Şimdi Ara

351. DÖNEM (NİSAN 2013) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI [441 YÜREKLİ ASKER !!!] (409. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15.641
Cevap
137
Favori
685.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 407408409410411
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ne zmn gidiyorsunuz 351 ler :)
  • koğuşşş kalkkkkkkkk
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jetressive

    quote:

    Orijinalden alıntı: MertD.

    Tertipler benim boy 175 kilo 88 yani fazlam var bolca bunları yakmak için askerde spor vs istiyorum açıkçası abimin söylediğine göre günlük 3 km koşular falan oluyormuş umarım sadece spor olur eğitimde kamuflajla sporda eşofmanlarla duruyormuşuz...

    Benim gibi askerliği kilo vermek için fırsat olarak gören var mı ? :D

    evet biraz fazlalıklarım var :)

    Kardeş sana kesin birşey diyemem. Ama bildiğim ve şahit olduğum kadarıyla TSK da görevli askerlerin rütbeleri oranınca askerin kısa uzun olması gideceği yer konularında kontenjanı varmış. Bir arkadaşım akrabası olan bir albayın kontenjanında 13. sıradaymış. Bir aksilik olmazsa yedek subay olacağım diyordu. He doğru yalan onun için kesin birşey diyemem. Geri kalanlarda sınav günü yapılana mülakatlarda büyük oranda ne olacağımızı belirliyorlar. Sana sorular sorup fiziğine diksiyonuna bilgi ve becerilerini o kısacık zamanda ölçüp senin hakkında kararı veriyorlar. Çok az bir kısım ise bilgisayarlı ortamda atanıyor. Bu yine iyi artık sınavın kaldırılıp Ağustos 2013 den sonra alınacak asker hep eş dost tanıdığıyla Milli Savunma Bakanlığınca atanacak. Burası Türkiye. Torpilsiz adamsız yapılmayan iş yok denecek kadar az.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kronx0743

    beyler benim dikkatimi çeken birşey var; uzun yada kısa fark etmez yanımızda giderken kilit(bot için) ayrıca boyundan asmalı cüzdan götürmemiz gerekiyormuş ayrıca fermuarlı eşofman yada şort götürün diyorlar, biz bu ülkeyi, vatanı koruyacak insanlar değilmiyiz ! daha kendimize zarar vermekten kendimizi alıkoyamıyoruz ki hırsızlık vakalarına karşı bu tür önlemler alıyoruz. Hala bu hırsızlık olayını yapan varsa, bu sütü bozuklar bence o şanlı görev olan askerliğe gelmesin.

    Yaması birşey ifade etmez. Sen 1-2-3 Nisan herhangi birgün ve saatte gidip sınavına girebilirsin. Kimse birşey diyemez. Çünkü senin kanunş hakkın bu. Sana sınav için 3 Gün tanınmış. Bu arada herkes 1. gün gitmeyeceğim kalabalık olur diyor. Eee ne olacak peki hiç kimse girmeyecekse 2. gün kalabalık olacak bu sefer. Randevulu sistem şart hastanelerde olduğu gibi :-)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozcannsert

    Arkadaşlar benimde aklıma takılan bu asteğmen seçiminde Yaş faktörü. Mesela 21-22-23 yaş grubunu mu daha çok tercih ederler yoksa daha olgun 26-30 arası mı, artık her ihtimali sorguluyoruz asker azlığından :))

    O hiç belli olmaz. Her yıl başında bölüklerden tugaydan vs... ihtiyaç listesi gelir. Bu ihtiyaç listesinde hangi bölüm mezununa ihtiyaç olduğu belirlenir. Milli Savunma Bakanlığına iletilir ve her celp dönemi bu ihtiyacı karşılayacak yedek subay alımı yapılır. yedek subay alımında önemli bir kriter mi yaş diye soruyorsan koşturmalı görevler için önemlidir elbet örneğin; komanda piyade olacaksan çok yaşlıyı seçmezler ama meslekçi veya muhabereci vs... gibi masa başı işlerle uğraşacaksan yaşın çok önemi olmaz. Yine de okul bittikten sonra gitmakte fayda var. Ben okul iş güç evlilik vs... derken yaşı 31 ettim. Artık daha fazla geç kalmadan gitmek gerek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pearltad

    Herkese merhaba. Şimdiden, hepimiz için en hayırlısı olur inşallah. Yazılanları arada açar takip ederim, ilk takip etmeye başladığım ise 20. sayfaların başına denk geliyor, daha ocak- şubattı, "var ya daha" diyerekten göz ucuyla bakıyorduk işte :) Ve geldik bu zamanlara. Bugün "noxite" arkadaşımıza birtakım sorular sorma imkanım oldu, bu sorular oraya buraya not ettiğim sormayı beklettiğim bazısı ayrıntı, bazısı gerekli sorulardı, kendimce. Sağolsun noxite soruları geri çevirmedi, ellerine sağlık :) Soru ve cevapları da aynen mesajdan aktarıyorum şimdi, umarım aklında benzer sorular dolanan tertiplerin işine yarar :)

    1) Acemilikte kilit yok usta da kilit olayı var, bu doğru mu? her yer için geçerli mi? ustada hırsızlık olma ihtimali nasıl?

    1)- acemilikte kilit olayı hic yok ustada benim oldugum yerde yoktu bazı yerlerde var bazı yerlerde yok ama cogunlukla yok olmamasının sebebide zaten herangi bi telefon mp3 yada elektronik esyan varsa arama yapıldıgı an bulmak. cunki usta birliginde ayda bir arama yapılır belirsiz gunlerde dolapların kitli olması bu yuzden yasak. cok nadir yerlerde boyle belki havacılarda dolap kitleyebilme olayı var yani karacılarda cok dusuk bi ihtimal.

