Şimdi Ara

356. Dönem (AĞUSTOS 2014) Kısa Dönem, Uzun Dönem ve Yedek Subay Aday Adayları (57. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.163
Cevap
122
Favori
573.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kurtulus534

quote:

Orijinalden alıntı: bry_18

quote:

Orijinalden alıntı: ElektronicWolf

quote:

Kardeşim öncelikle, önce veya sonra başvurmanın yedek subaylık açısından bir avantaj veya dezavantaj oluşturduğu doğru değil. Seçimlerde ilk kriter mesleğindir. Meslekçi olarak yedek subaylık çıkma olasılığı en yüksek meslek grupları makine, elektrik, inşaat mühendislikleri, hukukçular, psikoloklar,tıpçılar, eczacılar az bir miktar kimyagerlerdir. Bu meslek gruplarından kaçar kişi alınacağı, tamamiyle ordunun o dönemki ihtiyacıyla alakalıdır. Bütün birlikler tayin merkezine o dönemki ihtiyaçlarını bildirir bu doğrultuda alımlar yapılır. Bunun haricinde takım komutanı olarak yedek subaylık seçimlerinde ise her meslek grubundan alım olabilir. Örneğin ben acemiliği ankara topçu ve füze okulunda yaptım, 353. dönem takım komutanı olacak yaklaşık 150 kişi aöf mezunu arkadaş vardı. Ama ondan bir önceki dönemdede her meslek grubundan arkadaş vardı.

Mesleğiniz neyde birde ortalamanız kaçtı acaba?
    meslekçi asteğmenlikteki arkadaşlarınızında ortalamaları hakkında hatırladığınız kadar bilgi verirmisiniz.

Ben Makine Mühendisiyim. Ortalamamda 3.33. Meslekçi seçimlerinde ortalama, yüksek lisans yapmış olmanız ve yabancı dil gibi faktörlerin etkili olduğu doğrudur. Bizim dönemde de çevremdeki kişiler de genelde yüksek lisans yapanlar, doktora yapanlar, ya da ortalaması yüksek kişilerden oluşuyordu. Fakat şöyle bir durum var; mesela elektrik mühendisliği bölümü mezunu sayısı az olduğu için elektrik mühendisleri yedek subaylığa hayır dese bile %90 yedek subaylık çıkıyor. Benim çevremdeki elektrik mühendisi arkadaşlarında genelde çoğu istemeyerek yedek subay olanlardan. Ama diğer bölümlerde ise sizin yedek subaylık istemeniz, ortalamanız, yüksek lisans doktora durumunuz seçimde etkili faktörlerden.

Ben YTÜ Elektrik müh mezunuyum,kısa dönem istedim,hiç mi şansımız yok şimdi...Peki çıkarsa msleçi mi , yoksa takım komutanlığımı,gözlemlerini aktarırsan sevinirim

Merhaba meslektaş, ben de elektrik müh. mezunuyum. Sanırım bize uzun dönem :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kısa isteyip de uzun çıkanlar çok nadirdir.Uzun dönem çıkanların hemen hemen hepsi istemiştir yedek subaylığı.Çoğu kişi komandoya hayır dese de onu çok göz önünde bulundurmuyorlar.Yine de komando çıkabiliyor.Meslekçiler için dil belgelerinin ortalamanın önemi varmıdır bilmiyorum ama komanda da kesinlikle önemsiz diyebilirim.ben şahsen diplomam haricinde hiç bir belge vermedim şubeye.sınıflandırmam komando çıktı.ortalamam da 2,60.

Komandolar arasında da uçuk kaçık ortalamalar yok. 4 üzerinden 2 küsür olan da var,3 küsür olan da. Yaş kesinlikle önemli. 23-24-25 yaş grubu ağırlıkta.Meslekçi grup için yaş çok önem arz etmiyor.Fizik gücünü yüksek tutması gerekmeyecek çünkü adamın.Komando sınıfına o yüzden yaş grubu daha genç olanlar tercih edilir.
  • faraday21 F kullanıcısına yanıt
    Hocam ben komandoyu isaretlemedim onun icin benim yaş problemine takilacagimi düşünmüyorum yaşım 26 gecen sene 27 yasinda arkadasim astegmen olmustu benden transkript istediler sadece haziranda onu teslim edecem demek oluyoki not ortalamasida etkili oluyo

