Aile büyüyor maşallah |
360 Robot Süpürge (C50, S5, S6, S6 Pro, S7, S7 Pro, S9, S10) Kullanıcıları Kulübü (148. sayfa)

-
-
Arkadaşlar şarj istasyonunun yerini başka bir odaya taşıyacam mevcut haritayı silmeden (yeniden haritalandırma yapmadan) bu işlemi gerçekleştirmenin bir yolu var mı. Bizim ufaklık rahat vermedi oturma odasında😁 -
Önce robotu kapatın / sonra dock'u çıkarıp yeni yerine koyun, arkasını sağlama alıp olabildiğince önünde 1.5m sağ ve solunda 50cm boş alan olsun / robotu dock'un önüne yakın olacak şekilde bırakıp power / sonra home tuşuna basın bir kaç tur dönüp dock'a gidecek ve haritada yer değişimide olmuş olacak.
Yinede sağlıklı bir kaç haritanızı favorilere alın.
Saygılar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mali_bu16 -- 15 Ocak 2021; 20:55:17 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yardıma ihtiyacım var :) x2 pötikare yapmak için ekstra bi işleme gerek var mı yoksam robot kendisi temizleme anında bunu yapıyor mu ? -
quote:
Orijinalden alıntı: mali_bu16Önce robotu kapatın / sonra dock'u çıkarıp yeni yerine koyun, arkasını sağlama alıp olabildiğince önünde 1.5m sağ ve solunda 50cm boş alan olsun / robotu dock'un önüne yakın olacak şekilde bırakıp power / sonra home tuşuna basın bir kaç tur dönüp dock'a gidecek ve haritada yer değişimide olmuş olacak.
Yinede sağlıklı bir kaç haritanızı favorilere alın.
Saygılar
Çok teşekkür ederim hocam.
Aynı dediklerinize ek olarak aklıma şu gelmişti yeni yerine docku koyup oraya kumanda ile robotu götürüp önüne kadar sonra şarja git desem olur mu?
-
Oda belirtin/Temizlik planı kısmında Temizleme sürelerinden ayarlanıyor x2 ayrıca Belirtilen alan/Alanı ayarla Temizleme süreleri kısmında da mevcut. Tam ev temizliği modunda x2 yoktur.
-
Teşekkürler 💪🏻💪🏻💪🏻 -
Çok bir farkı olur mu bilemedim ama neden olmasın, sonuçta IR kumandası var S9 un
Benim tarif ettiğim yöntemde önemli olan robotun kapalı olarak elle taşınması. Açıkken kafa karışıklığı olabilir.
-
quote:
Orijinalden alıntı: mali_bu16Çok bir farkı olur mu bilemedim ama neden olmasın, sonuçta IR kumandası var S9 un
Benim tarif ettiğim yöntemde önemli olan robotun kapalı olarak elle taşınması. Açıkken kafa karışıklığı olabilir.
Hocam kapalıyken yeni yerinde açtığımızda hangi oda da olduğunu nasıl tahmin edecek? Bendeki s7 bu arada. cepteki kumanda uygulaması ile en azından harita üzerinden giderken haritayı da silmemiş olur yeni dockun yerini de daha kolay bulur diye tamin ettim. Kafam karıştı olmadı böyle bir denerim bakalım..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehmet_Knight -- 15 Ocak 2021; 21:39:11 > -
Herkese iyi akşamlar bugün bende S7 Pro alarak aranıza katılmış bulunmaktayım ancak ilk günüm pekte iyi geçmedi yaşadığım sorunları alta listeliyorum.
1-Tüm evin haritasını çıkarttı ancak bir sonraki temizlikte siyah oda çizgilerinin dışına çıktı oda renkleri ve muhtemelen bundan dolayı bütün koltuk ayaklarına sert şekilde çarpıyor.
2- Yüzde 21 şarj ile 15 m² alan temizleyebildi standart modda. Ev genel 150 m² ve süpürme alanı 95 m². Bu şekilde evi heralde tek seferde süpüremeyecek. Ayrıca şarjı 20 kalınca cihaz kendisini kapattı öylece kaldı standa ben yerleştirdim. Ayrıca çok hızlı şarj oluyor buda beni 3200 mah kapasite olmadığını düşünmeye itiyor.
