Şimdi Ara

36. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı | TÜYAP (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Bi ara İnkilap yayınlarına bi tabure çekip oturacaktım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tip fuarlara indirim için gidilmez zaten. Çünkü netteki fiyatı bulamazsınız. Sahaf kısmını ayrı tutuyorum tabi ki.
    Ancak imza, söyleşi ve o ortamı görmek için gidilebilir.
  • Yıllardır giderim daha kimseyi düşüremedim. Bu ülkedeki kızların cahili de eğitimlisi de kezban.

• JaCKiE_BrOwN kullanıcısına yanıt
    Erkekleri de abaza

• attila ilhan 70’lerde demişti bir ropörtajında, “karımla entelektüel olmadığı için evlendim. Entelektüel kadınların çoğunu camdan dışarı atmamak için kendinizi zor tutarsınız”

O günden bu güne türk kadını gram gelişmedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JaCKiE_BrOwN -- 6 Kasım 2017; 20:21:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JaCKiE_BrOwN

attila ilhan 70’lerde demişti bir ropörtajında, “karımla entelektüel olmadığı için evlendim. Entelektüel kadınların çoğunu camdan dışarı atmamak için kendinizi zor tutarsınız”

O günden bu güne türk kadını gram gelişmedi

Katılmıyorum.
  • katılmadığınız konu nedir?

• quote:

katılmadığınız konu nedir?

Kitap okumayan, müzik dinlemeyen, sanatla ilgilenmeyen bir insanla ilişki yürümüyor ölümüne sıkılıyorum. Böyle insanlarla bir ömür geçmez.
  • Eğitimini hiç sormadığım ama tahminimce lise mezunu olan bir sevgilim var. Ben ise doktora öğrencisiyim. 5 yıldır birlikteyiz. Bırakın kavga etmeyi, daha bir gün herhangi bir konuda ters bile düşmedik. Yüksek lisans öğrencisiyken bir hocamla 5-6 ay süren ilişkim oldu. Daha doğrusu kız tez danışmanımın asistanıydı. Sürekli didişirdik. Doktora öğrencisi olduğum için akademinin az çok içindeyim. İnanın eğitimli kadınlar çok zor. Hep bir ihtiras, hep bir yönetme çabası. Odtü’lü, boğaziçili, itü’lü kız arkadaşlarım da oldu ama hiç anlaşamadık. Asgari müşterek huzuru bulduğunuz insanla birlikte olun. Varsın kitap okumasın. N’yapacaksın? Ömrünün sonuna kadar fransız devriminde jirondenleri, ortaçağ felsefesinde david hume’u, rusya’nın çelyabinsk demir yolu işçilerinin ayaklanmasını mı konuşacaksın?

• quote:

Eğitimini hiç sormadığım ama tahminimce lise mezunu olan bir sevgilim var. Ben ise doktora öğrencisiyim. 5 yıldır birlikteyiz. Bırakın kavga etmeyi, daha bir gün herhangi bir konuda ters bile düşmedik. Yüksek lisans öğrencisiyken bir hocamla 5-6 ay süren ilişkim oldu. Daha doğrusu kız tez danışmanımın asistanıydı. Sürekli didişirdik. Doktora öğrencisi olduğum için akademinin az çok içindeyim. İnanın eğitimli kadınlar çok zor. Hep bir ihtiras, hep bir yönetme çabası. Odtü’lü, boğaziçili, itü’lü kız arkadaşlarım da oldu ama hiç anlaşamadık. Asgari müşterek huzuru bulduğunuz insanla birlikte olun. Varsın kitap okumasın. N’yapacaksın? Ömrünün sonuna kadar fransız devriminde jirondenleri, ortaçağ felsefesinde david hume’u, rusya’nın çelyabinsk demir yolu işçilerinin ayaklanmasını mı konuşacaksın?

Evet, kabul ediyorum bazılarıyla ilişki yürütmek epey zor oluyor ama bu yıl 4 ay kadar konuştuğum bir kız oldu. Yani çok sıkıldım
    hiçbir ortak noktamız yoktu yani tamam sabah akşam Fransız Devrimi konuşalım demiyorum ama Libya'lı ile Lidya'lıları karıştırmasın bir zahmet ya da bana bir şeyler öğretsin ne bileyim, müzik sevsin konsere gidelim. Sergiye gidelim, güzel bir kitaptan, güzel bir müzikten, güzel bir resimden, güzel çekilmiş bir fotoğraftan, güzel bir yemekten, güzel bir kadından zevk alalım, mutlu olalım.
    Konu sadece entelektüellik değil belli ki ama öbür türlü bir ilişkide de benim mutlu olmam olanaksız. Aynı zamanda da sosyal medya kullanmamasını istiyorum ya da minimum seviye de olmalı, bu gidişle kendime göre birini bulmam çok zor zaten

• Bir kızın eğitimlisi değil, görgülüsü makbuldür. Ben benimkini tutup borusan filarmoni orkestrasının konserine götürüyorum, daha bir gün de tutup sıkıldım, bir daha gitmeyelim demedi. Ama n’yapıyor o da bir gün sürpriz yapıp 2 gün kaçamak için izmir’e uçak bileti alıyor. Üstelik asgari ücret + primle çalıştığını tahmin ediyorum. Bakın dikkat edin ne aldığı maaşı, ne eğitimini, ne de kızın yaşını biliyorum. İlgi alanlarınızı karşılıklı mutlu olabildiğiniz anlara odaklarsanız huzuru yakalarsınız. Eğitimsiz kızlarla anlaşamam gibi bir önyargınız olmasın. Görgülü bir kız bulun, gerisini beraber halledersiniz.

• quote:

Bir kızın eğitimlisi değil, görgülüsü makbuldür. Ben benimkini tutup borusan filarmoni orkestrasının konserine götürüyorum, daha bir gün de tutup sıkıldım, bir daha gitmeyelim demedi. Ama n’yapıyor o da bir gün sürpriz yapıp 2 gün kaçamak için izmir’e uçak bileti alıyor. Üstelik asgari ücret + primle çalıştığını tahmin ediyorum. Bakın dikkat edin ne aldığı maaşı, ne eğitimini, ne de kızın yaşını biliyorum. İlgi alanlarınızı karşılıklı mutlu olabildiğiniz anlara odaklarsanız huzuru yakalarsınız. Eğitimsiz kızlarla anlaşamam gibi bir önyargınız olmasın. Görgülü bir kız bulun, gerisini beraber halledersiniz.

Görgülü, karşılıklı sevgi ve saygıyı yakaladığım insanları bulmakta zorlanıyorum artık. Konuştuğum kızı senfoniye falan götüremezdim büyük ihtimalle, her şeye rağmen ben en azından belli ortak noktaları yakalamanın doğru olduğunu düşünüyorum, eminim siz yakalamışsınızdır. Bu yüzden mutlusunuzdur.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.