• quote:

Orijinalden alıntı: kurtulus534

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ElektronicWolf

quote:

Kardeşim öncelikle, önce veya sonra başvurmanın yedek subaylık açısından bir avantaj veya dezavantaj oluşturduğu doğru değil. Seçimlerde ilk kriter mesleğindir. Meslekçi olarak yedek subaylık çıkma olasılığı en yüksek meslek grupları makine, elektrik, inşaat mühendislikleri, hukukçular, psikoloklar,tıpçılar, eczacılar az bir miktar kimyagerlerdir. Bu meslek gruplarından kaçar kişi alınacağı, tamamiyle ordunun o dönemki ihtiyacıyla alakalıdır. Bütün birlikler tayin merkezine o dönemki ihtiyaçlarını bildirir bu doğrultuda alımlar yapılır. Bunun haricinde takım komutanı olarak yedek subaylık seçimlerinde ise her meslek grubundan alım olabilir. Örneğin ben acemiliği ankara topçu ve füze okulunda yaptım, 353. dönem takım komutanı olacak yaklaşık 150 kişi aöf mezunu arkadaş vardı. Ama ondan bir önceki dönemdede her meslek grubundan arkadaş vardı.

Mesleğiniz neyde birde ortalamanız kaçtı acaba?
    meslekçi asteğmenlikteki arkadaşlarınızında ortalamaları hakkında hatırladığınız kadar bilgi verirmisiniz.

Ben Makine Mühendisiyim. Ortalamamda 3.33. Meslekçi seçimlerinde ortalama, yüksek lisans yapmış olmanız ve yabancı dil gibi faktörlerin etkili olduğu doğrudur. Bizim dönemde de çevremdeki kişiler de genelde yüksek lisans yapanlar, doktora yapanlar, ya da ortalaması yüksek kişilerden oluşuyordu. Fakat şöyle bir durum var; mesela elektrik mühendisliği bölümü mezunu sayısı az olduğu için elektrik mühendisleri yedek subaylığa hayır dese bile %90 yedek subaylık çıkıyor. Benim çevremdeki elektrik mühendisi arkadaşlarında genelde çoğu istemeyerek yedek subay olanlardan. Ama diğer bölümlerde ise sizin yedek subaylık istemeniz, ortalamanız, yüksek lisans doktora durumunuz seçimde etkili faktörlerden.

Ben YTÜ Elektrik müh mezunuyum,kısa dönem istedim,hiç mi şansımız yok şimdi...Peki çıkarsa msleçi mi , yoksa takım komutanlığımı,gözlemlerini aktarırsan sevinirim

Hocam öncelikle yedek subaylığa evet diyenleri alırlar, eğer ihtiyaç olan kontenjan tamamlanmazsa açığı kısa dönem isteyenlerden tamamlarlar. Sizin bölümünüzdende mezun sayısı az olduğu için yedek subaylık çıkma olasılığı daha fazladır. Bizim dönemde meslekçi elektrik mühendislerinin büyük bir çoğunluğu YTÜ elektrik mezunuydu ve yine bunlarında buyuk çoğunluğu yedek subaylık istemeyipte yedek subaylık çıkanlardı. Yani sana meslekçi yedek subaylık çıkma olasılığı diğer bölümlere nazaran daha fazladır. Tabiki bu , o dönem ordunun ihtiyacı olan elektrik mühendisine ve sizin bölümden kaç kişinin yedek subaylığa evet dediğine bağlı bir durum.

• PosBora kullanıcısına yanıt
    aynen kafasi iyi ise islemlerini hemen hallediyor degilse git gel yaptiriyor
    bu islemlerin maliye gibi full otomatize edilmesi sart
  • Beyler o kadar yorum yaptik askeriyenin sartlarini tam olarak cozemedik.gunler geciyor az kaldi 25 Temmuz'a.

