Şimdi Ara

353. Dönem (Kasım 2013) K.D ve Yedek Subay Aday Adayları ( 741 CENGAVER ASKER ) (198. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
34.095
Cevap
206
Favori
1.536.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 196197198199200
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben istanbuldayım.Alsancakda kolaytatil diye bi acente vardı ordan tanıdıklarım var :)
  • ohayon kullanıcısına yanıt
    bir aksilik çıkmazsa bende asker dönüşü istanbuldayım..evet o acenteyi biliyorum şimdi isim vermeyim ama tanıdıklar vardı, orası hala acık mı :D
  • blabla35 B kullanıcısına yanıt
    Bende çok yorum yapmadan her sezon oldugu gibi yeni isimle girdiklerini biliyorum .D
  • quote:

Orijinalden alıntı: blabla35

quote:

Orijinalden alıntı: ahmtsnyl

Hocam oradaki memurlar zaten tuhaf, ramazanda gittiğimde herkesin elinde çay poaça. ( sivil memurlar için ). Sonra sistem kilitlendir diye oje sürmeye başladı, off çok sıkıldım falan deyince bende dayanamadım tabii işiniz zor, akşama kadar solarite mayın tarlası falan dedim ay ne komik çocuk dedi, sonra bir çay daha isteyince yine dayanamadım sizin için ramazan bir erkek isminden ibaret galiba dedim bak sen şu şakalara dedi. Bu zihniyettiki insandan ne bekliyorsun, neyi doğru yapmasını bekliyorsun....

kardeş kusura bakma ama işlerinde yaptıkları hata ile inançlarının ne ilgisi var anlayamadım, doğrusu kimsenin orucuna ya da namazına karışacak değilim ve .. bizim mağdur olduğumuz konu işlerindeki dikkatsizliği...

tabi öyle hocam da ramazan mübarek günde oruçlu insanların oraya gelebileceğini düşünemeyecek kadar aptallar mı bunlar?kimse onlarda oruç tutsun demiyor sadece dikkatli olup saygısızlık etmeseler bile bile?çoğunluğun yaptığı bir şey var ortada saygı duymak bu şahıslar için bu kadar zor işte!neyse düzen böyle gelmiş böyle gider değişmez.kötüler olacakki iyinin değeri anlaşılsın.

• oruç tutmayanlar için kötüler demedim yanlış anlaşılmasın bizim işleri geciktirenler zorluk çıkartanlar işlerini yapmayan bu sivri zekalılara sözüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: noracism

quote:

Orijinalden alıntı: hrn22

Beyler dua edinde bana yedek subay cksin. Orda biriktirdigm parayla gelip dugun yapcm

O zaman karşılıklı dua edelim devrem :) benimde planlarım aynı masraf çok bu bizi rahatlatır

Dualarim seninle devrem... hakkimizda hayrlisi olsun... bn gecen bi masraf cikardim bununla ilgili uykularim kacti sonra

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Selam,

Bende kasımda askerlik başkadır diyenlerdenim bakalım hakkımızda hayırlısı. listeye (https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AkjJZadnJjihdGFMUXdmb19icXlGbDY1TXJxTUFpTmc#gid=11) bende kaydımı yaptım. 25 ekimi merakla bekliyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kader_katibim

oruç tutmayanlar için kötüler demedim yanlış anlaşılmasın bizim işleri geciktirenler zorluk çıkartanlar işlerini yapmayan bu sivri zekalılara sözüm

Bende bir anımı anlatayım bununla ilgili devrem işini yapmayan kötüler ile ilgili :)

Elazığ'ya geçtim okumak için kütahyada Kimya bölümndeydim. Elazığ'a geçiş yapınca AÖF işletmeye de kayıt oldum sonra askerlik tecil kağıdı almak için şubeye gittim.
    -Dediler sen ne okuyordun kütahya da ?
    -Kimya dedim
    -Burda sistemde Fizik gözüküyor dediler.
    -Dedim ki mümkün değil falan. Farketmez yeterki tecil kağıdı verdin fizik kimya biyoloji önemli değil ne gözükürse gözüksün dedim. Olmaz dedi kabul etmedi
    git kütahya da kimya okuduğuna dair kağıt getir falan beni 2-3 gün uğraştırdılar daha sonra gittim gerekli belgeleri aldım. Dedim buydun istediğiniz belgeler. Sisteme girdi bir de ne görsün kimya bölümü diye bir bölüm yok. Bana dediki
    -Neyse matematik yazalım buraya!!!!