3-Cihazın standart moddaki sesi baya yüksek geldi.
Halıları güzel temizleyemiyor diye iade ettiğimiz Mop Pro cihazı arar olduk şimdiden umarım bu sorunlara çözüm bulabilirim çünkü gerçekten can sıkıyor özelliklede şarj konusu. Mop pro bahsettiğim alanı yüzde 100 den yüzde 23 civarlarına inerek standart modda tek seferde temizliyordu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SpartaliKratos -- 15 Ocak 2021; 21:40:9 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam kapalıyken yerini aramayacak, aksine açıkken elle veya uygulamadan joystickle götürürseniz haritayı bozma, dock'unu kaybetme eğiliminde olacak.
Dock robotun referans noktası yani dock'un olduğu yer merkezi ve robot bu merkezden yola çıkarak haritada nerede olduğunu bukuyor. Ali abinin deyimi ile Dock pusukası. Bu sebepten her iki sistemde kapalı yani uykudayken operasyon düzenlemeniz gerek
Birden çok defa bu şekilde dock'un yerini değiştim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: mali_bu16Hocam kapalıyken yerini aramayacak, aksine açıkken elle veya uygulamadan joystickle götürürseniz haritayı bozma, dock'unu kaybetme eğiliminde olacak.
Dock robotun referans noktası yani dock'un olduğu yer merkezi ve robot bu merkezden yola çıkarak haritada nerede olduğunu bukuyor. Ali abinin deyimi ile Dock pusukası. Bu sebepten her iki sistemde kapalı yani uykudayken operasyon düzenlemeniz gerek
Birden çok defa bu şekilde dock'un yerini değiştim.
Tamamdır hocam. dediğiniz gibi yapacağım çok teşekkürler..
-
Merhaba öncelikle hayırlı olsun
1-Dock'un yerinde azda olsa değişim, müdahale oldu mu hocam? Harita dinamiktir temizlik görevi yaptıkça revize eder ve daha stabil istikrarlı harita oluşur.
2-Harita yeni ve robot evinize haritanıza adapte olmaya çalışıyor, yukarıda bahsettiğim revizyonlarla daha sistematik, daha az şarj harayarak temizlik yapacaktır.(donanımsal veya yazılımsal arıza yoksa)
150m² için tek seferde 3200mah ve pil rodajı olmamışken biraz iddialı bir değer. Cihazı ilk kurulumda en az 3 saaat şarj ettiniz umarım? %20 de otomatik şarj moduna geçmesi gerek, çok hızlı şarj derken örneğin? Bu yazıklarınız pil optimizasyonunda sorun varmış gibi hissettirdi ya da pilde. Durumu Shermana bildirmenizde fayda var, onlar uzaktan erişim veya başka şekillerde size yardımcı olacaklardır.
3- şuan demo S7 pro ile tilki uykusu uyuyan kızımın olduğu odada standart modda temizlik yaptırıyorum ama
Ses algısı kişiden kişiye değişebilir veya bu anlamda da cihazınızda sorun olabilir hocam.
-
1- Hocam docku duvara yasladım ancak yere yapıştırıcı vs ile sabitlemedim milimetrikte olsa kayma vs olmuş olabilir.
2- Dediğiniz gibi olabilir hocam çünkü evi sadece 1 kez tam tur yaptı ve belkide tam rotasyon sağlamadığı ile ilgili olabilir. İlk aldım yaklaşık 5 saat şarjda kaldı cihaz . Hızlı şarjıda şu şekilde özetleyeyim dakikada yüzde 1 şarj oluyor. Bu eski cihazım mop proda çok daha uzun sürüyordu.
3- Muhtemel ilk cihazım olsa belki sesi dikkatimi bu kadar çekmezdi ama mop proda tv izlerken bunda dayanamadım netflixten altyazıyı açtım. Yine kıyas gibi oldu ama rahatsız etti birazcık
Ayrıca ilginiz ve yanıtladığınız içinde çok teşekkürler
Cihaza biraz süre tanıyacağım yaklaşık 5 gün kadar olmazsa Sherman ilgili bir firma onlarla iletişime geçip konuyu aktaracağım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Dock olayı genelde bu tip kayma ya da sanal haritalara sebep oluyor, birde modem ve Dock çok yakın oluncada genel olarak bir çok robotta sorun çıkardığını yazan kullanıcılar olmuştu.