    2) benim için en önemli konulardan biri jiletle hiç traş olmuşluğum yok

    1 tane pilli traş makinası götürmeyi düşünüyorum, sorun olur mu makina bu

    http://www.amazon.com/Philips-Norelco-HQ40-33-Battery/dp/B002GJTYF0/ref=cm_cr_pr_product_top

    bu makina çok ufak cebe giren türden çalınmaya karşın cepte taşımayı düşünüyorum bu mantıklı mı sıkıntı yaratır mı
    usta birliğinde falan çaldırma durumundan bahsettiler ama dolap kilitli olunca nasıl çalınacak onu da anlamış değilim
    acemilikte de cepte taşımayı düşünürüm sıkıntı olur mu, gece yatarken nereye koyabilirim onu bulamadım ama daha :)) napabilirim nasıl saklarım?
    Ayrıca traş olurken yaklaşık kaç dakikamız var makinada sorun yaşamayalım :)

    2)- simdi tras olayında jilet mecbur. acemiye giderken makinayı valizinde boyle corapların icine sok sakla. eger iceri sokarsan kullanırsın ama normalde yasak. sen yine de elinden almaları ihtimaline karsı acemiye jilette gotur mutlaka nolcagı belli olmaz.

    usta da ise komple yasak zaten uzun donemler sen tras olurkende hep yanında olucagı icin o makinanın araklanması 1 gun alır o yuzden usta icin pek gecerli degil o is.

    acemilikte cebinde tası yatarkende fermuarın icine sorta koy sıkıntı olmaz ama usta da hic bisey yapamasalar ispiyonlarlar gider alet.

    saklamak icinde yastık kılıfının bi tarafı acıktır sok icine diger tarafa dogru ittir sabah kalkıca da koy pantolonun yan cebine bisi olmaz cunki yaz oldugu icin ince bi gomlek giyiceksin ve pantolonun on ve arka cepleri belirgin olucak gorulur yani.

    zaman olarak da dakika diye bisi yok. 6 da istima var sa eger 5.30 da sırada olman lazim. ona gore ister 5 de kalk yarım saatin var ister 4 te kalk 1.30 saatin var sana kalmıs o is. belirli bir toplanma saati vardır o satte orda ol yeter. tabi bu dedigim 6 acemi icin. usta birliginde istima 8.8.30.9 da alınır bizim inzibatta 9 du ben 8 de kalkıyodu mfazlasıyla yetiyodu zaman.


    3) en çok merak ettiklerimden biri tuvalet kağıdı. tamam bazı yerlerde bulunamıyor(nasıl işse) ve götürmek çok önemli. fakat ben yaklaşık 1 ay acemilikteyim ve 1 ayda kimbilir
    5-10 tuvalet kağıdı kullanır bir kişi en az, bunları çantaya koyup götürmek tuhaf olur, bunu tavsiye edenler de sayı belirtmeden götürün demişler ilginç geldi
    ne yapalım yani 12'li paket mi götürelim :)

    3)-http://www.canbekmedikal.com/userfiles/havlu.jpg
    bunun 1 rulosu isini gorucektir. rulo ufaksa yerin varsa sıkıstır 2 tane. sonrasında pecete havlu falan satılıyo zaten kantinde gittigin bi gun ordan alırsın.

    4) valizle mi gitmek gerek yoksa sırt çantası daha mı iyidir. düşündüğüm şey sırt çantasıyla gidip sırt çantasını orada boşaltıp verilen valizin içine sokmaktı?
    Şimdi bize verilen valiz sürekli bizim yanımıza (kilitli olarak) durabilecek ama getirdiğimiz çanta- valiz depoya kalkacak öyle mi? öyleyse
    depoya kalkanın içinde neleri bırakmalıyız, sivil kıyafetler ve ustalıkta kullanabileceğimiz eşyaları mı mesela neleri?


    4)- sırt cantasıyla gitme sırt cantasını o valize sokamıyosun cunki onuda depoya kaldırıyolar her sekilde depoya kalkıcagı icin el valizi al orta boy tum ihtiyaclarını koy icine sonra getirdigin valizdekileri asker valizine bosalt sonra sivillerini de sivil valizine koy yallah depoya.

    ustalıkta kullanıcagın seyler icin zaten usta birliginde kantin her serbest olcuagı icin ve giderken de o cevreden edinebilicegin icin usta birligini dusunme suan.


    5) slikon tabanlık (herhangi bir) ve vatka almak gerekir mi? bot keçesi dedikleri nedir?


    5)- sakın diyim o bot kecesi denen olaya girme yazın bilmene de gerek yok ne oldugunu salla bikere onu ofsayt o olay denendi goruldu iptal edildi :D vatka al bi cift topuk icin slikon tabanda en iyisidir ama slikon taban koyucaksan botun kendi icindeki tabanını cıkar at zaten kazık gibi sert bisi orjinal tabanı. eger slikon koku yapmayan tarzdaysa 2 tane yeticektir. zenginsen 3 tane al :D

    6) traş kutusu gerekir mi gerekirse kilit takılabilecek türden bi çanta olmasında fayda mı var

    6)- tras kutusu tabiki gerekli ama nasılsa valizine koyup fermuarı kitlicegin icin onun kilitli olmasına gerek yok zaten. ama usta da gerek var dolabın kitlenmicegi icin ben tras takımlarımı bi el cantası vari biseye koyup kitliyodum.

    7) acemiliğe kitap götürmek mantıksız mı mesela ben acemilik sonrası izin kullanmak istemiyorum kitap ustalıkta daha mantıklı deniyor bu durumda kitap götürüp
    askeriyenin verdiği valize atmak mantıklı mı, nasıl olsa acemilikte pek yüzünü göremeyeceğimi düşünerek

    7)- acemide kitap okuyamıcaksın o yuzden gotur ama svil valizinle birlikte depoya kaldır usta birliginde illaki vaktin olucaktır okumak icin olmadı ilk carsı izninde alır getirirsin kitap serbest.


    8) herhangi bir eşofman götürebiliyor muyuz, bazıları sen öyle her istediğin eşofmanı giyemezsin sorun çıkartırlar demişler. Sanırım söylemek istedikleri
    komutan karşısında vb. emrindeyken üzerinde bulunması gereken şeyler standart onun dışında istediğin eşofmanı giyebilirsin doğru mudur

    8)- yatak dısında surekli ustunde kıyafet olucagı cin acemide ne giyersen giy siyah ve lacivert oldugu surece bi sıkıntı yok ama fermuarlı alman da fayda var anahtar cuzdan esya para bilmem ne her sekilde isine yarar ister sort ister kapri al.
    ustabirligiyse serbest orda nerde nası takılırsan takıl sıkınt yok o konuda.


    9) demir kıyafet askısı ve kıyafet torbasından bahsedilmiş. bunlar kamuflaj için mi ya da ustaya geçince izinlerde giyebilecceğimiz sivil kıyafetlerimiz için mi
    ve sizce gerekli mi

    9)- simdi kıyafet askısı ik itane al. kıyafet torbası diye bisi yo kkirli torbası var ondan da al bitane kumastan agzı sıkılabilicek bi torba iste.

    usta da yinesivilleri ndepo dadır ve her carsı oncesi aksamdan kogusa cıkarılır sonra istimadan sonra giyip carsıya gidilir gelindiginde kamuflaj giyilip istimaya cıkılır sonra pijama giyilir sonra da siviller yine aksam depo saati kacsa o satte depoya goturulup vedalasılır bir sonraki carsıya kadar :D

    10) ıslak mendil, kolonyalı mendil yine tuvalet anı ve tuvalet sonrası için mi öneriliyor olayı nedir? şu bebeklerin popolarını silmek için kullanılan büyük rulo kutudaki ıslak
    mendiller uygun mudur


    10)- hangi tarz ıslak mendil alırsan al hem wc icin hemde. elin pislenir yıkayamazsın yuzun ter olur yıkayamazsın o an cebinizde mutlaka kolonyalı mendil bulunsun. mantıklı olan o ufak ufak cep paketleri varya ndan al 6-7 tane yeter.