O sırada o kadını gırtlaklayasım geldi bu kadar beceriksik KÖTÜ biri olmaz saatler sırada beklemeler günlerce kovalamacalar telefon görüşmeleri fax çekmeler vs sırf o kadının beceriksizliği bilgisizliği yüzünden. Be kadın madem yapabiliyordun böyle niye o vakit ben dediğimde yapmadın. Hala aklıma geldikçe en içten sevgi sözcüklerimi sarfederim :)

• Selam herkese. Haftasonu Kıbrıs'taydım; uzun dönem askerlik yapan bir arkadaşımı ziyaret ettik, evci çıkardık. Kendisi Lefkoşa ve Gazimağusa arasında kalan "Turunçlu" da askerlik yapıyor. Kıbrıs'ın genel olarak rahat olduğunu söyledi. Tek sıkıntısı sıcakmış. Bir de çarşılarda para dayanmıyor dedi. Üstleri sıkıntı çıkaran tipler değilmiş, Kıbrıs'da askerlik yapanları genelde rahat bırakırlar falan diyordu. Çarşıda "night club" lara gitmekten tutun sağda solda alkol alıp denize girmeye kadar rahatız o derece falan dedi. Yatakhanelerde de 3-4 klima oluyormuş. Tavsiyesi Excel denen programı aşağı yukarı öğrenmemiz yönünde. Yazıcı olma ihtimali doğar dedi. Bilen var mı diye sorarlarsa direk atla dedi hatta. Bütün gün klimalı ofiste oturursun, yazışmaların kalıpları da hazırdır sadece sağını solunu değiştirir çıktısını alırsın; komutanlarla aran iyi olur, nöbet listesi sana baktığından diğer askerler de seninle iyi geçinmeye bakar dedi direk.

Yerinden yerine göre değişir tabi. Dönüşte uçakta yanımda oturan hava değişimi almış bir çocuk vardı; apandisit ameliyatı olmuş. O çok şikayetçiydi mesela. Lanet ettim buraya falan... Sözün özü devrelerim, şans işi bu be. Fakat Kıbrıs'da askerlik yapmak bana uyar gibi.

• quote:

quote:

quote:

Beyler dua edinde bana yedek subay cksin. Orda biriktirdigm parayla gelip dugun yapcm

O zaman karşılıklı dua edelim devrem :) benimde planlarım aynı masraf çok bu bizi rahatlatır

Dualarim seninle devrem... hakkimizda hayrlisi olsun... bn gecen bi masraf cikardim bununla ilgili uykularim kacti sonra

Haaha devrem ben sürekli kafamda deli tilkilerle masraf çıkartıyorum boğulmak üzereyim :) bir yandan da asteğmen gelirini düşününce can simidi gibi mübarek. Hem Atatürk'ün subaylık mevkiinde yaptığı meslek ile aynı mesleği icraa edeceğiz. Hemde maddi yönden hayata güzel bir başlangıç olacak. Bakalım umarım hayırlısı ile olur

• quote:

Orijinalden alıntı: kader_katibim

oruç tutmayanlar için kötüler demedim yanlış anlaşılmasın bizim işleri geciktirenler zorluk çıkartanlar işlerini yapmayan bu sivri zekalılara sözüm

zaten işlerini doğru dürüst yapsalar askerlik şubesinin önünde o kadar kuyruk olmaz.2 DK lık işi abartısız 30 dk da yapıyorlar.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Haaha devrem ben sürekli kafamda deli tilkilerle masraf çıkartıyorum boğulmak üzereyim :) bir yandan da asteğmen gelirini düşününce can simidi gibi mübarek. Hem Atatürk'ün subaylık mevkiinde yaptığı meslek ile aynı mesleği icraa edeceğiz. Hemde maddi yönden hayata güzel bir başlangıç olacak. Bakalım umarım hayırlısı ile olur

Nedense sana kanim isindi :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

O zaman bende varım :) Allah cümlemizin dualarını kabul etsin ve gönlümüze göre versin inşallah...
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Nedense sana kanim isindi :)

Isınmalar karşılıklı devrem :) Askeriyede denk gelirsek dahada ısınırız şüphe yok buna bakalım hayırlısı

• quote:

Orijinalden alıntı: 8487

quote:

quote:

O zaman bende varım :) Allah cümlemizin dualarını kabul etsin ve gönlümüze göre versin inşallah...

