Şimdi Ara

355. Dönem (MAYIS 2014) K.D ve Yedek Subay Aday Adayları (95. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.327
Cevap
73
Favori
326.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9394959697
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu randevu ne için alınıyor arkadaşlar
  • @enginnerr artık tüm işlemlerimizi randevu alarak yapabiliyoruz. Şubeye gitmeden önce e devlet üzerinden randevu alabilirsin.

    @_Glorious_ bu askeriyenin elinde mezun olduğun bölüme göre değişkenlik gösterir ne mezunusun?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatihist_sf

    @enginnerr artık tüm işlemlerimizi randevu alarak yapabiliyoruz. Şubeye gitmeden önce e devlet üzerinden randevu alabilirsin.

    @_Glorious_ bu askeriyenin elinde mezun olduğun bölüme göre değişkenlik gösterir ne mezunusun?

    Elektrik mühendisiyim hocam. Uzun dönem yapmanın ne gibi artıları olur ki? Umarım kısa dönem çıkar da 5.5 ay yapıp dönerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fatihist_sf kullanıcısına yanıt
    Fatihist randevu alırken kendi askerlik şubem tuzla gözükmüyor sıra almaya gerek yok herhalde



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enginnerr -- 15 Nisan 2014; 12:24:25 >
  • @enginnerr Tam anlayamadım yapmak istediğin nedir anlatırsan yardımcı olayım. Eğer mayıs'ta gideceksen ve askerlik öncesi işlemlerini yaptırdıysan istediğin şubeden randevu alıp sülüsünü(askerlik sevk belgesi) alabilirsin. İşlemler için kendi şubene gitmen şart değil (sevk belgesi için)

    @_Glorious_ Mühendislere uzun dönem çıkması daha yüksek bir ihtimal. Askeriye kendi ihtiyacına göre seçiyor yani aslında bizim isteyip istememiz çok önemli değil. Uzun yapmanın tek artısı alacağın maaş olur ve askerliği er değil asteğmen olarak yaparsın. Umarım istediğin gibi olur.
  • Arkadaşlar bu randevu alma olayı 12 ay yapacaklar için değil mi ya? Herkes randevu alın demiş ama. Bu arada şimdi tecili bozdursam ağustosta giderim değil mi askere?
  • Arkadaşlar bir hafta yoklama kaçacağı kaldım sonra askerlik kararı aldırdım. Şimdi para cezası geldi 300 küsür lira. Bu cezanın 111 lira olması gerekmiyor mu ?
  • phoenix_88 kullanıcısına yanıt
    Hayır randevu herkes için geçerli. Uzun dönem gidecekler sevk belgelerini internetten alabilecekler. Tecil ile ilgili şubenle görüşürsen daha sağlıklı olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 gün kaldı Bismillah !!
  • Bocekkk B kullanıcısına yanıt
    doğru :)
  • elmariacci kullanıcısına yanıt
    Selam hocam bende Ağustosçuyum 15 Mayıs kesin bilgi mi
  • glumax G kullanıcısına yanıt
    hangisi :)
  • _Glorious_ _ kullanıcısına yanıt
    MESLEK GURUBUNA BAĞLI OLMAKLA BİRLİKTE TAMAMEN ŞANS İŞİ 355. DÖNEM OLAN BİZLER İÇİNDE DURUM AYNI BİZDE MERAK EDİYORUZ
  • quote:

    Orijinalden alıntı: enginnerr

    Fatihist randevu alırken kendi askerlik şubem tuzla gözükmüyor sıra almaya gerek yok herhalde

    Tertip ben randevu almadan gidecegim. Bizim sube zateb tenha skinti olmaz. Ayrica istesemde randevu alamiyorum nufus mudurlugu tc kimligimin seri ve sira nosunu e devlete islememis Bu yuzden boyle bir kimlik yoktur diyor. Randevusuz gidecegim zaten alt tarafi yol paramizla sulusumuzu verecejler fazla bir islem yok yani..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 25/04/2014 - 15.00 Randevu alındı. Beklemeye devam.
    Şu bekleme fasılı askerlikten zor. Bu kadar net söylüyorum. Gerginim kaç aydır.
  • hebelehubele H kullanıcısına yanıt
    Ben da haberim olmadan bakaya kalmıştım, sağolsun ptt görevlisi beni evde bulamamış , muhtarlığa götürmüş muhtar teslim almış belgeyi ama bana haber vermemiş. Haberim olmadığı için sevk öncesi işlemleri yaptıramadım ve bakaya kaldım,ilk iş gününde işlemlerimi yaptırdım ama dönem attı ve yine de ceza geldi. Ceza kağıdı da aynı şekilde oldu evde bulamamışlar muhtara bırakmışlar, bu sefer muhtar beni aradı,bende öğrendiğim ilk iş gününde ödemeye gittim.