    11) banyo sonrası sarınmak için verilen banyo havlusu çok mu ufak kalıyor? ve ayrıca 1 er tane yedekten el yüz havlusu götürmek iyi olur mu?

    banyo havlusu verilmiyo askeriyede el ve ayak veriliyo. en buyugu de sac havlusu kadar.

    ama zaten bornoza sarılıp gezcek durumun olmadıgı cin kurulamaya yeticek bisey kafi gelicektir sonrasında zaten atletini giyip cıkıyosun hamam yada banyo herneyse ordan.
    onlar 2 tane veriyo iste sen 1 tane yedek sacın icin gotur bitane de o banyo da kurulanmak icin toplamda 4 tane yeticektir hersey icin.


    12) kıyafet konusunda herkes üstündekilerle git diyor. ama ben acemilik sonrası izin düşünmüyorum. bu durumda yine de öyle mi gideyim yoksa 1 er tane
    yedeklerini bulundurayım mı? ekstra 1 tişört ve 1 pantolon mesela

    12)- carsı iznine cıkıcaksın zaten usta da. sen sen ustundekilerle git.sonra usta birliginde carsıya cıktıgında ordan dandik bisiler alırsın idareten ve ne kadar guzel esya goturursen calınma riski o kadar falza o yuzden idarelik seyler giy yeter zaten askerligin boyunca ortalama 15-16 defa carsıya cıkıcaksın pantolonun temiz gittiginde cıkısta degistirir baska alırsın tisortu de. he eger cok terleyen bi yapın varsa.

    sen soyle yap beni dinle 2 tisort al birini ucuz al yolda onu giy ilk 12 sinde giderken yolda askeriyeden girmeden terlersin falan yollarda o tisortu cıkar cope at temizi giy kapıdan oyle gir yedek malzeme ve akıl hayat kurtarır her zaman :D


    13) acemilikte kilitlenip depoya kaldırılan valizi istediğimizde acabiliyor/actirabiliyor muyuz

    13)- hayır oyle bi durum yok girerken veriyosun cıkarken alıyosun o yuzden kullanıcagın ne varsa getirdiklerin asker valizine koy. digerleri depoya bidaha goremiyosun.

    ayrıca sivil valizin asker valizine sıgması su acıdan onemli usta birliginde de sadece asker valizini kullandıryılardı bizde ben sivil valizimi katlayıp asker valizinin altına yerlesitrmistim usta da.


    14) boyunluk cüzdanlar genelde ufak dar, büyük olması mı makbuldür


    14)-sadece asker kimlik kartın paran ve telefon kartın olucagı icin standarttır onlar. ama istedigin bi kumas fermuarlı cuzdanı alıp terzide ip diktirebilirsin cuzdana kafana gore takıl orası sana kalmıs. yeterki paran sıgsın icine ve esyaların dusmesin.

    benim kullandıgım buydu

    http://images.gittigidiyor.com/3907/ASKERI-CUZDAN-ASKER-CUZDANI-lt__39076232_0.jpg

    15) kulak tıkacı (ses karşı) ve göz bandanası? gereksiz mi bunlar? :)


    15)- tıkac falan alma cunki askerde heraman gozun kulagın acık olması daha iyi alarmı duymazsın arkadasını duymazsın bisey yapılır gormezsin. ben oyle uyuyamam deme 3 gun sonra hersekilde uyumaya alısıyosun ben 25 yasından sonra sandalyede oturarak uyumayı ogrendim


    16) bulaşık eldiveni? ayakkabı koku giderici ve benzerleri? gereksiz mi bunlar? :)


    16)- bot koku giderici gerekli biseydir aksam isin bitince botu cıkardıktan sonra sık icine sabaha kadar iyi etki gosterir

    bulasık eldiveni ne alaka oyle biseye gerek yok :D


    17) kol saati askeriyede kantinlerden mi yoksa casio f91 gibi bi şey alıp gitmek mi? ya da askeri malzeme satan yerlerden daha ucuz orta karar-dandik idareten bi şey
    almak mı?

    17)- idareten degil hatta casio f91w nin orjinalini al 20tl mi ne cunki dandikleri otmuyor pili bitiyor ısıgı yanmıyor gece saati goremiyosun her zaman bu saatin orjinalini tavsiye ederim. ama suya sokma sakın :D


    18) Güneş kremi ve dudak nemlendirici lipstick türü şeyler alınmalı mı?


    18)- gunes degilde dove un vucut kremi gerekli bisey dudak olayı sana kalmıs cok catlıcagını falan sanmıyorum sonucta gobi colune gitmiyosun.p


    19) 3 kilit yeterli midir? kilit büyüklükleri ne boy olmalıdır? 3'ünün de takılan metal yerlerinin uzun olmasına mı dikkat etmek lazım
    bir tanesi valize, bir tane dolaba, bir de botlara

    http://www.koctas.com.tr/kilitler/kale-kilit-dokum-asma-kilit/3950-7513/
    bu en büyüğü sanırım


    http://www.koctas.com.tr/kilitler/kale-kilit-sifreli-asma-kilit-20100/3854-7376/
    bi de böyle bi şeyler var gereksiz mi olur

    19)- bu kilitten bulup 2 tane alman isini gorucektir bot ve valiz icin.

    http://www.anahtarsepetim.com/modules/catalog/products/pr_01_693_max.jpg

    dolap icinse, bundan bitane kafi dir.

    http://aylarhirdavat.com/resimler/asma/ym_2032.jpg

    tertibim gerçekten güzel bir çalışma olmuş, şimdiye kadarki tüm soruları barındırmışsın. elinize emeğinize sağlık. noxite 'nin de tabi aktarımları için teşekkürler
  • sigara işini nasıl yapıyoruz içerde? alması da içmesi de kolay mı? sorun çıkarıyolar mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MonsterKill88

    quote:

    Orijinalden alıntı: _ATILGAN_

    arkadaşlar yedek subay adaylığı süreci sonucunda başarısız olan 15 ay askerlik yapar diyor kanunda msb as.yük. mah. kararındada varmış
    bilgisi olan varsa paylaşşın saygılar



    evet öyle birşey varmış ama şimdiye kadar kimsenin yedek subaylıktan atıldığını duymadım üniversite okumuş adamlarız o kadarda beceriksiz olucak değiliz ya