Amiiiinnn :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 8487

quote:

quote:

Amiiiinnn :)

inş uzun çıkar beyler

• noracism kullanıcısına yanıt
    Hakkinizda simdiden hayirlisi olsun devremlerim,normal kosullarda askerlikle ile para kiyaslamalarina sinir olan biriyim fakat isin icine ihtiyac girince ancak cikmasi icin dua etmek düser,belki biliyorsunuzdur yada bilmiyorsaniz yararli bilgi olacagini düsündügüm icin yedek subaylik ekonomik yönünün getirisi hakkinda bilgi vermek istiyorum.
    1. olarak acemi birliginde maas alinmiyor(acemilik bittikten sonra gideceginiz dagitim bölgesinin uzakligina göre bir miktar para verirler)
    2.olarak kalacak yer tahsisi icin askeriyenin lojmani olmaktadir fakat bos yer var ise buradada kalabilirsiniz(odalar 1 kişilk olabilecegi gibi 4 kisilikte olabilir sans meselesi, lojmanlar sanildigi gibi bedava degil ne yazik ki belki her birlikte farkli olabilir veya olmayabilir o konuda cok iyi bir bilgim yok( aylik 200 tl gibi) yemek ve diger giderlerde size ait olacak( ögrencilik zamanindan hatirlayacaginiz üzere aylik nekadar masrafinizin olacagini tahmin edebilirsiniz)
    3. olarak yedek subay olarak en avantajli olanlar meslekcilerdir(doktor,avukat,ögretmen,mühendis vs. gibi) nedenide su 1 aylik acemi egitimine tabi oluyorlar 2. aydan sonra maaslari hesabina yatmaya baslar ,1 aylik acemilk yaptiklari icin son 3 ay kala tegmen rütbesini takarlar ve tegmen maasi alirlar yani zamli olarak .En rahat yedek subaylikta bunlardir.
    4.olarak meslekci olmayan yedek subaylar 3 aylik acemi birligi yaparlar takimi komutani olacaklari icin alacaklari egitim süresi fazla oldugu gibide zordur. ilk 3 ay maas alamazlar ve son 1 ay tegmen rütbesini takarlar .(Komando olma ihtimali yüksek oldugundan en zor görevi olan yedek subaylar bunlardir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerberos18 -- 28 Ağustos 2013; 15:06:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kerberos18

Hakkinizda simdiden hayirlisi olsun devremlerim,normal kosullarda askerlikle ile para kiyaslamalarina sinir olan biriyim fakat isin icine ihtiyac girince ancak cikmasi icin dua etmek düser,belki biliyorsunuzdur yada bilmiyorsaniz yararli bilgi olacagini düsündügüm icin yedek subaylik ekonomik yönünün getirisi hakkinda bilgi vermek istiyorum.
    1. olarak acemi birliginde maas alinmiyor(acemilik bittikten sonra gideceginiz dagitim bölgesinin uzakligina göre bir miktar para verirler)
    2.olarak kalacak yer tahsisi icin askeriyenin lojmani olmaktadir fakat bos yer var ise buradada kalabilirsiniz(odalar 1 kişilk olabilecegi gibi 4 kisilikte olabilir sans meselesi, lojmanlar sanildigi gibi bedava degil ne yazik ki belki her birlikte farkli olabilir veya olmayabilir o konuda cok iyi bir bilgim yok( aylik 200 tl gibi) yemek ve diger giderlerde size ait olacak( ögrencilik zamanindan hatirlayacaginiz üzere aylik nekadar masrafinizin olacagini tahmin edebilirsiniz)
    3. olarak yedek subay olarak en avantajli olanlar meslekcilerdir(doktor,avukat,ögretmen,mühendis vs. gibi) nedenide su 1 aylik acemi egitimine tabi oluyorlar 2. aydan sonra maaslari hesabina yatmaya baslar ,1 aylik acemilk yaptiklari icin son 3 ay kala tegmen rütbesini takarlar ve tegmen maasi alirlar yani zamli olarak .En rahat yedek subaylikta bunlardir.
    4.olarak meslekci olmayan yedek subaylar 3 aylik acemi birligi yaparlar takimi komutani olacaklari icin alacaklari egitim süresi fazla oldugu gibide zordur. ilk 3 ay maas alamazlar ve son 1 ay tegmen rütbesini takarlar .(Komando olma ihtimali yüksek oldugundan en zor görevi olan yedek subaylar bunlardir.

