Şimdi Ara

354. Dönem (Şubat 2014) Kısa Dönem Er ve Yedek Subay Aday Adayları (135. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.842
Cevap
71
Favori
321.885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 133134135136137
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sesligemi

    anlatsana zübarek adam nereye gittin

    ya kardes bızım bır tesıs varda H2O yu H ve O ayıran sıstem üretim yapılamıyordu 1 kac gundur orayla ugrasıyoruz sımdı geldık çalısmaya yarın devam edılecek
  • 352.Dönem kullanıcısına yanıt
    ıyı o zaman sıkıntı yok dedem saolasın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tarikb

    quote:

    Orijinalden alıntı: horozigoo

    Bu acemilik süresi genel olarak nasıl geçiyor? Yani yürüyüş vs saat hesabı oluyor mu yoksa gece de bir şeyler çıkıyor mu?
    Ben şahsen bir tırnak makası, ustura, üç beş iç çamaşırı, şampuan, havlu, bir iki kitap, bir yanak makası, bir de üstümde ne varsa o şekilde gideceğim.Kendim uzun dönem çıkarsa diye eşya az da olsa valizi büyük götüreceğim orada bir sürü eşya veriyorlarmış.Kafama takılan, bunlar dışında kesin almam gereken ama askeriyenin satmadığı şeyler nelerdir? Yani neresi çıkarsa çıksın kesin götürülmesi gereken şeyler neler?

    Acemilik dönemi,askerliğin temel eğitimleri ile geçer.Kısa dönem olursa eğer acemilik döneminde yapacağınız şeyler tekmil verme,yanaşık düzen eğitimi(yürüyüşler,sağa-sola-geriye dönüşler,tüfekli hareketler gibi.) ve atıştır.bunun dışında birşey yapmazsınız.askerliği okul gibi düşünebilirsin.sabah kalkarsın yoklama alınır öğlene kadar eğitim.öğlene kadar eğitim.öğlen arası(yemek ve dinlenme).öğleden sonra yoklama,sonrasında akşama kadar eğitim.akşam olur nöb. subay alır yoklamayı.yemeğini yemeye gidersin.sonra yat yoklamasına kadar rahat rahat takılırsın.
    Sabahtan akşama kadar eğitim olduğunu bakma.bu eğitimler arasında verilen istirahat süreleri bol bol olacaktır.o arada da bol bol goygoy yapabilirsiniz :)

    Yedek subay çıkarsa,meslekçi isen üstte dediklerimin hemen hemen aynısı.Diğer branşlarda tankçı,piyade istihkam gibi 3 aylık eğitime tabi olacak yedek subay adayı olacak isen bu yukarıda acemilerin geçirdiği süreç içerinde farklı olarak atışa gitmezsin.

    Askeriyede ustura kullanmana izin vermezler,götürme.Traş bıçağı kullan onun yerine.
    Mutlaka götürülmesi gereken alt-üst çamaşır,çorap,tıraş takımı,alarmlı saat(orjinal casio f91w şiddetle önerilir),ankesörlü telefon için kart,boyuna asmalık cüzdan.Ben sadece bunları alarak gitmiştim.Yanıma nakit 200 tl almıştım.Çok rahat yetmişti yemin törenine kadar.

    Botlara vatkadır,tabanlık tarzı koyanlar hiç rahat edemiyordu.Ben hiç birşey koymadan olduğu gibi kullandım.Botlar tamam sert ama çok abartıyorlar.1 yıl boyunca giydim.Hiç de rahatsız olmadım.Yedek subay olacaksan eğer kilit tarzı şeylerle uğraşmana gerek yok.kimse kimsenin botuna orda göz dikmiyor.Ama kısa dönem olursan.acemilikte böyle bir problemle karşılaşmayabilirsin ama usta birliğinde büyük bir ihtimal karşılaşacaksın.botlara senin olduğunu belirleyecek ufak işaretler koy.seri numaraları var ama tek tek nasıl bakacaksın.asma kilit işini görebilir ama bağların geçtiği kısımdan kilitle!!

