, S5, S6, S6 Pro, S7, S7 Pro, S9, S10) Kullanıcıları Kulübü 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mali_bu16 kullanıcısına yanıt

    Rahat bırakın şu robotları yahu!

  • 360 Robot Süpürge (C50, S5, S6, S6 Pro, S7, S7 Pro, S9, S10) Kullanıcıları Kulübü 

  • mali_bu16 kullanıcısına yanıt
    Ah bilsem tozlar çıksın diye tık tık vurur muydum hiç :( ama artık her şey için çok geç. 7. Kattan aşağı gitti parça sanırım. Bulmam imkansız.

    Aslında ben mıknatısın yapısının farklı olduğunu düşünmüyorum. Çünkü bir buzdolabı mıknatısını cihazın o noktasına yaklaştırdığımda dahi toz haznesi takıldı uyarısını aldım. Ancak HEPA filtre üzerindeki yer o kadar ufak ki oraya girecek bir mıknatıs bulmak bulunduğum yerde çok zor.

    Firma yetkilisi de sizinlr aynı fikri verdi. Slzln filtreniz çok yeni sakın atmayın gelen filtrede ki parçayı onda da kullanırsınız dedi. Gerçekten büyük sanssizlik kendi adıma. Ama nerden bilebilirdim ki 😔😔😔
  • bad_pearll B kullanıcısına yanıt

    Bununla geçmiş olsun hocam.


    O buzdolaplarına takılan esnek magnetleri o yere girecek şekilde kesmek gibi düşünmüştüm...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mali_bu16 kullanıcısına yanıt
    Bende aynisini düşündüm ama üstteki o magnet kart gerçek bir miknatis olmadığı için toz haznesi algısı yaratmıyor.
    360 Robot Süpürge (C50, S5, S6, S6 Pro, S7, S7 Pro, S9, S10) Kullanıcıları Kulübü

    Alttaki iki mıknatıs ise işe yarıyor ama filtreye girecek büyüklükte değil.

    Evet olan bu olsun deyip bekleyelim. Umarım yarın satışa sunulurda hafta sonu kargosu gelir haftabasinda kullanmaya devam edebilirim.

    Tam da ne de olsa süpürge geliyor diye eşime haftasonu gelecek misafir için silme süpürme işi bende diye hava atmıştım almadan önce 😂😂

    Şimdi ihale kaldı mı bana 😂😂😂




  • bad_pearll B kullanıcısına yanıt

    360 Robot Süpürge (C50, S5, S6, S6 Pro, S7, S7 Pro, S9, S10) Kullanıcıları Kulübü kolaylıklar dilerim :)))


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mali_bu16 kullanıcısına yanıt
    Robot şarjdan ayrıldığı an 98/99 a düşmesi konusunda bir problem olmadığını yazılımsal ya da pil olarak bir problem yok durum normal dendi.Ürünün yeni alındığını söyledim olabilir tüm ürünlerde aynı durum bu cep telefonu gibi düşünmeyin denmiş. Sizin olayı çözmüşlerdi sanirım mali bu :) bize normal dendi. zaten 8 marttan beri bugun cvp geldi

    arzu ederseniz konuşma ekran görüntülerini koyabilirim..
  • hanhanim kullanıcısına yanıt

    Ben o 99/98e düşme olayını fark edip firmaya paylaşıp ardından Oktay'la paylaşmıştım. SN ile fabrika bağlandı inceledi ve biraz süre istediler. Daha sonra benim robota uzaktan bir güncelleme gönderildi bir süreliğine daha geç %100den düşme oldu ama sonra açıkçası hiç takip etmedim. Bir süre sonra daha öncedende şarj %100 iken belli bir odada aynı koşullarda yaptığım şarj harcama testini yaptım fazla tüketme veya daha çabuk pil yüzdesi harcandığını fark ettiğim için umursamadım açıkçası.


    Aslında temizlik algoritmasında ki bir açık/eksik bu yani siz bir odaya görev verdiğinizde robot o odaya gidene kadar seçili emiş modu, varsa halıda güç arttır modu gibi seçeneklerin tümünü yolu boyunca harcıyor! Mesela Robogil Luna-200 UV de robot dock'tan 50cm kadar geri çıkarken sadece lidar ve hareket tekerlekleri çalışıyor, görev verilen odaya gidene kadar Fan kapalı, yan fırçalar en düşük devirde dönüyor, UV kapalı olacak şekilde tasarruf sağlıyor 👍

    Ama Luna-200 UV de dock'tan çıktıktan kısa bir süre sonra şarjı %99a düşüyor yani.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mali_bu16 -- 11 Mart 2021; 18:34:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • mali_bu16 kullanıcısına yanıt
    Açıkçası bu soruna karşı cevap olarak müşteri temsilcisi 'bu normaldir' dedikleri için ben de artık bunu görmemeye çalışacağım.. Zor biraz ama napalim artık :)
    ilk mesajı 8 martta atmıştım 11 inde bugun benim tekrar sormam sonucunda anca cevap geldi, bana çok yoğun olduklarını söylediler normaldir olabilir diyorum aklıma takılan tek şey yağunluktan inşallah geçiştirmemişlerdir..