Eyvallah devrem sağol açıklamalar için biliyordum ben ama bilmeyen arkadaşlara yardımcı olur. Elbette para gözüyle bakmıyoruz devrem bu kadarı almak için bir çok neden var eksiyi artıyı kefeye koyuyoruz asteğmenlik isteği ağır basıyor. O üniformayı hayatımın bir evresinde giymek istiyorum, herkes çavuşluk anısı anlatırken ben subaydım diyebilmeyi istiyorum. Ama pekte ümidim yok bu dönem yedek subaylığın çıkması açısından en zor dönemmiş benim ki sadece bir ümit, kısmetimizde varsa seve sever yaparız. Doğu çıkmasını da isterim mardin van farketmez.

• noracism kullanıcısına yanıt
    Cok dogru katiliyorum sana o üniformayi bir kez olsun giymek bile cok büyük bir sans bana kalsa bir kere giyip hic cikarmasam daha iyi ama hersey nasip kismet isi,o hayalini gerceklestirmek isteyenler sonuna kadar sanslarini denesinler
    Hepimiz iyi veya kötü bölümler ayirmaksizin üniversite mezunuyuz ,ben ülkemizde issizlik oldguna inanmayan kisilerdenim bu tezimide suna dayanarak söylüyorum,suan internetten is basvurusu yapip oturdgumuz yerden kolayca is bulabilir yada disari dikip 10 isyerini gezsek mutlaka birinde kabul görürüz belki 1 haftamizi almaz ama kazanacigimiz ücret bizi tatmin etmeyebilir bunun nedenide evlenmeyi düsünen veya evli olan kisilerin ailelerini gecindirmesi olarak görebiliriz fakat bekar insanlar icin asgari ücretli isler hem deneyim bakimindan hemde kisisel ihtiyaclarimizi gidermek adina iyidir,sonraki asamalarda orta düzeyli bir is bulup hayatimizi gecindirebiliriz bence aza kanaat getirmek gerekli ,ozaman cogu bulabiliriz.Kimseye akil vermek hattim degil fakat enin bölümün is olaniklari acisindan genis gibi geliyor misal istedigi statüde is bulamayan(kimya müh.) bir arkadasim özel dershanede hocalik yapti ve normal sartlarda güzel denilecek maas aliyordu bunun yaninda is basvurularini devam ettirdi adi duyulmus güzel bir sirkette ise basladi maas olarak cok daha iyi düzeye geldi.Bölüm itibariyle cesitliligi olan arkadaslarimizin ekonomik yönden uzun dönem tercihi degil gibi gözüküyor bana kalirsa cunkü özel sektördede ayni paraya kazanabilir belki biraz az kazanabilir ama gurbette yasamanin piskolojik ve ekonomik zorluklarini göz önünene aldigimizda degisen bir sey olmadigini görüyoruz.Bencede sen bu üniformayı gercekten giymek istedigin icin istiyorsun ve devren olarak bende seninle gurur duydum,allah gönlüne göre versin umarim istedigin olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: MessiTugi

e-devlet şifresi aldım bugün. hemen formla ilgili bilgilere bakayım dedim. yedek subay sevk öncesi hazırlık bölümüne tıkladım ve o da ne :S

Bu celp dönemi sevke tabi değilsiniz. yazıyor.

bendede aynı ibare çıkıyor.bu eylül de erken sevk öncesi işlemler bitip gidecekler kesinleşirse 30 eylülden sonra oradaki yazıda bence değişir.
  • 
Sayfa: önceki 196197198199200
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.