    Ceza tutarı 300 küsür liraydı. PTT nin sisteminde o ceza evrağının teslim edilme tarihi var (Benimki muhtarlığa teslim edildiği tarihti) . Şimdi unuttum ya 10 du yada 15. Eğer 10 günü geçirmezsen , yatırırsan %20 indirim yapıyorlar ve cezayı mal müdürlüğüne ödüyorsun. Onun haricinde ptt nin ceza kağıdını teslim ettiği tarih 10 günü geçmiş ise bu sefer indirim olmuyor ve cezayı vergi dairesine ödüyorsun. Bilgin olsun. Bunun haricinde cezayı askerlik sonrasına erteleme durumları da söz konusu ,araştırman gerek yada ödemeyi yapacağın memura sorman lazım nedir ne değildir diye.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Utkuhan

    quote:

    Orijinalden alıntı: bosnich

    Yuregine saglik kardesim yasadiklarini bizimle paylastigin icin.

    Önemli değil hocam güzel bi yazı ile yazamadım ama idare edin umarım güzel bi askerlik geçirirsiniz ne zaman teslim oluyorsunuz tam ben geçen hafta sonu askerleri görüyordum çantaları ile ktm'ye teslim olacaklardı sanırım başladımı yaf tarihler değiştiği için bi fikrim yok bizim zamanımızda nisan 12 de teslim olmuştuk.

    Hocam 25 nisan yerler belli olacak sulusu alir 5-9 mayis arasi teslim tarihi kazasiz belasiz gider geliriz ins. hayirlisi olsun.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MARV_ONUR

    quote:

    Orijinalden alıntı: bosnich


    quote:

    Orijinalden alıntı: MARV_ONUR

    bosnich kardeşim sen benimle aynı konumdasın hemen hemen onun için önce sana sorayım dedim. velhasılı kelam, şimdi diyelim ki asteğmen olduk askeriyede kalıp subay olabilmek için ne yapmamız gerekiyor.
    ben biraz araştırdım sözleşmeli subay sınavına giriliyormuş. asteğmen olmanın hiç bi artısı olmuyormuş. o sınavında yaş sınırı var 27. senin bi bilgin var mı konuda.

    Bende baktim kardesim yas siniri 27 subay olarak kalmak icin ancak lisans ustu okuyorsan 32 yas sınırıni gecmemek lazimmis. Ancak sporla alakali mulakatlarda 25-28 yas arasi 8 sn de sukadar ş ı nav mekik 28-35 yas arasi 8 küsur snde yapmasi gereklidir diye tablo yapmislar sozlesmeli ydk sby olarak arastir jandarma komutanligi pdf seklin aciklamalarinda yaziyodu anlamadim bende ancak 32 yasinda askere astek olarak giden gida muhendisi tanidigim var biliyorum askerdeyken yasin tutupta kalmak istiyorsan ust rutbeliler senin hakkinda form doldiruyorlar buda bi etken olur sinavlara girerken kisa donem erlerde söz lesmeli subay olarak askerde sinava girip kalabilirler yine bu kisa donem erler hakkinda komutanlar form dolduruyorlar nasil bi kisilige sahip olduguna dair bunlarda etken sinavlarda kazanmana

    hakkımızda hayırlısı bakalım. sağolasın ilgin için.

    Hayirlisi olsun kardesim benim bisey degil allah herkesin gonlune gore versin ins.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • idealist_iletisimci İ kullanıcısına yanıt
    Anladım tertip. Benim şubem randevevu sisteminde gözükmüyor pendik var en yakın. tuzla askerlik şubesi hemen yanımda gider alırım bende
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _Mch_

    Ben duyduklarımda aşağı yukarı buna benzer şeyler, şunu da eklemek istiyorum, oradaki üstler ,komutanlar bir şeyleri biliyor, bizim gibi kaç insanla karşılaşmışlardır siz düşünün. Kimi iyi niyet kimi kötü niyet bunları çabuk anlıyorlarmış. Hayıflanan , askerlikten memnun olmayan kaytaracak ve benzeri tiplerde hoş davranmıyorlarmış. Ama severek yaptığınızı gören, benimseyen, o duyguyu veren insanlara daha ılımlı yaklaşıyorlarmış. Bu üni. mezun askerliğini yapmış arkadaşlardan en çok duyduğum şeylerin başında geliyor. Bu hayatın her yerinde böyle iş yerine güveni verirseniz izin alırken patronunuz bir şey demez , ama siz kötü bir izlenim bıraktıysanız patronunuz mırın kırın eder gibi.

    Aynen oyle tertip guzel ornekleme

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 9394959697
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.