    EVET ARKADAŞIM ÜNİ. MEZUNUYUZ BECERİKSİZ DE DEĞİLİZ . AMA SEBEPLİ NEDENLERLE 9 KİŞİNİN

    BU SEBEPDE DAHİL 15 AY BU MSB AS.YÜK KARARLARINDA VARDI BEN OKUDUM AMA SAYFAYI BİDAHA BULAMADIM BULUNCA ONUDA EKLİYECEM
  • Cumamız Mübarek Olsun Tertipler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jetressive

    quote:

    Orijinalden alıntı: noxite

    quote:

    Orijinalden alıntı: jetressive

    quote:

    Orijinalden alıntı: noxite

    quote:

    Orijinalden alıntı: SINAN42

    quote:

    Orijinalden alıntı: noxite

    quote:

    Orijinalden alıntı: GENERAL006

    quote:

    Orijinalden alıntı: noxite

    askerbotu yesil kunduradan gelmisti bize altında yesil yazıyodu :D orda var 90 liramı 110 liramı ne baktın cok bunalttı alırsın problem degil heryerde var kafaya takılıcak bisi degil yani.

    Aynen güzel yorum ılla çekecek değılız baktık çok vuruyor olmadı değıştırırız artık en az 5 ay o botu gıyıcez

    simdi konustum ev arkadasımla o agustos tertibiydi gecen sene. tiger da nike da 42 klasikte 41 giyiyodum askeri 43 aldım iyiki oyle yapmısım cunki ufak olursa vuruyo kenarları yazın dedi. heralde size bi yol gostericektir bu.

    Peki hocam botlar sıfırmı yoksa ıkıncı el olarak mı verıyolar ?

    herseyin yeni hocam

    noxite ziraat bankası kartlarını ne zaman verdiler sana

    aceminin 10. gununde alıyosun kardesim.

    Hocam sınava ilk giren ben olmak istiyorum 1.gün sabah kaçta orada olmam gerek

    6 da kapının onunde olman gerek kardesim 8 de baslıyolar iceri alıp sıraya dizmeye. zaten cok kisi gelmis oluyo ilk grup hemen sınava girip islemini halledip uzuyo. digerleri aksama kadar bekliyo.

    yahut 6 da dikilmiyim dersen 2. gun gitmek daha mantıklı. secim senin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _ATILGAN_

    quote:

    Orijinalden alıntı: MonsterKill88

    quote:

    Orijinalden alıntı: _ATILGAN_

    arkadaşlar yedek subay adaylığı süreci sonucunda başarısız olan 15 ay askerlik yapar diyor kanunda msb as.yük. mah. kararındada varmış
    bilgisi olan varsa paylaşşın saygılar



    evet öyle birşey varmış ama şimdiye kadar kimsenin yedek subaylıktan atıldığını duymadım üniversite okumuş adamlarız o kadarda beceriksiz olucak değiliz ya

    EVET ARKADAŞIM ÜNİ. MEZUNUYUZ BECERİKSİZ DE DEĞİLİZ . AMA SEBEPLİ NEDENLERLE 9 KİŞİNİN

    BU SEBEPDE DAHİL 15 AY BU MSB AS.YÜK KARARLARINDA VARDI BEN OKUDUM AMA SAYFAYI BİDAHA BULAMADIM BULUNCA ONUDA EKLİYECEM

    YEDEK SUBAY EĞİTİMİNDE DİSİPLİNSİZLİK/BAŞARISIZLIK NEDENİYLE STATÜDEN ÇIKARILMA
    Özet
    1 - ÖZETİ:Davacının Yedek subay okulunda çeşitli disiplinsizlikleri sebebiyle 40 (kırk) gün oda hapsi cezasına çarptırılması ve kendisine tanınan disiplin notunun tamamını kaybetmesi karşısında Yedek subay adaylığına son verilerek, geri kalan askerlik hizmetini er olarak yapması şeklinde tesis edilen işlem hukuka uyarlıdır.
    Dergi No:13
    Karar Dairesi:AYİM. 2.D.
    Karar Tarihi:18.02.1998
    Karar No: E.1997/531
    Karar No: K. 1998/205


    2 - ÖZETİ:Yedeksubay Okulundaki eğitim dönemi esnasında kendisine tanınan disiplin notunun tamamını kaybeden davacının yedek subay öğrenciliği statüsüne son verilerek, er olarak kıtaya sevkine dair işlemde hukuka aykırı bir yön görülmemiştir.
    Dergi No:14
    Karar Dairesi:AYİM. 2.D.
    Karar Tarihi:20.10.1999
    Karar No: E. 1999/29
    Karar No: K. 1999/667


    3 - ÖZETİ:Yedeksubay Okulundaki eğitim öğretim dönemi sonunda yapılan sınavlarda 6 dersten başarısız olan davacının bu statüsüne son verilerek erbaş olarak kıtaya sevki işleminde hukuka aykırılık yoktur.
    Dergi No:14
    Karar Dairesi:AYİM. 2.D.
    Karar Tarihi:30.06.1999
    Karar No: E. 1998/955
    Karar No: K. 1999/486


    4 - ÖZETİ:Yedek subay temel eğitimi sırasında başarı göstermediği için davacının erbaş çıkartılarak kıt’aya gönderilmesinde hukuka aykırılık görülmediği gibi; yedek subay öğreniminde başarısız olanlara 18 aylık askerlik yükümlülüğü getiren yasa hükmünün Anayasaya aykırılığı iddiası da ciddi görülmemiştir.
    Dergi No:15
    Karar Dairesi:AYİM.2.D.
    Karar Tarihi:15.11.2000
    Karar No: E.2000/90
    Karar No: K.2000/811


    5 - ÖZETİ:Yedek subay eğitimi esnasında, bu konudaki yazılı emre rağmen TSK. bünyesine girmemesi gereken yayın ve kasetleri dışarıdan alıp koğuşuna getiren ve bu nedenle de Askerî Mahkemece emre itaatsizlikte ısrar suçundan mahkum edilen davacının; ilgili Yönetmelik uyarınca, tutum ve davranışları ile yasa dışı, siyasi, ideolojik görüşleri benimsediği gerekçesiyle, Disiplin Kurulu kararıyla er olarak kıt’aya sevkinde hukuki isabet görülmüştür.
    Dergi No:15
    Karar Dairesi:AYİM.2.D.
    Karar Tarihi:22.03.2000
    Karar No: E.1999/91
    Karar No: K.2000/344