    İlginiz için teşekkürler 🙏
  • mali_bu16 kullanıcısına yanıt

    mali senin elinden bir çok robot geçtiği için belki dikkat etmişsindir. Şimdi dediğin olay bendeki o950 dede benzer yuvadan ayrılıp sonra fan ve yan fırçalar dönüyor yan fırça dediğin gibi seçili yere gidene kadar düşük devirde ama fan halıdan geçerse yükselip sonra standarta iniyor. Pil kapasitesi düşük cihazlarda boşa çalışmaması en mantıklısı bencede


    Bu uzun girişten sonra asıl sorum şu işini bitirip yuvaya dönerken fan ve orta fırça duruyor bende yada bana öyle geliyor özellikle lastik yeri denk gelince taşta o sürtme sesini duyuyorum sanki. Senin test ettiğin cihazlarda böylemi temizlik bitince orta fırça dönemeyi durduruyor mu? Meraktan cam masa bulsam üzerine koyup altından kontrol edeceğim :D

  • jagatai J kullanıcısına yanıt

    Hocam ana fırça bence durmaz neden dersen sabit durursa kıl fırçalar halıdan geçerken halının ufak ufak tüLermesine neden olur veya halı üzerinde denk gelen varsa hav, saç vs sürükler yaya yaya döner dock' a360 Robot Süpürge (C50, S5, S6, S6 Pro, S7, S7 Pro, S9, S10) Kullanıcıları Kulübü 


    Zaten robotlar da pili en çok harcayan ve yoran haliyle fan.


    Açıkçası Robogil Luna-200 UV de bunu denemedim ama sizinde deneyebileceğiniz basit bir yöntem var aklımda:)

    Robotun dönüş yolu üzerine bir kaç mercimek kadar kağıt parçası dökün bakalım ne olacak o kağıtlara.


    Buarada N3 max te sessiz mod' da fan neredeyse duruyor gibi o derece sesi azalıyor ama ana fırça dönüşü ve azda olsa emiş devam ediyor. Zaten menüde sessiz mod seçiminde ufak bir uyarı var ilk haritlama ve mop modunda kullanılır/kullanılsın gibi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mali_bu16 -- 11 Mart 2021; 18:30:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • hanhanim kullanıcısına yanıt

    Dedikleri gibi hepsinde durum böyle takılacak birşey değil işini yapsında göreve %99-98 ile başlasın tek derdimiz bu olsun.


    Bu arada gerçekten yoğunlar çok başka ürünlerde geliyor, biz Robot Kafalar olarak özellikle dikey süpürgesini merak ediyoruz.


    360 Robot Süpürge (C50, S5, S6, S6 Pro, S7, S7 Pro, S9, S10) Kullanıcıları Kulübü
  • @jagatai


    N3 Max da gözlemlediğime göre ; görev bitişi sessiz moddaki 600 Pa emiş gücüyle yuvasına dönüyor doğal olarak ana fırçası da dönüyor yani dönüş yolunda ufak tefek 600 Pa ile alınabilecekleri de alıyor. O950 de de durumun farklı olacağını sanmıyorum.

  • iyi akşamlar sağlıklı günler dilerim
    bugün evde otururken halıların üzerinde su damlası lekeleri farkettim. acaba sizde de var mi yoksa sadece benim mi böyle acaba merak ettim :)
  • mali_bu16 kullanıcısına yanıt

    Her kaliteli bataryanın içinde olan BMS yani battery management system algoritması şu şekilde çalışır:


    Robot şarjda iken sistem positive displacement modundadır, yani dock üzerinden batarya hücrelerine doğru sürekli bir elektrik akımı - akışı - vardır. Bu akış, batarya tam dolu olsa dahi çok az bir miktarda devam eder çünkü internet, yer belirtme vs gibi anakart işlemleri sürekli olarak çok az da olsa enerji harcarlar. Bu aşamada robotun işlevleri batarya üzerinden değil, hücre yanılsamasına sebep olmaması için, doğrudan kontaklardan beslenen enerji sayesinde güç alır.


    Robota çalıştır komutu verildiği ve kontaklar dock üzerinden ayrıldığı anda BMS derhal negative displacement algılar, yani deşarj moduna geçer. Batarya en ufak bir enerji harcadığında da, doğal olarak, doluluk yüzdesi 100den eksilir... bu eksiklik %0.01 bile olsa ilk anda, bataryanı artık tam dolu değildir. Bu eksiklik 1 olarak işlenir, çünkü kullanıcının bu kadar hassas bilgiye ihtiyacı yoktur.


    Tam dolu olarak bildiğiniz bataryanın şarjdan ayrıldığı anda %99a düşmesinin sebebi budur, sorun değildir, merak etmeyiniz.


    Saygılarımla





  • 
Sayfa: önceki 272273274275276
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.