    Biraz uzun oldu ama kısacası bu :)

    Eyvallah hocam cidden rahatladım bu bilgileri aldığım için :)




  • ne yapalım o zaman farklı farklı ıse her hangı bır kart olmaz nasıl alıs verıs yaparız yada her hangı bır kart olsa yeterlı olur mu cekım yaparlar mı ortak nokta yok mu
  • çok saol kardeşim güzel ve faydalı bilgiler.....
  • saolasın dede bılgılerın için yıne aklına geldıkce ıse yarar bılgıler yazarsan sevınırız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mutefekkir26

    ne yapalım o zaman farklı farklı ıse her hangı bır kart olmaz nasıl alıs verıs yaparız yada her hangı bır kart olsa yeterlı olur mu cekım yaparlar mı ortak nokta yok mu

    diğer bankalar fark alıyor biliyorsun.illa kart çıkarmana gerek yok.dediğim gibi acemilik dönemi süresince ihtiyacın olanın hepsini nakit götür.sonra usta birliğinde artık zorda kalırsan farklı banka da olsa atm den çekersin.onun dışında çarşıya izine çıktığında kendi banka kartından ihtiyacın kadar para çekersin.benim tavsiyem bu.
  • haklısın su acıdan dıyorum para gotururz askerıde kantınden alıs verıs yaparken para ıle degıl de kart cekıyorlar ımıs ve her yerde kantınde zıraat ın pos u var dıyorlar dogrumu o pos sadece zıraatı mı cekıyor yoksa dıger bankalrın kartınıda ceker mı sımdılık problem olan bu
  • cümleten hayırlı geceler benım mesaı bıter devrelerım daha eve gıdecegım 1 saat yol onra uyu derken kalk ıstıma falan var sıze ıı
  • devreler az önce genelkurmaydan aradılar. sayın ilgili dediler gelmenize gerek yok biz sizi yapmış kabul ediyoruz başvurmanız bizim için yeterliydi onu da yaparak bizi şereflendirdiniz zaten. biz sizi askerliğinizi yapmış kabul ediyoruz dediler. ben de ilgileri için teşekkür edip kapattım. iyi yapmış mıyım?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1. Selim -- 8 Ocak 2014; 8:36:10 >
  • 1. Selim 1 kullanıcısına yanıt
    çok iyi yapmışsın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1. Selim

    devreler az önce genelkurmaydan aradılar. sayın ilgili dediler gelmenize gerek yok biz sizi yapmış kabul ediyoruz başvurmanız bizim için yeterliydi onu da yaparak bizi şereflendirdiniz zaten. biz sizi askerliğinizi yapmış kabul ediyoruz dediler. ben de ilgileri için teşekkür edip kapattım. iyi yapmış mıyım?

    bende aynı rüyayı geçenlerde görmüştüm ama sonu biraz farklıydı seninkinden
  • Ne olmus o listeye ole yaw.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mutefekkir26 M kullanıcısına yanıt
    eyw devrem ekledıgın ıcın son 16 gun en son sneijder gelısını beklemıstım boyle gelsede gıtsek
  • mutefekkir26 M kullanıcısına yanıt
    Askerliğini yapmış bir arkadaşım PTT'den hesap açmamı önerdi. Acemide çok sorun olmaz belki ama usta birliğine gittiğimizde atm olmasada PTT bulunur dedi. Ayrıca alışveriştede kullanılabiliyor ben çıkartıcam.
  • Biri dün gece saat 2 den saat 3 buçuğa kadar oturmuş listenin orasını burasını karıştırmış öyle bırakıp gitmiş, şimdi ben düzelttimde , işi gücü yokmu bunu yapanın onu anlamıyorum, bilmiyorsan ne kurcalıyorsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Monster1912

    Biri dün gece saat 2 den saat 3 buçuğa kadar oturmuş listenin orasını burasını karıştırmış öyle bırakıp gitmiş, şimdi ben düzelttimde , işi gücü yokmu bunu yapanın onu anlamıyorum, bilmiyorsan ne kurcalıyorsun.

    Bunu yapan arkadas o an nasıl bi ruh hali icindeyse artık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar geçenlerde genelkurmay asker sayısını açıkladı 6000 civarında yedek subay var imiş. Benim düşüncemde dönemlik 1500 tane falan alım olur diye. İnşallah uzun dönem isteyenlere çıkarda bizi es geçerler :)
  • kısa isteyenlere uzun çıkma ihtimali varmı ki, tüm planlarımızı 6 aylık yaptım ben şahsen 1 yılda ooo ayıkla pirincin taşını
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sogukkk

    Arkadaşlar geçenlerde genelkurmay asker sayısını açıkladı 6000 civarında yedek subay var imiş. Benim düşüncemde dönemlik 1500 tane falan alım olur diye. İnşallah uzun dönem isteyenlere çıkarda bizi es geçerler :)

    Devrem bana uzun cıksn yaww herkes icin hayrlisi ama her donem 1500 astek alnmaz bence yani en azndan bu donem icin bu sayi cok..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 133134135136137
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.