    6 - ÖZETİ:Tutum ve davranışlarıyla yasa dışı siyasi, yıkıcı, bölücü, ideolojik görüşleri benimsediği ve bu görüşü doğrultusunda tutum ve davranışlarda bulunduğu saptanan davacının yedek subay statüsüne son verilerek, kalan askerlik hizmetinin er olarak tamamlattırılması işleminde hukuka aykırılık saptanmamıştır
    Dergi No:17
    Karar Dairesi:AYİM.2.D.
    Karar Tarihi:17.07.2001
    Karar No: E.2001/9
    Karar No: K.2001/613


    7 - ÖZETİ:
    Yedek Subay adayı olarak sınıf okulunda girdiği final ve bütünleme sınavlarında başarısız olarak okulu bitiremeyen davacının, bu statüden çıkarılarak 18 aylık er statüsünde askere sevki işlemi hukuka uyarlıdır.
    Dergi No:18
    Karar Dairesi:AYİM 2.D.
    Karar Tarihi:05.02.2003
    Karar No: E.2002/252
    Karar No: K.2003/114


    8 - ÖZETİ:
    Sınıf okulundaki eğitim sırasında girdiği piyadecilik sınavından başarısız olan davacı yedek subay adayının, Piyade Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Ders Kurulu kararıyla başarısızlık nedeniyle erbaş çıkarılması yönünde tesis edilen işlem hukuka uyarlıdır.
    Dergi No:20
    Karar Dairesi:AYİM 2.D.
    Karar Tarihi:17.09.2003
    Karar No: E.2002/302
    Karar No: K.2003/638


    9 - ÖZETİ:
    Yedek subay sınıf okulundaki eğitimi sırasında disiplin notunun tamamını kaybeden davacının okuldan çıkarılarak er statüsünde askere sevki işlemi hukuka uyarlıdır.
    Dergi No:21
    Karar Dairesi:AYİM 2. D.
    Karar Tarihi:09.11.2005
    Karar No: E. 2004/786
    Karar No: K.2005/788

    ALIN SİZE O KARARLAR
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acemi_16

    quote:

    Orijinalden alıntı: ozkan_yilmaz52

    *asma kilit(2 adet)
    *askılı cüzdan
    *traş köpüğü,bıçağı ve traş sonrası ne surecıksen artık (kişiye göre değişir)
    *diş macunu ve fırçası
    *vatka ve keçe (botların vurması engellememız lazım yoksa acıdan duramazsanız tabıkı ustune çıkıp ezıcez ,arabanın altına atıpta ezıcez...)
    *10 adet çorap ,5 adet don ve fanila(atlet)..not:son 2 gun alıcam don ve atleti ne cıkacagı bellı olmadıgı ıcın
    *pantolon ve tişört yada uzun kollu dusecegımız yere göre ..(ayrıyeten ustumdekıler var bıde sıvıl olarak)

    Dedeler ben bu şekilde gelmeyi düşünüyorum sivil elbıse 1 pantolon ve üst alıcam dıyorum gelırken yanıma sizce ustumdekılerle gelmem yetermı getirmiyeyım mı ıkıncı bır sıvıl elbıse...bişey daha sorucam 1ıncı kılıdı bot için ,ikinci kilidi ne ıcın getırıcez dolaplara taktırmıyolarmıs bıde verdıklerı bavul çok basıtçe yırtılabılır bıseye benzıyor ona mı takmak için getırıcez....
    351 ksd =)


    BURSADA OTURANLAR VARSA VATKAYI NERDEN ALABİLİRİZ

    büyük ayakkabı tamırcılerı lostra salonlarında var hazır ama ılla omuz vatkası dıyorsalarda terzılerde var yada terzılere malzeme satan tuhafıyelerde var hocam..
  • Anlatmaya dilde lisan yetmiyor, utancından durdu kalem gitmiyor, ne yapsak da bizde kusur bitmiyor; olmuşuz bir kere isyana tabi, kurtar bizi Yarabbi… Cumanız hayırlı ve mübarek olsun…

    TERTİPLER
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AyB

    349.donem(gelibolu hamzakoy) asker diliyle dedeniz olarak birkac seyde ben yazıyım..

    1- en basta kimseye kulak asmayın.. burda yazılan edilen hersey sizin gittiginiz yere gore okadar degiskenki alakası bile yok.. giderken cok ciddi bir para harcayıp almadıgım sey kalmadı simdi ne bot kilidi kullanıyorum misal ne baska birsey... zaten hersey acemelikte.. anlıcaksınız dedıklerimi..

    2- acemilik cogunuzun cok kotu gecicek.. saat 5 te kaallllkk diye bagıranlar.. 7.30daki khvaltıya 120 kisi en az sırada beklemeler.. sonra tüm gün uygun adım yürü vs.. dermanınız kalmıcak hatta neden geldim bile diyeceksiniz :) ama acemiligin tek güzel yanbı herkes kısa donem ve muhabbet iyi..

    3- usta birligine gittiginizde asıl askerlige gecmis olucaksınız.. ben ilk gecemde ( 29 aralık :) ) ne oldugumu sasırdım.. 30 yaında adamım aglıcaktım yada firar etmeyi dusunuyordum.. en basiti acemide herkes tek tip askeryienin verdigi esofmanları giyerken ustada bi bakıyosunuz eee nerde hani bu esofmanlar :) dolaplarda kilit takıcak yer yok.. zaten kep kep altı muhabbeti var kogusun sahipleri belli kısaca burası neresi olucaksınız..

    4- bu is sans isi.. umarım sanslı olursunuz.. ben bunları yazıyorum ama 1 kere bile ne mıntıka yaptım nede baska birsey.. kafanızı kullanın iyi asker olun.. ben 20 gün nobet tuttum okadar.. zaten ilk ayın sonu onbası 2.ayın sonu cavus olucaksınız.. ben ustune ustluk boluk yazıcısıyım ve yasımda bunlara eklenince cok rahat durumdayım.. kogusta rahattım birebir diyaloglarda cok rahatım vs.. yani aklınızı kullanın pasif olmayın..

    5- herhangi saglık sorununuz varsa raporlarınızı mutlaka alın yanınıza!! ben aldım ve hic spor yapmadım..

    6- birileri kartları sormus.. size ilk once kırmızı sonrada hesap kartı olan gri bir kart vericekler.. icerie ona para yukleyip alıcaksınız herseyinizi.. onları kafanıza takmayın kolay is onla..