• http://inci.sozlukspot.com/w/1995-%C5%9F%C4%B1rnak-askerlik-hikayemi-anlat%C4%B1yorum/

beyler bu hikayeyi okuyan var mı? şuanda da böyle bir askerlik söz konusu mu? ne yalan söyleyeyim bir doğulu olarak bunu okuyunca doğuda askerlikten korktum açıkcası
  • quote:

Orijinalden alıntı: oGuxXx*

http://inci.sozlukspot.com/w/1995-%C5%9F%C4%B1rnak-askerlik-hikayemi-anlat%C4%B1yorum/

beyler bu hikayeyi okuyan var mı? şuanda da böyle bir askerlik söz konusu mu? ne yalan söyleyeyim bir doğulu olarak bunu okuyunca doğuda askerlikten korktum açıkcası

bende okuyorum yarısına geldim. gerçekten zor zamanlar geçirmişler.
  • oGuxXx* kullanıcısına yanıt
    Ben de askere gitmeden önce Dağ filmi vizyondaydı.Arkadaşlar gidelim demişti,ben gitmemiştim.Forumda takılıyorum böyle ekşisözlükte de komando asteğmenlik yapmış birinin anıları vardı böyle,onları da okumamıştım etkileyeceğini düşünerek.Benim tavsiyem,askere gitmeden önce okumamanız yönünde.hani derler ya "anlatılmaz,yaşamak lazım." askerlik de o hesaptır.Psikolojik olarak rahat gitmeye bakın çünkü bu hikayeyle,yapacağınız askerlik arasında dağlar kadar fark olacak,göreceksiniz.
  • Statü: Yedek subay adayı
    yedek subay olma isteği: Evet
    Komando olma isteği: Evet
    Beni de ekleyin beyler:-)

• Hocam ekleyebilirseniz sevinirim

Kullanıcı adı: minmax
    Ad Soyad: Ersen Ç.
    Okul-Bölüm: CBÜ - İşletme
    ikamet: İzmir
    Memleket: Manisa
    Yedek subay İsteği: Evet
    Komando İsteği: Hayır
  • quote:

Orijinalden alıntı: yumurcak302

quote:

http://inci.sozlukspot.com/w/1995-%C5%9F%C4%B1rnak-askerlik-hikayemi-anlat%C4%B1yorum/

askerde hayat gideceginiz il / ilce / koy / kasaba / mahalle / birlik / karakol .... 'a gore bambaska farkliliklar gosterecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: yumurcak302

quote:

Valla kardeşim ben tamamını okudum, yedek subay ve komandoya evet demiştim. Okuduktan sonra daha fazla komando olma isteği doğdu bende :) bir an önce 25 temmuz gelsede gönderseler beni eğirdir dağ komandoya :) bilmiyorum sanmayın eğirdiri :) bütün zorluklarını biliyorum, askere mecburiyetten falan değil, gerçekten severek ve isteyerek gidiyorum :)

• Forumda kaç kisiye ulaştık admin kardes sayısını biliyormusun

• Ümit Kayahan ÖZTÜRK 07/09/1990

Ankara / Ankara

19 Mayıs Üniversitesi Makina Mühendisliği

Komando; Evet

Uzun Dönem ; Evet
  • beyler facebook tan asteğmen gruplarına bakıyorum gozume carpan ıktısat ısletme kamu bolumlerın eskıye gore baya fazla alım olmaya baslamıs ozellıkle acıkogretım sayısı fazla gruplarda
  • efsane dönem olduk, hemen hemen herkes yedek subay istiyor ilk defa bu kadar çok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gecelerin yargıcı_10

efsane dönem olduk, hemen hemen herkes yedek subay istiyor ilk defa bu kadar çok.

aynen hocam millet rahat askerlik yapmak istiyor.

• firstsquad F kullanıcısına yanıt
    o halde ben kendi adima konusayim.benim icin kolay Allah'in izniyle bunu da hallederiz.

siz askerlik yapmissiniz galiba. bu saydiklarinizdan kat kat fazlasini ben calisirken sorumululugunu aliyordum.

ben askerligi gozumde cok buyutmuyorum.bu kadar insan gidiyor sağ salim donup geliyor.

askerlikten korkan arkadaslar varsa kisa donem kesinlikle yapsinlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese Merhaba Arkadaşlar

K.Adı:dodogs1987

Adı Soyadı:Doğuş P

Okul-Bölüm:Çukurova Üniversitesi - Tekstil Mühendisliği

İkamet:İstanbul

Memleket:Diyarbakır

Y.Subay İsteği:HAYIR

Komando İsteği:HAYIR
  • 
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.