İlk haritalamada robot evinize yabancı olduğu için bazı anormal hareketler sergileyebilir mesela; girdiği bir odayı yarım bırakıp başka odaya geçme gibi... bu arada ilk kez kurulum/ kullanım için https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/146698094
Bir gözatarsınız, insanlık halidir bir adımı gözden kaçırıyorsunudur (robotta da kusur olabilir)
Yani kaç dk da şarj oluyor, %1 kaç dk da oluyor gibi hiç test etmedim ama pil rodajı ve optimizasyonu aklınızda olsun.
Mop pro için 65db / S7 için 55-65db verileri verilmiş ama standart modda kaç bilgi yok(tahmini standart mod 60-65db dir. kendi 360 S9 robotum için firma aynı modu, aynı 1000pa da 65db olarak vermiş) tabii bu değerler labaratuvar ortamında. Ama siz ses var diyorsanız ses vardır hocam
Bence bu haftasonu deneyimleyin ve durumlarda değişiklik olmazsa Shermana bilgi verinki ilerde kendinizi ifade etmeniz daha kolay olur diye düşünüyorum.
Saygılar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mali_bu16 -- 16 Ocak 2021; 0:57:13 >
-
Hocam şarj istasyonu dediğüniz gibi başarılı bir şekilde değiştrdim tekrar teşekkürler. Faklı olarak Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi şarj konusunda bennde biraz öyleyim mesela az evvel şarj istasyonu değişimi yaparken şarjın önüne koyup çalıştırdığımda sadece 2 dakika şarj istasyonunu ararken %2 şarj yedi. Sanki çabuk tükeniyor gibi ilk şarj ederken ben de 3 saat şarj ettim. -
A.s öncelikle Aileye hoşgeldiniz
Hayırlı olsun,sağılıklı ve güzel günlerde kullanın inşallah.
estağfurullah başarmışsınız bile
Öncelikle konumuzun ilk yorumunu okumanızı ve https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/146698094
gözatmanızı önermek isterim.
Linkte bir çok sorunuzun cevabı var ancak yinede özetle;
Öncelikle robotun rahat çalışabilececği bir ortam yani olabildiğince az engel olsunki robot engellerle uğraşmak yerine harita çıkarmaya, evinizi tanımaya odaklansın. İlk haritalama için sessiz vakum modu, halıda güç arttışı modu kapalı olsun, tüm odalaların kapısı açık olsun. Mevcut haritanızdaki yarım kalan yerler için dilerseniz yukarıda yazıklarım ve linkteki bilgiler ışığında mevcut haritadan Tam ev temizliği vererek bu haritayı tamamlamayı deneyebilirsiniz.
İkinci bir yol olarak, haritada eksik çıkardığı noktalara robotu Belirtilen alanı temizle modunda o bölgeleri seçerek temizlik görevi verirseniz eksik, yarım yerleri tamamlaması gerek.
İlk harita için şarjın %100 olmasıda önemlidir.
ben olsam yeniden haritalamayı en son denerim, ya da sizin kolayınıza hangisi geliyorsa
-
Hocam olası bir donanım sorunu yoksa Google cep telefonu pil optimizasyonu yazarak araştırabilirsiniz
Dediğim gibi pillerin/bataryaların/akülerin ilk kullunumdan itibaren tıpkı araba ve motosikletlerdeki gibi, cep telefonlarındaki gibi bir rodajı vardır. Yani kullandıkça şarj-deşarj oldukça pil hücreleri canlanacak ve daha verimli hale gelecektir.
-
quote:
Orijinalden alıntı: mali_bu16Hocam olası bir donanım sorunu yoksa Google cep telefonu pil optimizasyonu yazarak araştırabilirsiniz
Dediğim gibi pillerin/bataryaların/akülerin ilk kullunumdan itibaren tıpkı araba ve motosikletlerdeki gibi, cep telefonlarındaki gibi bir rodajı vardır. Yani kullandıkça şarj-deşarj oldukça pil hücreleri canlanacak ve daha verimli hale gelecektir.
Eyvallah hocam bende öyle düşünüyorum. Şuanda çok bir problem değil benim için zamanla açar inşallah kendini. Tekrar çok teşekkürler hızır gibisiniz maşallah
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X