    7- uzun donemlerde hep bir '' ayvayı yediniz tek tip askerlik oluyo sizde 12 ay olucaksınız '' sozlerine kanmayın moral bozmayın.. benim 321.donem yapmıs tanıdıklarımda bile bu muhabet donermis..


    gece gece daha cok sey yazardımda aklıma ilk bunlar geldi.. yalan yok cok duzgun kosullarda rahat denebilicek bir askerlik yapıyorum hatta 22 gundur hava degisimndeyim evimde ( ayagınızda nasır varsa cok işinize yarayabilir :) ) ama bu sartlarda bile aslında gercek yasamda yuzune bakmayacanız adamlardan bosbos emirler almak onların egolarını tatmin etmek ve normalde su gibi gecen zamanın hic gecmedigini düsünmek cok daraltıcak sizi.. ya sabırdan baska care yok..


    son sozum artık gelin be torunlar :) siz gelinde bi gidelim..

    eyvallah güzel bilgiler yazmışsın bende 31 yaşındayım bakalım inşaallah herşey güzel gider
    benim bi sorum olacak sınav günü bize orda bulunan komutanlar sivilde ne iş yaparsın felan gibilerinden sorular soruyolar mı
    yoksa sadece sınava gir yaz çiz git bumudur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MonsterKill88

    quote:

    Orijinalden alıntı: pearltad

    Herkese merhaba. Şimdiden, hepimiz için en hayırlısı olur inşallah. Yazılanları arada açar takip ederim, ilk takip etmeye başladığım ise 20. sayfaların başına denk geliyor, daha ocak- şubattı, "var ya daha" diyerekten göz ucuyla bakıyorduk işte :) Ve geldik bu zamanlara. Bugün "noxite" arkadaşımıza birtakım sorular sorma imkanım oldu, bu sorular oraya buraya not ettiğim sormayı beklettiğim bazısı ayrıntı, bazısı gerekli sorulardı, kendimce. Sağolsun noxite soruları geri çevirmedi, ellerine sağlık :) Soru ve cevapları da aynen mesajdan aktarıyorum şimdi, umarım aklında benzer sorular dolanan tertiplerin işine yarar :)

    1) Acemilikte kilit yok usta da kilit olayı var, bu doğru mu? her yer için geçerli mi? ustada hırsızlık olma ihtimali nasıl?

    1)- acemilikte kilit olayı hic yok ustada benim oldugum yerde yoktu bazı yerlerde var bazı yerlerde yok ama cogunlukla yok olmamasının sebebide zaten herangi bi telefon mp3 yada elektronik esyan varsa arama yapıldıgı an bulmak. cunki usta birliginde ayda bir arama yapılır belirsiz gunlerde dolapların kitli olması bu yuzden yasak. cok nadir yerlerde boyle belki havacılarda dolap kitleyebilme olayı var yani karacılarda cok dusuk bi ihtimal.

    2) benim için en önemli konulardan biri jiletle hiç traş olmuşluğum yok

    1 tane pilli traş makinası götürmeyi düşünüyorum, sorun olur mu makina bu

    http://www.amazon.com/Philips-Norelco-HQ40-33-Battery/dp/B002GJTYF0/ref=cm_cr_pr_product_top

    bu makina çok ufak cebe giren türden çalınmaya karşın cepte taşımayı düşünüyorum bu mantıklı mı sıkıntı yaratır mı
    usta birliğinde falan çaldırma durumundan bahsettiler ama dolap kilitli olunca nasıl çalınacak onu da anlamış değilim
    acemilikte de cepte taşımayı düşünürüm sıkıntı olur mu, gece yatarken nereye koyabilirim onu bulamadım ama daha :)) napabilirim nasıl saklarım?
    Ayrıca traş olurken yaklaşık kaç dakikamız var makinada sorun yaşamayalım :)

    2)- simdi tras olayında jilet mecbur. acemiye giderken makinayı valizinde boyle corapların icine sok sakla. eger iceri sokarsan kullanırsın ama normalde yasak. sen yine de elinden almaları ihtimaline karsı acemiye jilette gotur mutlaka nolcagı belli olmaz.

    usta da ise komple yasak zaten uzun donemler sen tras olurkende hep yanında olucagı icin o makinanın araklanması 1 gun alır o yuzden usta icin pek gecerli degil o is.

    acemilikte cebinde tası yatarkende fermuarın icine sorta koy sıkıntı olmaz ama usta da hic bisey yapamasalar ispiyonlarlar gider alet.

    saklamak icinde yastık kılıfının bi tarafı acıktır sok icine diger tarafa dogru ittir sabah kalkıca da koy pantolonun yan cebine bisi olmaz cunki yaz oldugu icin ince bi gomlek giyiceksin ve pantolonun on ve arka cepleri belirgin olucak gorulur yani.

    zaman olarak da dakika diye bisi yok. 6 da istima var sa eger 5.30 da sırada olman lazim. ona gore ister 5 de kalk yarım saatin var ister 4 te kalk 1.30 saatin var sana kalmıs o is. belirli bir toplanma saati vardır o satte orda ol yeter. tabi bu dedigim 6 acemi icin. usta birliginde istima 8.8.30.9 da alınır bizim inzibatta 9 du ben 8 de kalkıyodu mfazlasıyla yetiyodu zaman.


    3) en çok merak ettiklerimden biri tuvalet kağıdı. tamam bazı yerlerde bulunamıyor(nasıl işse) ve götürmek çok önemli. fakat ben yaklaşık 1 ay acemilikteyim ve 1 ayda kimbilir
    5-10 tuvalet kağıdı kullanır bir kişi en az, bunları çantaya koyup götürmek tuhaf olur, bunu tavsiye edenler de sayı belirtmeden götürün demişler ilginç geldi
    ne yapalım yani 12'li paket mi götürelim :)

    3)-http://www.canbekmedikal.com/userfiles/havlu.jpg
    bunun 1 rulosu isini gorucektir. rulo ufaksa yerin varsa sıkıstır 2 tane. sonrasında pecete havlu falan satılıyo zaten kantinde gittigin bi gun ordan alırsın.

    4) valizle mi gitmek gerek yoksa sırt çantası daha mı iyidir. düşündüğüm şey sırt çantasıyla gidip sırt çantasını orada boşaltıp verilen valizin içine sokmaktı?
    Şimdi bize verilen valiz sürekli bizim yanımıza (kilitli olarak) durabilecek ama getirdiğimiz çanta- valiz depoya kalkacak öyle mi? öyleyse
    depoya kalkanın içinde neleri bırakmalıyız, sivil kıyafetler ve ustalıkta kullanabileceğimiz eşyaları mı mesela neleri?


    4)- sırt cantasıyla gitme sırt cantasını o valize sokamıyosun cunki onuda depoya kaldırıyolar her sekilde depoya kalkıcagı icin el valizi al orta boy tum ihtiyaclarını koy icine sonra getirdigin valizdekileri asker valizine bosalt sonra sivillerini de sivil valizine koy yallah depoya.

    ustalıkta kullanıcagın seyler icin zaten usta birliginde kantin her serbest olcuagı icin ve giderken de o cevreden edinebilicegin icin usta birligini dusunme suan.


    5) slikon tabanlık (herhangi bir) ve vatka almak gerekir mi? bot keçesi dedikleri nedir?


    5)- sakın diyim o bot kecesi denen olaya girme yazın bilmene de gerek yok ne oldugunu salla bikere onu ofsayt o olay denendi goruldu iptal edildi :D vatka al bi cift topuk icin slikon tabanda en iyisidir ama slikon taban koyucaksan botun kendi icindeki tabanını cıkar at zaten kazık gibi sert bisi orjinal tabanı. eger slikon koku yapmayan tarzdaysa 2 tane yeticektir. zenginsen 3 tane al :D

    6) traş kutusu gerekir mi gerekirse kilit takılabilecek türden bi çanta olmasında fayda mı var

    6)- tras kutusu tabiki gerekli ama nasılsa valizine koyup fermuarı kitlicegin icin onun kilitli olmasına gerek yok zaten. ama usta da gerek var dolabın kitlenmicegi icin ben tras takımlarımı bi el cantası vari biseye koyup kitliyodum.

    7) acemiliğe kitap götürmek mantıksız mı mesela ben acemilik sonrası izin kullanmak istemiyorum kitap ustalıkta daha mantıklı deniyor bu durumda kitap götürüp
    askeriyenin verdiği valize atmak mantıklı mı, nasıl olsa acemilikte pek yüzünü göremeyeceğimi düşünerek

    7)- acemide kitap okuyamıcaksın o yuzden gotur ama svil valizinle birlikte depoya kaldır usta birliginde illaki vaktin olucaktır okumak icin olmadı ilk carsı izninde alır getirirsin kitap serbest.


    8) herhangi bir eşofman götürebiliyor muyuz, bazıları sen öyle her istediğin eşofmanı giyemezsin sorun çıkartırlar demişler. Sanırım söylemek istedikleri
    komutan karşısında vb. emrindeyken üzerinde bulunması gereken şeyler standart onun dışında istediğin eşofmanı giyebilirsin doğru mudur

    8)- yatak dısında surekli ustunde kıyafet olucagı cin acemide ne giyersen giy siyah ve lacivert oldugu surece bi sıkıntı yok ama fermuarlı alman da fayda var anahtar cuzdan esya para bilmem ne her sekilde isine yarar ister sort ister kapri al.
    ustabirligiyse serbest orda nerde nası takılırsan takıl sıkınt yok o konuda.


    9) demir kıyafet askısı ve kıyafet torbasından bahsedilmiş. bunlar kamuflaj için mi ya da ustaya geçince izinlerde giyebilecceğimiz sivil kıyafetlerimiz için mi
    ve sizce gerekli mi

    9)- simdi kıyafet askısı ik itane al. kıyafet torbası diye bisi yo kkirli torbası var ondan da al bitane kumastan agzı sıkılabilicek bi torba iste.

    usta da yinesivilleri ndepo dadır ve her carsı oncesi aksamdan kogusa cıkarılır sonra istimadan sonra giyip carsıya gidilir gelindiginde kamuflaj giyilip istimaya cıkılır sonra pijama giyilir sonra da siviller yine aksam depo saati kacsa o satte depoya goturulup vedalasılır bir sonraki carsıya kadar :D

    10) ıslak mendil, kolonyalı mendil yine tuvalet anı ve tuvalet sonrası için mi öneriliyor olayı nedir? şu bebeklerin popolarını silmek için kullanılan büyük rulo kutudaki ıslak
    mendiller uygun mudur


    10)- hangi tarz ıslak mendil alırsan al hem wc icin hemde. elin pislenir yıkayamazsın yuzun ter olur yıkayamazsın o an cebinizde mutlaka kolonyalı mendil bulunsun. mantıklı olan o ufak ufak cep paketleri varya ndan al 6-7 tane yeter.


    11) banyo sonrası sarınmak için verilen banyo havlusu çok mu ufak kalıyor? ve ayrıca 1 er tane yedekten el yüz havlusu götürmek iyi olur mu?

    banyo havlusu verilmiyo askeriyede el ve ayak veriliyo. en buyugu de sac havlusu kadar.

    ama zaten bornoza sarılıp gezcek durumun olmadıgı cin kurulamaya yeticek bisey kafi gelicektir sonrasında zaten atletini giyip cıkıyosun hamam yada banyo herneyse ordan.
    onlar 2 tane veriyo iste sen 1 tane yedek sacın icin gotur bitane de o banyo da kurulanmak icin toplamda 4 tane yeticektir hersey icin.


    12) kıyafet konusunda herkes üstündekilerle git diyor. ama ben acemilik sonrası izin düşünmüyorum. bu durumda yine de öyle mi gideyim yoksa 1 er tane
    yedeklerini bulundurayım mı? ekstra 1 tişört ve 1 pantolon mesela

    12)- carsı iznine cıkıcaksın zaten usta da. sen sen ustundekilerle git.sonra usta birliginde carsıya cıktıgında ordan dandik bisiler alırsın idareten ve ne kadar guzel esya goturursen calınma riski o kadar falza o yuzden idarelik seyler giy yeter zaten askerligin boyunca ortalama 15-16 defa carsıya cıkıcaksın pantolonun temiz gittiginde cıkısta degistirir baska alırsın tisortu de. he eger cok terleyen bi yapın varsa.

    sen soyle yap beni dinle 2 tisort al birini ucuz al yolda onu giy ilk 12 sinde giderken yolda askeriyeden girmeden terlersin falan yollarda o tisortu cıkar cope at temizi giy kapıdan oyle gir yedek malzeme ve akıl hayat kurtarır her zaman :D


    13) acemilikte kilitlenip depoya kaldırılan valizi istediğimizde acabiliyor/actirabiliyor muyuz

    13)- hayır oyle bi durum yok girerken veriyosun cıkarken alıyosun o yuzden kullanıcagın ne varsa getirdiklerin asker valizine koy. digerleri depoya bidaha goremiyosun.

    ayrıca sivil valizin asker valizine sıgması su acıdan onemli usta birliginde de sadece asker valizini kullandıryılardı bizde ben sivil valizimi katlayıp asker valizinin altına yerlesitrmistim usta da.


    14) boyunluk cüzdanlar genelde ufak dar, büyük olması mı makbuldür


    14)-sadece asker kimlik kartın paran ve telefon kartın olucagı icin standarttır onlar. ama istedigin bi kumas fermuarlı cuzdanı alıp terzide ip diktirebilirsin cuzdana kafana gore takıl orası sana kalmıs. yeterki paran sıgsın icine ve esyaların dusmesin.

    benim kullandıgım buydu

    http://images.gittigidiyor.com/3907/ASKERI-CUZDAN-ASKER-CUZDANI-lt__39076232_0.jpg

    15) kulak tıkacı (ses karşı) ve göz bandanası? gereksiz mi bunlar? :)


    15)- tıkac falan alma cunki askerde heraman gozun kulagın acık olması daha iyi alarmı duymazsın arkadasını duymazsın bisey yapılır gormezsin. ben oyle uyuyamam deme 3 gun sonra hersekilde uyumaya alısıyosun ben 25 yasından sonra sandalyede oturarak uyumayı ogrendim


    16) bulaşık eldiveni? ayakkabı koku giderici ve benzerleri? gereksiz mi bunlar? :)


    16)- bot koku giderici gerekli biseydir aksam isin bitince botu cıkardıktan sonra sık icine sabaha kadar iyi etki gosterir

    bulasık eldiveni ne alaka oyle biseye gerek yok :D


    17) kol saati askeriyede kantinlerden mi yoksa casio f91 gibi bi şey alıp gitmek mi? ya da askeri malzeme satan yerlerden daha ucuz orta karar-dandik idareten bi şey
    almak mı?

    17)- idareten degil hatta casio f91w nin orjinalini al 20tl mi ne cunki dandikleri otmuyor pili bitiyor ısıgı yanmıyor gece saati goremiyosun her zaman bu saatin orjinalini tavsiye ederim. ama suya sokma sakın :D


    18) Güneş kremi ve dudak nemlendirici lipstick türü şeyler alınmalı mı?


    18)- gunes degilde dove un vucut kremi gerekli bisey dudak olayı sana kalmıs cok catlıcagını falan sanmıyorum sonucta gobi colune gitmiyosun.p


    19) 3 kilit yeterli midir? kilit büyüklükleri ne boy olmalıdır? 3'ünün de takılan metal yerlerinin uzun olmasına mı dikkat etmek lazım
    bir tanesi valize, bir tane dolaba, bir de botlara

    http://www.koctas.com.tr/kilitler/kale-kilit-dokum-asma-kilit/3950-7513/
    bu en büyüğü sanırım


    http://www.koctas.com.tr/kilitler/kale-kilit-sifreli-asma-kilit-20100/3854-7376/
    bi de böyle bi şeyler var gereksiz mi olur

    19)- bu kilitten bulup 2 tane alman isini gorucektir bot ve valiz icin.

    http://www.anahtarsepetim.com/modules/catalog/products/pr_01_693_max.jpg

    dolap icinse, bundan bitane kafi dir.

    http://aylarhirdavat.com/resimler/asma/ym_2032.jpg

    kalsın okunur bu

    @pearltad

    dun ne zaman paylastın bunu simdi goruyorum insallah isine yarar arkadasların.

    @MonsterKill88

    cok onemli bi noktaya parmak basmıssın kardesim elbet okunur bigun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noxite -- 29 Mart 2013; 10:04:05 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: makina11

    kimse fazla düşünmesin arkadaşlar allahtan hayırlısı neyse o olur..
    araştırmalarıma göre özetle yazıyorum sadece varsayımdır ve kendi görüşümdür kesindir demiyorum !!

    1- TIP (%100 asteğmen kaçış yok kısa yapamazsın ;) ;)
    2-İnşaat Mühendisi ( 3 mühendisten 1 i asteğmen muhakkak oluyor
    3-Makina Mühendisi ( 3 mühendisten 1 i muhakkak asteğmen oluyor
    4- Elektronik Mühendisi ( 4 mühendisten 1 i muhakkak asteğmen oluyor

    asteğmen ihtiyacı ortalama olarak %80 buradan temin ediliyor
    %20 li kısım
    Diğer Bölümler İşletme,kamu, besyo diğer mühendislik dalları vb... ihtiyaca göre belirlenir ekstranız varsa mesela belgeniz var 3 yıldızlı balıkadamsınız veya helikopter kullanıyosunuz ki bunları soracaklar sınav öncesi ;) ;) sizde sazan gibi atlar belgenizi verirseniz işte o zaman oraya ekstra olarak geçiyo ve asteğmen oluyosunuz %20 lik payın içine diplomanıza bakılmadan dahil olursunuz veya vucut geliştirmeci lisansınız var göze batıyosunuz yine aynı şekilde komanda asteğmen %20 lik payda yerinizi alma olasığınız yüksek kısaca ekstranız yoksa %20 lik payda olamazsınız ki gideceğiniz yerde çok önemli kendinizi bence her zaman en kötüsüne hazırlayın para ile askerlik yapılmaz askerliğin kahrı çekilmez diyenlere hak vermek lazım ki onu gidince anlayabiliriz
    allah tüm askerlerimize asker olacaklara sabır ihsan eylesin...

    bunun aynısını bende izah etmeye calıstım senin gibi olumlu bi sekilde ama arkadasın biri nedense inanmak istemedi

    eline saglık kardesim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozkan_yilmaz52

    arkadaslar bu traş çantasını alıcazmı yoksa askerıyeden temin edebiliyormuyuz?

    askeriyeden veryiolar kardesim bu linkteki cantadan.

    http://resim.nekadar.com/resim/869fa75a69e38a4e93aeda5ec1cd6601.jpg

    ama sen daha guvenli kitlenebilir bisey istersen tabiki temin edebilirsi bunuda yedek tutarsın sana kalmıs orası.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: young statistician

    Beyler Tekzen den casio saati sipariş vereli 1 hafta oldu ve hala kargoya verilmiş değil size tavsiyem Tekzen den saat getirtecek varsa vazgeçsin..Umarım siparişim askere gitmeden elime ulaşır...

    Aynı durum bende de var. Ben de bekliyorum senin gibi. Ama yetişir gibi geliyo bana çünkü muhtemelen pazartesi - salı kargoya verilir. Tedarik sürecinde hala :)
  • arkadaşlar pazartesi günü 01.04.2013 günü sabah saat 6 gibi falan etimesgutta olmayı planlıyorum oraya erken gidecek varmı...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi THECHAKALL -- 29 Mart 2013; 10:42:57 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oss2

    hayaldenizi60

    şifreli kilit benim kullandığım kiilit botlarımı o kilitle kitliyorum çok kullanışlı anahtarlı kilit tavsiye etmem bot için. anahtarla ugrasmayın şifreyi yaz aç.

    benim yazdıklarımdan hangisi senin kullandığın
  • 
Sayfa: önceki 407408409410411
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.